![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
de pe net, dupa cate stiu se descarca numai ceea ce are eticheta "free download", restul se platesc.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu vad o mare problema in [COLOR=darkred]folosirea tuturor programelor, fara licenta cumparata[/COLOR]. Imi dau seama ca aceasta este un furt de drepturi de autor, insa daca ar fi sa cumparam licente la toate, cati si'ar mai permite un calculator cu toate cele de folos?
O [COLOR=darkred]problema asemanatoare[/COLOR] este si a merge o statie fara bilet, de a lua fructe dintr'o gradina de pe marginea drumului, etc. Personal inca nu am ajuns atat de sensibil la inima, adica merg fara bilet, din cand in cand, iau fructe din pomii intalniti, foloseste tot ce gasesc in calculator, fara nici o mustrare de constiinta. Poate nu este bine, insa in principal ma straduiesc a iubi in fapta omul de langa mine, intalnit direct in situatiile zilnice. Pacate subtile. Unul dintre cele mai folosite astazi este [COLOR=darkred]amanarea[/COLOR] si [COLOR=darkred]pacaleaca cum ca nu exista diavol[/COLOR].
|
|||
|
|||
![]()
Exista Linux free open-office free si alte programe.
Nu e nevoie de Windows,office,si alte programe de astea. |
|
|||
|
|||
![]()
Pacatele subtile ale secolului 21: multumirea de sine, multumirea cu viata aceasta.
"Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol! " |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca e deja absurd... in legatura cu muzica, toti interpretii si impresarii sunt constienti ca in Romania (si nu numai) se castiga doar din concerte... daca folosesti programe piratate.. pai e ca si cum ai merge la un centru de ajutorare unde se da mancare gratis (de unde e mancarea.. nu stim).
Tot ce circula si folosim pe internet si pe calculator sunt DATE si INFORMATII. DATELE reprezinta o insiruire de caractere numerice sau alfa numerice, care au o anumita semnificatie. INFORMATIILE se obtin in general din prelucrarea datelor, si este o formulare registrabila a unei noi cunostinte intr-o anumita stare de timp. In concluzie eu nu cred ca informatiile se fura. Iisus nu cred ca le vindea informatii oamenilor. Pacat cred ca este atunci cand cineva sparge contul de banca virtual al altui om si face transfer de bani. E ca si cum ai sparge casa unui om si ai fura din ea. |
|
|||
|
|||
![]()
Utilizarea de soft ilegal este furt, si ma bucur ca mai gandesc si altii asa.
Faptul ca toata lumea face acest lucru nu inseamna ca nu mai este pacat... ca asa.. nimic n-ar mai fi poate [ exagerez ] Un produs, fie ca este material, ca un mar intr-un cos, fie ca este un soft, tot produs este. Cineva, undeva, iti cere bani pentru utilizarea lui. Si tu nu ii dai. Nu vad nici o diferenta intre asta si a lua un mar de pe o taraba fara sa-l platesti. Softul ilegal devine ilegal prin faptul ca niste baieti ii sparg sistemul de protectie pus de cel ce l-a creat si apoi il pun pe Ιnternet, sa-l ia toti. Si nu sunt niste baieti bine intentionati, care vor sa faca un bine, cum pretind, ci interesul lor este sa se imbogateasca si majoritatea au niste conturi imense datorita cunostintelor pe care le poseda; isi folosesc inteligenta spre a face rau si a trage foloase materiale pe lumea asta. Iar noi toti, le facem jocul. Alegem de fapt sa platim unui 'cracker' din asta... decat sa platim creatorului acelui soft. Cum facem asta? Prin faptul ca ii accesam site-ul de multe ori. E o adevarata competitie pentru cine reuseste primul sa sparga un program, pentru ca il pune pe net, si site-ul sau are atunci zeci de milioane de vizite pe zi! -> bani din reclama. Asta este toata motivatia lor, si oamenii de rand sunt niste simple unelte in acest mare furt. Multi ar fi surprinsi sa afle ce averi imense au asa numitii hackeri/crackeri. Parerea mea este ca mai devreme sau mai tarziu si calculatoarele trebuie golite de astfel de programe; alternative exista pentru orice daca le cauti... mai putin poate Windowsul, care se poate cumpara, ca nu este atat de mult [ vreo 5 milioane; ma gandesc ca nu la toti le surade ideea de a folosi linux ] |
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb, daca as pirata Biblia de pe net, ca sa o citesc, ar fi pacat?
Sau alte carti de natura religioasa pe care nu mi le pot permite, ca Vietile Sfintilor?
|
|||
|
|||
![]()
Dragi forumisti,
Furtul este un pacat, sunt sigur ca sunteti de acord cu mine in aceasta privinta. Problema care se pune in acest thread este daca utilizarea de programe de calculator fara licenta, sau ascultarea de muzica / vizionarea de filme fara acordul detinatorului drepturilor de autor este sau nu furt. Justitia spune foarte clar ca da, este furt. Dumneavoastra puteti combate aceasta idee, dar nu cred ca puteti combate ideea care spune ca furtul este pacat. Cineva mai sus zicea ca nu e asa grav, daca am fi nevoiti sa platim pentru toate softurile n-am mai avea ce sa mancam. Asa spun si aia care-si obtin mancarea prin furt - daca n-am fura, n-am mai avea ce sa punem pe masa. Ca persoana care a lucrat in industria software, va pot spune ca este o munca la fel de cinstita si de solicitanta ca si altele. Faptul ca nu ai bani nu iti da dreptul sa spargi magazinul alimentar. La fel cum nu-ti da nici dreptul de a descarca si folosi programe fara licenta de pe internet. Stiti care e cheltuiala minima pentru soft la un calculator? Zero. Vrei sa te informezi, sa pierzi vremea pe net, sa vorbesti cu prietenii, sa vezi pozele din vacanta, sa citesti un mail? Exista programe care fac toate astea si pentru care nu e nevoie sa platesti nici un ban. Vrei sa te joci, sa vezi un film sau sa asculti muzica? Asta inseamna sa consumi continut muncit de altii si nu ai nici o scuza sa nu platesti. Sa joci un joc nu e un lucru esential, e un moft, o modalitate de a petrece timpul liber. Cand ai chef de o ciocolata te duci la magazin si cumperi, de ce n-ai face la fel pentru un joc, film sau album? In plus, e plin internetul de posturi de radio care baga muzica incontinuu si care platesc pentru muzica respectiva, ca sa o asculte lumea pe degeaba. Asa ca, dragii mei, distractia costa si e optionala. Treaba serioasa se poate face fara bani, exclusi fiind profesionistii care folosesc softuri complicate si care-si permit licentele la ele. Un grafician bun poate sa-si cumpere Photoshop cu jumatate de salariu. Ramane problema sistemului de operare, cel mai raspandit fiind Windows. Asta costa bani, insa imi e greu sa cred ca cine are 15-20 de milioane pentru un calculator nu poate sa scoata 3 milioane din buzunar pentru un Windows. Aproape toate laptopurile vin cu Windows inclus in pret, iar calculatoarele mari, de birou, pot fi achizitionate cu o licenta la pret redus. Cand chiar nu sunt bani, folosesti Linux, chiar daca nu e pentru toata lumea. Asa e in viata, confortul costa. Nu exista scuza pentru pirateria software. Da, multa lume pirateaza, dar argumente nu exista. E un lucru rau si ilegal. Vrei sa piratezi? Treaba ta. Dar sa nu incepi sa crezi ca e ceva normal sau legal, ca nu e.
User vechi: scrabble. Last edited by hmiron; 04.10.2009 at 02:24:07. |
|
|||
|
|||
![]()
as mai zice doar ca, daca distractia este virtuala, si plata este tot "optionala". asta este o defectiune de sistem.
in plus, ar fi interesant de aruncat o privire in ograda producatorilor, costuri vs pret de vanzare, care stim cat de discrepante sunt in multe domenii. in rest, ai facut o pledoarie foarte frumoasa pentru corectitudine, bravo ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ba e normal sa downloadez de pe net photoshop, windows, filme si alte programe. De ce sa platesc eu la cinema 5 euro pe film, cand il pot vedea acasa LA FEL CA LA CINEMA? De ce sa dau eu 1000 de euro pe photoshop? S'au gasit lupii sa faca pe moralistii... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pacatele straine | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 20 | 10.01.2013 12:04:33 |
Ma urmaresc pacatele! | skicolour | Pocainta | 38 | 20.01.2011 09:24:56 |
Pacatele de la volan | luchian | Generalitati | 26 | 01.10.2009 22:41:19 |
PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 14:04:20 |
Pacatele nespovedite | cod_gabriel | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 03.10.2007 21:48:33 |
|