![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe langa ceea ce a spus Glykys (ca nu i-au invatat mamele si sotiile sa mearga.. nu au avut exemplul viu langa ei), mai cred ca barbatii sunt prea mandri si se cred prea destepti.. Nu e gluma sau ironie. Intrebam si eu barbati "ortodocsi" de ce nu merg la biserica si primeam raspunsuri gen: -"preotul acela este prea... (asa si pe dincolo) si are pretentia excesiva ca mantuirea e doar in cadrul bisericii. Eu nu cred ca mantuirea este doar in cadrul bisericii". - "postul, rugaciunea comuna si impartasania sunt doar un ritual. Esential este sa faci "binele"". - "Cum sa-mi fie iertate pacatele daca le spun duhovnicului? Dar Dumnezeu stie ce am facut si de ce am procedat asa.. El stie mai bine si ma judeca El" (nota mea: vai de cel care intra la Judecata cu Dumnezeu!!!) - "Cred in felul meu.. Acelea sunt ritualuri, simboluri.. Credinta este in inima" Etc. S-ar putea face un sondaj. Eu am intrebat doar cativa barbati. |
|
|
|||
|
|||
|
Chiar daca barbatii nu merg prea mult la biserica, cred ca fiecare poate schimba ceva, macar in familia proprie.
Fiecare poate sa-si invete copilul sau nepotul despre Dumnezeu, despre ortodoxie, despre rugaciune, spovedanie si impartasanie.. si lucrurile poate se vor schimba. Eu nici nu-i mai spun copilului povestiri biblice. De mult timp. Ci ii vorbesc cel mai mult despre spovedanie si impartasanie (ca Tainele bisericii il vor ajuta sa inteleaga adevarul ortodoxiei si sper ca nu va cadea in groapa ecumenismului in viitor!). |
|
|
||||
|
||||
|
pentru ca Iisus a fost prietenul femeilor si al copiilor,in primul rand ,pentru ca Iisus iubeste toate lucrurile frumoase:chipurile sfioase de copii,mirul, tamaia,florile,copacii ; pentru ca in lumina ochilor lui se vede un tata, un frate si un fiu; pentru ca Iisus i-a indemnat pe barbati sa-si iubeasca femeile precum iubeste el Biserica!
|
||||
|
||||
|
de ce sunt mai multe femei la biserica decat barbatii? pe ca pe stadion sunt mai multi barbati decat femei! :))
Nu putem si nu suntem in masura sa judecam! Nu suntem noi Dumnzeu sa judecam de ce nu...? de ce nu asa...? de ce nu pe dincolo...? Cauzele dupa mintea omeneasca sunt multe! Si omul scorneste... multe multe! Ca face si drege... pe cand realitatea sta in altceva! Uneori sunt de vina chiar sotiile sau mamele (prin needucarea fiilor)... NU STIM! Uneori pt ca Sf.Taina a Casatoriei nu este inteleasa... ex: Sotia se fereste de unirea conjugala in post! Sotul are nevoie. Femeia fuge! Barbatul ramane cu buza umflata... deci LIPSA de DISCERNAMANT a sotiei poate duce pe SOT in situatia sa refuze cele Bisericesti - mai ales daca nu le are cu cele Duhovnicestei, e mai slab in credinta - riscand chiar sa faca ADULTER (acest subiect s-a discutat de curand pe threadul "superstitie sau adevar") Dar avem DATORIA DE A NE RUGA UNII PENTRU ALTII CA SA NE VINDECAM, CA MULT POATE RUGACIUNEA SOTIEI DREPTE si INTELEPTE PENTRU SOTUL EI!
|
|||
|
|||
|
barbatii merg destul si ei la biserica...nu numai damele...cel putin nde merg eu proportia e f. mare...la Icoanei
|
|
|
|||
|
|||
|
Pentru ca barbatii trebuie sa mearga la "vanatoare"...
E posibil ca femeile sa aiba intr-adevar o latura mai sensibila, o putere mai mare de intelegere a celor spirituale. In fond, femeile au fost cele care s-au dus primele la mormantul Domnului, pe cand barbatii se ascundeau...chiar daca pe drum se intrebau "cum o sa pravaleasca piatra", asta nu le-a oprit. Iar pentru sarguinta lor, au fost rasplatite, caci ele au fost primele care l-au vazut pe Mantuitorul inviat si totodata primele care au vestit celorlalti Invierea. Si guess what, barbatii le-au crezut... Deci, e adevarat ce se spune in popor, femeia are intr-adevar putere de convingere asupra barbatului; inclusiv Eva a facut-o, insa ea neascultand de Dumnezeu, ci de diavol; deci, atentie. Pana la urma se poate spune ca ea ne-a bagat in incurcatura, iar acum isi face datoria sa incerce sa ne scoata. Barbatul pe de alta parte, e mai pragmatic, el are nevoie de dovezi ca sa creada. Femeia e mai labila, mai usor de pacalit. Poate de-asta nici nu li se da femeilor darul preotiei, in ciuda existentei atator femei sfinte....se pare ca pacatul Evei nu poate fi iertat asa usor. Asta daca o fi asa. Daca barbatul era asa puternic cum ar fi trebuit, de ce nu i-a spus femeii "nu manca?" Deci, e si el la fel de coruptibil. Nu numai ca nu s-a impotrivit, dar nici nu si-a dat seama ca face rau. Deci, argumente pro si contra "credintei" femeii gasim la orice ora. |
|
|
|||
|
|||
|
Sa stii ca e o chestie cu vanatoarea asta! Nu trebuie sa merg la "vanatoare", crede-ma, vine "vanatul" singur...Si culmea, merg si la biserica, sigur nu atat de des pe cat ar trebui, dar merg. Iar acolo vin si domni si doamne, ca "damele" stau pe centura....Numai bine!
|
|
|
|||
|
|||
|
O fi bine..o fi rau..ca vine "vinatul: singur,la tine!!!..Da,si eu,vad,ca la Biserica vin atit femei cit si barbati.Uneori sint mai multi barbati,alteori sint mai multe femei."Damele" ,dupa cum ai zis ,sint pe centura..Cit despre domni si doamne...
Sa ai Lumina-n suflet! |
|
|
|||
|
|||
|
De multe ori se nasc "aglomeratii" si totusi ades Dumnezeu se "simte" singur....De ce?!
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu cred ca Dumnezeu se simte singur. Cred ca noi ne simtim singuri de cele mai multe ori. Noi suntem cei care nu Il simtim pe Dumnezeu cu noi tot timpul, noi avem nevoie de "aglomeratii".
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nu merg la un anume preot ca nu e bn | ionut12 | Generalitati | 1 | 13.11.2010 14:21:32 |
| Prea mult despre rau, prea putin despre bine | costel | Generalitati | 11 | 09.02.2009 21:58:42 |
| VRAJITORII MERG SA SE SPOVEDEASCA? | roseliana | Vrajitoria | 2 | 05.03.2008 23:34:13 |
|
|