![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ne-ar fi trebuit yoga, atunci Iisus ne-ar fi învățat s-o practicăm, iar apostolii ar fi fost chiar guru. Dar pentru că atunci când avem probleme de ordin sufletesc nu ne-a spus că trebuie să facem yoga, înseamnă că nu asta ne ajută, ci postul, rugăciunea, spovedania...Iisus ne-a revelat Adevărul suprem și toate căile de a ajunge la mântuire, nu jumate de Adevăr și nu ne-a ascuns nicio modalitate de a ne mântui. |
|
|||
|
|||
![]()
camy_d...precizasem in "N" posturi ca NU pledez pt yoga sau alte chestii, dar iau ce este bun din fiecare....Cat despre opinii...sunt mereu pro si contra, dar mie imi place sa citesc , sa cunosc...si aleg apoi singura...Ai vazut chestia cu parintele Teofil..si ei se pot insela...toti sunt inainte de toate oameni....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps. Sa fiu iertata ca imi place sa ma cultiv si nu vreau sa traiesc ca in secole apuse... |
|
|||
|
|||
![]()
O carte eretică poate sminti, nu oricine ar putea s-o citească.
|
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii citesc, privesc si actioneaza in functie de starea lor sufleteasca.
Daca sa zicem, mie mi se pare interesant, si ma atrage o carte care subtil imi justifica poftele, iseamna ca eu am in mine acele patimi, ca as vrea sa le satisfac, dar ma mustra constiinta, si atunci caut ceva care sa ma justifice, sa ma indreptateasca. Nu zic ca daca cineva a citit o carte laica sau eretica, gata s-a si convertit, insa sa se cerceteze pe sine, si daca s-a simtit atras sau i-a placut de ce a gasit acolo, s-ar putea sa fie bai mare. Referitor la nenea guru, cine intreaba pe un forum ortodox daca sa se documenteze sau nu, e evident ca simte ca nu e bun ce e acolo, dar il atrage si cauta aprobare. Caci in caz ca va gresi sa poata sa dea vina pe altii, sa zica ca ceilalti au zis ca e in regula, si ca nu el e de vina. Important e ca fiecare sa fie sincer cu el insusi, si sa isi asume caderile, sa nu mai incerce sa le justifice. Multi se feresc de ortodoxie, si chiar ortodocsii migreaza la alte religii/ateism/indiferenta, fiindca ea e singura care nu ne justifica patimile si rautatea in vreun fel, ci mereu ni le pune inainte. In ortodoxie in toate rugaciunile te declari pacatos, patimas, rau; in ortodoxie trebuie sa te sacrifici si sa renunti la placeri; sa daruiesti totul fara sa astepti sa primesti nimic in schimb. Ortodoxia cere blandete, bunatate, munca, sacrificiu, renuntare, lupta, tarie, toate pentru promisiunea de a-l avea pe Dumnezeu alaturi. Si acum intrebarea vine: cati din ziua de azi mai sunt dispusi la asa ceva, la asemenea lucrare pe care o cere ortodoxia? Nici nu ma mira ca tot mai multi prefera tot felul de organizatii care te invita sa te bucuri de placeri, sa visezi/meditezi cu ochii la stele si norisori pufosi, si sa dormi linistit.... ca deh, tot "dumnezeu" e si acolo.
|
|||
|
|||
![]()
Posibil...dar daca cel care o citeste isi are cu sine "talantii" nu se va sminti, asta e sigur...
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am mai citit din pură curiozitate, să văd cum e în curtea vecinului, materiale de la Martorii lui Iehova până am văzut porunca bisericească, să nu citești cărți sectante. Am întrebat la spovedanie și mi-a zis că atunci când mai vreau să citesc, să vin cu cartea, să-i arăt.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: