Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2011, 16:10:37
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
__________________________________________________ _____
sa ma ierti...dar Yoga....CHIAR NU ESTE O RELIGIE...citeste , studiaza...
"Hatha yoga este cea mai populara forma de yoga. Ea are la baza exercitii fizice si controlul respiratiei. In yoga respiratia inseamna energia vitala, de aceea controlul respiratiei este o parte foarte importanta in hatha yoga. La o sedinta obisnuita de yoga puteti invata intre 10 si 30 de exercitii fizice. Nu sunteti obligat sa le executati pe toate. Daca unul din exercitii vi se pare incomod pentru dumneavoastra, un instructor bun de yoga va intelege.

Hatha yoga este un excelent mod de relaxare si de alungare a stresului. Deasemenea imbunatateste flexibilitatea cu fiecare nou exercitiu invatat. Relaxarea si controlul respiratiei sunt un mare ajutor impotriva unor boli ca: depresia, astmul, durerea de spate, boli ale inimii, tensiune ridicata sau scleroza multipla. Exercitiile de yoga ajuta la crearea unui echilibru perfect, atat psihic cat si fizic. Si, sa nu uitam, veti pierde repede si frumos kilogramele in plus, si veti avea un trup armonios si atletic."http://www.slabirefit.ro/stiri/ultimele/adevarul-despre-yoga.html

Considerata de unii o arta, de altii o disciplina ce trebuie invata, yoga este de fapt o practica indiana straveche, caracterizata prin meditatie si exercitiu fizic, ce poate imbunatati flexibilitatea organismului, poate reduce semnificativ stresul si poate, in general, ameliora starea de sanatate. In limba vechilor indieni, sanscrita, “Yoga” insemna “uniune”. Putem afirma ca uniunea ce caracterizeaza yoga este cea dintre minte, corp si spirit. Yoga stipuleaza faptul ca spiritul si corpul pot fi puse intr-o uniune si echilibru atat de intens incat ajung sa creeze un singur element.

Unii practicanti sunt de parere ca, de fapt, complexitatea Yoga este atinsa cu adevarat doar in India. In restul lumii, yoga se refera mai mult la capacitatea de a adopta si mentine anumite posturi si pozitii care faciliteaza fluxuri energetice si stari meditative, astfel incat intregul organism sa se simta revigorat."
http://www.sfatulmedicului.ro/Terapi...spre-yoga_5436

ps. Osho are idei diametral opuse vizavi de cele promovate de Bivolaru.....Daca-l citesti temeinic , te lamuresti...
pps. Pt cei gata gata sa sara , pt atat pot si atat stiu , NU pledez pt osho sau yoga dar e indicat sa ne situam in limitele adevarului oricat ne place ori nu.....Doamne ajuta!
Dacă până și Teofil Pârâian, care zicea că bioenergia e bună și e mai tolerant față de alte religii spune că yoga e rea, atunci chiar e rea. Se lucrează cu demoni acolo, Klaus Kenneth care a practicat așa ceva, a zis că n-o recomandă nici ca gimnastică. Unul care făcea asta zicea la tv că nu poți face yoga fără să te închini zeului șarpe, datorită mișcărilor practicate, inspirate de șerpi. Multe s-ar mai putea spune aici.

Dacă ne-ar fi trebuit yoga, atunci Iisus ne-ar fi învățat s-o practicăm, iar apostolii ar fi fost chiar guru. Dar pentru că atunci când avem probleme de ordin sufletesc nu ne-a spus că trebuie să facem yoga, înseamnă că nu asta ne ajută, ci postul, rugăciunea, spovedania...Iisus ne-a revelat Adevărul suprem și toate căile de a ajunge la mântuire, nu jumate de Adevăr și nu ne-a ascuns nicio modalitate de a ne mântui.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:51:36
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

camy_d...precizasem in "N" posturi ca NU pledez pt yoga sau alte chestii, dar iau ce este bun din fiecare....Cat despre opinii...sunt mereu pro si contra, dar mie imi place sa citesc , sa cunosc...si aleg apoi singura...Ai vazut chestia cu parintele Teofil..si ei se pot insela...toti sunt inainte de toate oameni....
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:54:44
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
camy_d...precizasem in "N" posturi ca NU pledez pt yoga sau alte chestii, dar iau ce este bun din fiecare....Cat despre opinii...sunt mereu pro si contra, dar mie imi place sa citesc , sa cunosc...si aleg apoi singura...Ai vazut chestia cu parintele Teofil..si ei se pot insela...toti sunt inainte de toate oameni....
Nu trebuie să iei ce-i mai bun din fiecare religie, ai ce-i mai bun aici.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:56:46
Banned

Wink

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu trebuie să iei ce-i mai bun din fiecare religie, ai ce-i mai bun aici.
Nu ma refeream la religii....ci la CARTI ....subiecte si autori...
ps. Sa fiu iertata ca imi place sa ma cultiv si nu vreau sa traiesc ca in secole apuse...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:58:27
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu ma refeream la religii....ci la CARTI ....subiecte si autori...
ps. Sa fiu iertata ca imi place sa ma cultiv si nu vreau sa traiesc ca in secole apuse...
O carte eretică poate sminti, nu oricine ar putea s-o citească.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:26:42
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Unhappy

Oamenii citesc, privesc si actioneaza in functie de starea lor sufleteasca.
Daca sa zicem, mie mi se pare interesant, si ma atrage o carte care subtil imi justifica poftele, iseamna ca eu am in mine acele patimi, ca as vrea sa le satisfac, dar ma mustra constiinta, si atunci caut ceva care sa ma justifice, sa ma indreptateasca.
Nu zic ca daca cineva a citit o carte laica sau eretica, gata s-a si convertit, insa sa se cerceteze pe sine, si daca s-a simtit atras sau i-a placut de ce a gasit acolo, s-ar putea sa fie bai mare.
Referitor la nenea guru, cine intreaba pe un forum ortodox daca sa se documenteze sau nu, e evident ca simte ca nu e bun ce e acolo, dar il atrage si cauta aprobare. Caci in caz ca va gresi sa poata sa dea vina pe altii, sa zica ca ceilalti au zis ca e in regula, si ca nu el e de vina.
Important e ca fiecare sa fie sincer cu el insusi, si sa isi asume caderile, sa nu mai incerce sa le justifice.
Multi se feresc de ortodoxie, si chiar ortodocsii migreaza la alte religii/ateism/indiferenta, fiindca ea e singura care nu ne justifica patimile si rautatea in vreun fel, ci mereu ni le pune inainte.
In ortodoxie in toate rugaciunile te declari pacatos, patimas, rau; in ortodoxie trebuie sa te sacrifici si sa renunti la placeri; sa daruiesti totul fara sa astepti sa primesti nimic in schimb.
Ortodoxia cere blandete, bunatate, munca, sacrificiu, renuntare, lupta, tarie, toate pentru promisiunea de a-l avea pe Dumnezeu alaturi.
Si acum intrebarea vine: cati din ziua de azi mai sunt dispusi la asa ceva, la asemenea lucrare pe care o cere ortodoxia?
Nici nu ma mira ca tot mai multi prefera tot felul de organizatii care te invita sa te bucuri de placeri, sa visezi/meditezi cu ochii la stele si norisori pufosi, si sa dormi linistit.... ca deh, tot "dumnezeu" e si acolo.
Vechi 10.03.2011, 18:33:17
Banned

Implicit

Citat:
O carte eretică poate sminti, nu oricine ar putea s-o citească.
Posibil...dar daca cel care o citeste isi are cu sine "talantii" nu se va sminti, asta e sigur...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:38:47
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Posibil...dar daca cel care o citeste isi are cu sine "talantii" nu se va sminti, asta e sigur...
Eu am mai citit din pură curiozitate, să văd cum e în curtea vecinului, materiale de la Martorii lui Iehova până am văzut porunca bisericească, să nu citești cărți sectante. Am întrebat la spovedanie și mi-a zis că atunci când mai vreau să citesc, să vin cu cartea, să-i arăt.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:55:31
Banned

Wink

Citat:
Eu am mai citit din pură curiozitate, să văd cum e în curtea vecinului, materiale de la Martorii lui Iehova până am văzut porunca bisericească, să nu citești cărți sectante. Am întrebat la spovedanie și mi-a zis că atunci când mai vreau să citesc, să vin cu cartea, să-i arăt.
Daca tu ai credinta neclintita conform rigorilor ortodoxe SIGUR nu te sminteste nici o scriere a altei confesiuni...Poate doar adauga ceva bun si inedit pt tine.....Insa eu REPET...faceam referire la CARTI, subiecte si autori....NU la religii, deci atentie! Sa nu dam alta turnura....
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:58:36
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Daca tu ai credinta neclintita conform rigorilor ortodoxe SIGUR nu te sminteste nici o scriere a altei confesiuni...Poate doar adauga ceva bun si inedit pt tine.....Insa eu REPET...faceam referire la CARTI, subiecte si autori....NU la religii, deci atentie! Sa nu dam alta turnura....
Nu toți avem aceeași credință.
Reply With Quote
Răspunde