Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 22:25:31
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Există bărbați (sau femei) care se declară atei, și bărbați care sunt atei.

Unii dintre cei care se declară sus și tare atei sunt mai credincioși decât unii dintre cei care se declară sus și tare credincioși.

Alegeți cu înțelepciune.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 22:28:22
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul

Unii dintre cei care se declară sus și tare atei sunt mai credincioși decât unii dintre cei care se declară sus și tare credincioși.

Alegeți cu înțelepciune.
Frumoasa idee.
Se verifica.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 22:59:22
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Alegeți cu înțelepciune.
Drept și înțelept... Din acest motiv, unii dintre atei mai simt nevoia să mai dea "o raită de lungă durată" și pe acest forum!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 22:34:06
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Parerea mea este ca faci bine ceea ce faci.

Nu vreau sa se creada ca am parere proasta despre atei.. nu despre asta e vorba. (ca una este sa-ti placa in om, alta e sa te mariti cu el... daca nu te mariti cu un ateu, mi se pare aberanta concluzia la care ajung unii ca un crestin dispretuieste ateii).
Casatoria crestina este o cale spre mantuire, de aceea este f important cu cine pleci la drum.

Revenind la intrebarea ta, sotul meu este ateu, dar este greu de deslusit care din trasaturile lui se origineaza in ateism si care nu.
Ce frumos ati prezentat ce inseamna o casatorie intre un crestin si un ateu, nimeni nu ar fi putut explica mai bine, decat cineva care se confrunta cu aceasta situatie...
Totusi..sotul dvs a fost de acord sa aveti o casatorie religioasa?
Vechi 15.02.2011, 22:41:58
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Ce frumos ati prezentat ce inseamna o casatorie intre un crestin si un ateu, nimeni nu ar fi putut explica mai bine, decat cineva care se confrunta cu aceasta situatie...
Totusi..sotul dvs a fost de acord sa aveti o casatorie religioasa?
Eram amandoi necredinciosi.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 22:50:29
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Asta da situatie!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 22:55:09
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
Si, oarecum sub influenta ideilor lui, cum ati reusit sa va intoarceti?
Mi se pare dificil pentru cineva care are un sot crestin sa mentina drumul drept, eventual sa ajunga pe acest drum, dar mai ales cu un sot care nu ar da niciodata un impuls spre credinta...
Vechi 15.02.2011, 23:02:28
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Si, oarecum sub influenta ideilor lui, cum ati reusit sa va intoarceti?
Mi se pare dificil pentru cineva care are un sot crestin sa mentina drumul drept, eventual sa ajunga pe acest drum, dar mai ales cu un sot care nu ar da niciodata un impuls spre credinta...
Habar n-am.
Presupun ca nu eu am facut asta, ci Dumnezeu.

(Citeam carti de-a valma.. pana mi-au ajuns carti ortodoxe in mana).
Reply With Quote
Vechi 07.03.2011, 19:32:55
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Dar totushi, am gasit scris si intr-o carte cu sfaturi duhovniceshti, sa iti ei sotie(sot) creshtina... Cred eu ca in caz contrar ideile cam nu ar coincide niciodata...
Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Si eu am intalnit acest sfat in scrierile sfintilor. Ei stiu bine ce spun, sunt echilibrati, realisti, nu visatori. Pacat ca multora le place sa traiasca mai mult in imaginar decat in real. Alegerea "jumatatii"presupune starea de trezvie.
Este corect acest sfat raportat la epoca si nivelul de intelegere a omului de acum sute sau mii de ani in urma. Este valabil si astazi pentru cei mai slabi mental. Intre toate combinatiile de a pune impreuna doi orbi, cea mai eficienta si aproape de Adevar combinatie este aceea de a pune impreuna doi orbi ce cred orbeste in Adevar:

1 orb Adevar + 1 orb Adevar = cea mai mare probabilitate de a intui macar Adevarul.
1 orb Adevar + 1 orb Minciuna = conflicte permanente in multe aspecte ale vietii.
1 orb Minciuna + 1 orb Minciuna = conflicte oricum datorita prezentei minciunii si neintelegerii adevarului + calea asigurata spre prapastie fara interventie externa.

Deci afirmatia sfantului care ar fi spus asta, cu siguranta se refera la lumea orbilor si nu la omul de astazi care este partial, cat de cat rational, spre deosebire de orbii din trecut. Pana in zilele noastre, majoritatea erau habotnici, nu se putea pune problema in termeni rationali pentru omul de rand a carui minte era mult mai superficiala decat a omului de rand de astazi.
Vechi 15.02.2011, 23:14:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Plus ca un copil de mic observa ca tatal nu merge la biserica (nici bunicii, nici unchiul.. tot neamul) si se intreaba de ce. Foarte greu sa aduci explicatii echilibrate care sa nu loveasca imaginea celorlalti membrii ai familiei.
Când va veni această întrebare, spuneți-le adevărul: credința este un dar de la Dumnezeu. El face mereu primul pas. Chiar și când spunem "am să mă rog Spiritului Sfânt să-mi dea și mie darul acesta al credinței", în realitate Spiritul Sfânt ne-a trimis această dorință de a ne ruga. Dorința de a ține post, tot de la El vine. El ne ajută și să nu cădem și ne întărește această voință, umplându-ne de bucurie deși mâncăm grisine înconjurați de fripturi. "În El este și voința, și putința" au spus părinții dinaintea noastră.

Marele meu noroc este că soția mea, deși este atee și anticlericală, nu face parte din soiul acela militant, atât de prezent și pe acest forum. Ea nu și-a propus să mă elibereze din ghearele credinței și obscurantismului religios, nici nu-mi face urât că fumez opiul pentru popor. La rândul meu, nu o bat la cap, doar mă rog uneori pentru convertirea ei. Desigur că aș fi preferat să am lângă mine o soție cu credință în Dumnezeu, dar ce am făcut ca să merit asemenea zestre de preț ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 17:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 23:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 22:21:58