![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Există bărbați (sau femei) care se declară atei, și bărbați care sunt atei.
Unii dintre cei care se declară sus și tare atei sunt mai credincioși decât unii dintre cei care se declară sus și tare credincioși. Alegeți cu înțelepciune. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se verifica .
|
|
|
||||
|
||||
|
Drept și înțelept... Din acest motiv, unii dintre atei mai simt nevoia să mai dea "o raită de lungă durată" și pe acest forum!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Totusi..sotul dvs a fost de acord sa aveti o casatorie religioasa?
|
|||
|
|||
|
Eram amandoi necredinciosi.
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Si, oarecum sub influenta ideilor lui, cum ati reusit sa va intoarceti?
Mi se pare dificil pentru cineva care are un sot crestin sa mentina drumul drept, eventual sa ajunga pe acest drum, dar mai ales cu un sot care nu ar da niciodata un impuls spre credinta...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Presupun ca nu eu am facut asta, ci Dumnezeu. (Citeam carti de-a valma.. pana mi-au ajuns carti ortodoxe in mana). |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
1 orb Adevar + 1 orb Adevar = cea mai mare probabilitate de a intui macar Adevarul. 1 orb Adevar + 1 orb Minciuna = conflicte permanente in multe aspecte ale vietii. 1 orb Minciuna + 1 orb Minciuna = conflicte oricum datorita prezentei minciunii si neintelegerii adevarului + calea asigurata spre prapastie fara interventie externa. Deci afirmatia sfantului care ar fi spus asta, cu siguranta se refera la lumea orbilor si nu la omul de astazi care este partial, cat de cat rational, spre deosebire de orbii din trecut. Pana in zilele noastre, majoritatea erau habotnici, nu se putea pune problema in termeni rationali pentru omul de rand a carui minte era mult mai superficiala decat a omului de rand de astazi.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Marele meu noroc este că soția mea, deși este atee și anticlericală, nu face parte din soiul acela militant, atât de prezent și pe acest forum. Ea nu și-a propus să mă elibereze din ghearele credinței și obscurantismului religios, nici nu-mi face urât că fumez opiul pentru popor. La rândul meu, nu o bat la cap, doar mă rog uneori pentru convertirea ei. Desigur că aș fi preferat să am lângă mine o soție cu credință în Dumnezeu, dar ce am făcut ca să merit asemenea zestre de preț ?
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 |
| De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 23:51:32 |
| ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 22:21:58 |
|
|