![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Și intelectual nu înseamnă a face închisoare într-un regim totalitar! A fi intelectual nu înseamnă neapărat protest și rebeliune, refuz al îndoctrinării și supunerii, a fi intelectual se reduce, până la urmă, la a-ți folosi intelectul prin cultură și produse spirituale ca sursă de trai (o definiție ce induce economia de piață). Andrei Pleșu e mai puțin intelectual fiindcă a devenit pupincuristul unui individ cu veleități de dictator? Servil? Cum definești dumneata atitudinea elitei din jurul tronului, dacă nu servilă? Citat:
Citat:
Eu am stat cu nasu' în carte înainte de '89 și nu-mi pare rău. Cât despre cei cu liceu și mai apoi, cu facultate, absolvenți de ISE, Litere etc. buni de zidari și menajere prin Occident, nu mai zic nimic... Citat:
Asta nu e din comunism, draga mea. Asta e de amu'... Citat:
Citat:
Mai caută... Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 27.01.2011 at 23:03:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
nu este absolut nici un mit citiți asta si observați singuri http://cortinarosie.blogspot.com/
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai este si alt aspect, pentru cei in varsta: sigur ca li se pâre ca era bine pe vremea aia, pentru ca erau mai tineri, deci viata era intr-un fel mai frumoasa. Ca in bancul cu doi mosi care stateau pe o banca in vremea lui Ceausescu. Unul zice: Maaa, ce bine era pe vremea lui Gheorghiu-Dej! Celalalt: cum de ce era bine? Nu era foamete? Nu te baga la inchisoare pentru un banc? -Da... dar pe vremea aia, femeile se tineau dupa mine! :-))
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si tu ca raoul,doi tineri de 20 de ani care"credeti",va pare,ca era mai bine... Nu sunt pentru democratia asta imputita din romania actuala,dar nici nu pot spune ca era bine in comunism,si doar eu am copilarit in anii aia... eu prefer sa fiu libera,asa cum m-a lasat Dumnezeu,si cu intelecpiune de la EL stiu ce sa fac cu libertatea mea,ahhhh ca altii nu stiu ce sa faca cu ea,dupa '89 asta e treaba lor,vor da socoteala pt faptele lor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Trebuie sa traiesti intr-o anumita epoca?? La istorie asa ii ziceti si profesorului,cum de isi permita sa vorbeasca despre cum era in trecut pentru simplul fapt ca n-a trait atunci? Dar ce,eu nu am parinti,bunici,prieteni care sa-mi fi spus? Si nu am spus ca era cel mai bine atunci,doar ca era mai bine ca acum,mai multe aspecte pozitive!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In fine,nu vrea sa insist prea mult pt aceasta tema,deja mi-am aratat opinia:)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
De fapt, adepții comunismului nu vor ei să trăiască în comunism, ci ceilalți.
Principiul comunismului este pizma, dorința de a-i nimici pe bogați. Comunistul e un narcisist care dorește să nu fie nimeni mai sus decât el. Pentru a-și implementa utopia, el e gata să sacrifice pe semenii săi care se împotrivesc. Comunistul nu vede omul în ceilalți ci doar un obiect, menit să-i satisfacă dorinețele lui egoiste. Dacă comuniștii ar fi sinceri, atunci ei s-ar organiza ei înșiși în comunități comuniste. Dar ceea ce îi preocupă nu este asta, ci doborârea celor față de care se simt umiliți. Este vorba de mândrie, de dorința de a nu avea superiori. Simpatia pentru comunism corespunde unor suflete insensibile, otrăvite de mândria luciferică, nepăsătoare față de suferințele oamenilor dar ahtiate după dominație Comunismul este satanic..
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu nu-s de partea nici uneia din ideologii- comuniste sau europene- insa cred ca Ceausescu nu trebuia impuscat, e si el om la randul lui, avea dreptul la viata.
"Nu!gloria iubirii nu este îmbuibarea, Ospețe de săruturi, orgii de-mbrățișări, Ci dorul lung și taina-mpletită cu-așteptarea Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări. Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..." Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI http://blogulugicu.blogspot.com/ |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 12:35:56 |
| Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 17:03:38 |
| L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 21:01:13 |
| 15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 10:08:54 |
|
|