Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2011, 17:36:35
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
motivul a fost ca am inceput sa-mi pun intrebari.
la care, evident, am cautat raspunsuri.
nu stiu daca exista atei perfecti. cu siguranta eu nu sunt.
dar crestini perfecti exista?
imi aduc aminte de o discutie cu un bun prieten, care acum e duhovnic la o manastire de maici din Moldova, care imi spunea: mai, la cata invatatura avem noi la dispozitie, fata de stramosii nostrii, ar trebui sa zburam ca ingerii...
Îmi pui și mie o întrebare încuietoare?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 17:59:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Îmi pui și mie o întrebare încuietoare?
nu exista intrebari incuietoare. chiar daca nu stii raspunsul, cu siguranta altcineva il stie.
sa-ti dau un exemplu: straturile fosiliere.
stiinta spune ca cu cat sunt mai jos cu atat sunt mai vechi. e un raspuns de bun simt.
dar vin creationistii si aduc o explicatie, aruncand in lupta cuvantul magic: Potopul...
sincer, cand l-am vazut pe Danion Vasile explicand la TV cum a aranjat Potopul straturile fosiliere, am ras in hohote.
de ce?
pentru un credincios, aceasta explicatie este suficienta.
pentru mine nu.
pentru ca este ilogica. probabil stii despre ce este vorva.
cum se face ca se gasesc fosile de scoici si melci deasupra unor fosile de animele marine? Danion Vasile spune ca s-au luptat mai mult sa ajunga la suprafata. scoicile?!
cum se face ca printre straturile fosiliere gasesti, delimitate foarte clar, straturi de cenusa vulcanica? dupa Danion totul era o mocirla amestecata de animalele ce se zbateau. cum au nimerit acele straturi de cenusa, repet, perfect delimitate in mijlocul noroiului?! mai si radea de faptul ca nu intelegem un fapt atat de evident.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:08:41
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
motivul a fost ca am inceput sa-mi pun intrebari.
la care, evident, am cautat raspunsuri.
nu stiu daca exista atei perfecti. cu siguranta eu nu sunt.
dar crestini perfecti exista?
imi aduc aminte de o discutie cu un bun prieten, care acum e duhovnic la o manastire de maici din Moldova, care imi spunea: mai, la cata invatatura avem noi la dispozitie, fata de stramosii nostrii, ar trebui sa zburam ca ingerii...
Chiar accesul nelimitat la informatie ne face sa ne indoim. si eu m-am indoit, si sigur o sa mai am momente din astea. am observat ca cei mai prosti dintre oameni nu se indoiesc niciodata de Dumnezeu. Dumnezeu exista, dar noi nu vrem cu adevarat sa-L gasim... suntem prea preocupati de bani, averi, familie si multe alte lucruri lumesti. domnule dumitru si eu Il caut, dar mereu ma indoiesc desi mereu primesc atatea semne. eu si familia mea suntem saraci, ma rog cu sfiala de cateva luni sa am si eu o masina cat de rea. acum o saptamana Dumnezeu a randuit sa-mi cumpar o masina straina, atat de frumoasa ca nici acum nu cred ca e a mea. am plans cand am vazut in curtea casei mele. si totusi sunt atat de pacatos. El exista si ne iubeste... Doamne ajuta.

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:11:32
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
oare cati saraci ce isi inalta rugaciunile catre Dumnezeu primesc raspuns?
niciunul!
Asta inseamna ca ai fost tu si ai intrebat pe absolut fiecare persoana in parte si stii exact pt ce s-au rugat si n-au primit?

Citat:
dar cand e vorba sa se implineasca cererile ... pauza.
si deci ai un fel de contor in care iti arata absolut toate si fiecare din rugaciunile primite de Dumnezeu de la fiecare persoana si daca le-a implinit sau nu?

Last edited by Ana.Maria.; 14.01.2011 at 18:13:45.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:14:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
Chiar accesul nelimitat la informatie ne face sa ne indoim. si eu m-am indoit, si sigur o sa mai am momente din astea. am observat ca cei mai prosti dintre oameni nu se indoiesc niciodata de Dumnezeu. Dumnezeu exista, dar noi nu vrem cu adevarat sa-L gasim... suntem prea preocupati de bani, averi, familie si multe alte lucruri lumesti. domnule dumitru si eu Il caut, dar mereu ma indoiesc desi mereu primesc atatea semne. eu si familia mea suntem saraci, ma rog cu sfiala de cateva luni sa am si eu o masina cat de rea. acum o saptamana Dumnezeu a randuit sa-mi cumpar o masina straina, atat de frumoasa ca nici acum nu cred ca e a mea. am plans cand am vazut in curtea casei mele. si totusi sunt atat de pacatos. El exista si ne iubeste... Doamne ajuta.
eu nu i-am cerut masini. nici sa castig la loto.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:16:51
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
Asta inseamna ca ai fost tu si ai intrebat pe absolut fiecare persoana in parte si stii exact pt ce s-au rugat si n-au primit?

si deci ai un fel de contor in care iti arata absolut toate si fiecare din rugaciunile primite de Dumnezeu de la fiecare persoana si daca le-a implinit sau nu?
recunosc, nu am :)
dar uita-te situ in jurul tau si ai sa vezi ...
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:19:05
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
recunosc, nu am :)
dar uita-te situ in jurul tau si ai sa vezi ...
dar exact despre asta e vorba in "povestioara", sau n-ai citit-o?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:20:07
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
eu nu i-am cerut masini. nici sa castig la loto.
Nici eu nu am cerut bani. eu cand nu am bani ma rog sa ma ajute sa gasesc de lucru, si mereu, in cateva zile gasesc ceva de lucru. eu am cerut mult dragostea unei fete. toti imi spun ca e imposibil sa fiu din nou cu ea. dar se insala toti. Speranta moare ultima, pentru ca Dumnezeu reprezinta speranta.

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:30:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
Nici eu nu am cerut bani. eu cand nu am bani ma rog sa ma ajute sa gasesc de lucru, si mereu, in cateva zile gasesc ceva de lucru. eu am cerut mult dragostea unei fete. toti imi spun ca e imposibil sa fiu din nou cu ea. dar se insala toti. Speranta moare ultima, pentru ca Dumnezeu reprezinta speranta.
dar ai cerut masini si iubire
cu mana pe inima iti spun ca nu am cerut niciodata, nici bani, nici masini, nici iubirea unei fete.
de fiecare data cand treceam pe langa o biserica, ma inchinam si ziceam: mantuieste Doamne pe robii tai x, y, z (un mic pomelnic). si pana nu de mult am avut o singura rugaciune: DA-MI SACRED Doamne!!!
si mi-a dat ... de nu m-am mai vazut ...
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:36:58
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
si mi-a dat ... de nu m-am mai vazut ...
deci este vorba de tine, de ceea ce ti s-a intamplat tie, nu la "toata lumea"...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu, exista sau nu? Rodica50 Intrebari utilizatori 0 19.11.2010 20:11:56
Dumnezeu exista sofia_78 Generalitati 34 05.03.2010 22:57:48
Exista sau nu Dumnezeu vlad79 Teologie si Stiinta 236 23.11.2008 18:19:01