Poate fi Dumnezeu autorul direct al urii fata de om?
Ereticii pucioși pretind că Stăpânul lor, “Dumnezeul de la Pucioasa”, pe de o parte declară că “este iubirea fără de margini”, iar pe de alta Se arată a fi capabil în mod declarat de o ură urâtă și fără margini. El nu urăște păcatul, ci îl urăște chiar pe autorul păcatului; omului celui drept îi ridică viața, iar celui păcătos i-o păstrează, după bunul Lui plac.
“Dar voi, tată, să nu fiți triști, ci să fiți creștini desăvârșiți, că Eu sunt iubirea cea fără de margini. Așa am lucrat cu un pic de vreme în urmă cu un tinerel din poporul Meu care-i ieșise în cale păcatul ca să-l despartă de Mine și să se ducă cu cei păcătoși, și Eu nu l-am lăsat să piară în păcate, că l-am iubit și l-am luat lângă Mine, iar pe cea care a voit să-l despartă de Mine, am urât-o și am lăsat-o să se despartă de Mine.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11/24 august 1997)
Din Biblie știm că Dumnezeu i-a interzis în mod special diavolului să se atingă de viața lui Iov, căci diavolul îl ura pe Iov și la asta țintea, să-i ia viața. Dacă n-a putut să-i ia viața lui Iov, a reușit să le ia viața fiilor și fiicelor acestuia.
Poate fi așadar Dumnezeu autorul direct al urii față de om, împrejurare în care îl poate sau nu da morții?
|