![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Apostol Pavel arata ca cei credinciosi vor fi cu Domnul, cand El se va intoarce si mortii vor fi in inviati: "Nu voim, fratilor, sã fiti în necunostinþã despre cei ce au adormit, ca sã nu vã întristati ca ceilalti, care n-au nãdejde. Cãci dacã credem cã Isus a murit si a înviat, credem si cã Dumnezeu va aduce înapoi împreunã cu Isus pe cei ce au adormit în El. Iatã, în adevãr, ce vã spunem prin Cuvîntul Domnului: noi cei vii, care vom rãmîne pînã la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiti. Cãci însusi Domnul, cu un strigãt, cu glasul unui arhanghel si cu trîmbita lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, si întîi vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii care vom fi rãmas, vom fi rãpiti toti împreunã cu ei, în nori, ca sã întîmpinãm pe Domnul în vãzduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mîngîiati-vã dar unii pe altii cu aceste cuvinte."(Sfantul Apostol Pavel - 1 Tesalocineni4:13-18). Cand Sfantul Apostol Pavel isi manifesta dorinta de a fi cu Domnul, sa gandeste la revenirea Domnului, pentru a-i lua cu El pe cei credinciosi (asa cum a promis). "Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi."(Ioan 14:3). Cei care cred ca mortul o ia la deal (inspre rai) asa de capul lui, fara sa astepte revenenirea Domnului si invierea mortilor, sunt cu totul impotriva fagaduintelor Domnului Iisus Hristos si credintei Sfintilor Apostoli. In alta parte Sfantul Apostol Pavel descrie, din nou, revnirea Mantuitorului, invierea mortilor si schimbarea trupurilor celor credinciosi: "Iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati într-o clipã, într-o clipealã din ochi, la cea din urmã trîmbitã. Trîmbita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Cãci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sã se îmbrace în neputrezire, si trupul acesta muritor sã se îmbrace în nemurire."(1Corinteni 15:51-53). Incercati sa intelegeti versetul din Filipeni (postat de dvs.) punand alaturi si alte versete care se refera la acelasi lucru (partasia cu Domnul Iisus Hristos). Asta, numai in cazul in care mai credeti ca Scriptura este o carte sfanta iar Sfintii Apostoli nu mint. Last edited by vasinec77; 28.08.2010 at 17:06:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, domnule sectar, nu este suficient să arunci câteva vorbe de dispreț și cu scopul de a arunca lucrurile în derizoriu, pentru a demonstra falsitatea unor afirmații. Trebuie să mai și demonstrezi că e vorbă multă și fără rost. Eu te înțeleg că ai mintea încorsetată de niște automatisme sectare pe care ți le-au băgat alții în cap drept adevărate, însă adevărul iese la lumină indiferent de cât te încăpățânezi dumneata să îl ții sub obroc de teama de a nu fi nevoit să recunoști că, în realitate și de fapt, ești ........ în înșelare. Last edited by doctor_faustus; 28.08.2010 at 17:11:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
[quote=doctor_faustus;283006]Eu te înțeleg că ai mintea încorsetată de niște automatisme sectare pe care ți le-au băgat alții în cap drept adevărate[/qouote] Doctore, nu ai ce înțelege căci eu sunt născut și format în mediu ortodox. "Automatismele sectare băgate în cap de alții" se întâlnesc de obicei acolo unde omul acceptă ce spune un alt om, repetând dogmatic după el fără a ține seama de Cuvântul lui Dumnezeu. Last edited by tricesimusseptimus; 28.08.2010 at 18:52:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Falsitatea afirmației tale se mai poate dovedi și prin alte citate scripturistice. Spre exemplu, în epstola a doua către corinteni: "Avem încredere și voim mai bine să plecăm din trup și să petrecem la Domnul." (2 Corinteni 5:8) Încă o dată sfântul Pavel mărturisește că își dorește să plece din trup pentru a petrece cu (a fi la) Domnul, deci chiar și în afară de trupul său pământesc care a murit. Verset care atestă din nou în mod absolut evident că sfântul Pavel credea că el poate și va fi cu sau la Domnul, chiar și după moartea sa trupească. Acest lucru nu înseamnă că acest lucru este valabil în mod necesar pentru toți oamenii, însă pentru sfântul Pavel este valabil și adevărat, fapt care dovedește fără putință de tăgadă falsitatea teoriei adventiste care spune că: "Un studiu atent descoperă faptul că învățătura consecventă a Bibliei este aceea că moartea pune capăt conștienței". Nu știu dacă este adevărată sau falsă pentru unii oameni, însă datorită generalizării această teorie este evident falsă contrazicând sfânta scriptură care vorbește prin gura sfântului Pavel și care recunoaște credința că, în cazul lui (nu știu dacă neapărat și pentru alții), este posibil a fi (a petrece) cu (la) Domnul Hristos chiar și după moartea sa trupească. Practic respectiva teorie adventistă este mai mult decât evident o erezie, o înșelare, o greșeală, o minciună. Asemenea aberații și greșeli se datorează în mod evident interpretării sfintei scripturi de către anumiți sectari "profetici" doar după mintea lor sectară și lipsită de călăuzirea Duhului Sfânt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa va dau cateva exemple de invataturi care va deranjeaza si pe care le ignorati (pentru a va iesi teoria cu mortii neinviati, care se afla in prezenta Domnului Iisus Hristos): - nu credeti in promisiunea Mantuitorului: "Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi."(Ioan 14:3). De ce sa se mai deranjeze Mantuitorul sa vina sa ne ia cu El? Lasa ca o luam noi la deal, sub forma de fantome. - nu credeti ca cei morti, pentru a mosteni viata vesnica, impreuna cu Domnul, trebuie sa fie inviati:"Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40). De ce sa se deranjeze iar Mantuitorul, sa-i invieze pe cei credinciosi? Nu este nevoie de inviere, pentru ca cei credinciosi nu mor. - nu credeti in fagaduinta Mantuitorului: " Iatã, Eu vin curînd si rãsplata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia dupã fapta lui."(Apocalipsa 22:12). Alt deranj inutil, din partea Mantuitorului. De ce sa mai vina sa ne rasplateasca? S-a trezit cam tarziu, pentru ca problema s-a rezolvat si fara El. Mergem noi in iad sau in rai, imediat dupa ce murim, fara sa mai fie nevoie de revenirea Lui. - nu credeti in in ceea ce a spus Sfantul Apostol Pavel referitor la revenirea Mantuitorului, invierea mortilor, schimbarea trupurilor si mostenirea vietii vesnice impreuna cu Domnul. Sfantul Apostol spune :"astfel vom fi totdeauna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol Pavel, referinduse la acele evenimente, fara de care nu putem fi alaturi de Domnul (ma refer la revenirea Domnului si inviere). - nu credeti ce spune Sfanta Scriptura referitor la starea de inconstienta din timpul mortii:"Cei vii, în adevãr, mãcar stiu cã vor muri; dar cei morti nu stiu nimic,"(Eclesiastul 9:5); "în locuinta mortilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuialã, nici stiintã, nici întelepciune!"(Eclesiastul 9:10) Mai sunt multe alte invataturi din Sfanta Scriptura, pe care sunteti nevoit sa le respingeti, pentru a va iesi teoria cu fantomele si Domnul Iisus Hristos. Apropo; deoarece sustineti ca cei care au murit sunt in prezenta Domnului Iisus Hristos, se poate spune ca-L acuzati pe Mantuitorul de spiritism (comunicare cu mortii). Pentru ca o persoana care a murit sa fie in prezenta Domnului, acea persoana va fi inviata. "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii - spune Domnul Iisus Hristos, explicandu-le saducheilor despre inviere.(Matei 22:32) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Explicatiile dvs. par limpezi doar daca selectati cele doua versete (din Filipeni si 2Corinteni), ignorand celelate invataturi ale Sfintei Scripturi.
Citat:
Repet: exista o singura rasplatire; la revenirea Mantuitorului. "Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Nimeni nu merge nici in rai nici in iad pana atunci. Cei morti se odihnesc (nestiind nimic si neconstientizand timpul care a trecut) si vor fi inviati atunci, pentru rasplata. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii sunt oameni care inca din aceasta viata au ajuns la desavarsire,la unirea cu Dumnezeu. Astfel ca in ei s-a implinit deplin cuvnatul "Voi locui in ei "
Faptele lor au fost faptele desavarsirii,fapte pe care un om din ziua de azi nu le-ar putea indeplini:si-au infrant trupul pana la ignorare ,si-au daruit viata catre calaii lor ,si-au invins orice patima a sufletului.Au facut acte de caritate atat de induiosatoare cum numai in Biblie s-au mai intalnit.Si-au iubit semenii fara sa se certe si fara sa se razboiasca.Au indreptat pe cei mai mari pacatosi prin taina adanca a iubirii si smereniei,care cunoaste adancurile semenului. Au vazut cu duhul.Au mutat muntii din loc.Au mers pe ape.Au trait ani intregi cu o coaja de paine .Cu toate acestea s-au considerat cei mai mari pacatosi.Au primit cantari minunate de la Dumnezeu,care numai ingerilor mai sunt date.Au luptat cu armate de demoni,razboiul interior si i-au invins Pilde de rabdare si de dragoste,de abandonare in mainile lui Dumnezeu,de parasire a poftelor trupului,de infrangere ale poftei sufletului ,oameni doar in trup vazut,dar ingeri in suflet,ei au ajuns,prin credinta in Hristos,sa fie asemena Lui. Astfel de oameni nu pot fi lasati in mormant ,nu pot fi tinuti la pastrare. Odata morti trupeste,raiul s-a infiorat sa primeasca 'intaia roada a desavarsirii' Dumnezei dupa chip,odata dezbracati de trup si de limitarile sale,ei care si in viata lumeasca au fost ascultati de Dumnezeu,cu cat mai mult in viata cea vesnica,pentru dragostea care au dovedit-o,vor fi ascultati de Domnul,cand vor mijloci pentru noi. Caci nu vor vorbi ca unii care nu au cunoscut ispita,ci ca unii care au cunoscut-o dar au biruit-o. Toata viata pamanteasca au pus-o in slujba iubirii aproapelui.Cu cat mai mult nu le va da Dumenzeu ca si viata cereasca,sa o puna tot in slujba oamenilor,pentru ajutorarea prea ratacitului popor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by georgeval; 29.08.2010 at 17:47:19. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . | Templier Knight | Generalitati | 10 | 13.02.2012 20:47:59 |
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 11.11.2011 22:22:29 |
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 25.11.2009 15:33:06 |
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) | cristiboss56 | Generalitati | 3 | 10.11.2009 12:22:23 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|