|
|
||||
|
||||
Ca sa comentez titlul postarii
Sunt și eu un om.
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Citat:
Astăzi spun câ Dumnezeu nu are cum să existe. Maine poate afirm contrariul. Sincer cred că este imposibil, dar nu se stie. Sunt deschis la provocări. |
|
||||
|
||||
aha
N.Priceputu, îmi aduc aminte. Am avut multe discuții.
|
|
||||
|
||||
Citat:
În momentul în care nimeni nu mai are voie să critice sau să ridiculizeze o idee, un concept, o învățătură, atunci e momentul în care decădem înapoi ca societate. Nimic în lumea asta nu trebuie să fie mai presus sau sacru, inclusiv dogma ta. Ar trebui să sărbătorești faptul că trăiești într-o societate unde ești liber să crezi și să spui ce vrei. Citat:
Ai exemple precum finanțarea bisericilor din fondurile de stat sau subvenționarea salariilor pentru preoți din nou din banii statului când noi suntem o țară seculară conform constituției. De aceea nu stăm în banca noastră.
|
|||
|
|||
6. Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt".
7. Dar voi ca niște oameni muriți și ca unul din căpetenii cădeți.(Ps81,5-7)
|
|||
|
|||
Citat:
Este lipsa de respect si de bun simt sa se intre aici si sa se vorbeasca urat, sa se atace fara motiv. Din punctul meu de vedere decadem ca societate, cand nu mai avem respect pentru nimeni, nu mai ascultam de nici o autoritate, nu mai credem in nimic si confundam libertatea cu marlania. Nu este dogma mea, este ceva in ce cred toti crestinii, nu este a mea personala, inventata de mine. Nu vreau sa intru intr-o polemica. Daca nu va convine finantarea bisericii nu aveti decat sa emigrati, nu se poate pentru o minoritate de atei sa se schimbe lucrurile pentru 80 la suta din crestini. Parerea mea ca incercati sa va impuneti credintele prin orice, inclusiv prin prezente pe acest forum. Noi suntem la noi acasa , voi sunteti intrusi, daca nu va convine stati pe forumurile voastre. |
|
||||
|
||||
Citat:
Ai voie sa iti pictezi pe masina, asa cum am vazut chiar ieri, un maimutoi rastignit, cu o cununa de spini pe cap. Asta nu e blasfemie. Daca, insa, faci o caricatura cu ministresa negresa a drepturilor femeilor din Franta, intr-o revista care se ocupa de satira politica in care o infatisezi ca o maimuta, ei bine atunci e blasfemie. Esti rasist. Si, ca rasist, esti condamnat: tu la inchisoare si amenda penala, revista care ti-a publicat caricatura la despagubiri. Ai voie ca, satanist, sa rascolesti morminte crestine. S-a intimplat si autorii nu au fost gasiti. Nu s-a deplasat nici sectoristul, sa vada despre ce e vorba. Dar nu ai voie, ca satanist, sa rascolesti mormintele de vizavi, din Bellu evreiesc. S-a intamplat si i-au cautat cu SRI-ul pana ce i-au gasit. Ai voie sa arzi insemnele crestine. Nimeni nu e condamnat pentru asta. Daca, insa, dai foc la "drapelul sfant al Patriei", atunci e grav. Daca dai foc la drapelul verde cu semiluna, e si mai grav. Daca dai foc la steagul albastru cu steaua lui David, atunci, ohoho, e grav de tot. Dar blasfemie e nu numai daca ai ce ai cu evreii, ci si daca ai ce ai cu homosexualii. Cu africanii. Cu parintii fondatori ai Americii. Cu oricine. NUMAI contra crestinilor (si contra legionarilor) poti vitupera in liniste. Asta este "libertatea de opinie" pe care societatea ateistilor a construit-o.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 13.11.2014 at 10:56:34. |
|
||||
|
||||
Citat:
Dacă te referi la țări unde ateismul este adoptat și promovat de către stat atunci sunt de acord că o astfel de societate este constrângătoare și nu își are locul în sec. XXI însă și o țară unde statul adoptă și promovează o religie este la fel de dăunătoare. În ambele cazuri de-a lungul istoriei unde un stat a luat o poziție către o dogmă sau către ateism populația a fost persecutată. Nici una nu este mai bună decât cealaltă. Din fericire în ziua de azi majoritatea țărilor sunt seculare unde statul nu adoptă nici o poziție iar instituțiile sale sunt separate de biserică. Citat:
E adevărat că unele țări sunt mai sensibile când vine vorba de holocaust dar e înțelegător având în vedere de atrocitățile făcute de naziști. Nu cunosc legile din toate țările dar din câte am citit eu în majoritatea inclusiv în România, nu ai voie să faci propagandă sau să exprimi public astfel de opinii. E o diferență. Am căutat și am citit. Vrei să zici că o persoană care încearcă să justifice atrocitățile făcute de naziști în al II lea război mondial și de teroriști mai recent nu merită condamnat?
|
|||
|
|||
Citat:
O analogie ar fi atunci cand se discrimina intre negrii si albi in Statele Unite. Unul din motive? Ca sunt mai multi negri decat albi, si ca ei sunt o societate alba, nu neagra. |
|