|
|
||||
|
||||
Expoziția „Cade albă nea peste viața mea” în Bucovina
Citat:
Văd că Basilica evită intenționat numele mirenilor dar în cadrul expoziției apar și alții, precum este arătat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: Citat:
Expoziția Aidei Șușter Boțan a mai fost la:
Deci expoziția se face cu susținerea mitropoliilor din toată țara, iar în centrul afișului pentru expoziție se poate vedea Traian Trifan, fost legionar: Așa că cei ce se fac mari judecători să aibă grijă să nu se osândească singuri luându-se după media mincinoasă, dând cu noroi în mucenicii credinței.
|
||||
|
||||
Răbdarea de Arhim. Ilarion Argatu O furtună se ivi 'N-al meu suflet într-o zi, Ca să pună prăbușire Întru toată-a mea zidire. Dar veni atunci răbdarea Și-mi aduse-mărbătarea, Și cu ea am biruit, Cale bună-am dobândit. Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Despre asociația „Memorialul Gherla”: Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
care au supravietuit pina dupa '89 si care au asistat la circul gretos al transformarii tortionarilor si urmasilor lor(copii, nepoti acum ei insisi activisti prigonitori dupa modelul parintilor) care practic peste noapte in timp ce numarau caramizile de dolari, brusc au devenit cei mai mari dusmani ai comunismului si cei mai inraiti capitalisti. Cred ca acesta a fost cel mai monumental soc al acestor suflete amarate trecute prin torturi si nemernicii inimaginabile care au prins inceputul demontarii rapide, a demolarii si vinzarii tarii facuta praf. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Imn morților
de Radu Gyr Morminte dragi, lumină vie, sporite-ntruna an de an, noi v-auzim curgând sub glie ca un șuvoi subpământean. Ați luminat cu jertfe sfinte pământul până-n temelii, că țara arde de morminte cum arde cerul de făclii. Ascunse-n lut ca o comoară, morminte vechi, morminte noi, de vi se pierde urma-n țară, v-o regăsim mereu în noi. De vi s-au smuls și flori, și cruce, și dacă locul nu vi-l știm, tot gândul nostru-n veac v-aduce îngenunchieri de heruvim. Morți sfinți în temniți și prigoane, morți sfinți în lupte și furtuni, noi ne-am făcut din voi icoane și vă purtăm pe frunți cununi. Nu plângem lacrimă de sânge, ci ne mândrim cu-atâți eroi. Nu, neamul nostru nu vă plânge, ci se cuminecă prin voi. ____________________________________ Cântată: https://youtu.be/ammUoHlSvXM
|
|||
|
|||
Foarte interesantă cugetarea lui Alex Stefanescu, criticul literar care a trecut la Domnul:
“Dacă eu scriu în Istoria literaturii române despre Petre Țuțea și Mircea Eliade, despre Emil Cioran și Constantin Noica, despre Mircea Vulcănescu și Radu Gyr, evidențiind valoarea excepțională a operei lor, Alexandru Florian va decide dacă am practicat cultul unor fasciști sau criminali de război și dacă trebuie să fiu condamnat la închisoare”. (interviu realizat de jurnalistul Alexandru Căutiș)
|
||||
|
||||
Citat:
Alex Ștefănescu știu că avea seria aia pe Trinitas „100 de semnături” - https://www.youtube.com/playlist?lis...dJxwP_wcSj0YtL Nu zic nimic, Dumnezeu să-l odihnească.