|
|
|||
|
|||
Citat:
Am ceva îndoieli. În ortodoxie astfel de oameni sunt hirotoniți preoți? Last edited by Penticostalul Traditional; 29.09.2023 at 02:15:19. |
|
|||
|
|||
Citat:
Nu are treaabă nici cu austro-ungarii, ungurii sunt reformați-catolici- sau atei, cam atât, nu sunt neoprotestanți, calviniștii și reformații germani nu sunt neoprotestanți. Sunt mai puțini calviniști, reformați, evanghelici decât neoprotestanți în România. Citat:
Nu grecii de rând susțin căsătoriile homo, ci anumite elite de la ei care au capturat viața politică unii falși conservatori de dreapta de tip Mitsotakis, acolo au fost proteste de stradă mai violente decât în România pe orice temă de la acte biometrice, la imigrație ilegală șamd. Grecii au acces în Schengen de prin anii 80, sunt navigatori prin toată lumea puteau prelua alte religii și denominațiuni prin schimbul cultural și interacțiune, zău că nu am văzut atâția la ei să treacă la neoprotestanți pt viză de america. Diaspora grecească e numeroasă și în America și nu se lasă așa rău asimilați ca românii. Practic trecerea la diferite culte are ceva din gena de milog a românului care caută diferite avantaje, nu spun că toți românii sunt așa, dar un număr prea mare are spinarea plecată și se căciulește. Filoxenia asta a dus la dizolvare până la anularea de sine a identității românești.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 29.09.2023 at 07:31:14. |
|
|||||||
|
|||||||
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 29.09.2023 at 11:47:43. |
|
|||
|
|||
Nu știm.
Există o însemnare a unui legionar, Ioan Ianolide. El a încercat să scrie destul de echidistant însă a mai avut alunecări și trebuie să fim precauți. |
|
|||
|
|||
Citat:
Puteai să te naști ortodox și să fii grec sau sârb, sau să ai o genă mai pronunțată de caracter, de neasimilare, un spirit aristocratic sau nobiliar care nu se lasă dus de valuri și de stăpâniri. Plus că la români trădarea e durere, practic și pe Ștefan cel Mare l-ar fi mazilit, cele mai multe războaie le-a avut cu uzurpatori la tron, doar că el a fost mai deștept decât istoria și i-a rezolvat pe complotiști înainte să-i facă și lui cum i-au făcut lui Horea, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Brâncoveanu și alte personaje trădate și cu destin tragic. Mi-e scârbă de trădarea românilor, de ura românului față de român, de denigrarea celor care mai scot capul cu oareșce rezultate, de încâlcirea minții românilor ca mase pentru care întrebarea de la referendumul pt familie nu e clară, de spiritul ușor asimilabil. Măcar alte popoare își vând mai scump pielea și sunt demni și dârzi.
|
|||
|
|||
Citat:
Cei care cred că românii sunt niște mimi proști și trădători: Citat:
E clar: alte popopoare-s bune, autohtonii noștri îs câh. |
|
||||
|
||||
Mie asta mi se pare o mare inselatorie, cu spiritul aristocratic. Era si in vest in interbelic un curent din asta pagan condus de Julius Evola si inspirat de Rene Guenon (perenialist), toate fiind in final inspirate din spiritul grec antic pagan (modelat dupa ideea de "arete"). Astea toate mi se par distrageri pagane, ca Dumnezeu cand S-a facut om a venit la sarmani, pacatosi, amarati, nu la cine stie distinsi. Asta cu cautarea spiritului aristocratic mi se pare periculoasa ca sunt multe ispite si lumea se poate pierde in pacaleli si impresii. Imi place spiritul nearistocratic de taran roman, e mai aproape de Hristos si traieste mult mai adanc, nu se pierde in fandoseli.
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Chiar și Brâncoveanu a fost trădat de Cantacuzino. Tu ești ori prost, or n-ai ce spune dacă reiei rahaturile tale de trunchieri de propoziții ca să te dai amuzant. Cum să te și ajute Dumnezeu când pe orice conducător ți-ar trimite ești în stare să-l sapi, și să te ridici împotriva lui. Citat:
Nu vezi că am ajuns să fim tratați mai rău ca albanezii în Europa, de vreo 17 ani membri în U.E. și tot mai sunt români care dorm pe sub poduri în Eu, sau pe cartoane sau prin gări, încă mai e trafic imens de prostituție, deși demografic România scade. Ce voiai să spun că suntem steaua Europei, când te comporți ca Iuda ai soartă de Iudă.
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Pe mine nu mă ajută că sunt vreo 4 milioane de români care gândesc, sunt activi, dinamici, se cultivă, dacă 13 sunt adormite, sau ușor de prostit, de dus de val, alea 4 sunt minoritate și sunt închiși în închisoarea celor 13 milioane. E ca un blestem să fii într-o clasă de repetenți chiar dacă ești premiant acolo, mai bine să fii de nivel mediu într-o clasă bună.
|
||||
|
||||
Citat:
Te tinem noi sa devii sfant? Sau esti deja si mai stai pe-aici de dragul nostru numai? Unde crezi c-o sa te duca mentalitatea asta plina de complexe de superioritate? La Judecata o sa dai vina tot pe noi? Te-a pus Dumnezeu aici, ia si fa ce te-a trimis sa faci ca sigur nu te-a pus sa te crezi mai bun ca toti. Nu-ti fac deloc bine gandurile astea, parerea mea! Vezi sa nu vina din cine stie ce neimpliniri ca de multe ori complexele de superioritate merg mana-n mana cu complexele de inferioritate.