|
|
|||
|
|||
“De aceea sfătuim pe cei ce-au căzut în acest păcat, ca să se silească cu toată puterea să se mărturisească si să-si facă canonul în lumea aceasta, ca nu cumva dincolo să-l facă vesnic.”
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Si daca stii ca ti se va naste orb, sau cu trei maini? Daca sti ca ti se va naste cu niste lucruri care il vor face sa sufere toata viatza?
Aici e problema mea cu credinta. Faptul ca am o prietena care cica are 90% sanse sa i se nasca copilul orb si ceva probleme neurologice. Dumnezeu a facut asta? Da, stiu ca copii duc pacatele parintilor, stiu ca parintii tre sa se chinuie.. dar unde e mila si dreptatea dumnezeiasca? Textele astea cu pacatele sunt atat, doar texte spuse de oameni care nu au trecut prin iad... Nu spun, omorati copii atunci cand stiti ca nu vor avea niciodata o viata cat de cat normala, dar nu suport sa vad cu cata usurinta spuneti: da, parintii tre sa traga pacatele, lasati copilul sa se chinuie niste zeci de ani |
|
||||
|
||||
Eu stiam ca Biserica accepta avortul terapeutic, adica atunci cand sarcina pune in pericol viata mamei, fatul e cu malformatii si sarcina involueaza. In situatii de urgenta, medicul iti face interupere de sarcina, indiferent de perceptele religioase. Poate cineva "in domeniu" ne va lamuri cum sta situatia, daca exista o hotarare sinodala in acest sens.
Last edited by ioanna; 25.07.2011 at 13:35:20. |
|
||||
|
||||
Citat:
Numai când viața mamei este în pericol iminent ȘI (în același timp) sarcina este compromisă se acceptă și chiar se recomandă terminarea sarcinii. Este, de exemplu, cazul sarcinilor extrauterine. Legea morală care acționează în asemenea situații este "Principiul dublului efect", despre care am deschis un topic consacrat aici.
|
|||
|
|||
Legat de preceptele sinodale, intrebare:
Exista sarcini care se intrerup, pur si simplu, pruncul moare in pantecele mamei... Voia lui Dumnezeu e sa il duca pe copil in un iad mai frumos pentru ca .. Si da, de fiecare data, Dumnezeu stie ce face... Dar tocmai asta e.. noi vorbim aici cu usurinta despre lucruri pe care nu avem cum sa le influentam. Daca ti se naste un copil cu probleme, nu tre sa te gandesti doar la tine, ci gandeste-te si la el.... ce va face si ce va simti el o viata intreaga... ajunge ca mine sa isi urasca viata, sa il vada pe Dumnezeu vinovat de beteshugul lui... |
|
||||
|
||||
Deci, mai bine îl omorâm pe acest copil bolnav. Spre binele lui, desigur.
|
|||
|
|||
Citat:
Dacă acesta, pe care l-ai avortat, era un suflet ales prin care Dumnezeu voia să-ți mântuiască neamul tău? Dacă mama poetului Mihai Eminescu nu voia să-l nască, nu îl mai aveam pe Eminescu. |
|
|||
|
|||
Citat:
• Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Oamenii însă tare greu pricep, că ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui. • Nu este cale de mântuire, de ispășire a păcatelor, decât calea Crucii. Dacă ar fi fost alta Dumnezeu ne-ar fi arătat-o pe aceea. • Prin cruce, prin suferința unei răstigniri în viață, se intră în împărăția lui Dumnezeu. Și se intră cu atât mai sigur, cu cât răbdăm o răstignire nedreaptă. • Așa să vă tâlcuiți crucea pe care o aveți fiecare dintre voi! În Cruce, Dumnezeu a ascuns o taină: taina mântuirii fiecaruia. • Fiecare creștin care dorește mântuirea sufletului este dator să fie gata a suferi cu dragoste și cu răbdare toate necazurile și durerile vieții, îngăduite de Dumnezeu pentru mântuirea lui „Precum focul curăță arama de rugină, așa boala curăță păcatul omului”. • Mântuirea este roada ascultării până la umilință a Mântuitorului. • Ar trebui ca așa de zornic să urmăm Mântuitorului toată calea Sa pământească, măcar pe cât ne zorește foamea și setea celor pieritoare. • Cea mai grea cruce e lepădarea de sine și nu poți urma pe Iisus fără lepădarea de sine. „Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie”. |
|
||||
|
||||
tampenii
Citat:
|
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Cleopa despre purtarea fata de cei ce nu sunt ortodocsi | catalin2 | Spiritualitatea ortodoxa | 61 | 07.03.2012 12:20:00 |
Parintele Cleopa - despre sarbatoarea Nasterea Domnului(I) | cornel cornel | Intrebari utilizatori | 0 | 10.01.2011 15:01:32 |
Despre Iad - Parintele Cleopa | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 02.01.2009 21:40:32 |
|