![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Or fi intamplari reale dar si substantele halucinogene pot produce "intamplari reale" (sper ca nu intelege cineva ca spun ca sunteti drogati!)! Omul poate foarte usor sa se minta pe sine din varii motive. Tot intamplari reale sunt si ozn-urile, chupacabra, lochness monster dar sunt dovezi de netagaduit despre complexitatea creierului uman si a modului in care functioneaza. Daca ar fi dovezi ale existentei vreunui zeu, cum se face ca minuni se intampla si in alte religii? ba unde mai pui ca pana si in biblie scrie ca Moise s-a luat la intrecere cu vrajitorii faraonului care au reusit si ei sa faca niste vrajeli dar ceva mai slabe decat ale lui Moise. Nu cumva toate "minunile" vin din natura umana? Si din orgoliu doar zeul nostru este cel corect si ceilalti gresesc? |
|
|||
|
|||
![]()
Din nou sunt de acord cu tine...
Totusi cam multe pareri personale care duc in aceeasi directie, nu crezi? Nu esti impartial, daca nu observi acest lucru.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amintirile nu sunt tocmai poze intr-un album si, in functie de cum le interpretezi, le deformezi. In general incerci sa intelegi ce vezi in functie de ce stii deja. Acum, daca un crestin vede ceva ciudat nu ma astept sa interpreteze altfel decat din perspectiva crestina. Pana la urma si eu ti-am spus ca daca as vedea o soparla vorbitoare, tot stiintific, asa cum sunt invatat, as interpreta intamplarea. Uneori ti se pare ca vezi ceva sau chiar vezi ce nu exista (iluziile optice sunt destule in diferite forme), iti amintesti aproximativ intamplarea si o interpretezi in functie de ce stii. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca intamplarea are loc acum o saptamana nu cred ca se poate vorbi de deformari ale realitatii. In plus sunt anumite intamplari care nu pot fi deformate: insiruirile de evenimente. In cadrul intamplarilor care pot fi deformate eu le includ pe cele auditive sau vizuale. Insa, atunci cand o intamplare vizuala este corelata/confirmata cu una auditiva si/sau olfactiva sansele ca acea intamplare sa fie doar o inchipuire scad exponential. De asemenea, crestinii sunt invatati ca, orice traire mistica trebuie privita cu smerenie si cu nevrednicie de ea. Acest lucru se constituie ca un filtru pentru orice afirmatie a unui crestin. Sa tii minte asta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai2, cred ca exagerezi. La felul in care pui tu problema ar trebui sa fim nesiguri pe orice amintire de a noastra. Sincer, exagerezi...
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic mai putin siguri nu total nesiguri. Sau intr-un cuvant, sceptici!
|
|
|||
|
|||
![]()
Multi oameni isi amintesc foarte clar ca au fost rapiti de extraterestri (si multe alte lucruri de genul asta sunt foarte clare in memoria multor oameni!). Cum explici asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate o sa te amuze, dar explicatia mea este: amagire diavoleasca.
|
|||
|
|||
![]()
de la un timp nu ma mai amuza raspunsul asta.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Creatie versus evolutie | vladstejaru | Dogmatica | 721 | 20.10.2012 00:48:42 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|