Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2009, 11:07:52
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
De acord cu tine! Daca Dumnezeu ar fi fost doar pura teorie, atunci sansele ca El sa existe ar fi fost mult mai mici decat sa apara o celula prin combinarea aleatoare a moleculelor organice. Dar, Dumnezeu nu este un concept teoretic! El este o realitate prin toate lucurile minunate care se intampla.
Lucrurile minunate care se intampla au ratiuni fizice. Daca vrei sa le pui pe seama unui zeu n-ai decat. Dar asta nu e nici macar o teorie.

Citat:
Oare, pentru tine nu au valoare dovezile care le aduc aici pe forum toti cei care povestesc despre minunile ce le-au trait personal? Apoi, toate scrierile Sfintilor Parinti, cartile despre minunile din ziua de astazi si din trecut. Toate acestea sunt intamplari reale si dovezi de netagaduit despre existenta lui Dumnezeu.
Tocmai ca marturiile personale sunt primele de pus sub semnul intrebarii. Crezi ca daca te duci la politie si spui ca tu ai omorat-o pe Elodia intri la inchisoare fara probe doar pe baza marturiei tale?
Or fi intamplari reale dar si substantele halucinogene pot produce "intamplari reale" (sper ca nu intelege cineva ca spun ca sunteti drogati!)! Omul poate foarte usor sa se minta pe sine din varii motive. Tot intamplari reale sunt si ozn-urile, chupacabra, lochness monster dar sunt dovezi de netagaduit despre complexitatea creierului uman si a modului in care functioneaza. Daca ar fi dovezi ale existentei vreunui zeu, cum se face ca minuni se intampla si in alte religii? ba unde mai pui ca pana si in biblie scrie ca Moise s-a luat la intrecere cu vrajitorii faraonului care au reusit si ei sa faca niste vrajeli dar ceva mai slabe decat ale lui Moise. Nu cumva toate "minunile" vin din natura umana? Si din orgoliu doar zeul nostru este cel corect si ceilalti gresesc?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 11:26:45
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Din nou sunt de acord cu tine...

Totusi cam multe pareri personale care duc in aceeasi directie, nu crezi? Nu esti impartial, daca nu observi acest lucru.
Vechi 01.07.2009, 13:37:30
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Totusi cam multe pareri personale care duc in aceeasi directie, nu crezi? Nu esti impartial, daca nu observi acest lucru.
Dar masele sunt mai usor de condus decat indivizii!!!
Amintirile nu sunt tocmai poze intr-un album si, in functie de cum le interpretezi, le deformezi. In general incerci sa intelegi ce vezi in functie de ce stii deja. Acum, daca un crestin vede ceva ciudat nu ma astept sa interpreteze altfel decat din perspectiva crestina. Pana la urma si eu ti-am spus ca daca as vedea o soparla vorbitoare, tot stiintific, asa cum sunt invatat, as interpreta intamplarea.
Uneori ti se pare ca vezi ceva sau chiar vezi ce nu exista (iluziile optice sunt destule in diferite forme), iti amintesti aproximativ intamplarea si o interpretezi in functie de ce stii.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 14:15:32
Senior Member

Implicit

Daca intamplarea are loc acum o saptamana nu cred ca se poate vorbi de deformari ale realitatii. In plus sunt anumite intamplari care nu pot fi deformate: insiruirile de evenimente. In cadrul intamplarilor care pot fi deformate eu le includ pe cele auditive sau vizuale. Insa, atunci cand o intamplare vizuala este corelata/confirmata cu una auditiva si/sau olfactiva sansele ca acea intamplare sa fie doar o inchipuire scad exponential. De asemenea, crestinii sunt invatati ca, orice traire mistica trebuie privita cu smerenie si cu nevrednicie de ea. Acest lucru se constituie ca un filtru pentru orice afirmatie a unui crestin. Sa tii minte asta!
Vechi 01.07.2009, 14:37:21
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Daca intamplarea are loc acum o saptamana nu cred ca se poate vorbi de deformari ale realitatii. In plus sunt anumite intamplari care nu pot fi deformate: insiruirile de evenimente.
Din pacate pentru noi lucrurile nu stau tocmai cum spui. Perioada de timp conteaza ce-i drept dar si ce-ai facut ieri tot neclar iti apare in memorie. Uite tocmai am terminat de citit "In cautarea fericirii" de la Humanitas. Daca vrei acolo gasesti tot felul de exemple de cum amintirile noastre sunt afectate de diversi factori. Cartea nu este de propaganda antireligioasa sau ceva. Pur si simplu sunt prezentate multe rezultate legate de functionarea creierului.
Citat:
In cadrul intamplarilor care pot fi deformate eu le includ pe cele auditive sau vizuale. Insa, atunci cand o intamplare vizuala este corelata/confirmata cu una auditiva si/sau olfactiva sansele ca acea intamplare sa fie doar o inchipuire scad exponential.
Creierul are mecanisme de aparare care ii permit sa corecteze/falsifice amintirile ce nu au logica.
Citat:
De asemenea, crestinii sunt invatati ca, orice traire mistica trebuie privita cu smerenie si cu nevrednicie de ea. Acest lucru se constituie ca un filtru pentru orice afirmatie a unui crestin. Sa tii minte asta!
De la teorie la practica e cale lunga. Si ce legatura are smerenia cu credinta ca ai asistat la o minune. Poti sa povestesti despre minune si plin de smerenie.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 14:59:06
Senior Member

Implicit

Ai2, cred ca exagerezi. La felul in care pui tu problema ar trebui sa fim nesiguri pe orice amintire de a noastra. Sincer, exagerezi...
Vechi 01.07.2009, 15:01:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ai2, cred ca exagerezi. La felul in care pui tu problema ar trebui sa fim nesiguri pe orice amintire de a noastra. Sincer, exagerezi...
Eu zic mai putin siguri nu total nesiguri. Sau intr-un cuvant, sceptici!
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 15:15:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Multi oameni isi amintesc foarte clar ca au fost rapiti de extraterestri (si multe alte lucruri de genul asta sunt foarte clare in memoria multor oameni!). Cum explici asta?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 16:31:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Multi oameni isi amintesc foarte clar ca au fost rapiti de extraterestri (si multe alte lucruri de genul asta sunt foarte clare in memoria multor oameni!). Cum explici asta?
Poate o sa te amuze, dar explicatia mea este: amagire diavoleasca.
Vechi 02.07.2009, 08:35:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Poate o sa te amuze, dar explicatia mea este: amagire diavoleasca.
de la un timp nu ma mai amuza raspunsul asta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Creatie versus evolutie vladstejaru Dogmatica 721 20.10.2012 00:48:42
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45