![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca poti gasi singur raspunsul in Faptele Apostolilor.E vorba despre taierea imprejur.Nu inseamna ca inainte de sinodul apostolilor toti crestinii erau taiati imprejur.Dar e greu cu logica asta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda, superbă logică! Și ca "reacție" a apărut dogma închinării la Fecioară! Bravos! Mai ai de-astea?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spor la treaba. |
|
|||
|
|||
![]()
"11.Că și Cel ce sfințește, și cei ce se sfințesc, dintru Unul sunt toți; din care pricină nu se rușinează să-i numească pe ei frați," Evrei 2.
Tu te consideri frate cu Iisus Hristos? Sau mai corect, tu crezi ca Iisus Hristos te considera pe tine fratele Sau? Eh! 666, daca Mantuitorul Hristos nu se rusineaza sa ne numeasca pe noi fratii Sai, nu crezi ca prin infiere Maica Sa a devenit si Maica noastra? Last edited by Illuminatu; 24.05.2012 at 22:00:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor." (Isa.42:8) Nu va luati un elan prea teologic sau filozofic in afirmatii caci eu vad bine ce este in bisericile ortodoxe. Inchinaciuni, plecaciuni, matanii, mers in genunchi pe la icoanele Mariei etc. Citat:
In original nu se spune [b]"...mi-a făcut mie mărire Cel Puternic."[b] ci [b]"... pentru ca Cel Atotputernic a facut lucruri mari pentru mine." [b]unde termenul megaleios = mare, excelent, minunat. Acest termen se mai regaseste o singura data in N.T.: "...lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!" (Fapte2:11) In ceea ce priveste fericirea este perfect adevarat. Inca din timpul vietii pe pamant a Domnului cineva implinea acea profetie... "Pe cand spunea Isus aceste vorbe, o femeie din norod si-a ridicat glasul si a zis: "Ferice de pantecele care Te-a purtat si de tatele pe care le-ai supt!" (Luca 11:27) Ei bine, ce ii raspunde Domnul??? "Si El a raspuns: "Ferice mai degraba de cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc!" (Luca 11:28) Mai este cazul sa amintim cum suntem noi numiti in Evanghelii? Ferice de cel... Ferice de cei... Fericiti veti fi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
28. Iar El a zis: Așa este, dar fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ei vezi, aici e marea durere! Chiar și cu privire la topicul de față... degeaba încercați voi să minimalizați Cuvântul lui Dumnezeu...
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum spunea Preot profesor Dumitru Staniloae: „Daca Sfântul Andrei Cretanul si Sfântul Ioan Damaschinul ne-au dat cele mai lirice cuvântari despre Fecioara, iar Sfântul Grigorie Palama a descris in Omilia la intrarea ei in Templu ca nimeni altul viata ei de taina in Dumnezeu sustinuta de rugaciunea inimii, Teofan al Niceei este dogmatistul neintrecut al Maicii Domnului.”abordarea patristica cu privire la Maica Domnului descopera esenta mijlocirii Maicii Domnului in cadrul rugaciunii Bisericii consecinta a relatiei spirituale desavarsite a Maicii Domnului cu Duhul Sfant.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Fa-ti un serviciu si nu o mai lua pe aratura. Cazi in penibil. p.s. citeste toate cuvintele versetelor, nu mai trunchia |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- | Laura19 | Diverse Sarbatori | 4 | 15.08.2017 04:15:24 |
Despre cinstirea Duminicii | strajeru | Secte si culte | 131 | 07.06.2014 14:19:18 |
Despre cinstirea Sfintilor | strajeru | Secte si culte | 74 | 07.12.2012 14:39:56 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Despre cinstirea icoanelor | strajeru | Secte si culte | 2 | 14.08.2008 18:06:19 |
|