Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2011, 18:29:47
neica_nimeni neica_nimeni is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Thumbs up

Nu credeti ca cine afirma ca pamantul se invarteste in jurul propriei axe, ar trebui sa si demonstreze acest lucru ?

Cum a demonstrat Copernic (anul 1500) si Galilei (anul 1600) faptul ca pamantu se invarte in jurul propriei axe. stie cineva ? Tineti cont ca pe vremea lui Copernic si Galilei nu se nascuse explicatia cu pendulul lui Foucault (anul 1851), si nu se poate invoca acest argument.
Vechi 18.07.2011, 18:33:35
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
daca luam punctul de referenta pamintul atunci soarele cu tot cu planete si stele (intraga cale lactee si alte galaxii) se invirt in jurul pamintului in timp ce planetele sistemului solar sa mai invirt si in jurul soarelui
Nu va suparati ca va intreb, cum v-ati dat seama, se vede cu ochiul liber ?
Poate si demonstrati acest lucru !
Vechi 18.07.2011, 18:37:51
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni Vezi mesajul
Nu credeti ca cine afirma ca pamantul se invarteste in jurul propriei axe, ar trebui sa si demonstreze acest lucru ?

Cum a demonstrat Copernic (anul 1500) si Galilei (anul 1600) faptul ca pamantu se invarte in jurul propriei axe. stie cineva ? Tineti cont ca pe vremea lui Copernic si Galilei nu se nascuse explicatia cu pendulul lui Foucault (anul 1851), si nu se poate invoca acest argument.
nu stiu cum ...
dar au avut dreptate. multe popoare au avut cunostinte astronomice avansate, inca din antichitate.
Vechi 18.07.2011, 18:38:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu va suparati ca va intreb, cum v-ati dat seama, se vede cu ochiul liber ?
Poate si demonstrati acest lucru !
teoria ta care este?
Vechi 18.07.2011, 18:41:05
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
teoria ta care este?
neica_nimeni nu poate avea o teorie proprie pe aceasta tema !
Vechi 18.07.2011, 18:42:10
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
Nu, pendulul lui Foucault nu dovedește că pământul se rotește deoarece Einstein, J. Lense, Hans Thirring și Ernst Mach au dovedit că aceleași efecte observate în cazul pendulului pot veni de la un sistem de rotație stelară față de un pământ staționar. Efectele sunt exact aceleași.

Einstein spunea că există o forță în interiorul unei sfere materiale mișcătoare. El a scris lui Ernst Mach la 25 iunie 1913: "Dacă cineva accelerează o sferă materială goală pe dinăuntru, atunci o masă inclusă în centrul sferei resimte o forță de accelerație Coriolis"

Barbour și Bertotti au demonstrat că o sferă goală pe dinăuntru (universul) ce se rotește în jurul uneia solide (pământ) produce exact aceleași rezultate ale forței Coriolis, deplasări de penduluri Foucault etc., care sunt invocate ca "dovezi" ale heliocentricității!

Aceasta coincide cu teoria geocentrică (modernă), deoarece aici există convingerea că rotația zilnică a stelelor în jurul pământului creează gravitația, precum și forțele Coriolis și efectul pendulului Foucault pe care heliocentriștii îl atribuie cu mare fală doar rotației Pământului.
Nu am cunostinte avansate de teoria relativitatii. Doar o intrebare de bun simt am: daca pamantul ar sta pe loc, n-ar trebui sa vedem acest lucru scris "pe toate gardurile"? Momentan toate cartile de fizica si alte resurse (online, wikipedia, whatever) scriu ca pamantul, al naibii, se invarte in jurul axei.

Feynman, in cursul lui de fizica, spune ca rotatia pamantului poate fi demonstrata cu pendulul lui Foucault. Tind sa am incredere mai mult in Feynman decat in site-ul tau dubios, care, printre altele, mai spune si aberatii:

Citat:
într-un mediu numit eter care a fost deja dovedit prin numeroase experimente științifice (... Michelson-Morley, în 1925 ...)
Vechi 18.07.2011, 18:43:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
neica_nimeni nu poate avea o teorie proprie pe aceasta tema !
atunci de ce contrazici pe toti?
Vechi 18.07.2011, 18:44:35
Banned

Cool

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu stiu cum ...dar au avut dreptate
Culmea evolutionismului: "nu stiu cum ... dar au avut dreptate",

Chiar asta era scopul dezbaterii ... sa ne dam seama, daca au demonstrat sau nu acest lucru.
Vechi 18.07.2011, 18:50:51
Banned

Exclamation

Citat:
În prealabil postat de AllegroNonTroppo Vezi mesajul
Feynman, in cursul lui de fizica, spune ca rotatia pamantului poate fi demonstrata cu pendulul lui Foucault. Tind sa am incredere mai mult in Feynman
Adica ar trebui sa inteleg ca pana la Foucault (1851) doar se banuia ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe, ca Copernic si Galilei doar au presupus si nu au demonstrat acest lucru ?

Asta este treaba cu stiinta, e foarte selectiva, cand ne spune de Copernic, cand de Galilei, cand de Feynman, dar nu ne demonstreaza absolut de loc ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe.

Eu prefer sa cred in Dumnezeu decat in Feynman, dar aceasta este o optiune personala.
Vechi 18.07.2011, 19:12:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

d
Citat:
Adica ar trebui sa inteleg ca pana la Foucault (1851) doar se banuia ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe, ca Copernic si Galilei doar au presupus si nu au demonstrat acest lucru ?

Asta este treaba cu stiinta, e foarte selectiva, cand ne spune de Copernic, cand de Galilei, cand de Feynman, dar nu ne demonstreaza absolut de loc ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe.

Eu prefer sa cred in Dumnezeu decat in Feynman, dar aceasta este o optiune personala.
tu stii macar care este diferenta dintre sistemul geocentric si cel heliocentric?
si aici nu ma refer doar la cine in jurul cui se invarte.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48