![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si daca El rabda hulele si nu trazneste... si ce, inca nu-i timpul pierdut pentru niciunul dintre noi, ne va judeca in cele in care ne va gasi, nadajduim ca acelea vor fi mai bune decat acestea de acum si pentru ei si pentru noi :) Poate peste 100 de ani topcat o sa fie Sfant in calendar, cine stie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pana atunci incearca te rog sa nu iti aduni pacate, spunand ce nu e adevarat. E spre binele tau. Trebuie sa mentionez ca Sf. Grigorie Decapolitul este grabnic ajutator. Asta, daca ai nevoie... Last edited by Miha-anca; 14.05.2010 at 00:32:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mă iertați pentru ieșirile de mai devreme, sunt și eu un biet om neputincios și am greșit, am avut un mod nu tocmai fericit de a exprima ce aveam de spus. Chiar am regretat ulterior înverșunarea. Dar repet faptul că este o problemă pe forum cu unii care prin atitudinea lor deranjează foarte tare. Pentru un om credincios este mai rău să-i spui ceva de rău despre Dumnezeu, credința, și așa mai departe, decât să-l insulți personal, să-l lovești chiar, asta aș vrea să înțeleagă unii. Iar cei mai neputincioși, mai slabi, cum sunt eu mine pot avea unele ieșiri nu tocmai fericite. Până și în lumea laică, e un lucru de bun simț, de la sine înțeles că atunci când intri într-o comunitate, trebuie să-i respecți regulile, ca să nu jignești pe cei de acolo. Pe formul Dacia, nu spui că Daciile sunt mașini proaste; vei jigni nu numar foarte mare de oameni, într-un mod gratuit, fără rost. Deranjează prozelitismul ateu dacă-l pot numi așa... înverșunarea cu care Îl hulesc pe Hristos și pe credincioși, făcând apel la diverse pseudo-argumente urâte. Prezența celor declarați atei, sau care spun că aparțin altor "religii", ar trebui să fie una pasivă. Scopul lor aici, ar trebui să fie să se informeze cu privire la Dumnezeu, în scopul dobândirii Dreptei Credințe. Atât. Ar trebui moderare mai puternică, este nevoie de așa ceva. Un Forum Ortodox trebuie să fie "in duh" ortodox. Ideal să simți o atmosferă plăcută, de discuții între creștini. Cred că peste jumătate din mesajele de aici ar trebui șterse, întrucât nu "zidesc" în nici un fel. E doar mult text aiurea, care obosește. [ Și nu mă refer la acest topic, ci la tot forumul ] Nu cred că libertatea, democrația, și alte "valori" își au locul într-un context creștin ortodox. Toți suntem în Dictatura Sfântă a Domnului Nostru Iisus Hristos, nicidecum în vreo democrație. În acest spirit, poate ar fi bine absolut fiecare postare să fie aprobată înainte de a apărea pe forum, și analizat conținutul ei, dacă e în duh ortodox, dacă folosește, zidește... eu unul așa aș face, așa mi se pare creștinește. Încă o dată, mă iertați. Hristos s-a Înălțat! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vrei ca desi ratiunea imi spune ca nu exista Dumnezeu, ca desi toate evidentele imi spun acelasi lucru, eu sa ma incapatanez si sa spun DA exista? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar in al doilea rand, DA sentimentele sunt rezultatul reactiilor chimice la nivelul creierului si a descarcarilor a diversi hormoni si enzime. Au fost identificati mai multi, fiecare cu actiunea sa, dintre care amintesc: cortizolul, oxitocina, serotonina, vasopresina, dopamina, norepinefrina, fenietilena, endorfinele, etc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Indirect, m-ai facut si pe mine tampit, sterp, idiot. Cat despre bataie ... crede-ma, nu ai vrea. Mai bine vate niste covoare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sper, ca daca vei mai ajunge pe acolo, sa privesti cu alti ochi ceea ce vezi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asemenea psihanaliza (a carei fana nu sunt, dar care stii si tu ce presupune, ca toti am vazut eternul pacient pe eterna canapea vorbind etern, deci nefacand concret altceva) poate conduce, pe parcursul timpului, la modificari structurale in creier si se intampla ceea ce numim maturizarea structurii (in sens de personalitate de data aceasta, nu de structura anatomica). Deci ce ai spus tu da, reprezinta suportul biologic al emotiilor, insa ele nu se intampla de la sine si de cele mai multe ori un shift in fluxul gandurilor, o schimbare constienta a atitudinii, rearanjeaza puzzlelul biochimic. Singura problema e ca emotiile la randul lor influenteaza gandirea, dar ele nu sunt big bangul, imagineaza-ti o bucla de feedback, gandurile si emotiile se potenteaza reciproc dar repet, emotiile sunt doar consecinte. De unde rezulta superioritatea ratiunii asupra emotiilor. De ex cand te rogi, poti avea uneori "sentimente" de revolta, sau de siktir, dar o parte din tine, in ciuda acestor "revarsari", in ciuda chiar a lucrurilor pe care le simte la nivel emotional, stie sau crede ca acele emotii nu trebuie bagate in seama. De altfel in credinta, partea sentimentala, sentimentalismul, e dispretuit si orice credincios stie ca nu trebuie sa-si creada emotiilor de moment si umorilor :)
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 14.05.2010 at 11:18:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau cati nu isi imagineaza pe Dumnezeu, pe sfinti, crucea, scene biblice? Ca nici asta nu trebuie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Despre atei si scopul lor pe acest forum | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 332 | 05.09.2011 15:04:32 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
atei | rightful8912 | Generalitati | 646 | 05.08.2010 11:15:28 |
|