Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2010, 22:49:23
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adimirea Vezi mesajul

Cred că aș fi în stare să și bat pe vreun din ăsta...
Și apoi îi cer duhovnicului canon un an.

Vai ce mă necajiți.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcatoșii!
Pace, frate Si nu te mai necaji. Ca si Dumnezeu ne rabda pe toti :)
Si daca El rabda hulele si nu trazneste... si ce, inca nu-i timpul pierdut pentru niciunul dintre noi, ne va judeca in cele in care ne va gasi, nadajduim ca acelea vor fi mai bune decat acestea de acum si pentru ei si pentru noi :)
Poate peste 100 de ani topcat o sa fie Sfant in calendar, cine stie.
Vechi 14.05.2010, 00:29:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu este asa.
Moastele, fiind deshidratate, absorb foarte bine lichidele.
Este normal ca mirosul sa vina din interior. Nu e ca atunci cand iti dai cu mir pe frunte.
Dumitru, daca nu ai fost la Manastirea Bistrita, te rog sa mergi cand poti, apoi imi spui ce parere ti-ai facut. Vei vedea, ca moastele Sf. Grigorie Decapolitul sunt intr-o racla acoperita de sticla, iar subracla, cam la un metru mai jos, e locul in care mi-am pus haina. Pune-o si tu pe a ta si vezi ce se intampla... Tot sub racla poti sta in genunchi ca sa te rogi sfantului. Poate vei simti prezenta sfantului intr-un mod deosebit.
Dar pana atunci incearca te rog sa nu iti aduni pacate, spunand ce nu e adevarat. E spre binele tau. Trebuie sa mentionez ca Sf. Grigorie Decapolitul este grabnic ajutator. Asta, daca ai nevoie...

Last edited by Miha-anca; 14.05.2010 at 00:32:49.
Vechi 14.05.2010, 01:15:03
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Pace, frate Si nu te mai necaji. Ca si Dumnezeu ne rabda pe toti :)
Si daca El rabda hulele si nu trazneste... si ce, inca nu-i timpul pierdut pentru niciunul dintre noi, ne va judeca in cele in care ne va gasi, nadajduim ca acelea vor fi mai bune decat acestea de acum si pentru ei si pentru noi :)
Poate peste 100 de ani topcat o sa fie Sfant in calendar, cine stie.
Da, într-adevăr, așa este.
Mă iertați pentru ieșirile de mai devreme, sunt și eu un biet om neputincios și am greșit, am avut un mod nu tocmai fericit de a exprima ce aveam de spus. Chiar am regretat ulterior înverșunarea.

Dar repet faptul că este o problemă pe forum cu unii care prin atitudinea lor deranjează foarte tare.

Pentru un om credincios este mai rău să-i spui ceva de rău despre Dumnezeu, credința, și așa mai departe, decât să-l insulți personal, să-l lovești chiar, asta aș vrea să înțeleagă unii. Iar cei mai neputincioși, mai slabi, cum sunt eu mine pot avea unele ieșiri nu tocmai fericite.

Până și în lumea laică, e un lucru de bun simț, de la sine înțeles că atunci când intri într-o comunitate, trebuie să-i respecți regulile, ca să nu jignești pe cei de acolo. Pe formul Dacia, nu spui că Daciile sunt mașini proaste; vei jigni nu numar foarte mare de oameni, într-un mod gratuit, fără rost.

Deranjează prozelitismul ateu dacă-l pot numi așa... înverșunarea cu care Îl hulesc pe Hristos și pe credincioși, făcând apel la diverse pseudo-argumente urâte.

Prezența celor declarați atei, sau care spun că aparțin altor "religii", ar trebui să fie una pasivă.
Scopul lor aici, ar trebui să fie să se informeze cu privire la Dumnezeu, în scopul dobândirii Dreptei Credințe.
Atât.

Ar trebui moderare mai puternică, este nevoie de așa ceva.
Un Forum Ortodox trebuie să fie "in duh" ortodox. Ideal să simți o atmosferă plăcută, de discuții între creștini. Cred că peste jumătate din mesajele de aici ar trebui șterse, întrucât nu "zidesc" în nici un fel. E doar mult text aiurea, care obosește. [ Și nu mă refer la acest topic, ci la tot forumul ]

Nu cred că libertatea, democrația, și alte "valori" își au locul într-un context creștin ortodox.

Toți suntem în Dictatura Sfântă a Domnului Nostru Iisus Hristos, nicidecum în vreo democrație.

În acest spirit, poate ar fi bine absolut fiecare postare să fie aprobată înainte de a apărea pe forum, și analizat conținutul ei, dacă e în duh ortodox, dacă folosește, zidește... eu unul așa aș face, așa mi se pare creștinește.

Încă o dată, mă iertați.

Hristos s-a Înălțat!
Vechi 14.05.2010, 09:27:54
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Oare nu cumva raspunsul tau e tipic, Dumitru? Oare nu cumva te incapatanezi sa tii ochii inchisi, refuzand sa vezi lumina, doar pentru ca tu ai apucat sa spui ca nu exista? Te incapatanezi sa-L negi pe Dumnezeu, si de ce? Pentru ca nu ti-a raspuns la moment asa cum ai vrut tu? Si poate nici a doua sau a zecea oara? Adica Dumnezeu nu i-a raspuns lui Dumitru, gata, Dumnezeu nu exista?! Adica Dumnezeu, daca nu e la dispozitia noastra, nu e Dumnezeu?

Ceea ce am spus sunt lucruri pe care le-am trait. Si acum mi se intampla sa ma rog pentru ceva, sa mi se para ca "stau" bine, dar de fapt sa nu stau deloc bine. Uneori inteleg, alteori nu inteleg. Si faptul ca rugaciunea mea nu a primit raspuns este un semn. Sau este doar un "test"... Daca tu crezi ca am dat cu vorbe, imi pare rau. Poate ar fi trebuit sa tac, sa stau in banca mea. Oricum, crezi ce vrei, ce poti.
Sa te ajute Dumnezeu!
Si ce ai vrea sa zic?
Vrei ca desi ratiunea imi spune ca nu exista Dumnezeu, ca desi toate evidentele imi spun acelasi lucru, eu sa ma incapatanez si sa spun DA exista?
Vechi 14.05.2010, 10:01:38
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Zice cineva "sunt doar reacții chimice"? Credința mea e doar reacții chimice???

Chiar nu întelegeti odată că fac mișto niște copilași frustrați care fac pe deștepții de credință, pe cel mai vizitat forum ortodox... și voi îi lăsați să hulească, să-și bată joc?
In primul rand, nu sunt nici copilas, nici frustrat si nici nu fac pe desteptul.
Iar in al doilea rand, DA sentimentele sunt rezultatul reactiilor chimice la nivelul creierului si a descarcarilor a diversi hormoni si enzime.
Au fost identificati mai multi, fiecare cu actiunea sa, dintre care amintesc: cortizolul, oxitocina, serotonina, vasopresina, dopamina, norepinefrina, fenietilena, endorfinele, etc.
Vechi 14.05.2010, 10:05:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Căci TOTUL FARA DUMNEZEU este: TAMPIT; STERP; IDIOT.
Cred că aș fi în stare să și bat pe vreun din ăsta...
Vai ce mă necajiți.
Baietele ... tine-ti sentimentele in frau.
Indirect, m-ai facut si pe mine tampit, sterp, idiot.
Cat despre bataie ... crede-ma, nu ai vrea. Mai bine vate niste covoare.
Vechi 14.05.2010, 10:06:10
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dumitru, daca nu ai fost la Manastirea Bistrita, te rog sa mergi cand poti, apoi imi spui ce parere ti-ai facut. Vei vedea, ca moastele Sf. Grigorie Decapolitul sunt intr-o racla acoperita de sticla, iar subracla, cam la un metru mai jos, e locul in care mi-am pus haina. Pune-o si tu pe a ta si vezi ce se intampla... Tot sub racla poti sta in genunchi ca sa te rogi sfantului. Poate vei simti prezenta sfantului intr-un mod deosebit.
Dar pana atunci incearca te rog sa nu iti aduni pacate, spunand ce nu e adevarat. E spre binele tau. Trebuie sa mentionez ca Sf. Grigorie Decapolitul este grabnic ajutator. Asta, daca ai nevoie...
Am fost acum vreo 10 ani, dar nu imi aduc amite detalii.
Vechi 14.05.2010, 10:40:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Am fost acum vreo 10 ani, dar nu imi aduc amite detalii.
Sper, ca daca vei mai ajunge pe acolo, sa privesti cu alti ochi ceea ce vezi.
Vechi 14.05.2010, 11:13:19
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
In primul rand, nu sunt nici copilas, nici frustrat si nici nu fac pe desteptul.
Iar in al doilea rand, DA sentimentele sunt rezultatul reactiilor chimice la nivelul creierului si a descarcarilor a diversi hormoni si enzime.
Au fost identificati mai multi, fiecare cu actiunea sa, dintre care amintesc: cortizolul, oxitocina, serotonina, vasopresina, dopamina, norepinefrina, fenietilena, endorfinele, etc.
Sa stii ca sentimentele [ emotiile ] sunt consecinta modului de a gandi. In terapia cognitiv comportamentala, care are efecte concrete asupra psihicului (te poate scapa de depresie, de anxietate si de altele, dar le dau pe acestea ca exemplu pentru ca in ambele incarcatura emotionala e mare si are suport biochimic), in primul rand actionezi asupra cognitiei si abia apoi vezi ce reactii hormonale ai .. :) Emotiile pot fi "sclave" ale biochimiei, dar gandirea ta, in definitiv, este independenta de ele si le influenteaza foarte mult.
De asemenea psihanaliza (a carei fana nu sunt, dar care stii si tu ce presupune, ca toti am vazut eternul pacient pe eterna canapea vorbind etern, deci nefacand concret altceva) poate conduce, pe parcursul timpului, la modificari structurale in creier si se intampla ceea ce numim maturizarea structurii (in sens de personalitate de data aceasta, nu de structura anatomica).
Deci ce ai spus tu da, reprezinta suportul biologic al emotiilor, insa ele nu se intampla de la sine si de cele mai multe ori un shift in fluxul gandurilor, o schimbare constienta a atitudinii, rearanjeaza puzzlelul biochimic. Singura problema e ca emotiile la randul lor influenteaza gandirea, dar ele nu sunt big bangul, imagineaza-ti o bucla de feedback, gandurile si emotiile se potenteaza reciproc dar repet, emotiile sunt doar consecinte.

De unde rezulta superioritatea ratiunii asupra emotiilor.

De ex cand te rogi, poti avea uneori "sentimente" de revolta, sau de siktir, dar o parte din tine, in ciuda acestor "revarsari", in ciuda chiar a lucrurilor pe care le simte la nivel emotional, stie sau crede ca acele emotii nu trebuie bagate in seama. De altfel in credinta, partea sentimentala, sentimentalismul, e dispretuit si orice credincios stie ca nu trebuie sa-si creada emotiilor de moment si umorilor :)

Last edited by Jane Says; 14.05.2010 at 11:18:51.
Vechi 14.05.2010, 11:18:11
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Sa stii ca sentimentele [ emotiile ] sunt consecinta modului de a gandi. In terapia cognitiv comportamentala, care are efecte concrete asupra psihicului (te poate scapa de depresie, de anxietate si de altele, dar le dau pe acestea ca exemplu pentru ca in ambele incarcatura emotionala e mare si are suport biochimic), in primul rand actionezi asupra cognitiei si abia apoi vezi ce reactii hormonale ai .. :) Emotiile pot fi "sclave" ale biochimiei, dar gandirea ta, in definitiv, este independenta de ele si le influenteaza foarte mult.
De asemenea psihanaliza (a carei fana nu sunt, dar care stii si tu ce presupune, ca toti am vazut eternul pacient pe eterna canapea vorbind etern, deci nefacand concret altceva) poate conduce, pe parcursul timpului, la modificari structurale in creier si se intampla ceea ce numim maturarea structurii (in sens de personalitate de data aceasta, nu de structura anatomica).
Deci ce ai spus tu da, reprezinta suportul biologic al emotiilor, insa ele nu se intampla de la sine si de cele mai multe ori un shift in fluxul gandurilor, o schimbare constienta a atitudinii, rearanjeaza puzzlelul biochimic. Singura problema e ca emotiile la randul lor influenteaza gandirea, dar ele nu sunt big bangul.

De unde rezulta superioritatea ratiunii asupra emotiilor.

De ex cand te rogi, poti avea uneori "sentimente" de revolta, sau de siktir, dar o parte din tine, in ciuda acestor "revarsari", in ciuda chiar a lucrurilor pe care le simte la nivel emotional, stie sau crede ca acele emotii nu trebuie bagate in seama. De altfel in credinta, partea sentimentala, sentimentalismul, e dispretuit si orice credincios stie ca nu trebuie sa-si creada emotiilor de moment si umorilor :)
Si cati credinciosi, crezi tu, ca resping sentimentele in timpul rugaciunii?
Sau cati nu isi imagineaza pe Dumnezeu, pe sfinti, crucea, scene biblice? Ca nici asta nu trebuie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30
atei rightful8912 Generalitati 646 05.08.2010 11:15:28