Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2008, 20:48:59
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Postati o sumedenie de versete care nu demonstreza deloc ceea ce vreti dvs. Ce vreti sa spuneti cu cei 24 de batrani? Dumnezeu a putut invia si ridica la cer cati batrani a dorit. Dvs. credeti ca cei 24 de batrani erau morti? Suna cam urat. Este vorba de 24 de batrani in persoana, in stare constienta. Nu cred ca sufletele (in intelesul dvs.) stau scaune. Si in plus, pe capete au cununi de aur (a se vedea si Apocalipsa 4:4, unde se vorbeste despre cei 24 de batrani).
Ca de fiecare data pui la indoiala versetele care nu confirma teoria voastra ceva asemanator cu ce fac evolutionistii-atei. Cum pentru ei ar fi mult mai simplu sa accepte creationismul biblic, la fel si pentru voi, singurul cult si religie din lume care nu crede in nemurirea sufletului dupa moartea trupeasca, ar fi mult mai logic si ar impaca toate aceste neconcordante biblice pe care voi le tot negati si rastalmaciti fara a da o explicatie coerenta, daca ati accepta ca sufletul e nemuritor pentru ca asa vrea Dumnezeu cu prietenii si casnicii Lui, crestinii si Sfintii.
Eu ti-am explicat in mod coerent si logic cu texte biblice, iar tu vii numai cu negatii fara argumente scripturistice ceva in felulul in care un papuas din America de Sud ar raspunde la afirmatia ca omul a ajuns pe Luna: Nu cred ca e posibil. Asa faci tu si crede-ma ca chiar esti ridicol.
Vechi 26.10.2008, 20:53:15
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[SIZE=3][b][/SIZE]

[COLOR=black]După logica adventiștilor tăi reiese că sufletul lui Avraam ar fi murit odată cu trupul lui. După logica lui Dumnezeu, NU. Iată ce spune Mântuitorul:[/COLOR]
[COLOR=black]Ioan 8.56 “[/COLOR]Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat.”
Matei 22.32 Eu SUNT Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor.
Deci spune “Eu Sunt”, Nu spune “Eu am fost când trăia Avraam” sau “Eu voi fi când il va învia pe Avraam” ci se referă la sufletul viu a lui Avraam care există.
Daca ati fi postat versetele in context, ati fi vazut care era logica Mantuitorului. De ce nu ati postat si versetul 31 (din Matei 22)? Pentru ca se vede ca Domnul Iisus Hristos vorbeste DESPRE INVIERE?

"CAT PRIVESTE INVIEREA MORTILOR, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu cand zice: "EU SUNT DUMNEZEUL LUI AVRAAM, DUMNEZEUL LUI ISAAC SI DUMNEZEUL LUI IACOV?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"(Matei 22:31,32).

DESPRE INVIEREA MORTILOR, vorbea Domnul Iisus Hristos. Deci, se referea la un Avraam inviat, la un Isaac inviat si la un Iacov inviat. Nu este limpede Sfanta Scriptura?
Vechi 26.10.2008, 21:17:54
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de marmat
8. Apoi, slabind, Avraam a murit la batraneti adanci, satul de zile si s-a adaugat la poporul sau.
Citat:
Dupa o logica normala ,de aici nu reiese ca sufletul lui nu a murit.Ci pur si simplu ca a murit Avraam si a fost inmormintat alaturi de ai lui. Daca vrei poti intelege ca va fi mintuit si va fi inviat cu siguranta la a doua venire.
[/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]După logica adventiștilor tăi reiese că sufletul lui Avraam ar fi murit odată cu trupul lui. După logica lui Dumnezeu, NU. Iată ce spune Mântuitorul:
Ioan 8.56 “Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat.”
Matei 22.32 Eu SUNT Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor.
Deci spune “Eu Sunt”, Nu spune “Eu am fost când trăia Avraam” sau “Eu voi fi când il va învia pe Avraam” ci se referă la sufletul viu a lui Avraam care există.
[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3]
Citat:
numai Dumnezeu poate afirma despre El : EU sint - este un atribut numai al Lui pt ca este din vesnicii.
E logic ca fost si cind traia Avram,isaac si Iacov pe cind traiau si nu pt ca sufletele lor traiesc acum .
[/SIZE]
[SIZE=3]Păi tocmai dimpotrivă îți spune și Biblia. Adică, reiau citatul de mnai sus: Mat. 22.32„NU ESTE DUMNEZEUL MORȚILOR, CI AL VIILOR “.[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Daca ati fi postat versetele in context, ati fi vazut care era logica Mantuitorului. De ce nu ati postat si versetul 31 (din Matei 22)? Pentru ca se vede ca Domnul Iisus Hristos vorbeste DESPRE INVIERE?
"CAT PRIVESTE INVIEREA MORTILOR, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu cand zice: "EU SUNT DUMNEZEUL LUI AVRAAM, DUMNEZEUL LUI ISAAC SI DUMNEZEUL LUI IACOV?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"(Matei [/COLOR][COLOR=black]22:31[/COLOR]
Citat:
[/SIZE][COLOR=black][SIZE=3],32).
DESPRE INVIEREA MORTILOR, vorbea Domnul Iisus Hristos. Deci, se referea la un Avraam inviat, la un Isaac inviat si la un Iacov inviat. Nu este limpede Sfanta Scriptura?
[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Ti s-a mai explicat de a[/COLOR][COLOR=black]tâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. Asta explică și Biblia:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Luca 16. Este vorba de două persoane decedate care vorbesc: Luca 16.27-31 „Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. [/COLOR][COLOR=black]Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: [/COLOR][COLOR=#ff6600]Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black].”
Deci INVIEREA nu inseamna recrearea sufletului, ci este vorba de recrearea unui trup pe un suflet care există conștient. Asta spune Hristos cel care povesteste pilda: “nici dacă ar învia cineva din morți” și ar reapărea pe lumea asta.
Felul în care învie morții ne-a fost prezentat si prin fapte de însuși Hristos. Sufletul său care exista conștient s-a îmbrăcat într-un trup material nesupus stricăciunii, așa cum trupul său vechi a fost preschimbat pentru că nu mai exista în mormânt, iar locul în care a fost străpuns cu cuiele și sabia a fost pipăit de apostoli. În plus Hristos, după Înviere a mâncat inaintea apostolilor. Deci era în trup. Un trup duhovnicesc, nesupus stricăciunii:
Luca 24.40-43 “Și zicând acestea le-a arătat mâinile și picioarele. Și lor celor încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis. “aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un figure de miere. Și luând a mâncat înaintea lor.
Ioan 20.27 “Apoi i-a zis lui Toma: Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele. Și adu-ți mâna ta și pune-o în coastele Mele”[/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
Vechi 26.10.2008, 21:33:16
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
[SIZE=3][b] [/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black] Și i-a zis Avraam: [/COLOR][COLOR=#ff6600]Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black].” [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE]
Ai sesizat corect versetul .
Pt ca asta contine de fapt esenta pildei . Vorbea de invierea din morti a Mintuitorului . Pentru ca El are puterea de a da viata pt ca are viata in sine. Si dupa acelasi model vor fi inviati cei drepti in Hristos.

iar Raiul si iadul nu sint niste locuri ci reprezinta distanta fata de Dumnezeu in sens spiritual adica aproape sau departe . Pacatosii nu pot sta in apropierea lui Dumnezeu pt ca natura pacatoasa le provoaca satre de rau ,nu pt suporta slava si dreptatea lui Dumnezeu. E logic.
Pilda ne arata cit de greu e bogatului si ar vrea pozitia lui Lazar .
Iar Domnul le arata spre VT in care gasesc pe Moise si pe proroci care spun despre Domnul Isus.
Totul este o metafora.Asta e stilul evreilor de a se faca intelesi.
Vechi 26.10.2008, 21:35:28
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
[SIZE=3][b] [/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3]Păi tocmai dimpotrivă îți spune și Biblia. Adică, reiau citatul de mnai sus: Mat. 22.32„NU ESTE DUMNEZEUL MORȚILOR, CI AL VIILOR “.[/SIZE]

Ai dreptate ,e al viilor care vor fi inviati la a doua venire.E foarte logic .
Vechi 26.10.2008, 22:09:41
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marmat Vezi mesajul
Unde scrie asta? Daca ar fi asa ar fi trebuit sa spuna ca e Dumnezeul adormitilor amortiti pana la inviere, dar spune ca El e al viilor la timpul prezent continuu.
Vechi 26.10.2008, 22:18:59
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=3][b] [/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Ti s-a mai explicat de a[/COLOR][COLOR=black]tâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. [/COLOR][/SIZE]
Daca este asa cum spuneti dvs., am doua nelamuriri:
1. De ce, cei inviati nu au stiut sa spuna nimic despre ce li s-a intamplat in timpul cat au fost morti? Caci au fost invieri si-n timpul cat a fost Domnul Iisus Hristos pe pamant, si dupa inaltarea Sa.
2. Sufletul acela "constient" al mortului, are cumva si parti trupesti? Ca in pilda cu bogatul nemilostiv se vorbeste despre parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti.
Vechi 26.10.2008, 22:20:35
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[COLOR=black][SIZE=3]Ti s-a mai explicat de atâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. Asta explică și Biblia:[/SIZE][/COLOR][COLOR=black]
[/COLOR][SIZE=3][COLOR=black]Luca 16. Este vorba de două persoane decedate care vorbesc: Luca 16.27-31 „Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: [/COLOR][COLOR=#ff6600]Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black][SIZE=3].”
Deci INVIEREA nu inseamna recrearea sufletului, ci este vorba de recrearea unui trup pe un suflet care există conștient. Asta spune Hristos cel care povesteste pilda: “nici dacă ar învia cineva din morți” și ar reapărea pe lumea asta.
Citat:
[/SIZE]
Citat:
[/COLOR][COLOR=black]Ai sesizat corect versetul .
Pt ca asta contine de fapt esenta pildei . Vorbea de invierea din morti a Mintuitorului . Pentru ca El are puterea de a da viata pt ca are viata in sine. Si dupa acelasi model vor fi inviati cei drepti in Hristos.
[/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Eu am sesizat correct versetul. Dumneata schimbi problematica. Eu vorbesc de definiția pe care o dă Hristos termenului de Inviere. Hristos care poveste pilda spune prin gura personajului Avraam că INVIEREA este de fapt crearea unui trup uman pe un suflet constient. “Nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți”. Iar cei care stau de vorbă pe lumea de dincolo (personajele) sunt moarte amândouă.[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Felul în care învie morții ne-a fost prezentat si prin fapte de însuși Hristos. Sufletul său care exista conștient s-a îmbrăcat într-un trup material nesupus stricăciunii, așa cum trupul său vechi a fost preschimbat pentru că nu mai exista în mormânt, iar locul în care a fost străpuns cu cuiele și sabia a fost pipăit de apostoli. În plus Hristos, după Înviere a mâncat inaintea apostolilor. Deci era în trup. Un trup duhovnicesc, nesupus stricăciunii:
Luca 24.40-43 “Și zicând acestea le-a arătat mâinile și picioarele. Și lor celor încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis. “aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un figure de miere. Și luând a mâncat înaintea lor.
Ioan 20.27 “Apoi i-a zis lui Toma: Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele. Și adu-ți mâna ta și pune-o în coastele
[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]După logica adventiștilor tăi reiese că sufletul lui Avraam ar fi murit odată cu trupul lui. După logica lui Dumnezeu, NU. Iată ce spune Mântuitorul:
Ioan 8.56 “Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat.”
Matei 22.32 “Eu SUNT Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor”.
[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black]
Citat:
[/COLOR]
[COLOR=black]Te compromiți total. Vrei să spui că în momentul în care spunea Hristos lucrul acesta Avraam era mort și cu sufletul? Atunci de ce spunea că este un Domn al viilor?[/COLOR]
Vechi 26.10.2008, 22:42:38
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=3][b] [/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]După logica adventiștilor tăi reiese că sufletul lui Avraam ar fi murit odată cu trupul lui. După logica lui Dumnezeu, NU. Iată ce spune Mântuitorul:[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Ioan 8.56 “Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat.” [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Matei 22.32 Eu SUNT Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Deci spune “Eu Sunt”, Nu spune “Eu am fost când trăia Avraam” sau “Eu voi fi când il va învia pe Avraam” ci se referă la sufletul viu a lui Avraam care există. [/COLOR][/SIZE]

"CAT PRIVESTE INVIEREA MORTILOR, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu cand zice: "EU SUNT DUMNEZEUL LUI AVRAAM, DUMNEZEUL LUI ISAAC SI DUMNEZEUL LUI IACOV?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"(Matei 22:31,32).

Ignorati, cu premeditare, tema INVIERII, despre care vorbeste Domnul Iisus Hristos. De aceea tot evitati versetul din Matei 22:31 si postati numai versetul 32. Vreti sa trunchiati spusele Mantuitorului.

Va exprimati teoriile ca si cum ar fi o problema pentru Dumnezeu sa-i invie pe Avraam, Isac si Iacov. Dvs. va convine sa-i stiti morti. Dar Domnul Iisus Hristos vorbeste limpede DESPRE INVIERE.
Vechi 26.10.2008, 22:49:44
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3]
Citat:
Daca este asa cum spuneti dvs., am doua nelamuriri:1. De ce, cei inviati nu au stiut sa spuna nimic despre ce li s-a intamplat in timpul cat au fost morti? Caci au fost invieri si-n timpul cat a fost Domnul Iisus Hristos pe pamant, si dupa inaltarea Sa.
[/SIZE]
[SIZE=3]De unde știi dumneata că nu au vorbit nimic? Hristos a înviat-o pe fiica lui Iair, pe fata văduvei din Nain, pe Lazăr. Biblia nu spune nicăieri despre experiențele pe care le-au avut cei morți în viața de dincolo, căci se concentrează pe miracolele învierilor săvârșite de Hristos.[/SIZE]
[SIZE=3]În scimb Biblia vorbește de sufletul conștient al Mântuitorului și despre ce a făcut el când era mort:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”
Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.
[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:
2. Sufletul acela "constient" al mortului, are cumva si parti trupesti? Ca in pilda cu bogatul nemilostiv se vorbeste despre parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti.
[/SIZE]
[SIZE=3]Îți bați joc de Scriptură. Ea îți spune clar că sufletul există conștient. Și tot ea spune că îngerii și demonii, deși sunt creații spirituale au simțuri. Simțurile lor nu sunt asemenea nouă dar ne sunt prezentate în așa fel încât noi să le înțelegem: [/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 3.12 [/SIZE]
[SIZE=3]“Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?” [/SIZE]
[SIZE=3]Apoc 20.12 Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR.” Deci Diavolul care e o creațe spirituală și nu are aceleași simțuri ca oamenii trupești va fi chinuit de “foc”[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17