Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2012, 12:39:57
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Da, dupa ce a aflat adevarul un credincios poate citi si despre teorii si credinte din lume, de exemplu despre lamarckism, evolutionism sau chiar legendele Olimpului. Dupa ce afli ca leul are patru picioare citesti o carte despre leul cu cinci picioare doar din curiozitate, sa vezi ce mai spun unii.
Eu spuneam ca in ortodoxie e adevarul, nu il poti afla daca studiezi hinduismul sau altele. Adevarul intreg despre hinduism il afli din ortodoxie, nu din hinduism. ???!!!
Creationismul biblic are ca dovada pentru un credincios faptul ca e comunicat chiar de Dumnezeu (lui Moise) si e intarit de interpretarea sfintilor.
Pe langa asta exista creationismul stiintific, care aduce si argumente stiintifice. Da, are si dovezi si demostreaza si ca teoria evolutionista (singura ce i se opune) este falsa.
Frate Catalin, m-ai facut sa mor de ras. E cel mai tare banc pe care l-am citit de o luna incoace. Pe bune. E ca si cum as spune ca pentru a fi viu, am nevoie de Papa. Nu am nevoie de el ca sa ma mantuiesc, cu atat mai putin ca sa traiesc, logic, nu?
Vechi 24.09.2012, 12:52:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Frate Catalin, m-ai facut sa mor de ras. E cel mai tare banc pe care l-am citit de o luna incoace. Pe bune. E ca si cum as spune ca pentru a fi viu, am nevoie de Papa. Nu am nevoie de el ca sa ma mantuiesc, cu atat mai putin ca sa traiesc, logic, nu?
La ce conceptii ai tu nici nu ma mira ca mori de ras. Tu ai afcut invers si ti-ai format un amestec de mai multe invataturi si conceptii.
P.S. Chiar ma gandeam cand o sa apari ca sa faci partizanat taberei tale (intotdeauna in mod "obiectiv"). De data asta se pare ca nici tu nu ai mai putut lauda ineptiile d-lui Erethorn, care a fost penibil inca o data.

Last edited by catalin2; 24.09.2012 at 13:09:23.
Vechi 24.09.2012, 12:53:07
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Trebuie să-l înțelegeți...

Dumnealui recunoaște că n-a citit nicio carte catolică, dar se imaginează a fi un mare cunoscător al Bisericii Catolice.

Mă amuză că, din când în când, aduce vorba (de obicei la modul critic) despre Sfântul Augustin, dar am convingerea că nici la sfertul Confesiunilor n-a ajuns.

Cu privire la domeniul științific, aceeași situație. La întrebarea mea, despre câte cărți științifice a citit, n-a răspuns. Dar își imaginează că poate demonta credibil o teorie științifică.
Vechi 24.09.2012, 13:02:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Catalin, o sa imi cumpar o trompeta mare, cat blocu, sa iti sun in fiecare dimineata la ora 7, in locul ceasului desteptator, ca:
a) nu pot crede in evolutionism, ca nu e Dumnezeu ca sa cred!
b) un om de stiinta este in mod natural preocupat de teoriile stiintifice; le studiaza, reflecteaza etc.
c) in stiinta NOI CERCETAM, NOI NU CREDEM! De crezut credem DOAR in Dumnezeu (cei care nu suntem atei). Poti separa borcanele? Pleeeeeease...!..:)

Una e sa cercetezi lumea si teoriile oamenilor despre ea, alta e sa crezi in Dumnezeu!
Daca vezi un argument deocamdata valid intr-o teorie, nu poti sa-l arunci la cos doar pentru ca ti se pare ca acesta contrazice Biserica sau credinta ta.
Cercetezi mai departe!
Mi-ai scris si data trecut despre asta si am vrut sa raspund dar am uitat.
Noi credem ca luna e rotunda. Nu e ceva ce credem? Toata dogma este invatatura noastra de credinta. Toate conceptiile pe care le are un om sunt ceea ce crede el. Noi avem Crezul, chiar asa se numeste. Acum cred ca ne-am inteles. Asa eu de exemplu am credinta ca evolutionismul e nu numai o teorie gresita, dar o absurditate totala. Tu crezi altceva, ambii credem ceva despre acest lucru.
Eu sunt convins care e adevarul fie si numai pentru simplul fapt ca e spus de insusi Domnul lui Moise. Cum as putea sa cred ca Domnul a gresit? Daca pun la indoiala credinta de fiecare data cand mai apare cate o teorie in lume inseamna ca am indoieli inca. De exemplu unii oameni de stiinta au tot descoperit, ba mormantul lui Iisus, ba altceva.
In al doilea rand il numit pe Domnul Creatorul. Cred ca banuiesti si tu de ce spunem Creatorul.
Uite o opinie a unui ateu evolutionist, om de stiinta important (gasesti citatul in cartea data de Cristi): D. M. Wattson "Astfel dacă vom face o paralelă a teoriei evoluției cu ea însuși, ea este o teorie universal acceptată, nu din cauză că adevărul ei poate fi demonstrat logic și coerent, ci din cauză că singura ei alternativă, creaționismul este clar incredibil."
Vechi 24.09.2012, 13:14:14
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Eu sunt convins care e adevarul fie si numai pentru simplul fapt ca e spus de insusi Domnul lui Moise. Cum as putea sa cred ca Domnul a gresit?
Am o curiozitate, oare credeți dumneavoastră, la fel cu fundamentaliștii protestanți, că universul are 5000 de ani vechime, că primii oameni au călărit pe dinozauri etc. etc. etc. ?

Sf. Augustin (că tot am adus vorba despre el) a demontat paradigma interpretării literale a cărții Genezei acum mai bine de o mie de ani....
Vechi 24.09.2012, 13:18:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Trebuie să-l înțelegeți...

Dumnealui recunoaște că n-a citit nicio carte catolică, dar se imaginează a fi un mare cunoscător al Bisericii Catolice.

Mă amuză că, din când în când, aduce vorba (de obicei la modul critic) despre Sfântul Augustin, dar am convingerea că nici la sfertul Confesiunilor n-a ajuns.

Cu privire la domeniul științific, aceeași situație. La întrebarea mea, despre câte cărți științifice a citit, n-a răspuns. Dar își imaginează că poate demonta credibil o teorie științifică.
Hai Erethoarne, ca m-am saturat de aberatiile tale pe care le tot deversi de cand am intrat pe froum, tot cautand sa ataci cu ceva. De fiecare data te faci de ras dar nu te inveti minte, continui pentru ca asta e firea ta, rautacioasa. Am mai spus ca eu in general cred ca toti oameni, am cunoscut doar doi oameni la care am vazut rautate gratuita, unul era un ateu din Timisoara, si altul e un fost ateu, Erethorn.
Daca nu ai nimci de zis la subiect du-te si paraziteaza alt topic, ca oricum nu scrii niciodata nimic, iti arati doar rautatea.
Vechi 24.09.2012, 13:24:09
Senior Member

Implicit

Rog adminul sa observe ca userul MihaiG se afla pe topic doar pentru trolare, nu il intereseaza mesajele.
Vechi 24.09.2012, 13:26:31
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Hai Erethoarne, ca m-am saturat de aberatiile tale pe care le tot deversi de cand am intrat pe froum, tot cautand sa ataci cu ceva. De fiecare data te faci de ras dar nu te inveti minte, continui pentru ca asta e firea ta, rautacioasa. Am mai spus ca eu in general cred ca toti oameni, am cunoscut doar doi oameni la care am vazut rautate gratuita, unul era un ateu din Timisoara, si altul e un fost ateu, Erethorn.
Daca nu ai nimci de zis la subiect du-te si paraziteaza alt topic, ca oricum nu scrii niciodata nimic, iti arati doar rautatea.
V-aș ruga să vă controlați limbajul.

Pe de altă parte, ceea ce dumneavoastră percepeți ca pe un atac la propria persoană nu are, de fapt, nimic de a face cu persoana dumneavoastră și nici măcar nu vi se adresează.

Remarcile mele erau adresate altor cititori ai thread-ului, astfel încât aceștia să realizeze că nu aveți nici o competență reală pe tărâm științific și astfel să evităm ca ei să vă confunde cu o autoritate în domeniu.

După cum vedeți, scopul este pur altruist. De altfel, dacă doriți, aveți posibilitatea să demonstrați că nu am dreptate, răspunzând la întrebarea pe care v-am adresat-o deja: Care este titlul ultimei cărți științifice pe care ați citit-o ?

Vedeți dumneavoastră, este o chestiune de bun simț elementar ca, într-un domeniu pe care nu-l stăpânești temenic, să exprimi doar opinii. Însă dumneavoastră, vorbind despre domenii pe care în mod evident nu le stăpâniți, aveți pretenția de a exprima adevăruri. Formulările dumneavoastră sunt întotdeauna categorice, ba mai mult, vă auto citați cu expresii de genul "am arătat", "am analizat" etc...

Pe userii care nu vă împărtășesc opiniile îi tratați cu condescendență și aere de superioritate, de obicei criticându-i pentru faptul că nu achiesează la "demonstrațiile" dumneavoastră, cu expresii de genul "nu ai înțeles", "mă bucur că începi să-ți dai seama", "observ un progres imbucurator, se pare ca ti-ai dat seama" etc., chiar și atunci când este de domeniul evidenței că au argumente pertinente.

Last edited by MihaiG; 24.09.2012 at 13:43:52.
Vechi 24.09.2012, 13:35:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Articolele respective sunt tendentioase. Le consider irelevante stiintific. O epistemologie de mana a saptea. Cataline, chiar crezi ca matematicianul acela e as in biologie? Asta numai la romani se poate... Uite, eu ii dau nota 1. Ca a fost prezent. Desi, dupa ce baliverne indruga, cred ca a fost mai degraba absent...

Nu asa se dezbat teoriile stiintifice.

Am gresit ca m-am bagat in treaba asta pe topic. Ma retrag.
E numai vina mea... Nu asa se poarta discutiile serioase, cu miza reala.
Cezar, tu oricum nu crezi in aceasta teorie oricate argumente ai avea. Acel link era doar un capitol dintr-o carte, prezentarea stiintifica mai riguroasa era in primele capitole, eu ti-am dat doar ce era legat de manuale. Chiar pe site ai cartea completa: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...evolutionista/
Dar eu nu ti-am spus doar de aceasta carte, dar daca cineva nu doreste sa afle ceva nici nu cerceteaza.
Fa un experiment si cauta un preot si spune ce crezi tu si vezi ce reactie are.
Vechi 24.09.2012, 13:51:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Pe de altă parte, ceea ce dumneavoastră percepeți ca pe un atac la propria persoană nu are, de fapt, nimic de a face cu persoana dumneavoastră și nici măcar nu vi se adresează.
Minti, ca intotdeauna, cum nu mi se adresa mie mesajul ironic in care aberai cu privire la limba romana? Si e a nu stiu cata oara cand ma ataci degeaba de aproape doi ani de cand sunt pe forum, profitand ca nu doresc sa ma cobor la nivelul tau de agresiune. Si intodeauna nu stii despre ce vorbesti, doar din rautatea pe care o ai. Pentru ca te-ai obisnut cu ea si o practici tot timpul nici nu mai faci vreo deosebire.
Intrebarile tale sunt intotdeauna viclene, fariseistice, ca sa domini si sa iti impui conceptiile. De aceea nu vreau sa iti raspund de obicei, pentru ca urmeaza alte intrebari si tot asa, discutiile cu tine se continua pagini intregi degeaba. Dar pentru ca stiu ca o sa fii agresiv in continuare, si sa tot intrebi la infinit culminand cu setul de intrebari da sau nu de vreo cinci ori, spun doar ca am facut studii si in inginerie.
Acum du-te si troleaza pe alt topic (ideal ar fi pe alt forum) si lasa-ma cu aberatiile tale, ca ma mai satur si eu sa iti tot raspund la tampenii.
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45