![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by penticostalulmantuibil; 11.05.2010 at 17:27:24. |
|
||||
|
||||
![]()
... poate ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Acum vad acest topic.
Dar ma intre , oare nu sunt si crestini nesimtiti si hulitori? Sa lasam pe fiecare sa se exprime si sa inainteze cu el insusi! |
|
||||
|
||||
![]()
Daca noi nu auzim raspunsul, daca noi nu intelegem raspunsul, nu altcineva, ci noi suntem de vina. Pentru ca ne-am invartosat si ne-am incapatanat in ale noastre, si nu am vrut sa ascultam cuvantul lui Dumnezeu.
Noi nu am avut rabdare sau credinta sau dragoste. Noi ne-am indepartat de El. Noi am facut voia noastra cea rea. El nicio clipa nu s-a indepartat de noi. Noi L-am alungat. Noi ne-am lepadat. Noi am stiut mai bine... Noi am fost cei care am gresit. Si apoi am strigat ca e nedrept ce ni se intampla. Dumitru, crede-ma, Dumnezeu ne iubeste si asa pacatosi cum suntem, dar vrea ca si noi sa intelegem cat suntem de pacatosi. Vrea ca si noi sa vrem sa ne mantuim, sa ne lepadam de pacat. Vrea sa ne nastem din nou. Vrea sa fim liberi. De noi depinde. Noi suntem cei care alegem.
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Parerea mea este ca in cazurile astea, acolo unde vorbim de vindecare, e vorba de autoseugestie, si religia (oricare ar fi ea) este doar unealta de cristalizare a sperantei. Uite un articol interesant pe tema asta: http://www.atheistnexus.org/profiles...ource=activity Revin la ce a zis si Dumitru mai sus, de ce minunile astea sunt atat de... discutabile? Ca si in articolul de mai sus, intreb si eu, de ce nu creste un membru amputat la loc atunci cand persoana respectiva merge sa se roage la moaste? Chiar sa nu fie nici un om care a pierdut o mana sau un picior vrednic de mila divina? Sau e peste puterile lui dumnezeu? Nu de alta, dar daca chiar s-ar intampla ceva de genul asta, ar fi mult mai usor de documentat/invesigat, si mult mai greu de... carcotit. Citat:
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_medicine http://evolution.berkeley.edu/evolib..._0/medicine_01 http://geneticsevolution.suite101.co...onary_medicine Citat:
Mai mult, crestinismul nu s-a confruntat cu nici nu fel de critica mai mult de o mie de ani, deci nu vad de ce nu ar fi rezistat. Lucrurile se schimba acum, pentru ca religia isi pierde statutul de subiect tabu, si dupa cum vezi daca arunci o privire peste vestul Europei, crestinismul pierde teren. Se va intampla si in Est, destul de curand. Citat:
Citat:
Citat:
Spune-mi, inteleg ca nu accepti evolutia si big bang-ul, si ma rog, e problema ta. Creationismul cum ti se pare? P.S. Daca ai un pic de timp, cauta pe youtube interviul facut de Dawkins cu George Coyne. Doua miniti stralucite, unul ateu, altul teist, si pot discuta civilizat, de pe pozitii nu chiar atat de opuse pe cat s-ar crede.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce am spus sunt lucruri pe care le-am trait. Si acum mi se intampla sa ma rog pentru ceva, sa mi se para ca "stau" bine, dar de fapt sa nu stau deloc bine. Uneori inteleg, alteori nu inteleg. Si faptul ca rugaciunea mea nu a primit raspuns este un semn. Sau este doar un "test"... Daca tu crezi ca am dat cu vorbe, imi pare rau. Poate ar fi trebuit sa tac, sa stau in banca mea. Oricum, crezi ce vrei, ce poti. Sa te ajute Dumnezeu!
|
|||
|
|||
![]()
Problema pe care a ridicat-o cel care a deschis topicul este una cât se poate de reală.
Este o problemă pentru că s-a permis prezența aici a unor persoane care nu au nimic de-a face cu credința Creștin Ortodoxă, altceva decât poate nevoia de a "face mișto", de a o terfeli cu orice ocazie. De nenumărate ori, dacă nu chiar de fiecare dată când am intrat aici, în diverse topicuri am dat peste fix acele câteva persoane enumerate de cel care a deschis discuția, iar afirmațiile lor le-am receptat ca pe niște lovituri [ știu că suna poate exagerat, dar nu este ]; Într-o perioadă în care creșteam în credință, în care înca mă aflu, deci sunt slab, cu neputințe, mă necăjesc foarte ușor hulitorii. Chiar n-am mai citit pe forum multă vreme, din cauza lor, a sectanțior și a "credincioșilor" [ adică a acelor ortodocși care spun mizerii gen "nu este păcat cutare lucru" ] Vin, te calcă în picioare și credința ta, fac pe deștepții, pe "dumnezeii", raționali, seci, cinici, aproape nu trec 2 replici fără vreo hulă majoră, unul are o semnătură care când o văd mi se face rău la propriu, ceva cu faptul că se trage din maimuță.. La fiecare replică țin să ne aducă aminte că suntem înnapoiați, iraționali, proști, inculți, că "nu cunoaștem nici măcar propria Biblie"... fel și fel de afirmații jegoase. Apoi, în numele întelegerii, și în numele ne-judecării, trebuie să le permitem orice. Aș vrea să întelegeți ceva... Și anume că prea mult se folosește astăzi acest "nu judeca". L-au deformat în favoarea lor!!! Cum să nu judec păcatul? Hula? Blasfemia? Zice cineva "sunt doar reacții chimice"? Credința mea e doar reacții chimice??? Chiar nu întelegeti odată că fac mișto niște copilași frustrați care fac pe deștepții de credință, pe cel mai vizitat forum ortodox... și voi îi lăsați să hulească, să-și bată joc? Cu reacții ca a mea de acum se hrănesc, asta e plăcerea lor sadică, să întarâte creștini, să-i enerveze... Un forum Creștin este prin natura lui intolerant! O Împarație are un Împarat, și acela este Dumnezeu! Nu merge în contextul ăsta cu "părerea mea este"... Cineva a scris aici "e un forum ce ... mea"!!! Chiar nu e nici o limită? Dacă scrie "Forum Creștin Ortodox" atunci e forumul lui Hristos, nu "un forum". Și când întri la împarat, trebuie să ai o anumită prestanță. Acum or să înceapă să descoasă, să "raționalizeze" ce am scris eu aici, "creștinul fanatic", nebun... Repet, nu au nici o limită. Cel mai mult mă necăjește lipsa de atitudine a administratorului... |
|
|||
|
|||
![]()
Acum răspunsul vreunui "deștept", "superior", va fi că nu sunt un bun creștin, că judec, că nu am smerenie, că sunt mândru... și așa mai departe.
Cunosc ei bine vocabularul; suferă de o puternică dorință de a se băga aiurea în seamă, și de a huli pe Hristos cu orice ocazie; îsi dau cu părerea în orice privință morală, dintr-o perspectivă tâmpă, stearpă, idioată, fără Dumnezeu; Căci TOTUL FARA DUMNEZEU este: TAMPIT; STERP; IDIOT. Cred că aș fi în stare să și bat pe vreun din ăsta... Și apoi îi cer duhovnicului canon un an. Vai ce mă necajiți. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcatoșii! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Despre atei si scopul lor pe acest forum | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 332 | 05.09.2011 15:04:32 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
atei | rightful8912 | Generalitati | 646 | 05.08.2010 11:15:28 |
|