![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Atunci banuiesc ca imi dai voie sa ma exprim...asa prost, mai bine, sau mai putin bine..in legatura cu credinta mea, si cu ceea ce am inteles eu pana acum, e bun asa?
Citat:
Ce ai avea sa reprosezi ortodocsilor prezenti pe acest forum, mai exact...care dintre patimile de care incercati sa vndecati societatea, care va intristeaza in general, si va motiveaza sa reincrestinati pe unii crestini ortodocsi? Citat:
Dupa cum am vazut, toti cei din alte denominatiuni, prezenti pe acest forum ortodox...stiu cu lux de amanunte ce greseli a facut Biserica Catolica, ce greseli a facut si face Biserica Ortodoxa, si care e starea de pacatosenie a romanilor...si de aceea banuiesc ca tot la fel de informati sunt si in legatura cu trecutul/arhiva propriului cult, sau istorii in general.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astept cu nerabdare sa ne povesteasca. Dar fara generalizari de genul "toti np sunt asa", "vesnic fac cutatre lucru", "NU AU NICI CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTINTE " , etc. Citat:
In ce priveste pericolele, sunt obisnuita cu ele si mi le-am asumat. Eu sunt un nimeni, e ok daca arunci si cu noroi, dar am o sensibilitate la exagerari. trebuie sa ma pocaiesc. Iar despre cei dragi mie, vreau sa-ti spun ca si eu am fost lovita puternic, si nu de ortodocsi ci de penticostalii mei. Nu pentru ca erau mai rai, ci pentru ca traiam intre ei. M-am suparat si eu o vreme si m-am departat de ei, dar in timp am inteles ca daca am fost lovita am fost lovita pentru pacatele mele, caci aveau dreptate pe de o parte iar Dumnezeu ma punea la incercare prin ei. Si daca plecam de la ei ma loveau altii, caci Dumnezeu urmarea curatirea mea. I-am iertat deci si incerc sa-i ajut cum pot . Si pe masura ce ma apropii mai mult de Dumnezeu si ma adapostesc sub aripa Lui sunt lovita mai putin.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 16.04.2010 at 20:14:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am fost curios (sau nevoit) sa studiez anumite lucruri legate de credinta ortodoxa. Din pacate, am facut unele constatari neplacute si nepotrivite pentru o biserica crestina: minciuni scrise chiar si in "Pravila bisericeasca", neconcordante mari intre "Catehismul ortodox" si practica ortodoxa, invataturi ale Sfintilor Parinti respinse (desi erau in armonie cu Sfanta Scriptura), etc. Cam astea sunt cauzele pentru care mi-am schimbat parerea. Citat:
Citat:
Asta chiar este o preocupare in interiorul cultului. Suntem supusi greselii, erorilor, inselatoriilor celui rau, etc. Spiritul autocritic, constructiv, se gaseste in biserica din care fac parte. Avem de luptat cu greselile care sunt gata sa patrunda (sau chiar au patruns) in biserica noastra. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ori forumul te-a facut sa iti schimbi opinia, ori ceea ce ai citit in Pravila bisericeasca? Citat:
Totusi, daca al tau cult nu ar fi preocupat de erorile celorlalti, atunci el nu ar exista acum...si nici nu ar avea cui, si pentru ce sa mai faca prozelitism, pentru ca asta ar insemna ca cei din jur nu mai au nevoie...de alte mesaje!!! ![]() Citat:
Nu as vrea sa generalizez, insa parca prea toti NP critica Ortodoxia fara nicio retinere, si la unison, ca sa pot crede macar...ca acestea sunt cazuri disparate, chiar rarisime, si doar o preocupare individuala, care nu ar caracteriza deloc...cultele NP.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din Biserica Ortodoxa ai plecat, din comunitatea penticostala...desi te-a dezamagit, si te-a indepartat...nu mai pleci!!??? De ce nu te-ai apropiat de Dumnezeu mai mult in BOR, de ce nu te-ai adapostit mai bine sub aripa Lui aici?...sau de ce nu ai considerat ca acele ganduri de indepartare de Ea, sunt pacate..si incercari pentru pacatele tale, si nu ai incercat din tot sufletul tau...sa ramai, asa cum faci acum?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ăsta a fost, în destule cazuri, unul din tertipurile cu care ne-am câștigat adepții și apoi i-am păstrat, dar acum ar trebui să ne lăsăm de el. Poate mai toți creștinii sectari ar trebui. Mă refer și la ortodocși, desigur. Last edited by penticostalulmantuit; 16.04.2010 at 20:47:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Aaaa...si de ce exagerezi Doriana, afirmand ca te simti ca acasa intre ortodocsi???
Care e scopul acestei afirmatii...cand tu nu te simteai bine intre ei, in Biserica Ortodoxa...si ai gasit sentimentul pe care il cautai, si pe Dumnezeu...in cultul penticostal?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Andrusca, eu nu am plecat din BO, caci nu am fost crestina inainte, desi parintii mei se considerau. A fost o zi cand am fost pusa fata in fata cu maretia lui Dumnezeu. Si asta s-a intamplat la penticostali, desi Il cautasem si la azs, baptisti, ortodocsi. Si dupa ce L-am gasit m-am bucurat foarte si am primit botezul. Deci am crezut si m-am botezat, cum scrie in Biblie. Acum ma straduiesc sa merg dupa El.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca ma simt ca acasa aici. De ce nu? Si unde locuiesc suntem singurii penticostali printre ortodocsi. Asta inseamna ca nu mai e casa mea?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|