Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 19:47:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Nu sunt purtatorul de cuvant al nimanui.
Atunci banuiesc ca imi dai voie sa ma exprim...asa prost, mai bine, sau mai putin bine..in legatura cu credinta mea, si cu ceea ce am inteles eu pana acum, e bun asa?
Citat:
Andrusca, inainte de a intra pe acest forum aveam o parere mai buna despre ortodoxie.
Chiar aveai?

Ce ai avea sa reprosezi ortodocsilor prezenti pe acest forum, mai exact...care dintre patimile de care incercati sa vndecati societatea, care va intristeaza in general, si va motiveaza sa reincrestinati pe unii crestini ortodocsi?
Citat:
Am avut destule experiente de genul expuse de tine, mai sus. Nu stiu cine nu le are. Iar greseli (inclusiv in intelegerea Sfintei Scripturi) cred ca fac destul de des (de unele poate nici nu sunt constient).

Cred ca nu am spus nimic cu asta. Ce vroiai de fapt sa afli? Formuleaza o intrebare mai directa.
Cu totii cred ca gresim in viata asta, insa eu faceam referire mai exact la cultul tau, sau daca nu la el, atunci la Protestantism, sau la cultele NP in ansamblul lor, o opinie sincera si formulata in interiorul cultului, despre erorile celorlalti, dar si ale voastre...deci in sensul de lupta cu erezia, cu erorile umane, greseli in interpretare, eretici, inselati de cel rau, de protejare si pastrare a Adevarului de inselare.

Dupa cum am vazut, toti cei din alte denominatiuni, prezenti pe acest forum ortodox...stiu cu lux de amanunte ce greseli a facut Biserica Catolica, ce greseli a facut si face Biserica Ortodoxa, si care e starea de pacatosenie a romanilor...si de aceea banuiesc ca tot la fel de informati sunt si in legatura cu trecutul/arhiva propriului cult, sau istorii in general.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:57:19
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Stimată doamnă alăturarea pe care o faceți este, intenționat sau neintenționat, o ofensă. Este ca și cum m-ați întreba ce cred penticostalii despre ortodocși sau yoghini, ca să fac așa o comparație cam nereușită.

Baptiștii sunt creștini adevărați iar mormonii sunt necreștini.
Mormonii sunt necrestini?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:08:42
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Tu faci parte din alt cult, de unde stii ce a vazut ea acolo, ce a simtit, ce lupta a dus cu ea...si care au fost semnele date de Dumnezeu, in vederea intoarcerii ei?

Astept cu nerabdare sa ne povesteasca. Dar fara generalizari de genul "toti np sunt asa", "vesnic fac cutatre lucru", "NU AU NICI CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTINTE " , etc.

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
DORIANA,

NU SUNT UN PERICOL PENTRU TINE SI NICI PENTRU CEI PE CARE TU II RESPECTI SI II IUBESTI.N-AM VENIT SA INDUC IN EROARE SI NICI SA MISTIFIC NIMIC SI PE NIMENI. SI NICI SA ARUNC CU NOROI,DIMPOTRIVA , EU AM VENIT 'ACASA'.
Daca tu te simti rau AICI inseamna ca pentru tine nu este 'acasa' acest loc.
FIECARE RASPUNDE "CHEMARII LUI"
Ma bucur sincer, ca incepusem sa ma ingrijorez. Bine ai venit acasa! Si eu ma simt ca acasa intre ortodocsi, dar cand vine cate unul si-mi zice ca TOTI np sunt asa si pe dincolo, iar eu ma uit in oglinda si vad ca nu-i asa, ma gandesc serios la intentiile acelui om...

In ce priveste pericolele, sunt obisnuita cu ele si mi le-am asumat. Eu sunt un nimeni, e ok daca arunci si cu noroi, dar am o sensibilitate la exagerari. trebuie sa ma pocaiesc.

Iar despre cei dragi mie, vreau sa-ti spun ca si eu am fost lovita puternic, si nu de ortodocsi ci de penticostalii mei. Nu pentru ca erau mai rai, ci pentru ca traiam intre ei. M-am suparat si eu o vreme si m-am departat de ei, dar in timp am inteles ca daca am fost lovita am fost lovita pentru pacatele mele, caci aveau dreptate pe de o parte iar Dumnezeu ma punea la incercare prin ei. Si daca plecam de la ei ma loveau altii, caci Dumnezeu urmarea curatirea mea. I-am iertat deci si incerc sa-i ajut cum pot . Si pe masura ce ma apropii mai mult de Dumnezeu si ma adapostesc sub aripa Lui sunt lovita mai putin.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.04.2010 at 20:14:24.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:15:33
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Chiar aveai?

Ce ai avea sa reprosezi ortodocsilor prezenti pe acest forum, mai exact...care dintre patimile de care incercati sa vndecati societatea, care va intristeaza in general, si va motiveaza sa reincrestinati pe unii crestini ortodocsi?
Chiar aveam. Nu vreau sa reprosez nimic ortodocsilor de pe acest forum. Nu ei sunt cauza pentru care mi-am schimbat in rau parerea despre ortodoxie. Sa ma explic, pe scurt.

Am fost curios (sau nevoit) sa studiez anumite lucruri legate de credinta ortodoxa. Din pacate, am facut unele constatari neplacute si nepotrivite pentru o biserica crestina: minciuni scrise chiar si in "Pravila bisericeasca", neconcordante mari intre "Catehismul ortodox" si practica ortodoxa, invataturi ale Sfintilor Parinti respinse (desi erau in armonie cu Sfanta Scriptura), etc. Cam astea sunt cauzele pentru care mi-am schimbat parerea.

Citat:
Cu totii cred ca gresim in viata asta, insa eu faceam referire mai exact la cultul tau, sau daca nu la el, atunci la Protestantism, sau la cultele NP in ansamblul lor,
Prea mare ghiveciul. Pana la urma la cine faceai referire?

Citat:
o opinie sincera si formulata in interiorul cultului, despre erorile celorlalti,
Cultul meu nu este preocupat de erorile celorlalti. Poate la nivel individual sunt unii care sunt "pasionati" de asa ceva. Nu cred ca ai sa gasesti scrieri adventiste despre erorile celorlalte biserici (pacat ca nu estevalabila si viceversa).

Citat:
dar si ale voastre...deci in sensul de lupta cu erezia, cu erorile umane, greseli in interpretare, eretici, inselati de cel rau, de protejare si pastrare a Adevarului de inselare.
Asta chiar este o preocupare in interiorul cultului. Suntem supusi greselii, erorilor, inselatoriilor celui rau, etc. Spiritul autocritic, constructiv, se gaseste in biserica din care fac parte. Avem de luptat cu greselile care sunt gata sa patrunda (sau chiar au patruns) in biserica noastra.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:34:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar aveam. Nu vreau sa reprosez nimic ortodocsilor de pe acest forum. Nu ei sunt cauza pentru care mi-am schimbat in rau parerea despre ortodoxie. Sa ma explic, pe scurt.

Am fost curios (sau nevoit) sa studiez anumite lucruri legate de credinta ortodoxa. Din pacate, am facut unele constatari neplacute si nepotrivite pentru o biserica crestina: minciuni scrise chiar si in "Pravila bisericeasca", neconcordante mari intre "Catehismul ortodox" si practica ortodoxa, invataturi ale Sfintilor Parinti respinse (desi erau in armonie cu Sfanta Scriptura), etc. Cam astea sunt cauzele pentru care mi-am schimbat parerea.
Si totusi ce legatura are faptul ca intrand pe acest forum ti-ai schimbat parerea despre Ortodoxie...in rau (pentru ca asta ai afirmat de fapt) cu faptul ca citind Pravila bisericeasca, ai gasit pe acolo lucruri care te-au intristat, sau contrariat?

Ori forumul te-a facut sa iti schimbi opinia, ori ceea ce ai citit in Pravila bisericeasca?
Citat:
Prea mare ghiveciul. Pana la urma la cine faceai referire?

Cultul meu nu este preocupat de erorile celorlalti. Poate la nivel individual sunt unii care sunt "pasionati" de asa ceva. Nu cred ca ai sa gasesti scrieri adventiste despre erorile celorlalte biserici (pacat ca nu estevalabila si viceversa).
Chiar e adevarata aceasta afirmatie, sau afirmi acest lucru doar ca sa dea bine, apeland la diplomatie..atunci cand vine vorba doar de cultul tau?

Totusi, daca al tau cult nu ar fi preocupat de erorile celorlalti, atunci el nu ar exista acum...si nici nu ar avea cui, si pentru ce sa mai faca prozelitism, pentru ca asta ar insemna ca cei din jur nu mai au nevoie...de alte mesaje!!!
Citat:
Asta chiar este o preocupare in interiorul cultului. Suntem supusi greselii, erorilor, inselatoriilor celui rau, etc. Spiritul autocritic, constructiv, se gaseste in biserica din care fac parte. Avem de luptat cu greselile care sunt gata sa patrunda (sau chiar au patruns) in biserica noastra.
In fine, la inceputul postarii...chiar ai fost foarte direct, si ai spus concret ce erori ai intalnit...tot in Ortodoxie, in schimb cand vine vorba de cultul tau...numai de bine, si ca sa nu para chiar suspect, ceva abstract lasi sa iti scape acolo, dar atent controlat!!!

Nu as vrea sa generalizez, insa parca prea toti NP critica Ortodoxia fara nicio retinere, si la unison, ca sa pot crede macar...ca acestea sunt cazuri disparate, chiar rarisime, si doar o preocupare individuala, care nu ar caracteriza deloc...cultele NP.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:42:24
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Iar despre cei dragi mie, vreau sa-ti spun ca si eu am fost lovita puternic, si nu de ortodocsi ci de penticostalii mei. Nu pentru ca erau mai rai, ci pentru ca traiam intre ei. M-am suparat si eu o vreme si m-am departat de ei, dar in timp am inteles ca daca am fost lovita am fost lovita pentru pacatele mele, caci aveau dreptate pe de o parte iar Dumnezeu ma punea la incercare prin ei. Si daca plecam de la ei ma loveau altii, caci Dumnezeu urmarea curatirea mea. I-am iertat deci si incerc sa-i ajut cum pot . Si pe masura ce ma apropii mai mult de Dumnezeu si ma adapostesc sub aripa Lui sunt lovita mai putin.
Ce te-a impiedicat sa ajungi ala ceste concluzii in interiorul Bisericii Ortodoxe?

Din Biserica Ortodoxa ai plecat, din comunitatea penticostala...desi te-a dezamagit, si te-a indepartat...nu mai pleci!!???

De ce nu te-ai apropiat de Dumnezeu mai mult in BOR, de ce nu te-ai adapostit mai bine sub aripa Lui aici?...sau de ce nu ai considerat ca acele ganduri de indepartare de Ea, sunt pacate..si incercari pentru pacatele tale, si nu ai incercat din tot sufletul tau...sa ramai, asa cum faci acum?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:43:25
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Nu as vrea sa generalizez, insa parca prea toti NP critica Ortodoxia fara nicio retinere, si la unison, ca sa pot crede macar...ca acestea sunt cazuri disparate, chiar rarisime, si doar o preocupare individuala, care nu ar caracteriza deloc...cultele NP.
Da, ai dreptate, e un păcat de care trebuie să ne pocăim.
Ăsta a fost, în destule cazuri, unul din tertipurile cu care ne-am câștigat adepții și apoi i-am păstrat, dar acum ar trebui să ne lăsăm de el.

Poate mai toți creștinii sectari ar trebui. Mă refer și la ortodocși, desigur.

Last edited by penticostalulmantuit; 16.04.2010 at 20:47:14.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:45:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Aaaa...si de ce exagerezi Doriana, afirmand ca te simti ca acasa intre ortodocsi???

Care e scopul acestei afirmatii...cand tu nu te simteai bine intre ei, in Biserica Ortodoxa...si ai gasit sentimentul pe care il cautai, si pe Dumnezeu...in cultul penticostal?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:50:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce te-a impiedicat sa ajungi ala ceste concluzii in interiorul Bisericii Ortodoxe?
Nu-L cunosteam pe Dumnezeu si nu stiam ca daca-L intreb imi va raspunde.

Citat:
Din Biserica Ortodoxa ai plecat, din comunitatea penticostala...desi te-a dezamagit, si te-a indepartat...nu mai pleci!!???
Andrusca, eu nu am plecat din BO, caci nu am fost crestina inainte, desi parintii mei se considerau. A fost o zi cand am fost pusa fata in fata cu maretia lui Dumnezeu. Si asta s-a intamplat la penticostali, desi Il cautasem si la azs, baptisti, ortodocsi. Si dupa ce L-am gasit m-am bucurat foarte si am primit botezul. Deci am crezut si m-am botezat, cum scrie in Biblie. Acum ma straduiesc sa merg dupa El.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:53:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Aaaa...si de ce exagerezi Doriana, afirmand ca te simti ca acasa intre ortodocsi???

Care e scopul acestei afirmatii...cand tu nu te simteai bine intre ei, in Biserica Ortodoxa...si ai gasit sentimentul pe care il cautai, si pe Dumnezeu...in cultul penticostal?
Nu prea am fost eu prin biserici , dar cand mergeam nu ma simteam rau. Insa una e sa te simti bine si alta sa-L gasesti pe Dumnezeu.
Inca ma simt ca acasa aici. De ce nu? Si unde locuiesc suntem singurii penticostali printre ortodocsi. Asta inseamna ca nu mai e casa mea?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32