Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2008, 08:38:32
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorstor
Daca Dumnezeu este intelepciune atunci ateism inseamna fara intelepciune adica prostie!deci putem scrie:
ateism=prostie!
Am stat mult si m-am gandit daca meriti un raspuns.

Dar totusi ca sa iti urmaresc logica, dumnezeul vostru spunea "crede si nu cerceta" => religie = ignoranta si ignoranta = prostie => religie = prostie si religie = "dumnezeu si alti sfinti, deci practic alti zei mai mici" => dumnezeu = prostie => ateism = intelepciune.

Daca nu esti in stare sa vii cu argumente inteligente mai bine roaga-te sa-ti dea dumnezeu intelepciune.

Si in primul rand ateism = necredinta in orice zeitate, atat. Ateism nu inseamna intelepciune suprema sau ce mai credeti voi ca inseamna.
Vechi 04.07.2008, 08:48:30
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Ce sens ar avea viata aceasta fara perspectiva unei vieti vesnice? Sa nu ne imbatam cu apa rece, ca in urma punerii in groapa trecem in nefiinta. Crestinismul vorbeste despre o vesnicie fericita (rai) sau nefericita (iad).
A venit cineva din rai sau iad? De unde stii ca exista? Pentru ca iti spun niste preoti? Ai observat ca dumnezeu nu prea se descurca cu banii? Atotputernic etc dar nu prea-i bun contabil, tot timpul preotii cer bani, sa mai faca o biserica, sa mai faca o catedrala etc.

Doar pentru ca tu vrei sa traiesti vesnic asta nu inseamna ca si exista ceva. Dupa logica asta, daca vrei sa castigi la loto ar trebui sa castigi pana sa mori, nu? Si ce te sperie asa de tare de nefiinta? Ca doar nu mai simti nimic, gata, game over.
Vechi 04.07.2008, 10:13:10
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

draga cristitodoran,

nu vrea nimeni sa-tzi schimbe credintza ta, daca crezi in teoriile oamenilor de shtiintza cu premii nobel, nu ai decat, sa fii sanatos, nu e pironie ci e treaba domniei tale, nu am de ce sa vreau sa te conving neaparat ca nu vreau nici intietate shi nici biserica splendida shi impunatoare a antihristului care in laudaroshenia lui atunci cand se spune simbolul credintzei se recunoaste doar pe sine... deci nu incerc sa te conving de nimic fiindca mi-e frica pentru sufletul meu, caci degeaba te cashtig pe tine daca pe mine ma pierd... deci nu o lua ca pe o ofensa ci in mesajul meu am incercat sa te citesc sufletesht din punct de vedere creshtinesc intristandu-ma sa te vad rapit de gLume dupa ce in tineretze erai un mititel credincios, shi ma refeream ca dumneata aveai mintelimpede shi linishtita shi nu ca este specifica doar celor mititei...

dar se pare ca te-ai facut mare shi maturizarea ai intzeles-o doar prin ratzinalitate shi demonstratzie, prin logica shi punerea la indoiala, prin nemultzumire shi judecatzi... ei vezi eu nu vreu sa ma maturizez ci sa urmez Calea, Adevarul shi Viatza adica sa ma fac copil ascultator shi milostiv shi cu credintza shi credincioshie deshi iata ca mereu merg in directia opusa shi din rau in mai rau, deci nu pentru tine a venit Hristos, nu pentru dreptzi ci pentru cei multipacatoshi ca shi mine, care shtiu dar nu fac, care vorbesc dar implinesc invers shi care astfel fiind fariseizatzi shi ratacitzi, ratacesc shi pe altzii incercand sa-i tarasca dupa ei... deci cum ash putea sa te conving eu de ceva netrebnicul cand pe mine insumi nu sunt in stare sa ma conving, iar daca Dumnezeu imi arata multzime de minuni neabsurde shi smerite shi adevarate shi imi daruieshte atatea dovezi ale iubirii shi milostivirii sale, eu in loc sa ma statornicesc in bine, iata ca raspund raului cu rau shi chiar binelui tot cu rau caci ce altceva am invatzat decat sa beneficiez de pile shi sa nu ascult "sa nu va impotrzivitzi celui rau" shi ce inseamna asta, poi daca te impotriveshti inseamna ca in loc sa mergi pe drumul mantuirii tu te-ai lasat ispitit shi in loc sa implineshti pacea tu implineshti cearta shi razboiul din care cel putzin unul va fi infrant shi celalalt se va mandrii, deci unul in lac shi altul in putz, shi din doi a triumfat dracul din vazduh shi duhul sangelui shi al carnii din tine...

deci de asta nu are sens sa discutam, caci dumneata vorbeshti de lumea asta dintre nashtere shi groapa iar noi vorbim de viatza veshnica inca din viatza asta dintre nashtere shi groapa dupa ce in prealabil am fost nascutzi de sus...

deci ce ash putea discuta? sa-tzi scot paiele din ochisori cand tzi-am aratat ca in ochiul meu cel drept shade barna...
sa te contrazic shi sa ne luptam ca orbii ca apoi sa ne manance ulii shi corbii?
dar vei spune ca sunt lash shi ca nu tzi-am raspuns la cuvintele tale, la demonstratziile tale shi la adevarul pe care tu foarte bine faci ca incerci sa-l filtrezi....

Dar intreaba-te cine oare te inshala shi pentru ce? cine te minte? cine te amageshte?

uu mi-am dat seama ca nu numai gLumea ma inshala ci eu sunt mai rau ca gLumea asha ca eu ma inshel shi ma mint mereu... ca imi e mai ushor sa folosesc puterea sufleteasca aia care se delasa shi se asociaza, se invoieshte, aia careia ii place sa fie adulat shi inchinat la lucrul sau, la naluciferizare, la dumnezei straini pentru slava de la oameni, pentru isteria sinuciderii publice de neoprit, asha ca turma de purce-lashi ce s-a aruncat in mare in fatza Domnului... asha shi eu, ma piliqq-alizez shi ma las scurs in firea naturala de om plina de faradelegi in care m-am zamislit shi in pacate in care m-a nascut maica mea... maica patimii...gLumea...

dar sa revenim...

dumneata ceri demonstratzii contra teoriilor fanteziste ale lui Darvin? ale celor cu masurarea varstelor cu C12, ale relativitatzii lui Einstein shi multe altele? poi ce sens are sa combatzio nishte minciuni? toate sunt deshertaciuni shi teorii mincinoase... shi dumneata le vrei in shcoli shi sa scoata singurul Adevar ce a venit de la Tatal tau shi al meu? deci sa invetza mai bine copiii shi fratzii noshtrii minciunile pentru ca au nascocit unii oameni de shtiintza ca Adevarul le face rau?

spui ca Dumnezeu era crud shi ca a mustrat shi a osandit pacatul din oameni ca sa mantuiasca omul de patimi... poi dumneata spui ca trebuie sa fim buni cu patima shi pacatoshii, unde pacatoshii sunt duhurile ce fac pacatele, poi asta este buNEbunatate, adica sa fi bun cu diavolii ca sa ajungi ca ei... shi ce inseamna diavolii? poi aia care pentru o bucata de pita (de la ispita) ishi leapada veshnicia shi pe Tatal lor Dumnezeu adica Adevarul ca Acela i-a facut pe ei shi nu razvratitzii caci din Cer am venit din Cerul Sfant...

Dumneata nu realizezi ca adevarul nu este functzie de multzime shi de lauda oamenilor amagitzi cu oricate premii ar avea shi shi-ar da unii altora, ci Adevarul este Cineva, cei ce traiesc Duhul, Duhovnicia, Viatza shi nashterea de sus... restul sunt minciuna care spun tot felul de adevaruri ca sa ii crezi ca ei sunt Adevarul... deci cauta sa vezi cine te amageshte...

tu ceri semne shi minuni shi dovezi... dar toate ce le-a facut mainile lui Dumnezeu nu sunt dovezi? Daca dumneata preferi sa nu le vezi shi sa nu le cautzi sa te pui la punct ci priveshti superficial asta nu inseamna ca nu sunt foarte multe dovezi...

dar dumneata vrei discutzii logice shi demonstrative....

poi ziceai de teoria lui Darwin... ca teoria aia cu C14 tzi-am demonstrat ca e falsa shi suntem facutzi doar de 7500 de ani...
deci spune-mi ce demonstreaza teoria lui Darvin ca fiind valabila? ca mie imi pare o mare tampenie... caci oamenii nu s-au dezvoltat ci au decazut, nu s-au intzeleptzit ci merg spre dezastru... iar ca ne tragem din tot felul de epoci primitive shi ca omul s-a dezvoltat din animale shi ca viatza a aprut din pamant in mod intamplator este o gogoashe ce amageshte pe multzi caci hazardul, intamplarea nu este o actziune ci mintea umana nu gaseshte explicatzia shi o pune pe intamplare... dar intamplarea shi hazardul nu este decat o explicatzie nalucitoare ce tzine sa umple un gol, o lipsa de intzelegere... deci cum se poata sa apara ceva dintr-o lipsa de explicatzie? sa fim serioshi...

sau cu teoria conservarii impulsului pe care se bazeaza fizica, o alta nalucitoare ipoteza mecanicista, poi cum sa se conserve ceva ce daca se transforma ishi schimba greutatea? se presupune ca obiectul acela e veshnic? deci aceasta teorie a conservarii impulsului pe care se bazeaza fizica este o modelare abstracta shi ipoteza extrapolata spre infinit a unei observatzii simple ca un obiect cu o masa daca ii dai o mishcare rectilinie, in condintzii abstracte deci in conditziile pastrarii infinite exact a acelorashi conditzii inchipuite deci tot ireale ishi pastreaza shi conserva impulsul, deci se va mishca la infinit... deci vezi cata minciuna fatza de realitate intr-o simpla ipoteza? cate idealizare shi abstractizare shi modelare shi extrapolare doar pentru a statornici o axioma... dar aceata nu poate fi decat intr-un model abstract valabila, intr-o incercare de a gasi vectori ce ar defini un spatziu... iar in acel spatzi apoi demonstram proprietatzi... pe care cautam sa le regasim in realitate... sigur ca le mai nimerim shi mai gasim proprietatzi shi teorii ce modeleaza realitatea dar realitatea nu se va putea cunoashte niciodat intrucat s-a facut din intzelepciunea de necuprins a lui Dumnezeu, deci intotdeauna vor exista noduri, puncte shi semne care vor contrazice teoria complet, deci niciodata realitatea nu se va putea cunoashte doar prin modelari shi ratziune deductiv inductiv demonstrativa, caci se va ajunge mereu la un impas datorat necunoashterii shi neputintzei umane de a cunoashte intzelepciunea lui Dumnezeu... Bu vreau sa spun ca nu e foarte frumos sa cunoshti creatzi sahi fiecare lucru pe care l-a creat Creatorul, l-a statornicit vremelnic in granitzele sale shi i-a randuit o ascultare de a ramane fidel acelor legi scrise in ele... e foarte frumos sa cercetezi Creatzia, dar ce folos daca pe tine te pierzi, uitzi de propria mantuire shi de Dumnezeu care este Tatal tau... shi care shtie cum a creat fiecare lucru intrucat El este Adevarul...

deci nu ash vrea sa te determin sau sa te nedreptatzesc sau sa te conving de ceva, dar in mesajul tau itzi aratzi necredintza, scepticismul, lipsa dovezilor de a crede shi lauzi shtiintza gLumii atee deci a necredincioshilor sau a fals credincioshilor ca shi aia e tot atee ca defapt crede in pietre, bolovani shi lemne care nu pot nici sa vada nici sa auda nici sa mantuiasca, deci multzimea de sectantzi shi ingeri ai lui antihrist...

dar ce ma intristeaza ca exact asha cum sustzii dumneata ca religia creshtin-ortodoxa itzi face rau pe ideea asta vor introna bunastraea lepadand durerea, caci fireshte ca Adevarul itzi face rau la inceput, dar in timp cand te vei nashte shi vei trai din El, atunci vei recunoashte cata dreptate au avut cei care l-au trait cu adevarat... deci nu ca doar l-au marturisit ca sa se infrunte shi sa se indreptatzeasca ci care L-au primit ca sa-l traiasca....

deci hai sa vedem ce spune Darwinismul shi pe ce se bazeaza? ca semanam cu maimutza? poi traim in copaci? ia hai sa vedem care sunt argumentele evolutzionismului shtiintzific? pe care dumneata l-ai imbratzishat cu atat nadejde pana la moarte, ca dupa aia... in neant...spui.

3.2.1x???:(:( este un indemn la a nu lua in deshert Numele Domnului, la a nu-tzi face chip cioplit shi nici vre-o alta asemanare shi nici sa te inchini ei, shi la cunoshtintza shi credintza ca Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, sa nu ai altzi dumnezei afara de Mine... inmultzit cu... sa nu iei in deshert numele Domnului... deci nu te-am blestemat... ci te-am binecuvantat. :)
Vechi 12.07.2008, 22:44:57
cristi88 cristi88 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.06.2008
Implicit

bai darwin ca darwin da teoria lui este comfirmata si rascomfirmata nu numai in biologie ci in multe alte domenii,
daca nu era el era altcineva

teoria lui are la baza un FAPT matematic,
daca ai variabilitate , selectie, ereditate intr-un mediu atunci INTODEAUNA ai evolutie http://www.springer.com/birkhauser/mathematics/journal/28

daca datarea cu c14 nu ar fi valida atunci nu ar fi valide nici datarile potasiu argon, uraniu thoriu, care se bazeaza pe acelasi principiu anume dezintegrarea a nucleului atom o anumita rata,

conservarea impulsuli e tot una cu conservarea energiei care pot fi explicate prin ideea ca nimic nu se pierde totul se transfoma
Vechi 13.07.2008, 19:39:19
Member

Implicit

Am vazut postul lui vsovi vinerea trecuta, inainte sa plec in concediu. Desi sunt ateu convins (care poate fi usor convins de existenta prietenilor vostrii imaginari cu niste dovezi stiintifice) mi-am facut 3 cruci mari. Cand am vazut ce a putut sa debiteze omul acela am zis ca nu mai are rost sa mai scriu, era clar ca prin logica nu rezolv nimic aici. Noroc de cristi88. Bine maaa! Am sa mai scriu zilele astea, sa ma mai odihnesc dupa concediu. Am fost prin Maramures, saracii oameni, in loc sa mai dezvolte infrastructura baga bani in biserici.

In fiecare sat prin care am trecut cel putin o biserica NOUA era construita, intr-un sa chiar am vazut 4 biserici noi una langa alta. Oare cand bisericile vor fi doar niste muzee ale ignorantei umane? Sanatate, numa bine.
Vechi 13.07.2008, 20:00:41
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
Eu am fost dus la biserica de mic, ma duceam in fiecare duminica pana in clasa a 9-a, ma impartaseam etc. Apoi dupa ce am cunoscut coruptia si ipocrizia care exista in cler si printre credinciosi nu am mai fost de acord cu biserica. [...]
Nu facem mai intai biserica si apoi caramida. Am ajuns la aceste concluzii si altele mai complexe pe parcursul a 6-7 ani printr-o gandire din ce in ce mai sceptica.
e trist ca au loc si inversiuni din astea. oricum, nu cu logica sceptica vei ajunge la Dumnezeu.
Vechi 13.07.2008, 20:14:50
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de spinu
Fratilor, desi stiu ce e ateismul ,nu pot sa inteleg in ce cred oamenii astia , in horoscop in stele ? Atunci cand ne este greu ne gandim de graba la Dumenzeu Cel Iubitor de oameni sa ne ajute, dar ei la ce sa gandesc atunci cand viata lor atarna de un fir de par? ???
Preotul Ioan Buga,din Bucuresti,are un cuvant fain.spune el:"Ateii ajung la Dumnezeu pe usa din dos".Eu cred ca pentru cei care nu cred,ajuta mult rugaciunea,si mai putin discutiile.Sf M. Ecaterina,de a carui intelepciune s-au mirat multi pe vremea ei, a reusit sa intoarca la credinta 10 filosofi elenisti,deveniti apoi mucenici.Cititi viata ei,si discutia pe care a avut-o ea cu acei filosofi. criteriul este tot al sinceritatii si al dragostei.daca un asa zis ateu este sinecr in necredinta lui,si noi sinceri si plini de dragoste in credinta noastra,Dumnezeu va vorbi prin gura noastra,si ne vom mira si noi de ce vom spune."Mantuitorul spune"nu va ganditi dinainte ce veti spune,caci vi se va da voaua cuvant si intelepciune impotriva caruia nu vor putea sta inainte toti inteleptii"(citez din memorie,deci cu aproximare)
Vechi 14.07.2008, 11:37:32
cristi88 cristi88 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.06.2008
Implicit

voi credinciosii nu realizai cat de ingust ganditi, nu aveti o viziune generala asupra lucrurilor, puneti aceiasi placa mereu, si nu doriti cu adevarat sa cunoasteti adevarul,
sunteti inchisi recursiv intr-un cerc vicios al lipsei de curiozitate pentru cunoastere

cand vorbiti despre stiinta apelati la ea ca la o forma fara fond, trageti concluzii pripite, in domeni unde abia am inceput sa cercetam si sa incepem a cunoaste, progresul se face prin umilinta fata de necunoastere, nu prin certitudini schizofrenice, lipsite de logica

stiinta nu a avansat suficient sa faca predictii majore ale mintii umane dar avanseaza cu pasi mici, se lucreaza
la inteligenta artificiala totala, la programare genetica de noi forme de viata care sa aduca beneficii uriase omenirii,
la reactore de fuziune nucleara asemanator soarelui , pana acum nu au apoarut limite decat cele din lipsa vointei,

cercetati stiinta actuala, intelegeti si vedeti cat a avansat, vedeti cat de multe lucuri e capabila sa faca, sa explice , sa inlocuiasca miracolul cu realul, si imposibilul cu posibilul, si va veti simti usurati in momentul renuntarii la religie, daca nu ajungeti acolo inseamna ca nu ati cercetat suficient

de ce este logica asa de "sfanta" pentru oamenii de stiinta, pentru ca ea este cadrul de referinta pentru o cominicare acurata si eficienta intre ei, 2 persoane se pot intelege numai daca vorbesc aceiasi limba , doua domenii ale stiintei se pot intelege numai daca vorbesc aceiasi limba cea a logicii,
logica-matematica este cristalizarea minima cu eficienta maxima a regulilor de intelegere, general valabile pentru orice stiinta,

"sa dovedeasca ca nu exista"
asa ceva la modul absolut nu se poate face dar tendita e ceea a uneistiinte care infirma tot mai mult din religie, aratand o realitate independenta de un creator si indiferenta la prezenta oamenilor, religiosii sunt niste romantici care se cred speciali,

voi nu intelegeti care este scopul unui om care accepta ca nu e special, si e acolo unde este printr-o coincidenta, pai simplu nu este nici unul, e acela pe care ti-l propui sau ti-l doresti

Vechi 14.07.2008, 12:42:57
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
e trist ca au loc si inversiuni din astea. oricum, nu cu logica sceptica vei ajunge la Dumnezeu.
Pai mai dupa cum zici tu dupa moarte oricum ajung la Dumnezeu. Asa, daca n-ar fi logica sceptica te-ar fraieri toti escrocii. Hmmm, de fapt ai dreptate, daca nu te lasi fraierit de preoti si "monahi" nu ajungi la "Dumnezeu".
Vechi 14.07.2008, 12:45:29
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
"Mantuitorul spune"nu va ganditi dinainte ce veti spune,caci vi se va da voaua cuvant si intelepciune impotriva caruia nu vor putea sta inainte toti inteleptii"(citez din memorie,deci cu aproximare)
Asa-i, debitati niste ineptii cateodata... ramai fara cuvinte. Aici sunt de acord cu tine.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05