Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2009, 09:16:11
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Religia: Ortodox
Implicit Nu credeti tot ce cititi

MAI COPII, SI MA REFER LA AIA CARE SE DAU MARI STIUTORI DE ISTORIE CITIND PE ICI PE COLO CE GASESC SI EI FARA SA CAUTE PROVENIENTA SI AUTENTICITATEA CELOR SCRISE SI FARA SA CERCETEZE DACA CUMVA A FOST VREUN CONFLICT DE INTERESE.

LASA-TI ISTORIA PE SEAMA ISTORICILOR si voi indeletnicitiva cu credinta in Bibile ca e mai sanatos.

Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.PUNE-TI BOTUL LA VRAJILE ALTORA ( asta asa sa vorbesc in jargon romanesc, sau fiu mai pe intelesul tutor), si multi luati drept credinta si puneti la suflet ce ati auzit sau ati citit pe te miri unde, dar se vede ca multi sinteti lipsti de educatie si de credinta ca daca ati avea macar cit un graunte din ambele ati fii mai cu bun simt si mai buni unii cu altii.
Dumnezeu sa ne lumineze calea la toti si se ne deschida ochii ca tare orbi sintem, si ne lovim cu batele unii pe altii.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 10:53:36
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
MAI COPII, SI MA REFER LA AIA CARE SE DAU MARI STIUTORI DE ISTORIE CITIND PE ICI PE COLO CE GASESC SI EI FARA SA CAUTE PROVENIENTA SI AUTENTICITATEA CELOR SCRISE SI FARA SA CERCETEZE DACA CUMVA A FOST VREUN CONFLICT DE INTERESE.

LASA-TI ISTORIA PE SEAMA ISTORICILOR si voi indeletnicitiva cu credinta in Bibile ca e mai sanatos.

Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.PUNE-TI BOTUL LA VRAJILE ALTORA ( asta asa sa vorbesc in jargon romanesc, sau fiu mai pe intelesul tutor), si multi luati drept credinta si puneti la suflet ce ati auzit sau ati citit pe te miri unde, dar se vede ca multi sinteti lipsti de educatie si de credinta ca daca ati avea macar cit un graunte din ambele ati fii mai cu bun simt si mai buni unii cu altii.
Dumnezeu sa ne lumineze calea la toti si se ne deschida ochii ca tare orbi sintem, si ne lovim cu batele unii pe altii.
Bun venit la discutie Speranta1970,
pe o parte ai dreptate dar pe alta, din pacate-nu. Ai dreptate cand scri ca se baga aci la discutie persoane " lipsti de educatie si de credinta" (citat) si prostiile ce scriu iti face durere de cap. Nu ai dreptate cand scri ca istoria sa se lase pe seama istoricilor deoarece ei numai scriu si amintesc istoria dar ea este facuta de oameni buni si uneori oameni rai.
Istoria este la baza poporului si tarii.Din istorie se invata din greselile trecutului.Foarte important de a cunoaste istoria. Iar, din pacate,sunt oameni si uneori natii care scriu istoria nu dupa faptele reale ci una care sa serveasca ideile lor. Cand citesti istoria trebuie sa fii foarte atent ca sa nu cazi intr`o capcana a mincinosilor.
Si Wikipedia nu este curata de manipulatii. Ca enciclopedie voluntara la care fiecare poate sa scrie si/sau sa schimbe texte din ea,asta o face sa fie ceva cam dubios.Uneori gasesti texte reale .Iti ramane sa citesti totul si sa incerci sa verifici cele citite.
Departe de mine ideia lui Anca si altii ca eu cred romanii in general antisemiti.Daca sunt partial antisemiti,asta-i problema tarii lor.Ei nici nu sunt vinovati pentru crimele facute in trecut de alti antisemiti. Poate aci este locul sa pretind ca bine ar face acei antisemiti sa invete din istoria lor.Crimele antisemitilor nu au reusit sa extermineze acel popor care a supravietuit 2000 de ani in exil risipit in toata lumea. Evreii in Romania ar fi facut numai bine poporului roman.Cum se zice la voi, pe langa un evreu intotdeauna vei avea paine. Azi nu mai aveti evrei in Romania dar inca sunt romani care sunt antisemiti. Nu-i straniu?
Vechi 03.11.2009, 11:56:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Si Wikipedia nu este curata de manipulatii. Ca enciclopedie voluntara la care fiecare poate sa scrie si/sau sa schimbe texte din ea,asta o face sa fie ceva cam dubios.Uneori gasesti texte reale .Iti ramane sa citesti totul si sa incerci sa verifici cele citite. ?
In cazul Struma, ce inexactitati s-au scris in Wikipedia?

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Departe de mine ideia lui Anca si altii ca eu cred romanii in general antisemiti.Daca sunt partial antisemiti,asta-i problema tarii lor.Ei nici nu sunt vinovati pentru crimele facute in trecut de alti antisemiti. Poate aci este locul sa pretind ca bine ar face acei antisemiti sa invete din istoria lor.Crimele antisemitilor nu au reusit sa extermineze acel popor care a supravietuit 2000 de ani in exil risipit in toata lumea. Evreii in Romania ar fi facut numai bine poporului roman.Cum se zice la voi, pe langa un evreu intotdeauna vei avea paine. Azi nu mai aveti evrei in Romania dar inca sunt romani care sunt antisemiti. Nu-i straniu?
"Ideea lui Anca" era cu totul alta... Dar desi vorbim cu totii romaneste, nu ne prea intelegem, caci in baza ideilor tale preconcepute, nu te sfiesti sa-l acuzi chiar pe cel, care doreste sa inteleaga corect lucrurile.
Pentru tine, Moshe, a fi crestin este egal cu a fi antisemit; in vreme ce crestinul trebuie sa ii iubeasca pe toti oamenii ca pe el insusi. Vezi diferenta?
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 16:56:16
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In cazul Struma, ce inexactitati s-au scris in Wikipedia?

"Ideea lui Anca" era cu totul alta... Dar desi vorbim cu totii romaneste, nu ne prea intelegem, caci in baza ideilor tale preconcepute, nu te sfiesti sa-l acuzi chiar pe cel, care doreste sa inteleaga corect lucrurile.
Pentru tine, Moshe, a fi crestin este egal cu a fi antisemit; in vreme ce crestinul trebuie sa ii iubeasca pe toti oamenii ca pe el insusi. Vezi diferenta?
1.M-am referit la cum sa te referi in general la ce scrie la Wikipedia si Altimedia, cu cata banuiala.
2.Nu-i frumos fin partea ta sa "pui cuvinte in gura mea".Nu am scris niciodata ca crestinii sunt antisemiti prin crestinitatea lor. Ia de exemplu pe domnul Andrei care fara gresala este crestin si se poate usor observa sila lui de antisemiti.
Vechi 03.11.2009, 17:43:42
Miha-anca
Guest

Implicit

As aprecia daca nu as primi doar comentarii, ci si raspuns la ce intreb eu, : ce inexactitati s-au scris pe Wikipedia despre Struma? Sa revenim deci la topic, acum ca mi-ai trezit interesul pentru aceasta catastrofa.

Nu am pus "cuvinte in gura ta", ci am tras o concluzie dupa cuvintele scrise de tine, care inca se mai pot citi in toata sectiunea "Iudaism".

Trebuie sa spun, ca apreciez ceva in mod deosebit la evrei: faptul ca fiecare individ, indiferent de meserie, este considerat ceva deosebit.
Acest lucru ar trebui sa il invatam si noi, romanii: ca omul e o valoare in sine; nu e valoros pentru banii pe care ii are sau pentru meseria pe care o practica, ci pentru ca e om. In cazul romanilor as zice sa fie tratati cu deminitate pentru ca sunt oameni si fii ai lui Dumnezeu. Dar respectul acesta incepe de la fiecare persoana in parte. Daca noi avem respect fata de noi insine, si ceilalti ne vor trata cu respect.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 21:51:34
speranta1970's Avatar
Senior Member

Implicit buna

Istoria este la baza poporului si tarii.Din istorie se invata din greselile trecutului.Foarte important de a cunoaste istoria. Iar, din pacate,sunt oameni si uneori natii care scriu istoria nu dupa faptele reale ci una care sa serveasca ideile lor. Cand citesti istoria trebuie sa fii foarte atent ca sa nu cazi intr`o capcana a mincinosilor.

Da, sint de acord ca trebuie sa ne cunoastem istoria, dar asa cum spui si tu trebuie sa fim atenti ce citim ca sa nu cadem intr-o "capcana a mincinosilor" asa cum spui tu.

Pentru acest motiv sfatuiesc ca discutia despre istorie sa fie lasata pe baza celor care au cunoastere de istorie nu de habarnisti, care citesc un rand-doua pe unde apuca si din te miri ce sursa si apoi vine aici pe forum si se da mare istoric si scoate niste bazaconii care le si foloseste ca arme sa jigneasca pe altii ( nu m-am referit la tine, din cite posturi am citit sub nick-ul tau mi-am dat seama ca stii tu ceva , nu stiu cit de bine stii ce stii, dar stii ceva mai mult decit multi de aici si imi pare rau ca-ti irosesti cunostiintele prin cearta cu multi care nu sint interesati sa stie adevarul fiind orbiti de indoctrinari mostenite de pe o era in care toti umblam si eram fortati sa gandim ca robotii).

Ai putea sa-m scrii mesaje pe privat sa-mi vorbesti de istoria evreilor, pe mine ma intereseaza personal nu ca sa am cu ce ma certa, ci pur si simplu ca bunicul a fost evreu si doresc sa stiu mai multe de cultura lui.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 21:52:57
speranta1970's Avatar
Senior Member

Implicit pentru evreul cel ales

[quote=speranta1970;178384]Istoria este la baza poporului si tarii.Din istorie se invata din greselile trecutului.Foarte important de a cunoaste istoria. Iar, din pacate,sunt oameni si uneori natii care scriu istoria nu dupa faptele reale ci una care sa serveasca ideile lor. Cand citesti istoria trebuie sa fii foarte atent ca sa nu cazi intr`o capcana a mincinosilor.

Da, sint de acord ca trebuie sa ne cunoastem istoria, dar asa cum spui si tu trebuie sa fim atenti ce citim ca sa nu cadem intr-o "capcana a mincinosilor" asa cum spui tu.

Pentru acest motiv sfatuiesc ca discutia despre istorie sa fie lasata pe baza celor care au cunoastere de istorie nu de habarnisti, care citesc un rand-doua pe unde apuca si din te miri ce sursa si apoi vine aici pe forum si se da mare istoric si scoate niste bazaconii care le si foloseste ca arme sa jigneasca pe altii ( nu m-am referit la tine, din cite posturi am citit sub nick-ul tau mi-am dat seama ca stii tu ceva , nu stiu cit de bine stii ce stii, dar stii ceva mai mult decit multi de aici si imi pare rau ca-ti irosesti cunostiintele prin cearta cu multi care nu sint interesati sa stie adevarul fiind orbiti de indoctrinari mostenite de pe o era in care toti umblam si eram fortati sa gandim ca robotii).

Ai putea sa-m scrii mesaje pe privat sa-mi vorbesti de istoria evreilor, pe mine ma intereseaza personal nu ca sa am cu ce ma certa, ci pur si simplu ca bunicul a fost evreu si doresc sa stiu mai multe de cultura lui.[/QUOTE

mesajul de mai sus este prentru evreulcelales
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 00:19:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.
Speranta, te asteptam cu postari competente, ca sa ne luminezi si pe noi, cei care nu stim.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 07:59:54
speranta1970's Avatar
Senior Member

Implicit Nu trebuie sa fii asa intepata

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Speranta, te asteptam cu postari competente, ca sa ne luminezi si pe noi, cei care nu stim.
Unde consider ca sint competenta scriu , daca sint intrebata si daca stiu ca am ceva bun de impartit.
De luminat te poate lumina numai Dumnezeu , Lui sa-i ceri asta.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 09:25:25
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
citat ancah
Citat:
Citat:
În prealabil postat de speranta1970
Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.
poi de mine era vorba, ca ei nu par ca suporta Iistoria, ca le convine ci le place mai mult cum le pacalesc urechiushele "oamenii de bine" cu adevarurile rastalmacite dupa interesele politice, cu antisemitismul cu antifascismul, cu anti legionarismul cu anti comunismul, cu anti-antiecumenismul shi celelate fobii... caci celor multzi le place sa se incalzeasca cu minciunele... ce le insufla lor ideea ca acuzand ar fi ei vrednici alaturi de procurori, ca doar ele, minciunile, ii mentzin pe ei in starea lor de calaudicei... ca e mai ushor sa acuzi decat sa-tzi vezi barnocu' telescopic din ochishorul ala, ochisorul tau cel drept... caci fireshte ca cu totzii pretindem ca vedem drept... poi daca e asha atunci de ce acuzam stramb? shi de ce faptuim viceversa?

dar tot e ceva, ca andreicozia shi evreulcelales au legat o prietenie frumoasa... dar ma intreb ce anume ii face sa se simta atat de buni prieteni ca ishi adreseaza mereu aprecieri... sa fie vorba de dragostea sincera? daca e asha foarte bine, dar tare ma tem ca e vorba de altceva la mijloc...
shi nu ma amestec in relatzia lor de prietenie caci ei shtiu mai bine de ce anume totzi ceilatzi sunt catalogatzi ca fiind antisemitzi sau de ce Reginia Romania e considerata ca un fel de Auschvitz... iar regimurile de atunci ca fiind aservite furerului, deshi pe multzi evrei a izbavit Romania, razboiul l-a intors shi au cashtigat aliatzii shi datorita lor iar cei salvatzi de romani printr-o jertfa imensa nici macar nu erau cetatzeni romani ci evrei straini, deci n-avea fatza de ei tzara mama nici o datorie... decat eventual una morala... iar grabirea sfarshitului prin intoarcerea armelor a fost tot intr-un fel shi pentru ei caci puteam face pace sau sa ne aparam de sovietici pana ne cucereu sau se razgandeau asha cum a cerut Mircea la Baiazid... dar Regele shi guvernul de uniune natzionala a intors armele shi a luptat pana la granitza Germaniei grabind sfarshitul shi dand astfel posibilitate ca mai repede sa fie eliberatzi evreii shi polonejii din lagarele de exterminare de catre americani...

deci Ancah, la mine se refera... ca ei nu vor sa creada decat ceea cu ce ii flateaza politicienii lor... shi se shtie cui sunt aservitzi cu totzii shi ce urmaresc ei defapt...

Last edited by vsovi; 04.11.2009 at 09:31:40.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16