Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2011, 15:28:20
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Toti copii sunt inteligenti, doar ca unii sunt mai retrasi. De obicei copii rasfatati sunt cei care socializeaza cel mai mult, sunt copii care stiu ce vor si stiu cum sa obtina, si atunci cauta compania altor copii rasfatati. Copii rasfatati sunt copii de parinti instariti. Copii retrasi ii vezi mereu jucandu-se singuri, fie mereu cu aceeasi jucarie de care se ataseaza, sau se joaca cu alt copil retras, de multe ori se joaca fara ca sa vb intre ei. Deja se formeaza primele bisericute, si la masa se aseaza unii langa altii.

Aici intervine educatorul, daca vrea. Mi-au displacut mereu bisericutele, astfel ca-n timpul orelor am creeat un joc, prin care integram si copii retrasi. E o munca grea, dar si cand rezultatele apar, satisfactia e dubla.

Intr-adevar unii copii sclipesc, dar sunt putini. Acesti copii provin de regula dintr-o familie, unde parintii se ocupa de ei, deseaneaza impreuna, parintii le citesc povesti, le cumpara carti cu viata animalelor, etc.

Multi dintre parinti considera gradinita, o joaca.Dar nu e asa, deprinderile formate aici sunt foarte importante. Un copil in clasa I , dupa ce a fost la toate grupele de la gradi, inclusiv pregatitoare, este mult mai bine pregatit decat un copil care nu a fost la gradi, si tinut acasa de cele mai multe ori de parinti, pe motiv ca ii este greu sa se treazeasca dimineata, alt motiv ar fi ca e mic, si sa se uite la desene animate.

Despre copii care vin la grupa mica, le este ff greu, dar nu imposibil. Parintele instarit cand cumpara o jucarie unui copil, i-o cumpara ca-i place, e frumoasa, copilul si-o doreste, si devine un lucru normal pentru parinte etc. Un parinte mai sarac, ii cumpara copilului o jucarie in functie de posibilitatea materiala. Acum, parintii instariti nu au de unde sa stie, ca alti copii nu au jucarii ca si copii lor. De cele mai multe ori, rugam parintii sa nu arunce jucariile, si mai degraba sa le doneze gradinitei, astfel si copii mai saracuti puteau sa se joace la gradi cu jucarii frumoase.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 15:42:30
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Unhappy

Eu nu cred caii invata parintii sa faca discriminari, probabil ca ii vad pe acestia ca fac si ii copiaza!

Sa va spun si eu ceva si mai trist, eu cresc singura 2 copii- nu primesc demai bine de 1 an pensie de la tatal lor, o ducem destul de greu desi suntem ajutati deparintii mei si de o mana de oameni credinciosi.
DA, SUNT SI CRESTINI CU SUFLET MARE CARE SE GANDESC LA SEMENII LOR!!!

Dzeu a randuit asa...ca ceea ce nu pot implini eu ..in ultima vremea nu M-a lasat sa demoralizez si Mi-a trimis ajutor in functie de nevoia mea; adica aveam nevoie de bani - primeam bani;aveam nevoie de mancare - primeam mancare!; aveam nevoie de haine, inclataminte primeam tot asa.Chiar si pentru mine, la fel s-a intamplat.
Intr-o seara am iesit pe usa spunandu-i copilului cel mare, ca nu am pantofi pt.primavara aceasta si nici bani sa-mi cumpar, era o constatare nu o suparare, am zis astae, fie cum o vrea Domnul,chiar eram curioasa sa stiu cum ma va scoate din impas.
O jumatate de ora mai tarziu, m-a sunat o prietena,buna crestina- om al bisericii si mi-a oferit 2 perechi de pantofi,in aceeiasi seara!!! I-am primit impreuna cu un geamantan de haine,care le cumparase pentru ea din Italia si nu-i veneau. Si intamplari de genul acesta s-au tinut lant tot postul Pastelui si inainte si dupa...asa a lucrat Domnul cu noi si multe alte mari ajutoare am primit, nu a dorit sa ma lase sa cadin deznadejde.

Insa, altceva vroiam sa va marturisesc. Opinia mea;chiar unele educatoare si cadre didactice in general fac diferente intre copii saraci si cei mai instariti.

Copilul meu cel mic este la gradinita.Cu ocazia serbarii de 8 Martie, una dintre mamele mai instarite a propus in intelegere cu majoritatea ca fiecare parinte sa dea cate 50 ron pt. a se cumpara cadouri doamnelor cu aceasta ocazie.
Intrucat aveam cheltuieli mari cu cu celalat copil,am spus ca nu dau,pt ca nu pot.

Totusi consider ca trebuie sa aratam apreciere si respect celor care se ocupa de educatia copiilor nostri si atunci am oferit simbolic cate o cutie de bomboane educatoarelor.
Doresc sa aflati ca s-au suparat pe mine(au aflat ca eu nu am dat bani!), m-au privit f. urat laserbarea de 8 Martie, mi-au vorbit pe un ton artagos si am constat la acea serbare ca au facut discriminare intre copii, cu rolurile, cu aprcierile nefondate spre copii bine situati financia defavorizndu-i pe cei saraci.

Asta e.Trist dar adevarat.Daca educatoarele fac diferente de acest fel la gradinita ce exemplu mai elocvent poate fi decat acesta.Ele mai mult decat parintii au facut aceste discriminari.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 16:28:09
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Lilith draga, tu fiind educatoare, nu ai gasit vreo explicatie la atitudinea aceasta? N-ai observat care ar fi cauza?

Ba da. Și chiar voiam să-ți răspund. Copiii nu pot face discriminări pe baza inteligenței, pentru că ei nu conștientizează încă aceste diferențe. Ei interpretează ceea ce fac la grădiniță, ca fiind joacă, nu știu de "lecții" (sau cel puțin, așa ar trebui să fie. Spunea cineva că dacă un copil spune acasă "azi m-am jucat toată ziua la grădiniță", educatoarea lui e de nota 10. Dacă el spune "azi am avut lecție despre..." ceva nu e bine). Iar în joacă, nu se fac diferențe, de cine e mai bun și cine nu, în general. Mai ales dacă e joc de grup, în care e implicat și cadrul didactic, care are grijă ca toți copiii să participe activ la joc.

Cât despre discriminarea socială.... Copiii se identifică prin prisma grupului din care fac parte. Prima dată e familia, apoi colegii de la grădiniță. Într-o grupă de 30 de copii, niciodată nu vor fi toți prieteni între ei. Pentru că personalitățile și interesele diferă, chiar și la copii. Pe principiul ăsta sunt și diferențele între copiii mai înstăriți și cei mai modești. Părinții care își permit, își duc copiii în excursii, îi duc la cursuri de înot, pictură, gimnastică, balet etc. Unii din ei sunt colegi la astfel de cursuri, deci au mai multe de împărtășit. În general, eu nu am observat mari discriminări pe acest plan. Copiii sunt mai predispuși la a refuza compania copiilor violenți.
Mai sunt și copii ai căror părinți sunt prieteni dinainte sau se împrietenesc pe parcursul grădiniței, deci copiii vor și ei apropiați, evident.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 16:46:01
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Toti copii sunt inteligenti, doar ca unii sunt mai retrasi. De obicei copii rasfatati sunt cei care socializeaza cel mai mult, sunt copii care stiu ce vor si stiu cum sa obtina, si atunci cauta compania altor copii rasfatati. Copii rasfatati sunt copii de parinti instariti. Copii retrasi ii vezi mereu jucandu-se singuri, fie mereu cu aceeasi jucarie de care se ataseaza, sau se joaca cu alt copil retras, de multe ori se joaca fara ca sa vb intre ei. Deja se formeaza primele bisericute, si la masa se aseaza unii langa altii.

Aici intervine educatorul, daca vrea. Mi-au displacut mereu bisericutele, astfel ca-n timpul orelor am creeat un joc, prin care integram si copii retrasi. E o munca grea, dar si cand rezultatele apar, satisfactia e dubla.

Intr-adevar unii copii sclipesc, dar sunt putini. Acesti copii provin de regula dintr-o familie, unde parintii se ocupa de ei, deseaneaza impreuna, parintii le citesc povesti, le cumpara carti cu viata animalelor, etc.

Multi dintre parinti considera gradinita, o joaca.Dar nu e asa, deprinderile formate aici sunt foarte importante. Un copil in clasa I , dupa ce a fost la toate grupele de la gradi, inclusiv pregatitoare, este mult mai bine pregatit decat un copil care nu a fost la gradi, si tinut acasa de cele mai multe ori de parinti, pe motiv ca ii este greu sa se treazeasca dimineata, alt motiv ar fi ca e mic, si sa se uite la desene animate.

Despre copii care vin la grupa mica, le este ff greu, dar nu imposibil. Parintele instarit cand cumpara o jucarie unui copil, i-o cumpara ca-i place, e frumoasa, copilul si-o doreste, si devine un lucru normal pentru parinte etc. Un parinte mai sarac, ii cumpara copilului o jucarie in functie de posibilitatea materiala. Acum, parintii instariti nu au de unde sa stie, ca alti copii nu au jucarii ca si copii lor. De cele mai multe ori, rugam parintii sa nu arunce jucariile, si mai degraba sa le doneze gradinitei, astfel si copii mai saracuti puteau sa se joace la gradi cu jucarii frumoase.
Să înțeleg că ești cadru didactic? La titularizare nu ai dat și examen din gramatică și ortografie?

Țin să te contrazic. Nu copiii răsfățați sunt cei mai sociabili, ci cei ai căror părinți au avut grijă să încurajeze socializarea și contactul sau joaca cu persoane diverse, de vârste diferite. A ieși cu copilul în parc cu fiecare ocazie, a-l ajuta să-și facă prieteni și a-i încuraja relațiile cu aceștia nu se numește răsfăț, ci dezvoltare emoțională.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 17:52:14
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult la acest forum il constituie opiniile transante gen asta SIGUR e alb cealalta e SIGUR negru, in conditia in care aceste opinii nu au o baza de nici un fel.
Cand cineva spune "copiii sunt asa si asa si gandesc asa si asa" ar trebui sa zica cartea din care a citit asa ceva si autorul ei, daca este educator/psiholog sa spuna si sa adauge "bazandu-ma pe experienta mea personala" sau sa spuna "in cursul x sau y am invatat ca copiii sunt...".
Asa pot sa vin si eu si sa zic orice.
Acum ma veti intreba (in vrajba si dezinteresul ce par sa domneasca pe acest forum) "dar de ce nu te duci dumneata pe alt site?".
Pentru ca: forumul pe care activati se cheama CRESTIN ORTODOX.Din nume te astepti sa discuti lucruri legate de CRESTINISM cu persoane CUNOSCATOARE, care daca nu aduc dovezi si date clare in favoarea argumentelor taioase si infailibile pe care le aduc mai bine sa taca sau sa zica "dupa parerea mea personala care nu se bazeaza pe nimic altceva decat pe experienta de viata si pe ce mi s-a nazarit".
Asa se construieste un forum. Chiar nu intelegeti ce responsabilitate aveti? Cine vine aici vine sa se informeze despre CRESTINISM si ia drept bun TOT ce ii se spune, pentru ca este implicat faptul ca persoanele care isi dau cu parerea au habar cu privire la ceea ce zic.
Nu cum am citit pe un thread chiar de aici despre ingeri care au facut sex cu femeile oamenilor. Cine a scris asta sper ca macar "calatorea in slavi" ca macar sa aiba o scuza. Altfel maine poimaine aud despre ingeri care au organism biologic si produc sperma si despre cum se transmit genele supranaturale de la ei la descendenti.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ht=ingeri+cain
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 20:41:04
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult la acest forum il constituie opiniile transante gen asta SIGUR e alb cealalta e SIGUR negru, in conditia in care aceste opinii nu au o baza de nici un fel.
Cand cineva spune "copiii sunt asa si asa si gandesc asa si asa" ar trebui sa zica cartea din care a citit asa ceva si autorul ei, daca este educator/psiholog sa spuna si sa adauge "bazandu-ma pe experienta mea personala" sau sa spuna "in cursul x sau y am invatat ca copiii sunt...".
Asa pot sa vin si eu si sa zic orice.
Acum ma veti intreba (in vrajba si dezinteresul ce par sa domneasca pe acest forum) "dar de ce nu te duci dumneata pe alt site?".
Pentru ca: forumul pe care activati se cheama CRESTIN ORTODOX.Din nume te astepti sa discuti lucruri legate de CRESTINISM cu persoane CUNOSCATOARE, care daca nu aduc dovezi si date clare in favoarea argumentelor taioase si infailibile pe care le aduc mai bine sa taca sau sa zica "dupa parerea mea personala care nu se bazeaza pe nimic altceva decat pe experienta de viata si pe ce mi s-a nazarit".
Asa se construieste un forum. Chiar nu intelegeti ce responsabilitate aveti? Cine vine aici vine sa se informeze despre CRESTINISM si ia drept bun TOT ce ii se spune, pentru ca este implicat faptul ca persoanele care isi dau cu parerea au habar cu privire la ceea ce zic.
Nu cum am citit pe un thread chiar de aici despre ingeri care au facut sex cu femeile oamenilor. Cine a scris asta sper ca macar "calatorea in slavi" ca macar sa aiba o scuza. Altfel maine poimaine aud despre ingeri care au organism biologic si produc sperma si despre cum se transmit genele supranaturale de la ei la descendenti.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ht=ingeri+cain
Și legătura cu acest thread care e?

Eu aș instaura o regulă nouă pe forum: cei care nu știu că scrie corect, să intre pe un forum de DOOM2, înainte să treacă pe aici!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 21:15:28
LaReine
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Și legătura cu acest thread care e?

Eu aș instaura o regulă nouă pe forum: cei care nu știu că scrie corect, să intre pe un forum de DOOM2, înainte să treacă pe aici!
Si ce legatura are asta cu prezentul thread? Uite ca eu am facut romana cu Piști no bine?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 22:03:20
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaReine Vezi mesajul
Si ce legatura are asta cu prezentul thread? Uite ca eu am facut romana cu Piști no bine?
Nu știu dacă ai observat, dar îmi repeți întrebarea. Fără sens.

În fine. Nu-mi pasă cu cine ai făcut română, atâta timp cât știi să te exprimi corect. E strict problema ta!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 22:20:15
Melissa
Guest

Implicit

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile legate de discriminarile intalnite la copiii de gradinita.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 23:55:02
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Nu știu dacă ai observat, dar îmi repeți întrebarea. Fără sens.

În fine. Nu-mi pasă cu cine ai făcut română, atâta timp cât știi să te exprimi corect. E strict problema ta!
Tu ai citit ce am scris?
Spune exact unde nu m-am exprimat corect cu corecturile necesare si trimitere la pagina cartii de gramatica din care te-ai inspirat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16