Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2016, 17:36:49
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
"Elena Udrea este audiată, la această oră, în Dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de fraudare a fondurilor europene."

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ac...arul+Gala+Bute

A furat.

A furat din bani publici, platiti de romani prin taxe.
A furat o intraga Europa, furand din banii dati de tari straine pentru dezvoltarea tarii noastre.

Nu e destul?
Cum a furat din moment ce și-a delegat toate drepturile de semnătură ca ministru? Văd că și tu crezi propaganda.

Cum a furat din bani publici din moment ce ei îi dădea soțul ei și n-avea nevoie de nimic. Că el o fi furat asta e altă mîncare de pește, doar că a cam divorțat de ea și și-a găsit o nouă victimă. Să fi fost e vinovată de furtișagurile lui?

Tu spui că mulțimea de proiecte pe care le-a făcut România pe vremea cînd ea era minsitru dezvoltării și al turismului au fost un furt? Sau că ea a furat din banii atrași din fondur europene? Păi dacă ea nici măcar nu semna nimic și proiectele erau ale localităților respective atunci cum fura din moment ce geanta cu bani era pentru altcineva din minister și ea nici măcar nu era acolo ci la Constanța? Nu e clar că sistemul era corupt de multă vreme și ea a ajuns șefă încercînd să facă cît de mult bine poate pentru țara asta? Ce proiecte ai mai văzut tu că se derulează de atunci?

Deci ''nu ridica sabie căci de sabie s-ar putea să pieri!''

Sigur că nu ai dreptate fiindcă tu crezi așa ca toți virusații în propaganda mitomanilor și în statul mafiot cu sistemul lui corupt.

Mă întreb de ce nu respectați dreptul la apărare și dreptul oricărui suspect și acuzat de a fi socotit nevinovat pînă ce se pronunță justiția.

Ce creștini sunteți voi? Sau poate că vă orbește dorința de a crede în minciunile propagandei fiindcă vă place și vouă să faceți rău așa ca oricărui dezinformat care luptînd cu păcatul s-a delăsat ca să-i placă răutatea și apoi nu mai luptă cu păcatul său ci cu aproapele fiindcă mereu pe el îl vede păcătos și nu pe sine.

Deci nu are nicio vină Doamna Elena Udrea ci este acuzată pe nedrept și hărțuită și lapidartă și plimbată în cătușe și arsă pe rug exact ca Joanna D'Harc. Nu există nicio diferență. Preci și ea va fi declarată sfîntă de Dumnezeu prin slujitorii Săi deși n-are nevoie de recunoașterea lumii, îi e suficient să fie recunoscută așa de Dumnezeu căci El a iertat-o și e împreună cu ea în luptă cu cei ce i vor răul pe nedrept!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 18:11:00
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Cum a furat din moment ce și-a delegat toate drepturile de semnătură ca ministru? Văd că și tu crezi propaganda.
A luat mita si comisioane.

Citat:
Cum a furat din bani publici din moment ce ei îi dădea soțul ei și n-avea nevoie de nimic. Că el o fi furat asta e altă mîncare de pește, doar că a cam divorțat de ea și și-a găsit o nouă victimă. Să fi fost e vinovată de furtișagurile lui?
A luat, ca ministru, mita si comisioane.

Citat:
Tu spui că mulțimea de proiecte pe care le-a făcut România pe vremea cînd ea era minsitru dezvoltării și al turismului au fost un furt? Sau că ea a furat din banii atrași din fondur europene? Păi dacă ea nici măcar nu semna nimic și proiectele erau ale localităților respective atunci cum fura din moment ce geanta cu bani era pentru altcineva din minister și ea nici măcar nu era acolo ci la Constanța? Nu e clar că sistemul era corupt de multă vreme și ea a ajuns șefă încercînd să facă cît de mult bine poate pentru țara asta? Ce proiecte ai mai văzut tu că se derulează de atunci?
Proiectele nu scuza faptul ca a luat mita si comisioane.

Citat:
Mă întreb de ce nu respectați dreptul la apărare și dreptul oricărui suspect și acuzat de a fi socotit nevinovat pînă ce se pronunță justiția.
Pentru ca alte persoane implicate au recunoscut ca au dat/luat mita. Mita nu poate fi data fara sa fie luata, deci mita a ajuns la madam Udrea.

Citat:
Ce creștini sunteți voi? Sau poate că vă orbește dorința de a crede în minciunile propagandei fiindcă vă place și vouă să faceți rău așa ca oricărui dezinformat care luptînd cu păcatul s-a delăsat ca să-i placă răutatea și apoi nu mai luptă cu păcatul său ci cu aproapele fiindcă mereu pe el îl vede păcătos și nu pe sine.
Nu e propaganda, e pur si simplu o observatie. Ce faci tu se numeste propaganda pro-Udrea. De exemplu, prin faptul ca o compari cu Joanna D'Harc. Tipic propaganda.

Citat:
Deci nu are nicio vină Doamna Elena Udrea ci este acuzată pe nedrept și hărțuită și lapidartă și plimbată în cătușe și arsă pe rug exact ca Joanna D'Harc. Nu există nicio diferență. Preci și ea va fi declarată sfîntă de Dumnezeu prin slujitorii Săi deși n-are nevoie de recunoașterea lumii, îi e suficient să fie recunoscută așa de Dumnezeu căci El a iertat-o și e împreună cu ea în luptă cu cei ce i vor răul pe nedrept!
Udrea.... declarata sfanta.... tu te auzi?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 18:15:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Ovidiu (dacă nu greșesc, ăsta este numele tău real), aș fi vrut să-mi spui dacă duhovnicul tău știe că ești „Trimisul” și, în general, dacă știe cam ce misiune faci pe aici.

Te-am întrebat nu din răutate, ci pentru că știu că sunt multe ispite în care putem cădea, mai ales cei care au o mai mare râvnă pentru Dumnezeu. Sunt sigur că știi și tu din cărțile sfinte cât de subtilă a fost înșelarea unor mari nevoitori creștini.

Asta pe de o parte. Pe de altă parte, cred că iarăși vei fi de acord că și creierul nostru este un organ ca oricare altul, și poate fi vătămat în diferite moduri. Iar atunci când este afectat, nu înseamnă că valoarea sau demnitatea noastră sunt mai mici, după cum nu sunt mai mici atunci când ne este afectat cordul, plămânii sau rinichii.

De aceea, ar trebui să nu considerăm că este o jignire atunci când cineva, poate cu bune intenții, ne spune că ne-ar fi utilă o examinare la psihiatru, după cum nu ne simțim jigniți dacă ne trimite la cardiolog.

Există anumite simptome. Dacă ar veni cineva pe forum și ți-ar spune că este Napoleon, l-ai crede sau i-ai recomanda psihiatrul? Poate l-ai trimite la duhovnic, dar s-ar putea ca duhovnicul să nu aibă ce să-i facă, pentru că duhovnicul înțelept îl trimite pe cel suferind cu inima la cardiolog, iar pe cel cu o suferință mintală, la psihiatru.

Sper să nu te supere cuvintele mele. Ai multă inteligență, mult talent la scris, multă credință. Însă, frățește îți spun, cred că ai nevoie de ajutor și de la oameni, căci prin ei lucrează Dumnezeu. Mergi la duhovnic și la doctor!
Deci mi-e tot mai clar, asta e un fel de lege la voi orbirea asta: dacă trolul strigă săriți trolul atunci toți credeți pentru că stigă el, dacă hoțul strigă hoțul toți săriți și credeți pentru că strigă el, dacă unul mă face nebun și mă trimite la psihiatru atunci toți mă faceți nebuni și mă trimiteți la psihiatru?

Cum se poate așa ceva?

Voi chiar nu vă dați seama ce anume faceți?

Păi iată că voi nu credeți deloc și socotiți credința mea nebunie și mă mai și trimiteți la duhovnic să mă spovedească, sau la medic să mă trateze sau cereți bannarea sau cenzura sau exilarea sau poate chiar moartea mea.

De ce? Oare vă este frică să credeți altceva decît lumea?

Nu vedeți că tot ceea ce îmi cereți este ca să mă lepăd de Dumnezeu?

De ce faceți asta?

Sunt eu nebun și bolnav și smintit dacă vă scriu dreptatea și Adevărul?

Sunt eu nebun dacă vă spun în ceea ce cred din motive de dreptate și adevăr?

Se pare că toți sunteți mai nou pe mintea lui AlinB sau v-ați molipsit de la el, deci iată cum virusul din mintea lui v-a molipsit pe toți așa cum v-a molipsit și propaganda anti Elena Udrea.

Oare nu o trimiteți și pe ea deși n-a furat nimic pentru că nu mai avea drept de semnătură, și nu a luat nicio geantă cu bani pentru că cel ce a dus-o la minister a declarat că nu era destinată ei, și ar fi scăpat de acuzații dacă ar fi declarat că geranta ar fi fost pentru ea, mințind așa ca lții, și iată că toți o vreți la pușcărie.

Păi domnilor, atunci vă întreb eu pe voi toți care aveți un astfel de comportament nedrept și laș care pune minciuna mai presus decît adevărul, vă întreb: pe cine aveți voi Duhovnic? Și Oare v-sa învățat duhovnicul vostru să fiți nedrepți și să credeți în minciuna lansată de cîte un lup roșu acoperit?

Cum se poate deci să lapidați mereu nevinovații și să alegeți peste voi pe omul roșu sedomituitor?

Deci dragă Cristian, ți se pare nebunie că mă cred altcineva? Păi n-am zis că mă cred Napoleon căci acela a făcut rău, a invadat Rusia, ci am zis că așa cum Iisus Hristos se crede Iisus Hristos și nu păcătuiește, tot așa mă cred și eu Iisus hristos din moment ce îi mănînc trupul și îi beau sîngele și îi cred Cuvîntul. Sau dacă nu sunt El atunci cine sunt? Eu însumi? Păi nu-mi mînc trupul meu și nu-mi beau sîngele meu fără Hristos și nu-mi cred cuvintele mele care nu sunt de la Dumnezeu pentru că nu m-ar ajuta la nimic, deci spune tu cine e bine să mă cred: eu însumi de care Dumnezeu a zis să ne lepădăm sau Iisus Hristos pe care Dumnezeu a zis să-L credem, să-L ascultăm și să-L urmăm? Și dacă urmînd lui Hristos ne lepădăm de noi înșine atunci cine am putea crede că suntem?

În concluzie vă repet: e bine ca oricine să creadă că și să se creadă că este Iisus Hristos căci porunca cea nouă așa sună: ''Iubiți-vă unii pe alții precum v-am iubit și eu pentru ca lumea văzînd faptele voastre bune să dea slavă lui Dumnezeu'' și nu vouă... deci a crede că ești și tu Iisus Hristos repectînd porunca cea nouă nu greșești cu nimic, dar nu este scris să te crezi Iisus Hristos și să iubești oricum ci PRECUM deci iată că dacă te crezi Iisus Hristos atunci e musai să ai o astfel de iubire și o astfele de lucrarte mîntuitoare ca și Domnul Iisus Hristos.

Deci eu nu mă cred Domnul Iisus Hristos ci unul mai mic, un Iisus Hristos mai păcătos, adică unul dintre milioanele de credincioși creștini care cred în Domnul nostru Iisus Hristos.

Dacă vrei aș putea crede și că eu sunt tu, cu condiția să fii mai sus în har și în sfințenie decît mine spre Dumnezeu și n-aș greși.

Voi aveți probleme de pricepere și de credință pentru că voi credeți mai mult în egipsihologi și în psihiatrii decît în Dumnezeu.

Deci tot creștinul care se împărtășește cu Hristos, are parte de Dumnezeu și este un Iisus Hristos. Tot cel ce mănîncă și bea Cuvîntul lui Dumnezeu este și el un mic Cuvînt sau pentru ce crezi dumneata că suntem noi persoane cuvîntătoare și scriitoare de cuvinte?

Te pomenești că pentru tine e rău și dacă mă cred cuvînt.

Ce ar fi bine pentru voi să mă cred?

Voi chiar vreți să mă cred nebun pentru că cred în Dumnezeu?

Ei bine fie, las după voi, uite cred că sunt nebun căci numai nebunii pot să răspîndească mereu cu multă bucurie ''nebunia'' Crucii lui Hristos și lupta cea bună așa ca sf. ap. Petru și Pavel.

Atunci voi de ce nu vreți să fiți și voi nebuni?
Vă este frică de oameni că vă internează și vă bannează și vă cenzurează?

Nu vă fie frică de oameni. ''Oare ce-mi va putea face mie omul și lumea omului fără Dumnezeu?Nu mai este om să rumege și să gîndească, toți sau abătut, le era frică acolo unde nu este frică și nu le era frică de Dumnezeu pentru ca să asculte și să respecte Cuvîntul Lui, pe trimișii Lui îi făceau nebuni și pe nebunii lumii îi credeau și îi puneau mai amri peste ei deși de 70 de ani sunt martori la ceea ce au făcut nebunii cu țara asta.''

Last edited by Trimisul; 29.06.2016 at 18:17:54.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 18:26:05
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tu nu intelegi ca asta isi bate joc de credinta crestina intr-un fel in care putini pot pricepe?
Poate părea așa, însă nu cred că asta este. Nu este troll; e doar prea original.
Cum adică poate părea?

Păi ți se pare că vreau să stric discuția curentă sau firele de discuții ale forumului?

Cum adică sunt prea original?
Original nu poate fi decît Dumnezeu căci El este la originea lucrurilor bune, iar preasfînta fecioară duhovnicească și trupească este Maria, maica Domnului și nu eu păcătosul deci să nu dezinformăm.

Oricum mersi că pare că îmi iei apărarea... așa încît și tu mă trimiți la doctor.

Măi da frică vă este vouă de minciunile și de propagandele lansate de acoperiți. Vezi că se ia!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 18:42:44
Banned

Implicit

Citat:
A luat mita si comisioane.

A luat, ca ministru, mita si comisioane.

Proiectele nu scuza faptul ca a luat mita si comisioane.

Pentru ca alte persoane implicate au recunoscut ca au dat/luat mita. Mita nu poate fi data fara sa fie luata, deci mita a ajuns la madam Udrea.

Nu e propaganda, e pur si simplu o observatie. Ce faci tu se numeste propaganda pro-Udrea. De exemplu, prin faptul ca o compari cu Joanna D'Harc. Tipic propaganda.

Nu a luat mită și nici comisioane ci sistemul a aruncat vina asta pe ea ca să scape ei: toți cei ce se ascund pe sub mese.

Nu a luat mită și nu e nimeni să declare că i-a dat comision sau mită ci cel cu geanta de bani a dat-o altcuiva susținînd înaintea procurorilor că nu era pentru ea, chiar și cel ce susține că i-a dat ei geanta, a susținut de vre-o 11 ori că nu i-a dat nicio geantă și brusc după înțelegerea cu procurorii a declarată că totuși i-a dat-o.

Că o asemăn cu Joanna D'Harc nu vine din propagandă, și nu numai pe ea ci și pe Riți sau Bica dar la ea a fost culmea lapidării și hărțuirii și abuzului făcut de procurori și de justiție, deci nu e nicio propagandă așa cum mi-o întorci tu ca la Ploiești ci asemănarea asta vine din faptul că este singura care a avut simultan în parlament 3 cereri de arestare și a avut făcute zeci de dosare și acuzații peste noapte de parcă nu ea ar fi arătat public bilețelul roz și de parcă nu ea ar fi informat că ceva necurat se întîmplă la ANRP... deci de aceea o socotesc așa pentru că în ultimii 12 ani ea a fost cea mai mare luptătoare cu coruția dintre politicieni și iată că tocmai ea este scoasă corupta corupților.

Deci nu e propagandă dacă am numit-o așa ci faptele ei și nevinovăția ei și soarta ei o fac să aibă parte de același tratament ca Joanna D'Harc...

Voi însă fiind orbiți de propaganda necurată vă lăsați ușor înșelați ca să nu mai vedeți în ce taler șade dreptatea și adevărul.

Părerea mea este că este nevinovată și scoasă de sistem un țap ispășitor ca să acopere jaful din ultimii 26 de ani și din ultimii 70 de ani de dictatură. Dictatura minciunii și fărădelegii a cărui sistem de propagandă încă văd că vă dă fiori de nu mai puteți deoasebi grîul de neghină.

Nu o socotesc nevinovată din vreun interes ascuns murdar căci ți-am prezentat că o iubesc și că cred că ea e nevinovată și alții sunt vinovații, toți cei ce stau ascunși pe sub mese și vor să-i închidă gura...

Dar e adevărat ce a spus ea: ''Poți pune cătușe Elenei Udrea dar nu poți pune cătușe Adevărului...

Așa că domnule judecător abaaaabbbb63 care deja ați condamnat-o fără probe, pe delațiuni mincinoase făcute de martori mincinoși care s-au învoit cu procurorii ca să-și scape pielea, ce sentință credeți că merită din moment ce o credeți vinovată de furt și de luare de mită?

De încă niște ani de pușcărie sau de ardere pe rug?

Citat:
Păi oricine poate ajunge sfînt, de ce crezi că Dumnezeu n-ar primi jertfa ei de dreptate și lupta ei cea bună dusă pentru Adevăr? Pentru că tu crezi că Dumnezeu nu poate să ierte dacă omul greșește și pentru că crezi în propaganda lumii?

''Mulți dintre cei dintîi vor fi pe urmă și mulți dintre cei de pe urmă vor fi cei dintîi'' Iată că înaintrea fiilor în împărăție intră Desfrînatele și Tîlharii și ei vor sta la masă cu Avram și cu Isaac și cu Iacov, pentru că ei cred iar fiii vor rămîne pe afară pentru că ei cred în duhul cel rău al lumii!

Last edited by Trimisul; 29.06.2016 at 18:47:55.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 18:50:06
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
De încă niște ani de pușcărie sau de ardere pe rug?
Interesant este ca inclusiv daca ar fi condamnata, tu tot i-ai lua apararea. Poate chiar daca ar recunoaste ca a luat mita, tu tot ai zice "Au obligat-o pe saraca sfanta"

De unde... atractia... asta fata de Elena Udrea?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 18:52:07
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ei bine fie, las după voi, uite cred că sunt nebun căci numai nebunii pot să răspîndească mereu cu multă bucurie ''nebunia'' Crucii lui Hristos și lupta cea bună așa ca sf. ap. Petru și Pavel.

Atunci voi de ce nu vreți să fiți și voi nebuni?
Vă este frică de oameni că vă internează și vă bannează și vă cenzurează?
Așa nebuni ar fi bine să fim cu toții. Tu, însă, ai o problemă de credibilitate. Spui că ești Trimis, de parcă Cineva din cer te-a trimis pe forumul ăsta, să propovăduiești. Nu pierde din vedere, însă, că atunci când Hristos a trimis apostolii să propovăduiască, a suflat peste ei Duh Sfânt, fiind El încă în trup, deși înviat.

Apoi, apostolii când au trimis, la rândul lor, pe alții, și-au pus mâinile peste ei și le-au dat harul pe care îl primiseră de la Hristos. Și tot așa s-a făcut până în zilele noastre, adică misiunea aceasta a propovăduirii, împreună cu harul ei, au fost date în mod văzut și mijlocit de oameni în trup, văzuți de cei din jurul lor, nu a venit direct de Sus.

Sunt mulți, însă, care afirmă că ei au o relație exclusiv personală și aparte cu Dumnezeu și că lor le vorbește Hristos. Aceștia sunt cercetați de Biserică înainte de a se stabili dacă ei sunt în adevăr sau în înșelare.

Dar ca să te pui pe tine însuți sub semnul întrebării, trebuie să renunți la mândrie.

Poate unii dintre cei care te-au sfătuit să consulți un psihiatru au fost ei înșiși în situația asta și s-au tratat. Însă nimeni nu poate fi ajutat în pofida dorinței sale.

P.S. Nimeni nu a folosit cuvântul „nebun” la adresa ta, atunci când s-a făcut referire la psihiatru; tu singur îl folosești, ceea ce denotă dispreț față de cei care consultă psihiatrii și de aceea și refuzi ajutorul. Dacă i-ai iubi și ți-ar fi milă de ei, nu te-ai teme să fii și tu unul dintre ei.

Last edited by CristianR; 29.06.2016 at 19:06:14.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 19:18:37
Banned

Implicit

Citat:
Interesant este ca inclusiv daca ar fi condamnata, tu tot i-ai lua apararea. Poate chiar daca ar recunoaste ca a luat mita, tu tot ai zice "Au obligat-o pe saraca sfanta"

De unde... atractia... asta fata de Elena Udrea?
Păi cum aș putea să nu-i iau apărarea unei femei divorțate care a fost ținută în pușcărie vreo 6 luni susținîndu-se că trebuie aplicată arestarea preventivă pentru fapte petrecute în 2012 și asta doar ca să i se închidă mai repede gura și pentru ca acolo în pușcărie să poată fi infectată la comandă cu HIV sau cu altceva...

Tu ai oare vreo noțiune de dreptate și de nedreptate?

Sigur că i-aș lua apărarea chiar și dacă ar fi luat mită, dar nu pentru că i-aș aproba mita recunoscută ci pentru că faptele ei bune sunt cu mult mai multe și mai mari decît faptele ei mai puțin bune sau rele.

Deci e normal ca să iau apărarea celor buni care sunt nedreptățiți și hăituți și hărțuiți căci așa ia și Dumnezeu apărarea celor mai mici cînd ei sunt persecutați de cei mari care ca niște ipocriți ce se arată drepți și sfinți defapt au păcate mult mai mari și mai grele ca Elena Gabriela, dar iată că reușesc de vă păcălesc că ei nu sunt corupți și nici păcătoși.

Deci pentru mine Elena Gabriela chiar e o sfîntă, cu atît mai mult cu cît ar ajunge să declare că a luat mită, pocăindu-se așa cum s-a pocăit la ieșirea din închisoare părîndu-i rău pentru poșetele și ținutele ei prea scumpe pe care le-a etalat în ani de criză cînd oamenii sufereau de foame și de sărăcie.

Deși orice femeie are poșete și haine pe care le schimbă precum schimbăm noi ciorapii, iată că ea este singura care a fost acuzată și de asta și oamenii au crezut că e rea pentru tocuri și poșete.

Păi atunci să ridice piatra femeia care nu a purtat niciodată tocuri și nici poșete sau bărbatul care nu a purtat costum și cravată și să o lovească primul peste obraz.

Deci care este vina ei?..căci nu avea pentru ce să i se dea mită din moment ce nu ea avea drept de semnătură, și dacă nu este acuzat și cel ce avea drept de semnătura atunci poate că ea a luat și ăla o fi semnat așa ca prostul deși era în minister cu mult înainte de ea. Să fim serioși voi chiar nu vedeți abuzul care i se face?

Cum să scapi cu banii dacă te numești Florică sau Pescariu sau alții? Și să vrei să distrugi din inima romînilor inclusiv gala Bute cînd toți ne-am bucurat pentru marea victorie?

Nu priecepeți că tot ce s-a făcut acolo a fost prin hotărîre de guvern și că numai ea este acuzată?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 19:30:01
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cum adică sunt prea original?
Adică ai un mod foarte particular de a gândi, de a folosi rațiunea pentru a explica realitatea în care trăim și trăiești. Deși rațiunea ar trebui să ne ajute să ne înțelegem unii cu alții, modul în care raționăm poate să fie mai conform sau mai neconform cu realitatea.

Rațiunea poate demonstra orice, poate fi pusă atât în slujba binelui, cât și a răului, a adevărului sau a minciunii. Uneori fără să ne dăm seama de care parte suntem, fiind convinși că suntem de partea adevărului, dar susținând, fără să ne dăm seama, minciuna.

Cei mai mulți dintre cei de pe forum suntem uimiți de modul în care reușești să argumentezi, împotriva evidențelor, teoria pământului plat, spre exemplu, a geocentrismului sau, mai nou, a „sfințeniei” Elenei Udrea. Polemicile sunt cu totul inutile, pentru că tu vei reuși de fiecare dată să-ți argumentezi teoriile. Dar ele nu au nimic de a face cu realitatea. Sunt paralele. Felul în care percepi realitatea este defectuos. Și e nevoie de ajutor în sensul ăsta.

Nu trebuie să te temi că dacă te-ai trata, ți-ai pierde credința, văzând și înțelegând altfel realitatea înconjurătoare. Din contră, ai dobândi o credință mai autentică, mai conformă cu realitatea creată de Dumnezeu. A o cunoaște cât mai adevărat este un mod de a Îl cunoaște pe Cel care a făcut-o. Ceea ce se poate schimba este percepția noastră, nu realitatea, care rămâne așa cum a făcut-o Creatorul.

Last edited by CristianR; 29.06.2016 at 19:36:00.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2016, 19:48:15
Banned

Implicit

Citat:
Așa nebuni ar fi bine să fim cu toții. Tu, însă, ai o problemă de credibilitate. Spui că ești Trimis, de parcă Cineva din cer te-a trimis pe forumul ăsta, să propovăduiești. Nu pierde din vedere, însă, că atunci când Hristos a trimis apostolii să propovăduiască, a suflat peste ei Duh Sfânt, fiind El încă în trup, deși înviat.

Apoi, apostolii când au trimis, la rândul lor, pe alții, și-au pus mâinile peste ei și le-au dat harul pe care îl primiseră de la Hristos. Și tot așa s-a făcut până în zilele noastre, adică misiunea aceasta a propovăduirii, împreună cu harul ei, au fost date în mod văzut și mijlocit de oameni în trup, văzuți de cei din jurul lor, nu a venit direct de Sus.

Sunt mulți, însă, care afirmă că ei au o relație exclusiv personală și aparte cu Dumnezeu și că lor le vorbește Hristos. Aceștia sunt cercetați de Biserică înainte de a se stabili dacă ei sunt în adevăr sau în înșelare.

Dar ca să te pui pe tine însuți sub semnul întrebării, trebuie să renunți la mândrie.

Poate unii dintre cei care te-au sfătuit să consulți un psihiatru au fost ei înșiși în situația asta și s-au tratat. Însă nimeni nu poate fi ajutat în pofida dorinței sale.

P.S. Nimeni nu a folosit cuvântul „nebun” la adresa ta, atunci când s-a făcut referire la psihiatru; tu singur îl folosești, ceea ce denotă dispreț față de cei care consultă psihiatrii și de aceea și refuzi ajutorul. Dacă i-ai iubi și ți-ar fi milă de ei, nu te-ai teme să fii și tu unul dintre ei.
Măi măi cum o mai știți voi întoarce ca la Ploiești. Te pomenești că deși sunt mirean din BOR nu m-au făcut non stop sectant, eretic, sluga satanei, netrimis așa cum mă faci tu, stilist, trol, că îmi bat joc de credința ortodoxă, că sunt mincinos, că trebuiesc cenzurat, bannat, exilat, să mă duc să mă spovedesc, să mă internez la nebuni căci am nevoie de ajutor specializat... și cîte altele pe care nu le mai zic. Păi sigur m-au făcut și nu unul ci fiecare pe rînd mai devreme sau mai tîrziu iar tu îmi spui că defapt cu toții au vrut să mă ajute și că cică eu singur m-am făcut pe mine însumi nebun din dispreț pentru ei sau pentru psihiatrii?

Adică faci ce faci dar și tu susții același lucruri printre cuvinte, că nu sunt Trimis, că trebuiesc cercetat, că Duhul Sfînt nu a venit și peste casa Lui Corneliu așa cum a venit peste Apostoli, apoi spui că Dumnezeu sau Domnul Hristos nu există și nu i-au văzut nimeni niciodată ci credincioșii au văzut doar pe omul Hristos și de atunci, după înălțarea la Cer sunt absenți și nu pot trimite pe cine vor ei la oameni ci e musai să-și pună oamenii mîna pe alți oameni căci harul zici tu că se transmite numai din om în om și dacă nu e de la om la om este musai de la satana trimiterea și e musai sminteală.

Atunci pe Moise sau pe vreunul dintre prooroci VT cine și-a pus mîinile? Deci dacă pe Corneliu și peste casa lui nu și-a pus nimeni mîinile și s-a umplut de Duhul Sfînt toată casa Lui așa cum se umpluseră apostolii și nici dacă pe Moise nu și-a pus nimeni mîinile atunci iată că se poate ca nici peste mină să-și fi pus mîinile cineva ca să mă trimită și pot fi și eu un Trimis. Ți-am spus, m-a trimis Dumnezeu și Marele Trimis al lui Dumnezeu adică Domnul Iisus Hristos și Cuvîntul lui Dumnezeu, nu pentru altceva decît să stau de vorbă cu voi și să-mi exprim CREDINȚA.

Deci dacă tu crezi că Dumnezeu e satana și că Iisus nu este Trimisul lui Dumnezeu atunci de ce ai vrea să cred și eu ca tine și să mă îndoiesc? Ba nu mă îndoiesc, ei m-au Trimis la voi și ei sunt Dumnezeu iar Duhul Sfînt și sfinții oricînd pot confirma. Nu pentru că aș fi eu vreun sfînt, nu, căci eu sunt un banal păcătos ci pentru că eu cred drept ceea ce cred și pentru ca să aveți și voi posibilitatea să credeți și voi la fel dacă puteți căci ceea ce vă spun este de la Adevărul, de la Dumnezeu și de la Iisus pentru că El este Adevărul și de la el ar trebui să vă informați și voi și nu de la lume.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57