Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2011, 22:14:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Dar din moarte nu te mai scoli pe acest pamant!
Ba te scoli. La înviere!

Citat:
De ce spune Iisus ca "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Mat.22:32)
Din același motiv: căci există înviere! Citește un verset mai sus.

Citat:
Ce rost ar avea Dumnezeu sa nu invie niste oameni dedicati lui ce rost ar avea sa il tina pana la judecata pe Avraam in stare de nefiinta sau pe Pavel si pe ceilalti
Motivul îl spune chiar Pavel:

"Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți," (1 Tes.4,15)
Vechi 28.08.2011, 23:15:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=osutafaraunu;394572]Ba te scoli. La înviere!

Din același motiv: căci există înviere! Citește un verset mai sus.

Motivul îl spune chiar Pavel:

"Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți," (1 Tes.4,15)
[/QUO

Prietene osutafaraunu, din nou te ratacesti nestiind scripturile, si tu si prietenul grasu77!
Citeste prietene Biblia si vezi ce spune evanghelistul Luca. Citez:
Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, ASTAZI vei fi cu Mine în rai. (Luca 23: 42-43)
Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta? Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa (doi dintre ei), si talharul tocmai la judecata finala. Super tare! Doamne ajuta!
Vechi 29.08.2011, 07:14:12
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Scriptura în mai multe locuri compară moartea cu un somn. Desigur e doar o comparație, o similitudine nu o identitate. [aproximativ] La fel cum în somn nu există activitate conștientă, la fel cum nu există percepția timpului și la fel cum există trezire din această stare; și din moarte există înviere după o perioadă (nesesizată de cel mort) fără activitate cerebrală ori de altă natură.

Probabil te referi la Schimbarea la Față, cei "doi oameni înălțați la cer" fiind Moise și Ilie. Ilie într-adevăr n-a văzut moartea, însă Moise a murit - o spune Scriptura.
Depinde de tipul de somn. Ati auzit de visele lucide? Cele in care persoana care viseaza este perfect constienta ca doarme si ca ceea ce vede este doar un vis? Eu am avut parte de nenumarate astfel de vise care pe de o parte au contribuit la a deveni credincioasa, si pe de alta parte mi-au permis in anumite momente ale vietii sa ma rog in somn si nu detaliez aici motivul pentru care era absolut obligatoriu sa ma rog in acele momente. Si la fel ca si Pavel mi-am pus uneori intrebarea: era vis sau...

In orice caz, ramane faptul ca la Tatal in Imparatie exista multe lacasuri dupa cum a zis Iisus care le-a promis apostolilor ca le va pregati si lor lacas acolo. Ori trupeste stim sigur ca au murit, cel putin pentru unii stim sigur. Deci numai sufletul s-ar fi putut duce in lacasul pregatit, nu? Si apoi nu il vedem pe Miel inconjurat de sfintii martiri in Apocalipsa?
Vechi 29.08.2011, 07:27:44
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Mihai,
Dupa parerea ta:
- cine le-a dat Duh Sfant la cei care faceau minuni in numele Domnului fara a-i urma pe apostoli (si impotriva carora carteau apostolii)?
R= pai doar nu lea dat cel rau ca nici el nu are. Deci tot Dumnezeu.

- Duhul Sfant s-a primit deci si inainte de Cincizecime (de acestia + apostolii care zici ca au fost hirotoniti si botezati astfel cu Duh Sfant)?
R= Mi se pare logic. Poate si altii vrednici ca si vechii prooroci.

- in cazul asta cum de Iisus le spune ca il va trimite pe Duhul Sfant (candva in viitor)? Si intr-adevar ii vedem pe ucenici asteptandu-l in rugaciune continua pana la Cincizecime.
R= Iisus in realitate a promis Duhul Sfint in doua ipostazei :unul in forma interioara prin botez si altul in forma intrupata care este singurul Mingaietor si nu "altul". Desi se poate contesta aceasta interpretare in lipsa ei putem considera ca doar mirenii nevrednici trebuie sa astepte deschiderea harului .

- daca dupa putina vreme s-a inchis Harul iar Duhul Sfant s-a mai putut primi doar prin hirotonire (ceea ce esti de acord ca ar fi o discriminare flagranta), cum de atatia crestini au stiut ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu (lucru cu neputiinta la cel lipsit de Duh Sfant), si cum de au existat o gramada de sfinti care nu au fost deloc preoti? Dimpotriva, daca ii luam pe sfinti la rand, doar o minoritate au fost preoti. Cum s-ar fi putut ei sfinti fara Duh Sfant?

R= Cum spuneam credinta in Iisus nu vine dupa botez caci altfel fara credinta botezul nu ar mai fi fost acceptat deci necesitatea botezului(duhul sfint) nu este o conditie pentru credinta chiar daca duhul sfint sporeste credinta.
Gindestete ca soldatul roman si ucenicii si multi altii au crezit in Iisus si fara sa aibe duhul sfint deci conditia prezentei duhului sfint obtinut prin botez este o premisa falsa (ah ca exista o binecuvintare a duhului spre credinta este altceva dar nu toate binecuvintarile presupun botez-poate de aici s-a gresit plusind peste intelesul original)
Deci restul care s-au sfintit si nu au fost preoti au primit duhul sfint exact ca si proorocii din vechime -in baza inaltei lor spiritualitati si a nazuintei deci intr-un mod exceptional -ca exceptie deci de la regula.
Aparent ar fi o discriminare ca nu primesc toti insa toti care nu au primit duhul sfint dupa inchiderea harului sint judecati la fel ca toti mirenii dinaintea venirii lui Iisus.
In definitiv nu sintem judecati dupa detinerea duhului decit partial ci dupa Lege (desavirsirea obtinuta in caracter).

Daca toti mortii invie atunci iesind din casa mortilor vietuind iar in trup omenesc au inca deci timp pina la rapire si pina la incheierea Judecatii sa fie botezati mai cu seama -dupa cunosterea mea- ca harul a fost intre timp redeschis -de vreo 40 de ani.
Insa nu toti vor apuca sa se boteze nici de data asta, chiar daca vor mai avea inca sansa. Pentru ca nu au nazuinta spirituala -care la rindul ei este tot o binecuvintare. Asa e scenariul si cu totii ii sintem supusi. Sa ne gindim ca multi au trait atitea sute de ani pe continente si tari sau zone inca nedescoperite de crestini , nici macar azi absolut toti oamenii nu beneficiaza de propovaduire , inca mai exista zone in care nu este folosit radioul sau televiziunea. oare nasterea lor acolo nu este o discriminare?

Ok. Ce se intimpla dupa Judecata cu cei care vor trai pe pamint? ma refer aci la aspectul judecatii lor. -va mai urma inca o Judecata sau -in lipsa "celui rau", incercarilor si a caderii- urcusul si Imparatia le este automat asigurata nemaifiind posibila vreo Judecata in aceste conditii?
sa zicem ca noi cei care vom trai Judecata si vom supravietui urgiilor ei cel putin am avut parte de ea dar cei care se vor naste dupa Judecata?
Si apoi in legatura cu vremurile fericite promise a veni pe pamint -chiar de catre Iisus- ce rost a avut ca ele sa le fie promise unr oameni care au trait cu mult inainte ca ele sa inceapa? doar ca efect psihologic?
Pana la Cincizecime eu cred ca au fost doar binecuvantari inclusiv la profeti. Botezul cu Duh Sfant a fost abia la Cincizecime si dupa. Fara jertfa Domnului, oamenii nu aveau cum se naste din Duh atata timp cat pacatele inca nu erau platite. Binecuvantari insa puteau avea.

Cat despre vremurile bune promise pe pamant, eu le vad abia dupa Judecata cand Imparatia Cereasca vine pe pamant asa cum spunem in Tatal nostru. Vine o data pentru totdeauna. Pana atunci, ele sunt pentru "mii de ani" doar in Imparatia cereasca.
Eu continui sa inteleg asa lucrurile.
Vechi 29.08.2011, 07:34:44
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Pai deci moartea este o odihna in care visezi : Ioan 11:11-13
Ai o obsesie. Accepti ca moartea este ca un somn, dar obligatoriu trebuie sa fie cu vise. Uite ca nu e cu vise. Moartea este moarte si nimic nu functioneaza in aceasta stare. O spune Scriptura.

Citat:
De ce spune Iisus ca "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Mat.22:32)
Ce rost ar avea Dumnezeu sa nu invie niste oameni dedicati lui ce rost ar avea sa il tina pana la judecata pe Avraam in stare de nefiinta sau pe Pavel si pe ceilalti dar sa zica: Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.
Daca citesti versetul anterior, vei avea convingerea ca Domnul Iisus Hristos vorbeste despre inviere: "Cat priveste invierea mortilor..." (Matei 22:31). Cand vor fi inviati oamenii "dedicati lui Dumnezeu" este problema lui Dumnezeu. Cert este un lucru: cei morti au nevoie de inviere pentru a fi cu Dumnezeu.

[/quote]
Vechi 29.08.2011, 07:53:07
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul

Prietene osutafaraunu, din nou te ratacesti nestiind scripturile, si tu si prietenul grasu77!
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, ASTAZI vei fi cu Mine în rai. (Luca 23: 42-43)
Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta? Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa (doi dintre ei), si talharul tocmai la judecata finala. Super tare! Doamne ajuta!
Si totusi, Domnul Iisus Hristos nu s-a dus in rai "astazi". "Nu ma tinea caci inca nu M-am suit la Tatal Meu", spune Domnul Iisus a treia zi dupa fagaduinta facuta talharului (Ioan 20:17). Cum explicati acest fapt, avand in vedere ca Domnul este Adevarul?Pana dati dvs. o explicatie, va dau doua indicii:

1). Biblia nu a fost scrisa cu semne de punctuatie. Acestea au fost puse ulterior. Versetul dvs. se putea citi si astfel: "Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai".
2). Avand in vedere ca in moarte nu ai constienta (nici macar constienta timpului) talharul stie ca a murit si in clipa urmatoare deschide ochii in fata Mantuitorului. Chiar daca ar trece multi ani de la moartea sa si pana la invierea pentru mostenirea vietii vesnice, pentru el (pentru talhar) totul se petrece in aceeasi zi.

Dvs. cum armonizati cele doua versete (Luca 23:43 si Ioan 20:17) in care ne vorbeste Domnul Iisus Hristos?
Vechi 29.08.2011, 08:02:57
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta?
Prietene Ștefan, dacă nu pui virgula unde trebuie (Adevărat grăiesc ție astăzi, vei fi cu Mine în rai) Îl faci mincinos pe Hristos. Căci:
  • "astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai...
  • "mâine" (adică sâmbătă) Hristos era coborât în... mormânt (voi ortodocșii spuneți că în Iad, anyway). Mormântul (cu atât mai puțin Iadul) nu prea seamănă a Rai...
  • "poimâine" (adică duminică) Hristos învie, dar încă nu se suie în Rai (Ioan 20,17)
  • 39 de zile mai târziu, Hristos încă nu se suise să-i pregătească loc în Rai tâlharului pocăit (Ioan 14,2.3).
Păi ce faci nene cu virgula aia? Îl ții pe tâlhar la poarta Raiului atâta amar de zile? De fapt de mii de ani, căci Hristos (conform textului de mai sus) încă nu s-a întors ca să-l și ia în sus!

Citat:
Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa
După doctrina adventistă și după Biblie, Enoh și Ilie n-au murit, deci nu dorm
Vechi 29.08.2011, 09:04:59
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Dar vor veni sa imlineasca profetia din Apocalipsa si apoi vor muri ?
Vechi 29.08.2011, 09:09:15
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

In primul rand tot nu ai adus versete concrete cu privire ca moartea e un somn fara vise Grasu77! Apoi cu privire la templu lui Dumnezeu care era corpul lui Iisus. Iisus spune ca el va rezidi templu din nou.Adica va reanvia!Chiar aici ne dam seama ca asa cum templu lui Solomon avea rol sa-l primeasca pe Dumnezeu asa si corpul lui Iisus avea rolul sa il primeasca pe Dumnezeu! Cat priveste talharul pe cruce era aiurea sa-i zica: azi! Defapt talharul nu a intrat in imparatia cerurilor ci in sanul lui Avraam adica in pamant! Tot in pamant se gasea si iadul! Asa am inteles eu ortodoxia dar un preot ar putea sa explice mai bine poate. Talharul intra in rai vezi si cazul cu bogatul si Lazar nu se duce la ceruri!
Vechi 29.08.2011, 09:17:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Prietene Ștefan, dacă nu pui virgula unde trebuie (Adevărat grăiesc ție astăzi, vei fi cu Mine în rai) Îl faci mincinos pe Hristos. Căci:
  • "astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai...
  • "mâine" (adică sâmbătă) Hristos era coborât în... mormânt (voi ortodocșii spuneți că în Iad, anyway). Mormântul (cu atât mai puțin Iadul) nu prea seamănă a Rai...
  • "poimâine" (adică duminică) Hristos învie, dar încă nu se suie în Rai (Ioan 20,17)
  • 39 de zile mai târziu, Hristos încă nu se suise să-i pregătească loc în Rai tâlharului pocăit (Ioan 14,2.3).
Păi ce faci nene cu virgula aia? Îl ții pe tâlhar la poarta Raiului atâta amar de zile? De fapt de mii de ani, căci Hristos (conform textului de mai sus) încă nu s-a întors ca să-l și ia în sus!

Erau amandoi cu sufletul in rai prietene, chiar daca voi adventistii nu credeti asta
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38