Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2011, 22:30:06
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
eu cred ca femeile isi doresc sa fie subjugate(captivate/cucerite) de un barbat.. the special one :))
Acum inteleg de ce scriai intr-o postare de printesa care nu mai imi aduc aminte ce facea :)) Normal ca o printesa care ofteaza dupa un Fat Frumos ireal nu poate fi preot :)) Un preot care crede in basme nu are cum fi preot :)) Sper ca intelegi de gluma :)
Lasand gluma la o parte, fecioarele martire au fost exact cele care au inteles ca un mire pamantesc nu va putea fi niciodata ca Iisus si ca atare il refuzau pe mirele pamantesc in ciuda opozitiei familiei lor care sfarsea prin a o ucide pe "incapatanata si nebuna"...
Vechi 27.08.2011, 22:36:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Interesant, doamna. Uitati, sau refuzati, un lucru: Biserica este DEASUPRA Scripturii. Asta e si in BO, si in BC.
Dvs. uitati sau refuzati un lucru: nimeni nu poate fi deasupra CUVANTULUI Domnului care a zis in mod foarte clar: ucenicul nu isi intrece niciodata Maestrul, nu exista alt Maestru si Invatator decat El, si nici un alt parinte decat cel ceresc. Si acest Maestru de neintrecut, a mai zis ca lumea aceasta va trece insa Cuvantul Sau nu va trece pana nu se vor implini toate. Deci daca dvs. credeti ca Biserica este mai presus de Capul Sau Iisus, va inselati amarnic...

Cat despre BO, ea se lauda ca ar respecta intocmai Scriptura si nicidecum ca ar fi deasupra ei. Bine ar fi sa o respecte in duh, nu am mai purta aceste discutii acum.
Iar in BC, cel putin aici, la fiecare slujba se fac rugaciuni pentru a primi o inima noua si o noua intelegere a Cuvantului Domnului...

Last edited by Adriana3; 27.08.2011 at 22:40:21.
Vechi 27.08.2011, 23:12:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Repet din primul citat:
"Căci nu Se pogorâse încă peste nici unul dintre ei, ci erau numai botezați în numele Domnului Iisus.
17. Atunci își puneau mâinile peste ei, și ei luau Duhul Sfânt."

Mirungerea este in vesetul 17 (punerea mainilor apostolilor asupra celor botezati).

Botezul nu inseamna primirea Duhului Sfant, ci este Taina prin care omul este "nascut din nou" in Hristos. Mirungerea este prelungirea Pogorarii Sfantului Duh. La Apostoli s-a facut in chip minunat si vazut (limbile de foc). In cazul nostru, a celor ce ne-am botezat, Apostolii si mai apoi episcopii ne transmit lucrarea Duhului Sfant. Aceasta au lasat-o Apostolii si se continua in Biserica pana la sfarsitul veacurilor.

Citatul arata ca diaconii puteau boteza (Filip era diacon), dar nu puteau administra Mirungerea.

Ulterior perioadei apostolice, Mirungerea se face cu Sfantul si Marele Mir, pe care doar episcopii il sfintesc, odata pe an. Chiar daca preotii administreaza Mirul, episcopii sunt de fapt savarsitorii Tainei. La fel si cu diaconitele, daca intr-adevar administrau si Mirul.

In alta ordine de idei, vad ca continuati sa confundati masa comuna (agapa) cu Euharistia. Te intreb si eu: tu la masa de pranz cand mananci supa de pui te impartasesti cu Hristos?
Si era sa uit: spuneti ca "Botezul nu inseamna primirea Duhului Sfant, ci este Taina prin care omul "este nascut din nou" in Hristos."
Dvs. stiti ce a spus Hristos insusi? Ca nimeni nu poate intra in Imparatie daca nu se naste din nou din Duhul Sfant. Cum impacati cuvintele dvs. cu cele ale Domnului? O nastere "din nou" fara participarea Duhului Sfant asa cum afirmati dvs.?

Last edited by Adriana3; 27.08.2011 at 23:16:16.
Vechi 28.08.2011, 00:16:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Nasterea din nou e din apa si din Duh, deci botez + mirungere. De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:5) Prin scufundarea in apa, are loc moartea omului vechi si renasterea lui la viata adevarata in Hristos, iar mirungerea imediat urmatoare e cincizecimea crestinului intrarea in Duhul Sfant.

Citat:
Interesant, doamna. Uitati, sau refuzati, un lucru: Biserica este DEASUPRA Scripturii. Asta e si in BO, si in BC.
Bineinteles ca e deasupra, doar Scriptura e baza :)

[quote]Cum sa gateasca apostolii si sa serveasca mancarea celor care ii primeau in casele lor??
5. Dupa aceea a turnat apa in vasul de spalat si a inceput sa spele picioarele ucenicilor si sa le stearga cu stergarul cu care era incins.
6. A venit deci la Simon Petru. Acesta I-a zis: "Doamne, oare Tu sa-mi speli mie picioarele?...".
7. Iisus i-a raspuns, zicand: "Ceea ce fac Eu, tu nu stii acum, dar vei intelege dupa aceasta".
8. Petru I-a zis: "Niciodata nu-mi vei spala Tu mie picioarele!...". Iisus i-a raspuns: "Daca nu te voi spala, nu ai parte cu Mine".
13. Voi Ma numiti pe Mine Invatatorul si Domnul, si bine ziceti, fiindca sunt.
14. Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul, v'am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora’

15. ca pilda v'am dat, ca si voi sa faceti asa cum am facut Eu cu voi.
16. Adevar, adevar va spun: Nu este sluga mai mare decat domnul ei, nici solul mai mare decat cel ce l-a trimis.
17. De vreme ce stiti acestea, fericiti veti fi de le veti face.

Last edited by ioanna; 28.08.2011 at 00:47:48.
Vechi 28.08.2011, 00:47:44
Banned

Implicit

Citat:
Nasterea din nou e din apa si din Duh, deci botez + mirungere. De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:5) Prin scufundarea in apa, are loc moartea omului vechi si renasterea lui la viata adevarata in Hristos, iar mirungerea imediat urmatoare e cincizecimea crestinului intrarea in Duhul Sfant.

Bineinteles ca e deasupra, doar Scriptura e baza :)
Concluzie: nasterea din Duh Sfant este Mirungerea? Iar "renasterea la adevarata viata in Hristos" prin Botezul cu apa este o alta renastere? Adica sunt doua renasteri?

Daca Scriptura este baza, in ce fel Biserica e deasupra? Prin respectarea partiala a ei, sau prin respectare integrala + alte invataturi?
Vechi 28.08.2011, 00:55:58
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Concluzie: nasterea din Duh Sfant este Mirungerea? Iar "renasterea la adevarata viata in Hristos" prin Botezul cu apa este o alta renastere? Adica sunt doua renasteri?
E o singura nastere, (sau renastere, tinand cont ca tu te-ai nascut odata) mirungerea e primirea Duhului Sfant. AI intrat in apa, ai iesit, deci te-ai nascut din nou, iar apoi ai primit Duh Sfant. Scufundandu-ne in apa ne scufundam in viata dumnezeiasca a Lui Hristos, in Duhul sau Sfant, insa prin mirungere se actualizeaza harul botezului, intarindu-ti puterile duhovnicesti. I'm out!

Last edited by ioanna; 28.08.2011 at 01:10:39.
Vechi 28.08.2011, 01:08:19
Banned

Implicit

Citat:
E o singura nastere, (sau renastere, tinand cont ca tu te-ai nascut odata) mirungerea e primirea Duhului Sfant. AI intrat in apa, ai iesit, deci te-ai nascut din nou, iar apoi ai primit Duh Sfant. I'm out!
Deci renasterea din Duhul Sfant nu exista? Eu am vazut in Biblie exact contrariul, renasterea este din Duhul Sfant si fara ea nu se intra in Imparatie...

Iar Duhul Sfant se primeste prin Mirungere? Ca aici as gasi mai multe noduri in papura :))
Vechi 28.08.2011, 01:18:37
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Adriana, nu exista nastere din apa si o nastere din duh, ci e nasterea din apa si din duh, nu poti desparti apa de duh, exista o unitate organica intre cele doua momente ale procesului nasterii omului la viata cea adevarata in Hristos. Iisus , prin Botezul propriu, a unit Duhul din El in mod actual cu apa, ca sustinator al vietii, de asta data al vietii nesupuse mortii, intrucat e deplin unit cu Duhul. Iisus s-a scufundat in natura omeneasca si prin ea in apa, pentru ca noi, scufundandu-ne in apa, sa ne scufundam in viata Lui dumnezeiasca, in Duhul Lui cel Sfant. Prin scufundare ti se curata chipul de intinaciunea pacatului originar, iar apoi , curat fiind, te intaresti prin Duh Sfant, deci prin mirungere se actualizeaza harul botezului.(parca ti-am trimis un fisier cu mirungerea)

Last edited by ioanna; 28.08.2011 at 01:32:26.
Vechi 28.08.2011, 02:53:29
Banned

Implicit

Citat:
Adriana, nu exista nastere din apa si o nastere din duh, ci e nasterea din apa si din duh, nu poti desparti apa de duh, exista o unitate organica intre cele doua momente ale procesului nasterii omului la viata cea adevarata in Hristos. Iisus , prin Botezul propriu, a unit Duhul din El in mod actual cu apa, ca sustinator al vietii, de asta data al vietii nesupuse mortii, intrucat e deplin unit cu Duhul. Iisus s-a scufundat in natura omeneasca si prin ea in apa, pentru ca noi, scufundandu-ne in apa, sa ne scufundam in viata Lui dumnezeiasca, in Duhul Lui cel Sfant. Prin scufundare ti se curata chipul de intinaciunea pacatului originar, iar apoi , curat fiind, te intaresti prin Duh Sfant, deci prin mirungere se actualizeaza harul botezului.(parca ti-am trimis un fisier cu mirungerea)
Pai tocmai Ioana ca in pasajul cu Filip, oamenii erau Botezati cu apa si totusi nu aveau Duh Sfant, in timp ce tu zici ca nu poti desparti apa de duh. Tocmai Biblia te contrazice. Si tocmai ca exista pasaje clare in Biblie in care se arata ca nasterea a doua este cea din Duh Sfant fara de care nu intram in Imparatie. Botezul cu apa tocmai ca este cel al lui Ioan care se facea pentru iertarea pacatelor. Iisus, prin Botezul Lui in apa, El cel fara de pacat, tocmai ca si-a luat asupra Lui pacatele noastre. Iar Duhul Sfant era cu El asa cum s-a vazut la Botez, pentru ca Duhul Sfant a dat marturie ca era Fiul mult iubit al Tatalui. Acest Duh Sfant ni l-a trimis si noua si tocmai ca Biblia prezinta primirea Duhului Sfant si inaintea- si dupa Botezul cu apa.

Ceea ce mi-ai dat despre Mirungere am citit si tocmai ca nu m-a convins deloc pentru ca in primul rand omitea semnificatia mirungerii la evrei, aceea de a-l sfinti pe preot si toate lucrurile lui. Si apoi, tot termenul de "ungere" era folosit pentru consacrarea Regilor. De aceea toti botezatii unsi cu mir sunt rege si preot. Ca atare "punerea mainilor" este mirungere doar in conditiile in care se respecta aceste semnificatii. Punerea mainilor nu se putea delega, nu putea ca un om sa slujeasca punerea mainilor si altul sa o distribuie, ca atare ideea ca mirul slujit de unii (episcopi) si administrat de altii (preoti) nu are cum sa echivaleze punerea mainilor. Este ca si cum ai afirma ca Duhul Sfant se afla inchis in Mir ceea ce este imposibil, singurul lacas al Duhului Sfant sunt credinciosii care au primit Botezul cu Duhul Sfant.
Apoi, in Biblie se vorbeste de ungerea bolnavilor, tu stii de unde provine aceeasta idee de a unge bolnavii? Eu am intalnit-o pastrata ca atare la batranii de la tara care ungeau cu "untdelemn" parti din corp pentru a se vindeca. Eram prea mica sa o intreb pe bunica daca era vorba de Mir sau de orice ulei, dar cert este ca miruirea in BO se face si in afara Botezului, eu am primit-o de nenumarate ori pe frunte si dosul mainilor fara nici o explicatie. Sa nu-mi spui ca de fiecare data primeam Duh Sfant prin acel mir!!

Si apropos de botezul cu apa spre iertarea pacatelor infiintat de Ioan Botezatorul. Stii de ce in India toata lumea se spala ritualic in Gange? Tocmai spre iertarea pacatelor!

Botezul cu Duhul Sfant devine inseparabil de cel cu apa atunci cand Botezul cu apa spre iertarea pacatelor se interpreteaza in duh si nu in ritual, si anume Botezul lacrimilor. Primirea Duhului Sfant il face pe om sa isi planga pacatele.

Last edited by Adriana3; 28.08.2011 at 03:24:32.
Vechi 28.08.2011, 08:03:30
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cred ca si Samson stia ca "sufletul" este muritor:

"Și a zis Samson: "Mori, suflete al meu, cu Filistenii!" Apoi s-a sprijinit cu toată puterea și s-a prăbușit casa peste fruntașii Filistenilor și peste tot poporul ce era în ea. Și cei pe care i-a ucis Samson la moartea sa au fost mai mulți decât toți cei pe care-i ucisese în viața sa. "
(Judecatori, cap 16, verset 30).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38