Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
A scuze, din cauza nenumaratelor virgule...nu s-a inteles prea bine la cine ma refer, pai exact la diferente intre penticostali, si adventisti...
|
În primul rând trebuie să spun că nu toți credincioșii din cele două culte au aceleași păreri despre aceaste diferențe. Așa cum unii credincioși ortodocși îi cred pe catolici frați și altii îi cred eretici.
Eu pot vorbi doar despre părerea mea sau despre una oarecum generală.
Și părerea mea este că diferențele între penticostali și adventiști sunt foarte puține și nesemnificative.
Citat:
...si mai cu seama la diferentele care se observa in cadrul cultului penticostal din Ro, si care banuiesc ca difera de cel penticostal din alte tari, (chiar ca nu am de unde sti), dar am o banuiala ca asa e.
|
Despre asta e inutil să vorbesc. Haideți să ne mărginim la Romania.
Citat:
Si din nou ma intreb, exista conceptul de erezie in cultele NP, se feresc de anumite lucruri, se muncesc sa nu cada in alte erezii, pot observa sa fratele in credinta incepe sa inteleaga gresit anumite puncte doctrinare...si cum sunt privite aceste diferente, drept erezii, erori, greseli de interpretare...ca facand parte din voia lui Dumnezeu, sau cum?
|
După câte știu eu la NP erezia este o învățătură falsă, care nu aparține Sfintei Scripturi. Dacă cineva într-un cult NP susține o astfel de învățătură se caută îndreptarea lui dar dacă el stăruiește în erezie este excomunicat.
Citat:
Ce gandesc mai exact penticostalii despre baptisti, sau despre mormoni...si ce ii impiedica sa creada in aceste diferente, daca ele sunt vazute ca fiind mici de fapt?
|
Stimată doamnă alăturarea pe care o faceți este, intenționat sau neintenționat, o ofensă. Este ca și cum m-ați întreba ce cred penticostalii despre ortodocși sau yoghini, ca să fac așa o comparație cam nereușită.
Baptiștii sunt creștini adevărați iar mormonii sunt necreștini.