Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 19:12:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Andrusca, nu esti persoana potrivita pentru a fi purtatoarea de cuvant a ortodocsilor.
Tu esti chiar purtator de cuvant al cultului adventist, sau doar iti place sa iti petreci timpul pe acest forum, incercand sa intelegi mai bine Ortodoxia, si pe credinciosii ortodocsi...spun asta cu sincera speranta ca nu vezi in fiecare ortodox de pe acest forum un mare pacatos, pe care vrei sa il salvezi...
Citat:
Erezie este acea invatatura care contravine celor crestine (adica, invataturilor lasate de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli).
Definitie corecta, si acestea fiind spuse, cel cu codita nu v-a incercat niciodata, nu v-ati confruntat deloc cu erezii, erori, greseli in ceea ce priveste intelegerea Sfintei Scripturi, nu ati avut ce vindeca, de unde va ridica?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:14:13
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Domule,cand dumneata imi spui cu mana pe inima(adica cu toata credinta) "Crezul Crestin" atunci o sa stau la discutii cu dumneata. Pana atunci nu putem avea nimic in comun.
Daca vreti, putem lua in detaliu cele 12 puncte ale crezului. 11 din aceste puncte vi le pot spune cu mana pe inima (cred in acele invataturi). La un singur punct as avea ceva de comentat (punctul 9).

Dvs. chiar credeti din toata inima in ceea ce ne invata "Crezul"? Imi permiteti sa va arat cateva puncte ale "Crezului" in care nu credeti (sau credeti doar la nivel declarativ)?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:18:58
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
ma bucur sincer pentru tine ca ti-ai venit in fire ca fiul risipitor si te-ai intors la adevar .inceea cei priveste pe unii np[sectARI] DE PE AICI NU FAC DECAT RACOLEZA JALNICA INCEARCA SA ARATE SAU PROSPECTEAZA TERENUL VRAND SA IMBRACE CUMVA GRESITA LOR INVATATURA IN HAINA NOUA ASEMENEA CELEI ORTODOXE SA POATA INSELA MAI USOR.dupa 90au pierdut din resurse fara rezultate si acum incearca o noua abordare si fac studiu de piata sa vada unde au gresit.mizeria pe care au trimis-o atunci ca ajutoare nu mai atrage pe nimeni.au crezut atunci ca gasesc o tara salbatica si sau lovit la cap de cat de putini sau lasat inselati si au schimbat tactica,iar cei ce posteaza nu vor sa invete ci sa fure din tezaurul ortodoxiei si mai ales sa o copieze fara sa plateasca drept de autor
Florin, romanii nostri dragi n-au nici o vina! Ei sunt chiar bine intentionati din unghiul lor de vedere. Asa este!Au o mare ravna de a-i"ajuta " si pe altii sa gaseasca 'adevarul' lor.Ei chiar au multa "Ravna ,dar fara pricepere".Pricepere duhovniceasca, pentru ca altfel au 'scoala' serioasa de racolare.
De vina sunt toti acei ce au ca scop , de 2000 de ani sa distruga Bisrica Lui Hristos.
"Furii nu vin decat sa rupa, sa sfasie si sa distruga"
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:21:55
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Daca vreti, putem lua in detaliu cele 12 puncte ale crezului. 11 din aceste puncte vi le pot spune cu mana pe inima (cred in acele invataturi). La un singur punct as avea ceva de comentat (punctul 9).

Dvs. chiar credeti din toata inima in ceea ce ne invata "Crezul"? Imi permiteti sa va arat cateva puncte ale "Crezului" in care nu credeti (sau credeti doar la nivel declarativ)?
Spun din nou: "Este Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul?"
Daca da , discutam, daca nu, nu!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:23:59
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
A scuze, din cauza nenumaratelor virgule...nu s-a inteles prea bine la cine ma refer, pai exact la diferente intre penticostali, si adventisti...si mai cu seama la diferentele care se observa in cadrul cultului penticostal din Ro, si care banuiesc ca difera de cel penticostal din alte tari, (chiar ca nu am de unde sti), dar am o banuiala ca asa e.

Si din nou ma intreb, exista conceptul de erezie in cultele NP, se feresc de anumite lucruri, se muncesc sa nu cada in alte erezii, pot observa sa fratele in credinta incepe sa inteleaga gresit anumite puncte doctrinare...si cum sunt privite aceste diferente, drept erezii, erori, greseli de interpretare...ca facand parte din voia lui Dumnezeu, sau cum?

Ce gandesc mai exact penticostalii despre baptisti, sau despre mormoni...si ce ii impiedica sa creada in aceste diferente, daca ele sunt vazute ca fiind mici de fapt?
la np erezia se refera doar la ortodoxi in rest au acelasi discurs dar fiecare cu numela lui[advetist penticostal etc] si mici diferente unii tin sabat altii vorbirea altii apocalipsa .....specific fiecaruia cit il duce capul fara efort mare sa nu-i doara ortodoxia e prea mistica si nu se pot ridica asa sus
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:25:01
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Florin, romanii nostri dragi n-au nici o vina! Ei sunt chiar bine intentionati din unghiul lor de vedere. Asa este!Au o mare ravna de a-i"ajuta " si pe altii sa gaseasca 'adevarul' lor.Ei chiar au multa "Ravna ,dar fara pricepere".Pricepere duhovniceasca, pentru ca altfel au 'scoala' serioasa de racolare.
De vina sunt toti acei ce au ca scop , de 2000 de ani sa distruga Bisrica Lui Hristos.
"Furii nu vin decat sa rupa, sa sfasie si sa distruga"
perfect adevarat
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:26:39
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Tu esti chiar purtator de cuvant al cultului adventist,
Nu sunt purtatorul de cuvant al nimanui.

Citat:
sau doar iti place sa iti petreci timpul pe acest forum, incercand sa intelegi mai bine Ortodoxia, si pe credinciosii ortodocsi...spun asta cu sincera speranta ca nu vezi in fiecare ortodox de pe acest forum un mare pacatos, pe care vrei sa il salvezi...
Andrusca, inainte de a intra pe acest forum aveam o parere mai buna despre ortodoxie.

Citat:
Definitie corecta, si acestea fiind spuse, cel cu codita nu v-a incercat niciodata, nu v-ati confruntat deloc cu erezii, erori, greseli in ceea ce priveste intelegerea Sfintei Scripturi, nu ati avut ce vindeca, de unde va ridica?
Am avut destule experiente de genul expuse de tine, mai sus. Nu stiu cine nu le are. Iar greseli (inclusiv in intelegerea Sfintei Scripturi) cred ca fac destul de des (de unele poate nici nu sunt constient).

Cred ca nu am spus nimic cu asta. Ce vroiai de fapt sa afli? Formuleaza o intrebare mai directa.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:29:47
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
la np erezia se refera doar la ortodoxi
Florine, multe din invataturile in care eu cred, le gasesc in "catehismul ortodox" sau in invataturile Sfintilor Parinti. Sunt invataturi in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu si nu am nici o retinere de a le aprecia.

Erezii se gasesc si in biserica ortodoxa si in biserica din care eu fac parte (desi cred ca este biserica cea mai apropiata de Sfanta Scriptura).
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:32:21
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
A scuze, din cauza nenumaratelor virgule...nu s-a inteles prea bine la cine ma refer, pai exact la diferente intre penticostali, si adventisti...
În primul rând trebuie să spun că nu toți credincioșii din cele două culte au aceleași păreri despre aceaste diferențe. Așa cum unii credincioși ortodocși îi cred pe catolici frați și altii îi cred eretici.

Eu pot vorbi doar despre părerea mea sau despre una oarecum generală.
Și părerea mea este că diferențele între penticostali și adventiști sunt foarte puține și nesemnificative.
Citat:
...si mai cu seama la diferentele care se observa in cadrul cultului penticostal din Ro, si care banuiesc ca difera de cel penticostal din alte tari, (chiar ca nu am de unde sti), dar am o banuiala ca asa e.
Despre asta e inutil să vorbesc. Haideți să ne mărginim la Romania.

Citat:
Si din nou ma intreb, exista conceptul de erezie in cultele NP, se feresc de anumite lucruri, se muncesc sa nu cada in alte erezii, pot observa sa fratele in credinta incepe sa inteleaga gresit anumite puncte doctrinare...si cum sunt privite aceste diferente, drept erezii, erori, greseli de interpretare...ca facand parte din voia lui Dumnezeu, sau cum?
După câte știu eu la NP erezia este o învățătură falsă, care nu aparține Sfintei Scripturi. Dacă cineva într-un cult NP susține o astfel de învățătură se caută îndreptarea lui dar dacă el stăruiește în erezie este excomunicat.

Citat:
Ce gandesc mai exact penticostalii despre baptisti, sau despre mormoni...si ce ii impiedica sa creada in aceste diferente, daca ele sunt vazute ca fiind mici de fapt?
Stimată doamnă alăturarea pe care o faceți este, intenționat sau neintenționat, o ofensă. Este ca și cum m-ați întreba ce cred penticostalii despre ortodocși sau yoghini, ca să fac așa o comparație cam nereușită.

Baptiștii sunt creștini adevărați iar mormonii sunt necreștini.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:33:03
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Spun din nou: "Este Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul?"
Daca da , discutam, daca nu, nu!
Sigur ca Duhul Sfant este "Domn de viata facator", la fel cum Tatal si Fiul sunt.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32