Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2012, 22:59:22
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit 22 Sept

Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi.

Sfântul Ierarh Teodosie s-a născut în prima jumătate a sec. al XVII-lea, în ținutul Vrancei. A intrat de tânăr în monahism. Datorită culturii sale, este numit secretar la cancelaria mănăstirii Bogdana. Ulterior va ajunge episcop, și mitropolit al Moldovei, pentru puțină vreme.

Mai multe puteți citi aici: http://www.crestinortodox.ro/stiri/c...azi-96865.html
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 00:51:10
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit Pomenirea Sfantului Nou Mucenic Ioan din Konita, Albania - 23 septembrie

Ioan acesta a fost musulman din parinti musulmani. Vazand in felurite locuri si imprejurari puterea mai presus de intelegere a credintei crestine, el a voit sa primeasca Sfantul Botez. Din aceasta pricina a fost denuntat inaintea unui tribunal musulman. Torturat bestial de catre turci la Aitolia, pentru marturisirea lui crestina, el a fost decapitat la anul 1814. Inaintea executiei loan a strigat: Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta!
Sfantul Nicolae Velimirovici
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 10:02:06
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit 24 Septembrie

Asa cum am mai amintit si pe celalalt topic, ziua de astazi nu trebuie sa treaca fara sa mergem cu gandul la Sfantul Siluan Athonitul, pe care eu il gasesc fara egal, in harul de a transmite pace in suflt si nadejde in mantuire. Din toata inima recomand citirea sau ascultarea scrierilor lasate de el, si poate astfel in sufletul nostru ostenit de cautari si incertitudini, va avea loc o imensa schimbare...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 25.09.2012, 04:31:32
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Asa cum am mai amintit si pe celalalt topic, ziua de astazi nu trebuie sa treaca fara sa mergem cu gandul la Sfantul Siluan Athonitul, pe care eu il gasesc fara egal, in harul de a transmite pace in suflt si nadejde in mantuire. Din toata inima recomand citirea sau ascultarea scrierilor lasate de el, si poate astfel in sufletul nostru ostenit de cautari si incertitudini, va avea loc o imensa schimbare...
Nu știam că îl sărbătorim astăzi 24 Sept pe Sfântul Siluan Athonitul. Mulțumim pentru aducerea la curent.

Are antiecumenism un citat foarte frumos al sfântului, pus la semnătură. Te unge pe suflet !

"Dumnezeu – o iubire de care nu te poti satura.Domnul este blând și milostiv și bun, și atunci când sufletul îl cunoaște, el se minunează și zice: „Ah, ce Dumnezeu avem!" Când sufletul învață iubirea de la Domnul, atunci îi este milă de întreaga lume, de fiecare făptură a lui Dumnezeu și se roagă ca toți oamenii să se pocăiască și să primească harul Duhului Sfânt.“

Last edited by mirela.t; 25.09.2012 at 04:37:39.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2012, 12:40:00
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Nu știam că îl sărbătorim astăzi 24 Sept pe Sfântul Siluan Athonitul. Mulțumim pentru aducerea la curent.

Are antiecumenism un citat foarte frumos al sfântului, pus la semnătură. Te unge pe suflet !

"Dumnezeu – o iubire de care nu te poti satura.Domnul este blând și milostiv și bun, și atunci când sufletul îl cunoaște, el se minunează și zice: „Ah, ce Dumnezeu avem!" Când sufletul învață iubirea de la Domnul, atunci îi este milă de întreaga lume, de fiecare făptură a lui Dumnezeu și se roagă ca toți oamenii să se pocăiască și să primească harul Duhului Sfânt.“

Probabil voi plictisi pe unii care au mai vazut si altadata recomandarea mea catre invataturile lui. Tot ce am gasit si am putut inregistra MP3 din Sf Siluan (si catre care fac trimitere in semnatura mea) ascult in orice imprejurare, iar acest citat la fel ca multe alte fragmente, ma umple de nadejde si bucurie. Tocmai de aceea eu l-am numit un Sfant fara egal. Pentru ca nici un alt sfant nu reuseste sa te apropie atat de mult de ceea ce ar trebui sa devina orice crestin. El ARE acea caldura si blandete pe care sunt convins ca insusi Mantuitorul o avea atunci cand predica multimilor.

Reply With Quote
Vechi 25.09.2012, 18:52:10
-radu-'s Avatar
-radu- -radu- is offline
Member

Data înregistrării: 19.02.2012
Locație: Oradea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Probabil voi plictisi pe unii care au mai vazut si altadata recomandarea mea catre invataturile lui. Tot ce am gasit si am putut inregistra MP3 din Sf Siluan (si catre care fac trimitere in semnatura mea) ascult in orice imprejurare, iar acest citat la fel ca multe alte fragmente, ma umple de nadejde si bucurie. Tocmai de aceea eu l-am numit un Sfant fara egal. Pentru ca nici un alt sfant nu reuseste sa te apropie atat de mult de ceea ce ar trebui sa devina orice crestin. El ARE acea caldura si blandete pe care sunt convins ca insusi Mantuitorul o avea atunci cand predica multimilor.
Mă folosesc de acest prilej pentru ați mulțumi pentru înregistrările la care faci trimitere în semnătură, eu le-am ascultat mai demult și mi-au plăcut foarte mult. Între timp am mai și citit câte ceva, însă ultima carte (între iadul deznădejdii ...) am lăsat-o neterminată, din lipsă de timp, dar și pentru că mi s-a părut de un nivel mult prea înalt pentru mine și m-am îndreptat către lecturi mai de începători. N-am să deznădăjduiesc însă - așa cum învață sfântul - și am să reiau lectura de unde am lăsat-o, măcar pentru blândețea și căldura care se simt în fiecare pagină. Poate, poate, se mai prinde ceva. :)
Reply With Quote
Vechi 25.09.2012, 19:15:16
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Mesajul tau ma bucura mult. Sunt convins ca in timp, vei reusi sa faci ce ti-ai propus. Legat de aceasta, adaug un link unde fiecare poate sa gaseasca acea lectura despre care vorbesti: "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei". Poate printre cei care intra pe aici, sunt destui care merg zilnic cu autobuzul, tramvaiul sau metroul, iar aceste randuri le pot fi de folos in cautarile lor, avand astfel ce lectura. Un simplu "print", sau o salvare in format electronic si iata un mod binecuvantat de Dumnezeu pentru a ne petrece timpul "mort"...
Inca o data multumim pentru mesaj. Ai pus astfel "rod bun" in ogorul credintei tale.

Iata si link-ul: http://sfantulioancelnou.trei.ro/car...smereniei1.htm

Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 17:57:04
Ekaterina's Avatar
Senior Member

Implicit Sfantul Antim Ivireanul - 27 septembrie

Astazi il praznuim pe Sfantul Antim Ivireanu, un sfant carturar de neam georgian, nascut in anul 1650 si adus in Tara Romaneasca in jurul anului 1690 de domnitorul Constantin Brancoveanu. Printre cunostintele sale se numarau: caligrafia, pictura, sculptura, limbile greaca, araba, turca. A condus tipografia de la Bucuresti si a infiintat o noua tipografie la Manastirea Snagov, unde a fost pentru o perioada staret. Este ales episcop al Ramnicului, iar in 1708 devine mitropolit al Tarii Romanesti.

Activitatea Sfantului Antim Ivireanu este impresionanta: a tiparit 30 de carti in limba greaca, 22 in romana, una in slavona, 6 slavo-romane, 2 greco-arabe, una greco-romana si una greco-slavo-romana, in total 63 de carti. Printre cele mai cunoscute au ramas Didahiile - 28 de predici rostite.

A fost arestat si condamnat la exil, apoi caterisit pe nedrept de Patriarhul ecumenic. A fost ucis de turci in drum spre Muntele Sinai (locul exilului) iar trupul sau a fost aruncat in raul Tungia.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a trecut in randul sfintilor pe 21 iunie 1992.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 11:37:35
Ivanacristescu Ivanacristescu is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2011
Implicit Hramul Bisericii de la RUINA Chiajna: Acoperamintul Maicii Domnului

La Ruina Chiajna,in Biserica nou-construita (alaturi de Ruina),Duminica,30 sept 2012,la ora 16,oo va avea loc Vecernia,si luni Sfinta Litughie,cu Arhiereu -cel mai probabil,preasfintitul Varsanufie- in cintea Hramului Bisericii: Acoperaminul Maicii Domnului,unde sinteti asteptati,toti cei care puteti si aveti dragoste sa mergeti...de la capatul tramvaiului 11 ,cu masina 162,pina la Balastiera lui Erbasu', 2-3 statii -nu stiu sigur ca n-am socotit-,apoi,pe linga Balastiera ,pe jos,pina la ..RUINA.
Repet,pt cei care nu stiti,inca: la Ruina Chiajna, acum aproape 2 ani,au fost "detasati",de la M-rea Radu-Voda (Sf Nectarie,Bucuresti),2 preoti (calugari) : pr Athanasie si Gavriil,care s-au ostenit ,pentru ca la Ruina sa "rasara" aceasta Bisericuta. Intiiul Hram :Acoperamintul Maicii Domnului,si al-doi-lea: Sf Ioan Hozevitul.

Last edited by Ivanacristescu; 29.09.2012 at 11:46:00.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2012, 01:37:55
Ekaterina's Avatar
Senior Member

Implicit Pomenirea Sfantului Ioan Kukuzel - 1 octombrie

El a fost de neam slav, din cetatea Dracha. El de foarte tanar a fost luat la scoala de muzica de la Constantinopol, unde s-a facut cel mai iubit cantaret al curtii imperiale. Dar temandu-se de lingusirile si laudele oamenilor, loan a fugit la Sfantul Munte Athos si s-a ascuns la Marea Lavra, ca pastor umil de oi. El a dus viata de mari si neobisnuite nevointe. Maica lui Dumnezeu i s-a aratat lui in doua randuri. El s-a savarsit catre Domnul in veacul al doisprezecelea. Sfantul Nicolae Velimirovici.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vecernia zilei + cristiboss56 Despre Vecernie 15 01.02.2016 21:26:36
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. voxdei55 Generalitati 8 04.12.2010 22:48:51
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30
Informatia zilei silverstar Stiri, actualitati, anunturi 4 24.04.2009 08:30:11