Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 20:50:09
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si ce crezi ca in puscarii si discotecti nu sunt adventisti de exemplu?
Dulce naivitate..
Mi-ai adus aminte de bancul acela cu ambasada rusă la Washington.
Sunt și adventiști în pușcării... de exemplu în Penitenciarul Iași este un viețaș adventist... fost ortodox, convertit la adventism în pușcărie.
Vechi 25.08.2011, 20:50:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si inca un citat plin de invatatura duhovniceasca, in stilul adventist de intelegere "profunda" a Scripturii:

"Și el, aruncând arginții în templu, a plecat și, ducându-se, s-a spânzurat." (Matei 27:5)

"Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea" (Luca 10:37)
Cu o singură diferență: pasajul din Evrei 6,1-6 este din aceeași carte, din același capitol și are aceeași temă...

P.S. Ai uitat al treilea verset: Ioan 13,27 "Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând."

Last edited by osutafaraunu; 25.08.2011 at 20:53:12.
Vechi 25.08.2011, 21:02:00
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Sunt și adventiști în pușcării... de exemplu în Penitenciarul Iași este un viețaș adventist... fost ortodox, convertit la adventism în pușcărie.
Inseamna ca a mai existat cel putin un adventist in puscarie, care l-a ademenit pe bietul vietas asistenta socio-familiala a fost benefica.

Last edited by ioanna; 25.08.2011 at 21:06:06.
Vechi 25.08.2011, 21:08:39
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot.
Cu siguranta ca episcop nu inseamna tot batrin. Si cu siguranta ca Timotei, de exemplu, care era si el preot, nu a fost batrin atunci cind sfintul Apostol Pavel l-a hirotonit preot. Deasemenea, sfintul apostol Pavel ii spunea lui Timotei sa nu se grabeasca sa-si puna miinile peste ceilalti (adica sa transmita harul preotiei dupa ce analizeaza omul asupra caruia vrea sa-i transmita acest har). Aceasta realitate din Biblie este complet diferita de viziunea dumneavoastra despre preotie

Iar referitor la citatele pe care le-ati dat, ca sintem cu totii preoti. Asa si este, conform viziunii despre preoti a Vechiului TEstament: preotii aduceau jertfe, stropeau cu singele animalului jertfit templul si toate vasele din templu pentru a fi purificate, iar apoi mincau animalul jertfit. Asta fac si crestinii de azi: Cristos este jertfa, cu adevarat; deci crestinii nu mai trebuie sa aduca nici o jertfa, insa trebuie sa manince jertfa adusa. Iar crestinii care se hranesc cu trupul si singele Domnului, cum faceau si preotii Vechiului Testament, sint neamul de preoti la care se referea sfintul apostol Pavel.

Last edited by nutucutu; 25.08.2011 at 21:11:13.
Vechi 25.08.2011, 21:09:31
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Doamna, va recomand cu dragoste sa nu mai talcuiti Scriptura dupa cum vi se pare dumneavoastra ca "suna mai bine". E chiar hilar. In loc sa intelegeti cuvintele pe care Hristos le-a transmis Apostolilor: "Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele iertate vor fi etc." (preotia sacramentala, evident), dumneavoastra insistati sa va imaginati Biserica ca pe un imens cimitir condus de batrani si supraveghetori. Ca n-aveau apostolii alta treaba decat sa "aseze batrani" si sa randuiasca supraveghetori. Sa-i supravegheze de ce, sa nu le dea dragostea pe dinafara?

Ma rog, eu inteleg ca modelele neoprotestante au o puternica teologie sociala, din care nu trebuie iesit pe verticala pentru ca nu exista o astfel de conexiune, dar lasati Biserica Ortodoxa sa aiba preotii ei care duc mai departe cuvantul Mantuitorului pe care l-am citat mai sus.
In cazul asta, cum de se numeste "dregatorie" si nu "parohie"?

N-ar fi rau sa duca preotii ortodocsi mai departe Evanghelia, insa cei care o duc sunt tocmai ceilalti, protestantii si catolicii, barbati si femei. Chiar azi i-am vazut in actiune si un pastor evanghelist, cand a auzit ca am fost atat in bisericile ortodoxe cat si catolice si anglicana, mi-a dat cartea lui de vizita in cazul in care ma intereseaza evanghelizarea pe strazi, in Franta si Belgia. M-am gandit la voi cum stati sa va bateti cu pumnii in piept ca interpretati bine Evanghelia dar in practica o raspandesc ceilalti. Si cum Domnul a profetit raspandirea Evangheliei pe tot pamantul inainte de venirea Sa pentru ca nimeni sa nu zica ca nu a stiut, inseamna ca tocmai ceilalti o interpreteaza bine din moment ce prin ei se infaptuiesc cuvintele Domnului.
Si am vorbit si cu niste catolici harismatici. Le-am povestit despre ortodocsi cu opozitia lor la Filioque (habar nu aveau de conflictul Filioque de care tin ortodocsii cu dintii!! ) si argumentul lor cu sfintele moaste, la care stiti ce mi-a raspuns? Ca el a fost martor de nenumarate ori la vindecari inclusiv de boli incurabile ca SIDA, a fost martor la multiplicare de paini si mi-a mai insirat si altele, fara ajutorul nici unei moaste. Si mi-a zis ca episcopii s-au impotrivit la inceput miscarii insa lucrarea Harului nu au putut sa o impiedice. Le-am zis si parerea unora de aici cum ca ar fi diavolul ca sa ii insele si sa nu ajunga la dreapta credinta. Mi-a raspuns ca, avand in vedere ca ortodocsii sunt atat de inchisi si in plus se si neaga reciproc (am aflat noutati despre raca dintre Patriarhia Romana si cea Ruseasca de care nu aveam habar dar de care ei se izbisera cand au incercat sa ii reuneasca si pe unii si pe altii pentru discutii) si avand in vedere slaba evanghelizare pe care o fac ortodocsii, raman oricum ei pentru a evangheliza. Si au dreptate. Domnul a proorocit ca se va intampla si nu a zis ca o Evanghelie falsa va fi propovaduita pana la capatul pamantului ci exact Evanghelia Lui. Deci interpretarea protestanta si catolica harismatica este cat se poate de buna.

Iar azi au fost ceva convertiri iar unii din cei convertiti au ajuns la noi in urma a tot felul de intamplari neasteptate care i-au obligat sa ramana in oras in ciuda vointei lor. Duhul Sfant lucreaza intr-adevar, dar nu prin cei care iubesc mai mult adevarul lor decat cel evanghelic.

Si aveti dreptate ca pe aici sunt "hranitori cu lapte", cu greu se mananca Evanghelia Domnului de unii...

Last edited by Adriana3; 25.08.2011 at 21:21:38.
Vechi 25.08.2011, 21:22:54
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Da se intelege si asta e ceva anormal?
Nu este nimic anormal, este purul adevar :)
Vechi 25.08.2011, 21:26:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Adriana, n-ar fi rau sa nu mai critici tu atata pe preoti, ci sa faci ceva concret. Vad ca barfesti Biserica Ortodoxa pe la toate colturile, cu orice ocazie, e si asta o activitate, insa n-ar fi mai bine sa mergi in lucrare de evanghelizare, daca te crezi capabila ca poti sa le dezvalui oamenilor adevarul,decat sa denigrezi pe altii? De ce crezi ca se "agita" atat de mult clericii crestinii in Franta, iar acum sunt dispusi sa colaboreze "frateste", sa-si repartizeze zonele de "lucrare misionara", nu-i mai intereseaza ça cei convertiti sunt catolici, protestanti sau evaghelisti... crestini sa fie? pt. ca Franta isi pierde identitatea culturala si religioasa, Islamul "castiga teren" in fata Crestinismului, de la an la an, generatie la generatie. (valabil si pentru Beligia)

Last edited by ioanna; 25.08.2011 at 21:34:14.
Vechi 25.08.2011, 21:36:33
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Inseamna ca a mai existat cel putin un adventist in puscarie, care l-a ademenit pe bietul vietas asistenta socio-familiala a fost benefica.
Ai dreptate. Trebuie sa mai fi existat un adventist prin puscarie. Eu chiar stiu de mai multi. Nu stiu daca ai auzit de ASUP (Asociatia Serviciului Umanitar pentru Penitenciare). Este o asociatie adventista, a caror membri au autorizatie de intrare in penitenciare, in anumite zile si ore stabilite in acord cu conducerea penitenciarelor.

Ce ti-e si cu sambatarii astia. Nici la parnaie nu scapi de ei.
Vechi 25.08.2011, 21:38:45
zzzzzz zzzzzz is offline
Banned

Data înregistrării: 22.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ai dreptate. Trebuie sa mai fi existat un adventist prin puscarie. Eu chiar stiu de mai multi. Nu stiu daca ai auzit de ASUP (Asociatia Serviciului Umanitar pentru Penitenciare). Este o asociatie adventista, a caror membri au autorizatie de intrare in penitenciare, in anumite zile si ore stabilite in acord cu conducerea penitenciarelor.

Ce ti-e si cu sambatarii astia. Nici la parnaie nu scapi de ei.
nasol.....
Vechi 25.08.2011, 21:40:40
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Si cu siguranta ca Timotei, de exemplu, care era si el preot, nu a fost batrin atunci cind sfintul Apostol Pavel l-a hirotonit preot.
Unde scrie ca Timotei a fost preot hirotonit de Sfantul Apostol Pavel? Da-ti citatul din Scriptura.

Repet: in crestinismul apostolic nu existau preoti ("iereus") pamantesti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38