![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"...iar citatele care le-au fost atribuite de coreligionarii dumneavoastra, adevarate sau nu, numai la iubire nu indemnau." Bine ziceți: "le-au fost atribuite"!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E posibil doar ca cel ce le citeste sa le priveasca prin prisma unor conceptii ecumensite, dar aceste conceptii ecumensite sunt de fapt un umanism ateu, si ce legatura sa aiba sfintii cu ateismul? Asadar daca spun ei ceva impotriva catolicismului, protestantismului, hinduismului, din dragoste de Dumnezeu, de adevar, de ortodocsi, de catolici si de alti oameni spun aceste lucruri. Numai ca trebuie sa iubeasca si adevarul cel ce le citeste. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma indoiesc ca exista o conspiratie a unor ortodocsi care falsifica citatele sfintilor sau duhovnicilor. Pot fi doar luate din context sau neintelese de cel ce le citeste (care are alte conceptii privitoare la crestinism decat cele adevarate).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ve vă macină lipsa Adevărului, unde vă este identitatea dacă sunteți în Adevăr? Dacă credința catolică este completă, ce urmărește de fapt prin unirea bisericilor? De nu-și vede de credința ei (BC), iar cine dorește să intre în ea să fie primit, fără a fi forțat? Unde este iubirea când tu forțezi lucrurile? De ce se dorește unirea bisericilor? Care este ideea ecumenismului? ps: duhovnicii ortodocși reacționează la ideea de a nu-și pierde identitatea (Ortodoxia care este Adevărul)...toți marii duhovnici așa afirmă: pe viață și pe moarte...asta însemnă credință "pe vață și pe moarte"...nu tot felul de mesaje de "pace și iubire" dar în spate se fabrică tancuri și arme și legi împotriva legilor lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: a avea indoile față de un om a lui Dumnezeu este mare semn de întrebare pe care ar trebui să ți-l ridici față de tine și nu față de el! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In mintea stramba si lucrul drept se stramba!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Deocamdata cei care doresc unirea confesiunilor crestine sint la stadiul de rugaciune pentru atingerea acestui obiectiv. Nu prea vad fortare aici. 3. Probabil pentru ca Domnul nostru Isus Cristos s-a rugat "pentru ca toti sa fie una...", iar noi ne straduim sa facem voia Domnului nostru. 4. Eu stiu ca traiesc printre ortodocsi si nu mi-am pierdut identitatea de catolica; sint nenumarati ortodocsi care traiesc in Italia, Spania, Irlanda si nu si-au pierdut identitatea de ortodocsi. Raminem ai Domnului, oriunde am trai, numai daca apelam la ajutorul Lui. Last edited by nutucutu; 31.10.2011 at 07:42:06. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|