Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2011, 10:23:31
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Domnul a spus:"Eu sint invierea si viata". La timpul prezent.

"EU sunt invierea si viata". Luati acest adevar, rostit de Domnul Iisus, la ce timp vreti (nu discutam despre asta). Dar, luati-l in intregime. Nu-l ciuntiti. Cei morti in credinta au nevoie de INVIERE pentru a trai.

Pentru dvs., spusele Mantuitorului ar suna astfel:" eu sunt viata fara inviere".

Citat:
Care e de fapt motivul pentru care postati la aceasta sectiune?
Sa atrag atentia asupra unui adevar (acoperit de minciuna): revenirea Domnului Iisus Hristos si INVIERE (singura nadejdea pentru cei adormiti - cum ne spune Sfantul Apostol Pavel). Despre revenirea Domnului si INVIERE ne vorbesc Scriptura si Crezul. Sa luam aminte la acestea.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 10:36:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Pertinenta observatie! Intr-adevar, n-am nici o treaba cu voi, AZ7 si nici n-as vrea sa am vreuna.
Atunci de ce ni te-ai adresat? Cand comunici cu cineva, trebuie sa stii sa-l asculti si sa-i raspunzi la ceea te intreaba. Este o chestiune de educatie elementara.

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Daca pt. voi, Hristos a fost inconstient cand a murit, inseamna ca nu are fire divina,
Pe Cruce a murit (de moarte adevarata) "omul Iisus Hristos, care S-a dat ca pret de rascumparare pentru toti" (1 Timotei 2:5,6- citez din memorie).

In plus, nu am avut curajul sa afirm ca Domnul, pe timpul mortii a fost constient sau inconstient. Este o problema care ma depaseste (ne depaseste pe toti). Dar, despre oamenii care mor, pot sa spun raspicat ca nu sunt constienti de nimic (o spune clar Sfanta Scriptura).

Pana una alta, eu iti doresc ca Domnul sa-ti calauzeasca cugetul catre fagaduintele Sale, care urmeaza sa se implineasca (revenirea Sa si invierea celor morti in credinta).
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 10:57:14
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Haideti sa facem o recapitulare strict la subiectul topicului -care sint principalele variane de interpretare a invierii si a revenirii lui Iisus.

-Pozitia oficiala a bisericii ortodoxe din cite am inteles (poate gresesc) referitoare la venirea lui Iisus se refera nu la o venire vizibila ochiului asupra trupului Lui ci doar a efectelor evenimentelor Judecatii.

Aceasta interpretare este impartasita si de alte ramuri crestine insa nu de toate .
Alte ramuri crestine vad o venire trupeasca vizibila insa fara ca venirea Sa sa atinga pamintul (probabil ca mai exista si alte interpretari).

Un lucru mai putin stiut este faptul ca in divinitatea si in venirea Sa nu cred doar crestinii ci si anumite ramuri calugaresti sufi (independente doctrinar dar arondate islamului) si unele ramuri hinduse.
Aici se remarca o interpretare in care Iisus vine la fel ca prima data (trup nascut) insa inainte de a se implini toate semnele venirii si prezentarii publice internationale nu va fi recunoscut decit de f. putini (venirea ca Steaua diminetii aflata de putini) iar acestia pina atunci vor pastra secretul.

In legatura cu invierea la fel exista mai multe interpretari.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 13:11:23
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
[b]"EU sunt invierea si viata".
Pentru dvs., spusele Mantuitorului ar suna astfel:" eu sunt viata fara inviere".
[/u]
El este invierea si viata: exact cum a spus. El este viu si noi la fel pentru ca sintem cu EL. Ne-am consacrat Lui din momentul botezului si astfel sintem ai Lui. Fiind ai Lui, sintem cu El mereu. Iar invierea inseamna in primul rind invierea din momentul botezului, cind Viata ne-a atins si a intrat in noi. Invierea inseamna si invierea din momentul in care ne hranim cu Trupul si SIngele Domnului, cind alungam pacatul din noi. Inviere inseamna fiecare victorie pe care o avem asupra pacatului.

Eu sint invierea si viata inseamna ca Mintuitorul este atit viata cit si inviere nu una inaintea celeilalte. Sintem vii si avem viata vesnica in noi daca sintem ai Lui, fie aici, fie in viata viitoare si sintem morti si fara viata daca alegem pacatul, fie ca traim pe pamint, fie in viata viitoare. Toti sfintii care s-au atasat cu toata fiinta lor de Domnul nostru erau si sint vii: exact ca Isus; au facut faptele pe care le-a facut Isus atit pe pamint cit si dupa moartea lor fizica. Iar noi, poate ca sintem morti chiar daca vocea ni se aude. Moartea inseamna pacat. Atita vreme cit avem pacate sintem morti. Lepadarea de pacat si iertarea pacatelor pe care Isus a binevoit sa ne-o acorde inseamna inviere si viata.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 13:33:36
Banned

Implicit

Citat:
El este invierea si viata: exact cum a spus. El este viu si noi la fel pentru ca sintem cu EL. Ne-am consacrat Lui din momentul botezului si astfel sintem ai Lui. Fiind ai Lui, sintem cu El mereu. Iar invierea inseamna in primul rind invierea din momentul botezului, cind Viata ne-a atins si a intrat in noi. Invierea inseamna si invierea din momentul in care ne hranim cu Trupul si SIngele Domnului, cind alungam pacatul din noi. Inviere inseamna fiecare victorie pe care o avem asupra pacatului.

Eu sint invierea si viata inseamna ca Mintuitorul este atit viata cit si inviere nu una inaintea celeilalte. Sintem vii si avem viata vesnica in noi daca sintem ai Lui, fie aici, fie in viata viitoare si sintem morti si fara viata daca alegem pacatul, fie ca traim pe pamint, fie in viata viitoare. Toti sfintii care s-au atasat cu toata fiinta lor de Domnul nostru erau si sint vii: exact ca Isus; au facut faptele pe care le-a facut Isus atit pe pamint cit si dupa moartea lor fizica. Iar noi, poate ca sintem morti chiar daca vocea ni se aude. Moartea inseamna pacat. Atita vreme cit avem pacate sintem morti. Lepadarea de pacat si iertarea pacatelor pe care Isus a binevoit sa ne-o acorde inseamna inviere si viata.
Totusi, v-a scapat ceva esential, bine conturat atat in Sfanta Scriptura cat si in Crez.
"Voia Tatalui Meu este ca cine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si EU il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40)

"Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin" (Crezul)

Poate aveti ceva sa ne spuneti despre revenirea Domnului si invierea din ziua de apoi.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 14:11:47
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Totusi, v-a scapat ceva esential, bine conturat atat in Sfanta Scriptura cat si in Crez.
"Voia Tatalui Meu este ca cine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si EU il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40)

Poate aveti ceva sa ne spuneti despre revenirea Domnului si invierea din ziua de apoi.
si tu uiti ceva esential

24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 14:41:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
si tu uiti ceva esential

24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
Nu am uitat nimic. Cunosc versetele postate de tine si le consider edificatoare. Primul pasaj este un verset profetic vorbeste despre INVIERE (trecerea de la moarte la viata). Al doilea pasaj este foarte limpede si vorbeste despre invierea din ziua de apoi (când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia).

Nu te poticni in timpul verbelor. Profetiile viitoare sunt rostite, de multe ori, folosin prezentul sau chiar trecutul (ex: Isaia 53 vorbeste despre Domnul Iisus de parca s-ar fi intrupat si jertfit inainte de anul 700 inainte de Hristos).

Mihai, tu esti student la teologie. Poate ne spui ceva despre invierea din ziua de apoi, despre care ne vorbeste Mantuitorul in Sfanta Scriptura. Sau despre asteptata inviere a mortilor despre care se vorbeste in Crez.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 14:48:19
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Nu am uitat nimic. Cunosc versetele postate de tine si le consider edificatoare. Primul pasaj este un verset profetic vorbeste despre INVIERE (trecerea de la moarte la viata). Al doilea pasaj este foarte limpede si vorbeste despre invierea din ziua de apoi (când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia).

Nu te poticni in timpul verbelor. Profetiile viitoare sunt rostite, de multe ori, folosin prezentul sau chiar trecutul (ex: Isaia 53 vorbeste despre Domnul Iisus de parca s-ar fi intrupat si jertfit inainte de anul 700 inainte de Hristos).

Mihai, tu esti student la teologie. Poate ne spui ceva despre invierea din ziua de apoi, despre care ne vorbeste Mantuitorul in Sfanta Scriptura. Sau despre asteptata inviere a mortilor despre care se vorbeste in Crez.
mai citeste odata versetele, poate te prinzi. Hristos este destul de clar, nu lasa loc de interpretari.
daca vrei sa afli ceva despre invierea din ziua de apoi cauta pozitia oficiala BOR in legatura cu aceste subiect. Aceeasi pozitie o am si eu.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 15:10:26
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Nici unul din versetele pe care mi le-ati dat nu contrazice crezul nostru, in schimb il contrazice pe-al dumneavoastra. Daca cred in Dumnezeu am viata vesnica. Nu sint mort provizoriu iar apoi am viata. Am viata vesnica, iar in ziua de apoi imi voi capata si trupul. Astept invierea mortilor, pentru ca atunci bucuria noastra va fi deplina. Cel rau va fi invins.

Nu prea am ce sa va spun despre ziua de apoi si nici despre invierea mortilor. Pe crestinii catolici ii preocupa foarte mult prezentul: ce facem noi astfel incit nici o secunda a vietii noastre sa nu fie irosita. Ce va fi la invierea mortilor si in ziua de apoi? Nu ma intereseaza; Domnul are grija de toate. Si orice ati crede, ca exista sau nu suflet, in ziua aceea Domnul nu ne va intreba nici cite biblioteci am citit, nici cit de mult am inteles legea Domnului sau mersul steleor. Vom fi intrebati cum si cit i-am slujit Domnului si cit de mult ne-am iubit aproapele.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 15:12:13
Banned

Implicit

Citat:
mai citeste odata versetele, poate te prinzi. Hristos este destul de clar, nu lasa loc de interpretari.
Le-am citit de multe ori, punandu-le in contextul a tot ce ne invata Mantuitorul si Sfintii Apostoli despre nadejdea invierii mortilor si mostenirea vietii vesnice. Este evident faptul ca viata vesnica a celor morti in credinta este legata de invierea lor ("Eu sunt invierea si viata").

Citat:
daca vrei sa afli ceva despre invierea din ziua de apoi cauta pozitia oficiala BOR in legatura cu aceste subiect. Aceeasi pozitie o am si eu. :
Invierea din ziua de apoi este adevarata nadejde pentru cei morti in Hristos. Este o Evanghelie pe care trebuie sa o marturisesti. Nu ma poti trimite, cu lehamite, la pozitia oficiala BOR. Chiar nu poti sa spui nimic despre invierea din ziua de apoi? Tu nu esti insufletit de asteptarea acestei invieri? ("astept invierea mortilor si viata vecului ce va sa vie"). Ai ceva mai bun de marturisit (vre-un inlocuitor al nadejdii invierii)?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08