Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 16:29:21
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Sa facem un mic exercitiu "matematic", de logica: plecam de la premisa (acceptata de noi toti, ca de-aia ne "certam" de ceva timp) ca Biserica este doar una!
[list=1][*]ortodoxia este Biserica, (rezulta) => orice altceva este fals![*]ortodoxia nu este Biserica, => o infinitate de alte posibilitati![*]"orice alta posibilitate" este Biserica => ortodoxia nu este Biserica! + Care din "orice alta posibilitate" este Biserica?
Dvs. ati dat doar trei variante, in care sa nu lipseasca cuvantul ortodoxie, de parca ar fi centru credintei crestine. Mai exista si varianta a patra:
- Biserica este formata din toti credinciosii care cred in ceea ce a facut si a promis ca va face Mantuitorul si pazesc poruncile lui Dumnezeu (Apocalipsa 12:17; 14:12).
Vechi 25.08.2011, 16:31:00
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
(ex: ieri, in timp ce ma intorceam spre casa, cu masina, am ramas fara orice fel de frana - frana de mana nu aveam de mult si nu am reparat-o iar acum m-a lasat, de tot,pe nepregatite si cealalta frana. Avand in vedere faptul ca eram in mers (ruland uneori si cu 100/ora ), ghiciti ce am patit in momentul cand am ramas fara frane. Va spun doar atat: nu am patiti absolut nimic, nici eu si nici masina (desi eram in ora de trafic) si nici nu am lovit pe nimeni (puteam foarte lesne sa accidentez pe cineva). Nu va povestesc mai multe detalii. Nu are rost. Un singur lucru vrea sa-l mai spun: slavit sa fie Dumnezeu.
Cred ca ar fi cazul sa va rezolvati problema cu frana. Nu de alta, dar puteti pieri atat dumneavoastra, cat si alti semeni. Iar daca dumneavoastra pieriti din ignoranta, ca nu ati reparat-o, ganditi-va macar ca sunt multi care pot pieri in mod nevinovat. Sa va lumineze Dumnezeu ca tare mult ma infricosati din cele ce marturisiti.
Vechi 25.08.2011, 16:32:44
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
In sfarsit isi arata naravul adriana. Asa am zis mai de mult ca nu m-ar mira sa fie adventista . Deci sabatul trebuie respectat adriana? Apoi nu uita ca erau episcopi ,preoti si diaconi inainte de venirea lui Constantin, sunt pomeniti in n scrieri! Din ortodoxa ai devenit crestin din turma lui Iisus apoi anglicana si acum adventista :))
Ce nu inteleg eu (adica inteleg foarte bine) este de ce lauda osutafaraunu pe adriana in lucrurile care ii convin dar nu condamna si celelalte lucruri ale adrianei gresite din punct de vedere advent ? Dar probabil ca biserica adventa va avea femei in biserica.
In afara ca Moise a fost povatuit de demoni!!!
Sa revenim la adriana. Dupa parerea ei Pavel a scris uneori neinspirat deci Nt nu este in totalitate inspirat de Dumnezeu (ce parere ai osutafaraunu?), el scriind sub impulsul legii evreiesti in scrisoarea numarul 1 catre corinteni si considerand femeia sub barbat sau supusa lui! Astfel ca in Galateni el se corecteaza?!? Desigur in interpretarea Adrianei! Dar scrisorile scrise sunt scrise se pare cam in aceasi perioada. Apoi Pavel in alta scrisoare mai spune : 1 Timotei cap 2 11. Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea.
12. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.
Probabil ca aceasta scrisoare a fost scrisa de altcineva (sau cine stie ce idee ii mai vine acestei doctorite in special de suflete) deoarece oricum a fost scrisa dupa primele 2 scrisori mai sus!
Revin la osutafaraunu : mai omule voi doi va asemanati.Tu si adriana. Scrieti mult si gresit si nu intelegeti niciodata. Dar de ce ii dai dreptate adrianei atunci cand dupa tine are dreptate dar nu ii spui si unde greseste?
Faptul ca noi suntem preoti nu inseamna nimic. Ortodoxia recunoaste acest lucru fiecare este un preot. Dar nu toti au functii de conducere! Pai atunci in Vt a uitat Dumnezeu sa se tina de cuvant? Deoarece iata si Israel a fost un popor de preoti:
Imi veti fi o imparatie de preotisi un neam sfant. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel." Din cate stiu eu numai din leviti erau alesi preoti cu functii de conducere! Asa ca iara gresesti! Poporul Israel in Vt era un neam de preoti pentru neamuri asa cum crestinii sunt preoti pentru cei nebotezati!
La evrei doar levitii erau preoti, la crestini toti cei carora Domnul le-a spalat pacatele cu sangele Sau. Nu exista alti preoti la crestini in NT fie ca va place, fie ca nu. Eu tot astept sa-mi dea cineva primul text in care, in loc de batrani apare preot, nu prin traducere gresita, ci sa fie preot si in original.
Vechi 25.08.2011, 16:36:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
La evrei doar levitii erau preoti, la crestini toti cei carora Domnul le-a spalat pacatele cu sangele Sau. Nu exista alti preoti la crestini in NT fie ca va place, fie ca nu. Eu tot astept sa-mi dea cineva primul text in care, in loc de batrani apare preot, nu prin traducere gresita, ci sa fie preot si in original.
Vi s-a spus ca apare cuvintul "presbiter", "episcop", "iconom". Sint acestea sinonime cu "batrin"? Nu, sint sinonime cu "preot".
Vechi 25.08.2011, 16:38:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In sfarsit, Adriana, ti-ai vazut visul cu ochii! Mai ramane sa-ti gasesti o parohie...
Sper ca intelegi de gluma...
Inteleg de gluma :)
Nu imi trebuie parohie ci imi trebuie o biserica ortodoxa unde femeia sa fie intr-adevar iubita asa cum este iubit si barbatul. Insa la cate rautati suscita subiectul, se pare ca femeia este facuta sa incaseze suturi in permanenta pentru ca i-a dat Dumnezeu un x si nu un y. In fine, dragoste cu forta nu se poate, pacat ca nu am putut alege unde sa fiu botezata. Cu siguranta nu as fi ales BO la cate vad pe aici.
Imi aduce aminte de misiunea sorei Emmanuelle la ortodocsii copti in Egipt unde femeile erau convinse ca erau facute pentru a fi batute de barbat. Pana la noi s-a mai evoluat putin, dar vad ca nu foarte mult. Pai dragelor, daca va face placere sa luati suturi, nimeni nu va poate impiedica. Tineti-o tot asa. :)

Last edited by Adriana3; 25.08.2011 at 16:41:42.
Vechi 25.08.2011, 16:43:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Eu stiu ca biserica ne considera un neam de preoti si pe noi enoriasi! Dar fara putere de conducere si fara sa fim hirotoniti ! Adica fara o oarecare putere. Exemplu cel mai clar il arata episodul cu Simion. Acesta vazand ca unora le este dat Duhul Sfant prin punerea mainilor cere si el acest lucru oferind bani!
Daca ar fi cerut prin credinta si nu prin bani, i s-ar fi dat.
Vechi 25.08.2011, 16:44:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
exemple de patimi care au fost ridicate abia la sfarsitul vietii omului, tocmai ca sa nu se mandreasca.
Propovaduiti invatatura amagitorului, care vrea ca oamenii sa ramana in starea lor de pacatosenie.

Dumnezeu ne invata cu totul altceva:
"Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, si-au rastignit firea pamînteascã împreunã cu patimile si poftele ei."(Galateni 5:24).

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Avem o istorie bogata, e drept.
Asa este. Aveti enorm de multe exemple de oameni care au murit in patimile si poftele lor. O fi uitat Dumnezeu sa le ridice patimile la sfarsitul vietii? Sau, le-a fost respectata alegerea gresita, pe care au facut-o de-a lungul vietii si pe care nu i-ati ajutat sa si-o schimbe (ca nu cumva sa se mandreasca).
Vechi 25.08.2011, 16:46:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, din nou gresesti! Te-a mai intrebat cineva inainte, si am sa te intreb si eu acelasi lucru.Daca toti suntem preoti, de ce atunci Pavel il atentioneaza pe Timotei ca mainile sa nu-si puna in garaba pe nimeni? (1 Timotei 5-22). Mai era nevoie sa fie unsi? Iar ritualul cu punerea mainilor, unde l-ai gasit tu, in Vechiul Testament la sfintirea preotilor? A ales Dumnezeu in Vechiul Dumnezeu femei preoti? Se schimba oare Dumnezeu? Se razgandeste el peste noapte? Sau Moise a falsificat si el cuvintele Domnului in cartile sale? Eu unul nu cred! Cum a pedepsit-o Dumnezeu pe Mariam cand a vrut si ea sa faca acelasi lucru ca si Moise? E o dovada clara ca preotia e un lucru exclusiv barbatilor. Doamne ajuta!
Inainte sa va raspund, cautati in VT ce insemna ungerea.
Vechi 25.08.2011, 16:49:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cred ca ar fi cazul sa va rezolvati problema cu frana. Nu de alta, dar puteti pieri atat dumneavoastra, cat si alti semeni. Iar daca dumneavoastra pieriti din ignoranta, ca nu ati reparat-o, ganditi-va macar ca sunt multi care pot pieri in mod nevinovat. Sa va lumineze Dumnezeu ca tare mult ma infricosati din cele ce marturisiti.
Aveti perfecta dreptate. Se putea petrece o grozavie. Dumnezeu m-a scapat, de asta data, de consecintele inconstientei mele. Slavit sa fie Dumnezeu.

P.S. De acum inainte voi circula numai cu ambele siteme de franare bine puse la punct.

Last edited by grasu77; 25.08.2011 at 16:52:00.
Vechi 25.08.2011, 16:50:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca te iei dupa traducerile neoprotestnate n-o sa intalnesti cuvantul preot.
Daca ma iau dupa traducerile ortodoxe romanesti nu o sa gasesc cuvantul batranii/prezbiteri. De ce ar trebui sa am incredere in cei care modifica Biblia? Si nu este singura modificare...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38