![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am cautat acest topic pentru ca nu-mi place sa deschid unul nou si nici nu ar avea rost.
Am si eu o intrebare legata de sanatate. De cand ma stiu am avut si am tensiunea mica, nu am facut nici un demers in acest sens, fiind, de altfel o persoana care nu baga in seama problemele de sanatate fizica, ci doar tulburarile psihologice, daca apar...Insa, acum stiu ca problemele de ordin fizic pot sa genereze probleme de ordin psihic. Doresc sa intreb si eu, cum poate influienta sanatatea unui om, tensiunea mica a acestuia ? Stiu ca tensiunea mare presupune o atentionare mai aparte, aceasta duce la probleme mai evidente, decat tensiunea mica. Dar, as dori, totusi, sa stiu ce disfunctii pot aparea la nivelul organismului datorita tensiunii mici a unui om ? iar aici ma refer la probleme de ordin fizic, cat si psihologic. Am si ceva probleme de inima, descoperite cu multi ani in urma, insa am ignorat in totalitate tratamentul recomandat pentru acestea, traind (atunci), intr-un mediu care nu-mi permitea inhalarea de pastile pe baza de calmante sau somnifere. Tensiunea mea este 10,0-10,4 , probabil tensiunea sistolica, apoi 48 tensiunea diastolica, iar bataile pe minut fiind de 62. Uneori, abia daca-mi dau seama ca respir, iar aceasta ma determina sa-mi rezer cateva momente de respiratie si inspiratie adanca. Aceasta tensiune mica poate genera dereglari ale somnului, respectiv insomnii ? Ce as putea face in acest sens ? Alimentatia are vre-un rol ? (cu siguranta, dar care ? ) Nu beau cafea. Daca as putea gasi ceva remedii naturiste, ar fi si mai bine. Poate ceaiul verde, care este si un energizant, dar si un foarte bun detoxifiant (japonezii folosindu-l deseori in loc de cafea, continand, de asemenea cofeina). ...de cand ma stiu am aceasta tensiune, ca atare, cand este nevoie de recoltare de sange, de fiecare data ma chilaresc asistentele acelea de nu mai pot.(nici venele nu prea se vad) Apopos, am grupa A 2, daca ar avea vre-o relevanta...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multi cred ca nu-i asa grav sa fi hipotensiv dar nu-i asa ptr ca apar ameteli .transpiratii ,oboseala ,palpitatii .Circulatia periferica deficitara de aici amorteala picioarelor ,varice .intr-un spatiu inchis sau supraaglomerat poti sa lesini Am auzit ca hipotensiunea poate fi mostenita in special de noi femeile dar la mine nu e cazul.
|
||||
|
||||
![]()
Primul sfat este sa mergi la cardiolog ..apoi daca zici ca nu bei cafea ceaiul verde bun ,mananca mai sarat un pic ,bea un paharut vin rosu , ciocolata ,magneziul ajuta si el ..exista la farmaciile cu produse naturiste un sirop care regleaza tensiunea ..Bine ar fi sa le iei pe rand sa vezi ce te ajuta ..eu beau cafea dar recunosc nu -mi mai este de folos ..dar si daca n-o beau dimineata ..e mult mai rau . poate stiai toate astea si nu ti-am fost de folos ..ma scuzi ,tot binele ti-l doresc .
![]()
|
||||
|
||||
![]()
- infuzie de epurare, cu un amestec, in parti egale, in care intra herba de ghimpe, pufulita cu flori mici, coada soricelului, radacini de urzica alba, flori de galbenele si sulfina, radacini de brusture din care se beau cate 1-2 litri pe zi;
- tinctura antitumorala generala: rostopasca (40%), trei-frati-patati (30%), coada calului (20%), tintaura (8%) si traista ciobanului (2%); se consuma cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale, diluandu-se cu ceaiul de epurare; - tinctura antitumorala, specifica prostatei, preparata dintr-un amestec, in parti egale, cu flori de urzica alba, traista ciobanului, frunze de tuia, craite si saschiu, din care se iau cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, in ceaiul de epurare; - tinctura de echinaceea (1:5 in alcool 45%), din care se iau cate 30 de picaturi de trei ori pe zi in putina apa; - infuzie din muguri de pin (20-30 g la un litru apa), din care se beau 3 cani pe zi timp de doua saptamani, cu efect de reducere a inflamatiei glandei prostatice; - decoct din castane salbatice (2-3 seminte zdrobite si fierte intr-un litru apa); se bea cate o cana de ceai inainte de fiecare masa, timp de 3 saptamani, urmate de o pauza de 10 zile. - infuzie din ceai verde (2-3 cani pe zi); - ginseng siberian (3 capsule pe zi). - amestecul din radacini de tataneasa (20 g), flori de galbenele (20 g), flori de musetel (20 g), herba de busuioc (20 g), herba de ghimpe (20 g), flori de urzica alba (10 g), muguri de pin (10 g), din care se prepara un decoct cu o lingura amestec la 300 ml apa; se fierbe 4-5 minute la foc mic si se bea in cursul zilei avand efecte antiseptice, antiinflamatoare, anticongestive, diuretice si antitumorale. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Dupa cum se stie, ciocolata este un produs alimentar obtinut dintr-un amestec de cacao, unt de cacao, zahar si, uneori, arome si lapte. Originar de pe continentul american, arborele de cacao (Theobroma cacao) a ajuns in atentia europenilor dupa 1519, cand conchistadorul Hernando Cortez a fost servit de catre Montezuma, conducatorul aztecilor, cu o bautura preparata din seminte de cacao, numita „chocolatl“. Bautura era destul de amara pentru gustul spaniolilor, incat acestia i-au adaugat trestie de zahar, vanilie si scortisoara. In curand, acest preparat exotic a cucerit aristocratia spaniola, reteta prepararii sale fiind pastrata secreta, timp de un secol. Ulterior, bautura s-a raspandit in regatul Frantei si in Imperiul Britanic. Abia in secolul al XIX-lea, mai precis in 1847, o companie engleza a creat un proces tehnologic de solidificare a ciocolatei, iar, doi ani mai tarziu, un suedez a adaugat, la reteta originala, si lapte. Desi are o concentratie mica de cafeina, efectul psihostimulant al acestei bauturi se datoreaza prezentei unei substante inrudite, numita teobromina. Teobromina actioneaza si asupra inimii, marindu-i forta de contractie. Ciocolata mai contine si feniletilamina, o substanta capabila sa determine o stare pasionala si sa explice efectul pozitiv in combaterea deprimarii nervoase. De fapt, feniletilamina este considerata substanta care creste in momentul cand o persoana se indragosteste. Din aceasta cauza, ciocolata a fost considerata, multa vreme, un afrodisiac. Dependenta de ciocolata, o toxicomanie moderata Pe langa acestea, efectul antidepresiv se datoreaza si salsolinolului, care are efecte de stimulare a unor substante din creier, avand unele proprietati asemanatoare morfinei. Cercetari din deceniul trecut au mai pus in evidenta prezenta, in ciocolata, a anandamidei, substanta asemanatoare, ca efecte, cu principiile active prezente in canabis. In felul acesta, ne explicam mai bine stimularea simturilor si euforia indusa de consumul exagerat de ciocolata. Nu este de mirare, deci, ca se inregistreaza, la unele persoane, o dependenta asemanatoare celei observate la utilizatorii de canabis. Dependenta de ciocolata pare sa atraga mai ales femeile, care consuma mari cantitati. Se poate vorbi chiar de ciocolatomanie, la persoanele care consuma zilnic intre 100-500 de grame de ciocolata, si chiar mai mult. De obicei, acest tip de consumatori sunt indivizi cu grad de activitate fizica si psihica ridicat, cum se observa la sportivi, dansatori sau la unii intelectuali, care se culca tarziu, citesc mult, fumeaza, dar care nu au nici insomnii, nici anxietate, nici agitatie psihomotorie si nici macar crestere in greutate. Daca, insa, se intrerupe brusc administrarea de ciocolata, se declanseaza, imediat, o reactie anxioasa. Din cele relatate, se pare ca sunt suficiente date conform carora ciocolatomania este, de fapt, o toxicomanie moderata.” prof. univ. dr. Ostin C. MUNGIU |
|
|||
|
|||
![]()
Ory ,pentru tensiunea mica este bun intr-adevar vinul rosu ,dar mai bine rosu spre negru ,un pahar pe zi e suficient.
Nu e buna tensiunea mica ,e daunatoare pentru organism. Eu mai beau ceai de rozmarin ,e linistitor si am auzit ca e bun pentru hipotensiune.Se bea pina la 2 kg pe zi ,dar 2 cani de ceai(1/2 litru) inainte de mese eu cred ca e suficient. ceaiul de rozmarin are mai multe proprietati. |
|
|||
|
|||
![]()
Tensiunea mica nu permite organismului sa faca prea mult efort.
Dimineata ma scol uneori fara putere si atunci am constatat ca am tensiune mica . |
|
|||
|
|||
![]()
Am uitat sa spun ceva ,consumul sporit de lichide ,apa minerala in special ajuta la cresterea tensiunii.Cei care nu au probleme de sanatate pot consuma lichide pina la 2 litri pe zi,chiar peste 2 litri cand este cald.
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru sfaturi, Anita, Costel...etc.
Acum ceva saptamani stateam prost cu optimismul, sa-i spunem asa, aveam o stare mai nelinistita si am inceput sa beau un ceai sedativ. Dar, parca ma simteam si mai rau si sesizasem ca...inima abia-mi palpaia. Nu stiam ce se-ntampla cu mine, am intrat in panica....cand colo, am citit pe net ca ceaiul calmant nu este indicat oricui si, mai ales nu este indicat celor cu tensiune scazuta fiindca le-o scade si mai mult. Ei, acolo a fost beleaua... A doua zi am baut o cafea cat mine de mare si cand am simtit ca inima-mi bate zdravan in piept m-am bucurat, simteam ca am si mai multa energie.... Sunt foarte importante informatiile...sunt, de fapt, cea mai mare forta cu care te poti inarma. De la ceaiul verde mi se cam face greata dupa o ora-doua, dupa ce-l beau. Nu striu de ce, dar am mai auzit astfel de reactii la ceaiul verde si am inteles ca se datoreaza intolerantei fierii...Am sa ma mai documentez. In Japonia este o supa bazata pe alge de mare, nu are gust prea bun, dar am inteles ca este vorba tocmai de mult laudata alga spirulina in stare pura. De asemenea, mi se cam facea greata dupa cateva ore dupa ce mancam aceasta supa. Nu am renuntat la ciocolata (amara), dar se pare ca are si beneficii...oricum, nu abuzez de aceasta.
|
|||
|
|||
![]()
Eduard, colecistul cu pietre si pereti calcifiati trebuie scos urgent prin operatie (laparoscopic, operatia si recuperarea dureaza max. 5 zile), internarea 2 max 3 zile. Daca nu scoti colecistul cu pietre, el se poate sparge, pietrele pot migra prin canalul coledoc si in ambele cazuri poti deceda. E mult mai bine sa il scoti cand vrei tu, dacat sa faci complicatii si sa nu ai de ales, caz in care recuperarea va dura mult mai mult, operatia va fi chirurgie clasica si riscurile vor fi mai mari. Pietrele la colecist nu se trateaza, nu se resorb, nu se elimina (rareori si doar daca sunt foarte mici sau daca e de fapt namol). Pentru hepatita cronica iti recomand sa iei Aloe Socotrina dilutie mica (5 sau 10) si sa consulti un medic homeopat (si acesta e tot un remediu homeopatic nu e un medicament sub forma de pastile, acestea sunt foarte bune pentru afectiuni ca hepatita; daca nu ai mai luat remedii homeopate intreaba farmacistul cum se iau).
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O sectiune de medicina naturista | bmd | Generalitati | 27 | 08.08.2012 14:10:56 |
Medicina si Religie | alexioana92 | Morala Crestina | 44 | 23.05.2012 00:04:11 |
Medicina holistica - interesant | Fetita cu Codite | Generalitati | 19 | 05.02.2010 15:48:02 |
medicina si farmacia | pacifistul | Generalitati | 22 | 26.07.2009 23:31:21 |
Medicina Perplexa | Laurentiu | Generalitati | 0 | 04.04.2007 12:14:29 |
|