![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Uite ce spune despre Temperamentul Coleric :
[Puternic. Colericii sunt în general persoane puternice Èi dure. Încă din vremea copilăriei, nu se vor speria de pedepse. Agresiv. Temperamentul coleric este cel mai agresiv dintre toate temperamentele. Colericii au tendința de a se impune altora. Deseori le place să discute în contradictoriu, de aceea se ceartă mereu Èi găsesc întotdeauna o mulțime de argumente. Cezar ne poate spune mai multe in acest sens , si pana la urma suntem atat de diferiti si asa am fost zamisliti :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Si aia care isi inseala nevasta ce temperament au? Sunt hiperpontenti? :)
Si femeile care isi inseala barbatii? Instabile emotional? Nu m-ar mira sa se gaseasca si o gena pentru fiecare comportament de genul asta, in felul asta toti am avea o scuza.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 09:49:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Antivaccinismul a inceput inca din timpurile lui Pasteur. Desi in ceea ce priveste thiomersalul sunt niste studii care ii pun siguranta sub semnul intrebarii - cel putin pentru o anumita categorie de persoane, de exemplu nu a am gasit (nici n-am cautat intensiv dar poate o faci tu) unul despre efectul sarurilor de aluminiu. Motivul adevarat e ca unii nu cred ca poti fi un doctor "alternativ" cu clienti atat timp cat nu iei clienti de la sistemul medical consacrat. Si cum nemultumitii nu asigura un flux suficient de clientela, trebuie sa pui si tu umarul la distrus un sistem functional pentru a vinde alternative vag functionale, cam la acelasi pret dar cu costuri mult mai mici (cat costa apa chioara la homeopati?? R&D, clinical tests - none ) - deci profit MULT mai mare. Functionalitate care sta mai mult in efectul placebo - cel mai des, si acolo unde "alternativele" sunt cu adevarat functionale - deturnarea unor pacienti ipohondri dinspre consumul abuziv de medicamente. Asta nu inseamna ca industria farmaceutica este "sfanta", ci desigur, are problemele ei. Pentru cine nu stie sau a uitat, uite un interviu cu microbiologul roman Vania Atudoarei (nu lucreaza in tara) in care subliniaza cateva din problemele astea: http://www.razbointrucuvant.net/file...rmaceutica.mp3 Cine are timp liber, n-are decat sa-i trimita un email si sa-l roage sa mai dea un interviu sau macar sa-si exprime un punct de vedere mai putin oficial vizavi de vaccinarea de rutina la copii. Eu sunt 99.99% sigur ca n-ar recomanda nimanui sa nu-si vaccineze copiii. Daca un om ca asta ar spune contrariul, cu argumente, eu n-as mai avea ce sa comentez. Sigur, se pot ridica obiectii fata de vaccinul impotriva gripei porcine (cvasi-inutil) sau vaccinul HPV care e un vaccin foarte costisitor vizavi de beneficii si alternative (testare periodica papanicolau care oricum trebuie facuta) si vizeaza mai degraba persoane cu un anumit stil de viata, sau vaccinul impotriva rotavirusului care a fost gasit contaminat cu virusul porcin si in consecinta retras de pe piata in SUA in timp ce in UE s-a recomandat folosirea in continuare, etc. Dar cred ca asta sperie pe cei mai mult, iti trebuie mult discernamant (si cultura generala din spatele lui) ca sa poti sa decizi corect ce e bine si ce nu este. E mult mai usor sa devii paranoic si sa refuzi in masa, inclusiv solutii functionale si sa accepti ca alternativa ceva total nefunctional. Nu degeaba se spune ca ignoranta e pacat, cu consecintele de rigoare.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 09:47:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum că sunt chestii adevărate sau nu , nu pot sa ma pronunț caci nu sunt de specialitate psiholog , de aceea poate Ioan ne poate lumina :) Inca de pe vremea Greciei Antice se stie ca existau patru tipuri de personalitate: sangvinic, flegmatic, coleric si melancolic. Aceste patru tipuri de personalitate sunt, mai mult sau mai putin, prezente in fiecare dintre noi si definesc modul in care gandim, simtim si ne purtam.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aveam două ore pe săptămână de psihologie cei de la secția uman .
|
|||
|
|||
![]()
Unul întemeiat, ținând cont de faptul că un copil, în mod normal, este vaccinat în primele ore ale vieții lui extrauterine (vaccinul hepatitic B care conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic). Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. A nu se înțelege că după vârsta de 3 ani ani mai există o dezvoltarea a sistemului nervos. :) Asta spun majotitatea antivacciiniștilor, cu cât copii sunt bombardați cu mai multe doze de vaccinuri la vârste fragede, riscul autismului crește. Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent.
Cum comentezi această știre: http://stiri.tvr.ro/mai-multe-vaccin...ie_813432.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Se invoca o logica "de bun simt" - de bun simt pentru cei care cu o incultura medicala crasa. A, stai ca exista, de fapt au existat "studiile" lui Andrew Wakefield care s-au dovedit niste falsuri penibile, si stii de ce le-a facut? Pentru ca de fapt incerca sa patenteze un vaccin alternativ. Citat:
Ce sa zic, asta e logistica de la noi, probabil nu s-au inteles baietii destepti intre ei, care sa faca banuti din chestia asta. Oricum, rata profitului nu e foarte mare cum e din energie sau altele..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 11:41:43. |
|