Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2017, 21:38:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Nu pot sa neg ca dl. Mihnea are propria agenda - prin prisma convingerilor personale, cum avem si fiecare dintre noi, mai mult sau mai putin corecte, insa la capitolul tinuta forumistica prea putine i se pot reprosa.

Chiar fiind atacat la modul personal - rareori (daca nu chiar niciodata) a raspuns cu acelasi gen de agresivitate, ceea ce nu se poate spune despre multi utilizatori ortodocsi cu patlama de pe acest forum.
Asa este , Mihnea este unul din cei mai echilibrati colegi , stie sa se abtina de la discutii inutile , are cu adevarat aceasta calitate :)
Vechi 15.01.2017, 21:44:23
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
AFIK Cezar nu este administrator ca sa poata trage de maneca alti utilizatori cand "o iau pe aratura".

Macar daca ar fi avut o deviere sanctionata de regulile de functionare ale forumului, dar nu, omul si-a expus o convingere, buna sau proasta e convingerea lui si s-a straduit sa si-o sustina cumva.

Si Cezar si-a expus diverse convingeri, cel putin atat de aberante ca anti-vaccinismul irational, a fost tras de maneca, cu argumente, nu ca el cu faze de genul "stai jos ca esti prost si eu destept".

Nu trebuie sa te comporti ca un soi de stapan pe mosie mai ales cand tu insuti esti departe de a fi impecabil in comportament sau convingeri.

.
Cred ca aici e vorba si de tempereament , s-au facut studii in acest sens , si apoi cainele care latra nu prea musca de obicei , are un suflet deosebit . . .
Vechi 15.01.2017, 21:51:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Uite ce spune despre Temperamentul Coleric :

[Puternic. Colericii sunt în general persoane puternice și dure. Încă din vremea copilăriei, nu se vor speria de pedepse.
Agresiv. Temperamentul coleric este cel mai agresiv dintre toate temperamentele. Colericii au tendința de a se impune altora. Deseori le place să discute în contradictoriu, de aceea se ceartă mereu și găsesc întotdeauna o mulțime de argumente.

Cezar ne poate spune mai multe in acest sens , si pana la urma suntem atat de diferiti si asa am fost zamisliti :)
Vechi 16.01.2017, 09:22:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cred ca aici e vorba si de tempereament , s-au facut studii in acest sens , si apoi cainele care latra nu prea musca de obicei , are un suflet deosebit . . .
Tempereamentu' ăla pe care singur l-ai bolduit e sun soi de temperament rea? Mă rog, rău? Da' poate ești ungur.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 09:25:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Si aia care isi inseala nevasta ce temperament au? Sunt hiperpontenti? :)

Si femeile care isi inseala barbatii? Instabile emotional?

Nu m-ar mira sa se gaseasca si o gena pentru fiecare comportament de genul asta, in felul asta toti am avea o scuza.

Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 09:49:45.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 09:31:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Ce am observat eu la anti-vacciniști este că nu sunt împotriva vaccinurilor, care sunt bune în sine, ci împotriva adjuvanților din vaccinuri și a efectelor adverse pe care le pot genera.
Nu, ala e doar pretextul.
Antivaccinismul a inceput inca din timpurile lui Pasteur.

Desi in ceea ce priveste thiomersalul sunt niste studii care ii pun siguranta sub semnul intrebarii - cel putin pentru o anumita categorie de persoane, de exemplu nu a am gasit (nici n-am cautat intensiv dar poate o faci tu) unul despre efectul sarurilor de aluminiu.

Motivul adevarat e ca unii nu cred ca poti fi un doctor "alternativ" cu clienti atat timp cat nu iei clienti de la sistemul medical consacrat.

Si cum nemultumitii nu asigura un flux suficient de clientela, trebuie sa pui si tu umarul la distrus un sistem functional pentru a vinde alternative vag functionale, cam la acelasi pret dar cu costuri mult mai mici (cat costa apa chioara la homeopati?? R&D, clinical tests - none ) - deci profit MULT mai mare.

Functionalitate care sta mai mult in efectul placebo - cel mai des, si acolo unde "alternativele" sunt cu adevarat functionale - deturnarea unor pacienti ipohondri dinspre consumul abuziv de medicamente.

Asta nu inseamna ca industria farmaceutica este "sfanta", ci desigur, are problemele ei.

Pentru cine nu stie sau a uitat, uite un interviu cu microbiologul roman Vania Atudoarei (nu lucreaza in tara) in care subliniaza cateva din problemele astea:

http://www.razbointrucuvant.net/file...rmaceutica.mp3

Cine are timp liber, n-are decat sa-i trimita un email si sa-l roage sa mai dea un interviu sau macar sa-si exprime un punct de vedere mai putin oficial vizavi de vaccinarea de rutina la copii.

Eu sunt 99.99% sigur ca n-ar recomanda nimanui sa nu-si vaccineze copiii.

Daca un om ca asta ar spune contrariul, cu argumente, eu n-as mai avea ce sa comentez.

Sigur, se pot ridica obiectii fata de vaccinul impotriva gripei porcine (cvasi-inutil) sau vaccinul HPV care e un vaccin foarte costisitor vizavi de beneficii si alternative (testare periodica papanicolau care oricum trebuie facuta) si vizeaza mai degraba persoane cu un anumit stil de viata, sau vaccinul impotriva rotavirusului care a fost gasit contaminat cu virusul porcin si in consecinta retras de pe piata in SUA in timp ce in UE s-a recomandat folosirea in continuare, etc.

Dar cred ca asta sperie pe cei mai mult, iti trebuie mult discernamant (si cultura generala din spatele lui) ca sa poti sa decizi corect ce e bine si ce nu este.

E mult mai usor sa devii paranoic si sa refuzi in masa, inclusiv solutii functionale si sa accepti ca alternativa ceva total nefunctional.

Nu degeaba se spune ca ignoranta e pacat, cu consecintele de rigoare.

Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 09:47:29.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 10:11:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si aia care isi inseala nevasta ce temperament au? Sunt hiperpontenti? :)

Si femeile care isi inseala barbatii? Instabile emotional?

Nu m-ar mira sa se gaseasca si o gena pentru fiecare comportament de genul asta, in felul asta toti am avea o scuza.
Noțiunile de bază privind temperamentul uman ne-au fost predate încă din liceu la ora de psihologie , prin anii 78-80 .
Acum că sunt chestii adevărate sau nu , nu pot sa ma pronunț caci nu sunt de specialitate psiholog , de aceea poate Ioan ne poate lumina :)

Inca de pe vremea Greciei Antice se stie ca existau patru tipuri de personalitate: sangvinic, flegmatic, coleric si melancolic. Aceste patru tipuri de personalitate sunt, mai mult sau mai putin, prezente in fiecare dintre noi si definesc modul in care gandim, simtim si ne purtam.
Vechi 16.01.2017, 10:25:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Noțiunile de bază privind temperamentul uman ne-au fost predate încă din liceu la ora de psihologie , prin anii 78-80 .
Acum că sunt chestii adevărate sau nu , nu pot sa ma pronunț caci nu sunt de specialitate psiholog , de aceea poate Ioan ne poate lumina :)

Inca de pe vremea Greciei Antice se stie ca existau patru tipuri de personalitate: sangvinic, flegmatic, coleric si melancolic. Aceste patru tipuri de personalitate sunt, mai mult sau mai putin, prezente in fiecare dintre noi si definesc modul in care gandim, simtim si ne purtam.
Am gresit anii , orele de psihologie erau in anii 71-73 , după aceea au fost scoase de regimul din acea perioadă.
Aveam două ore pe săptămână de psihologie cei de la secția uman .
Vechi 16.01.2017, 11:01:40
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Nu, ala e doar pretextul.
Unul întemeiat, ținând cont de faptul că un copil, în mod normal, este vaccinat în primele ore ale vieții lui extrauterine (vaccinul hepatitic B care conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic). Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. A nu se înțelege că după vârsta de 3 ani ani mai există o dezvoltarea a sistemului nervos. :) Asta spun majotitatea antivacciiniștilor, cu cât copii sunt bombardați cu mai multe doze de vaccinuri la vârste fragede, riscul autismului crește. Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent.

Cum comentezi această știre: http://stiri.tvr.ro/mai-multe-vaccin...ie_813432.html
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 11:33:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Unul întemeiat, ținând cont de faptul că un copil, în mod normal, este vaccinat în primele ore ale vieții lui extrauterine (vaccinul hepatitic B care conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic). Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. A nu se înțelege că după vârsta de 3 ani ani mai există o dezvoltarea a sistemului nervos. :) Asta spun majotitatea antivacciiniștilor, cu cât copii sunt bombardați cu mai multe doze de vaccinuri la vârste fragede, riscul autismului crește. Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent.
Sentinte de genul "conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic" - arata ignoranta in materie de toxicologie, aspect care l-am mai subliniat si cu alte ocazii.

Citat:
"Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. "
Alta ignoranta - autismul e deja diagnosticat la aceasta varsta, de asta "scade".

Citat:
"Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent. "
Tot din ignoranta, tot fara sa existe la capitolul asta nici macar un singur studiu care sa indice ceva sigur in directia asta.
Se invoca o logica "de bun simt" - de bun simt pentru cei care cu o incultura medicala crasa.

A, stai ca exista, de fapt au existat "studiile" lui Andrew Wakefield care s-au dovedit niste falsuri penibile, si stii de ce le-a facut?
Pentru ca de fapt incerca sa patenteze un vaccin alternativ.

Citat:
Cum comentezi această știre: http://stiri.tvr.ro/mai-multe-vaccin...ie_813432.html
Pai na, BigPharma are prea multi bani momentan si nu primeste comenzi noi pana nu-i cheltuieste pe aia care i-a facut deja :)

Ce sa zic, asta e logistica de la noi, probabil nu s-au inteles baietii destepti intre ei, care sa faca banuti din chestia asta.
Oricum, rata profitului nu e foarte mare cum e din energie sau altele..

Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 11:41:43.
Reply With Quote
Răspunde