![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, doar am vrut sa ma plang pentru chestia aia cu "Editie Speciala". Nu era nimic special acolo, nici macar ilustratiile, aia cu bizonul pe harta SUA am mai vazut-o si acum 20 de ani.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In definitia pe care am dat-o Bisericii nu am vorbit de ziduri. Hristos a infiintat Biserica. Hristos a lasat invataturile Sale Bisericii. Hristos a spus ca Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile Iadului. Hristos a infiintat Biserica. Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.
|
|||
|
|||
![]()
Exact la fel spun și catolicii. Mai apoi protestanții... și în final neoprotestanții.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si ca raspuns la intrebare e simplu: noi, ortodocsii avem aceleasi dogme de 2000 de ani. Ei au mai adaugat un filioque, un purgatoriu, niste exces de fapte bune in administrarea papei, niste infailibilitate ptr papa....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si inchinatorii la idoli spuneau ca ei sunt cei adevarati, dar Sfantul Ilie le zicea sa strige mai tare, ca poate zeul lor nu ii aude sau doarme, ca nu puteau face nicio minune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vechimea dogmei nu e suficientă, e necesară mai întâi veridicitatea ei. Desigur, unele sunt corecte, iar topicul de față tocmai asta încearcă: să le depisteze... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Minuni există în fie care confesiune (inclusiv la adventiști), însă minunile nu sunt un semn al adevăratei biserici. Sau mai corect: nu doar minunile sunt un semn al adevăratei biserici. |
|
||||
|
||||
![]()
pasajul din Ioan spune ca lucreaza in zi de sabath
Citat:
"A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci, Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Geneza 2:16-17) UNDE SPUNE AICI DE RESPECTAREA VREUNUI SABATH? A mai primit alta porunca Adam de la Dumnezeu? Arata-mi asta in Biblie si te cred. Voi care va laudati ca sunteti adeptii SOLA SCRIPTURA veniti cu speculatii IEFTINE? Nu-i frumos amice! |
|
|||
|
|||
![]()
Da, dar n-a lucrat în primul sabat. De aceea spuneam că a fost Primul care l-a respectat.
Citat:
Știi cum sună în aramaică (limba în care Iisus a rostit acele cuvinte)? ![]() |
|