Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2013, 15:49:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Adică vrei să notezi încă o asemănare?
Nu, doar am vrut sa ma plang pentru chestia aia cu "Editie Speciala". Nu era nimic special acolo, nici macar ilustratiile, aia cu bizonul pe harta SUA am mai vazut-o si acum 20 de ani.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:52:15
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu era nimic special acolo, nici macar ilustratiile, aia cu bizonul pe harta SUA am mai vazut-o si acum 20 de ani.
Poate că poza aceea e "canonică"...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 18:20:12
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ne cam depărtăm de subiectul inițial, dar ia te rog în calcul că Biserica nu înseamnă doar zidurile, cu atât mai puțin zidurile conform arhitecturii bizantine. Iar când vorbim de întreaga eră creștină, factorul confesional, regional și temporar au o relevanță cu atât mai mică. La aceasta adaugă că Hristos n-a înființat Biserica Ortodoxă, ori Biserica Adventistă; ci Biserica.
Eviti un raspuns. Simplu. Intrebarile mele erau clare si la obiect.

In definitia pe care am dat-o Bisericii nu am vorbit de ziduri.

Hristos a infiintat Biserica. Hristos a lasat invataturile Sale Bisericii. Hristos a spus ca Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile Iadului.

Hristos a infiintat Biserica. Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.
Vechi 10.03.2013, 18:42:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.
Exact la fel spun și catolicii. Mai apoi protestanții... și în final neoprotestanții.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 19:16:04
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Exact la fel spun și catolicii. Mai apoi protestanții... și în final neoprotestanții.
Eviti continuu sa raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus. Daca tot stai pe aici sa faci prozelitism adventist macar raspunde la intrebari. E grav daca nu ai raspunsurile la intrebarile alea si totusi esti edventist in continuare.

Si ca raspuns la intrebare e simplu: noi, ortodocsii avem aceleasi dogme de 2000 de ani. Ei au mai adaugat un filioque, un purgatoriu, niste exces de fapte bune in administrarea papei, niste infailibilitate ptr papa....
Vechi 10.03.2013, 19:21:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
E democratie, fiecare spune ce vrea, important e sa fie si adevarat. Iar adevarul il arata intotdeauna Dumnezeu prin minuni, daca nu e doar o filozofie falsa, omeneasca. La fel cum e si la adventisti, unde nu se intampla nimic, nici cel mai mare adventist nu ajunge facator de minuni oricat s-ar ruga (afara de Ellen White, care era medium, deci avea viziuni de la ingerii cazuti, mai sunt minuni din acestea la eterodocsi).
Si inchinatorii la idoli spuneau ca ei sunt cei adevarati, dar Sfantul Ilie le zicea sa strige mai tare, ca poate zeul lor nu ii aude sau doarme, ca nu puteau face nicio minune.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 19:26:28
Banned

Implicit

Citat:
Eviti continuu sa raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus. Daca tot stai pe aici sa faci prozelitism adventist macar raspunde la intrebari. E grav daca nu ai raspunsurile la intrebarile alea si totusi esti edventist in continuare.
Deschide un topic special și o să-ți răspund punctual. Deocamdată, consider că răspunsul meu succint (succint pentru că e offtopic) acoperă în mare toate acele întrebări.

Citat:
Si ca raspuns la intrebare e simplu: noi, ortodocsii avem aceleasi dogme de 2000 de ani.
Vechimea dogmei nu e suficientă, e necesară mai întâi veridicitatea ei. Desigur, unele sunt corecte, iar topicul de față tocmai asta încearcă: să le depisteze...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 19:29:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E democratie, fiecare spune ce vrea, important e sa fie si adevarat. Iar adevarul il arata intotdeauna Dumnezeu prin minuni, daca nu e doar o filozofie falsa, omeneasca. La fel cum e si la adventisti, unde nu se intampla nimic, nici cel mai mare adventist nu ajunge facator de minuni oricat s-ar ruga (afara de Ellen White, care era medium, deci avea viziuni de la ingerii cazuti, mai sunt minuni din acestea la eterodocsi).
Si inchinatorii la idoli spuneau ca ei sunt cei adevarati, dar Sfantul Ilie le zicea sa strige mai tare, ca poate zeul lor nu ii aude sau doarme, ca nu puteau face nicio minune.
Preoților lui Baal nu li s-a permis să facă minuni, dar câââte minuni nu face cel rău ca să amăgească. Dacă se poate chiar și pe cei aleși (creștinii)!
Minuni există în fie care confesiune (inclusiv la adventiști), însă minunile nu sunt un semn al adevăratei biserici. Sau mai corect: nu doar minunile sunt un semn al adevăratei biserici.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 20:21:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Pardon! El a fost Primul care a respectat-o
pasajul din Ioan spune ca lucreaza in zi de sabath

Citat:
L-ai verificat? Ai fost cu El în Eden să vezi?
Versetul biblic amice, VERSETUL BIBLIC! Scriptura spune ca Adam NU a primit decat O SINGURA porunca:
"A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci,
Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Geneza 2:16-17)
UNDE SPUNE AICI DE RESPECTAREA VREUNUI SABATH? A mai primit alta porunca Adam de la Dumnezeu? Arata-mi asta in Biblie si te cred. Voi care va laudati ca sunteti adeptii SOLA SCRIPTURA veniti cu speculatii IEFTINE? Nu-i frumos amice!
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 20:26:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pasajul din Ioan spune ca lucreaza in zi de sabath
Da, dar n-a lucrat în primul sabat. De aceea spuneam că a fost Primul care l-a respectat.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Versetul biblic amice, VERSETUL BIBLIC! Scriptura spune ca Adam NU a primit decat O SINGURA porunca:
"A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci,
Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Geneza 2:16-17)
UNDE SPUNE AICI DE RESPECTAREA VREUNUI SABATH? A mai primit alta porunca Adam de la Dumnezeu? Arata-mi asta in Biblie si te cred. Voi care va laudati ca sunteti adeptii SOLA SCRIPTURA veniti cu speculatii IEFTINE? Nu-i frumos amice!
Marcu 2,27.

Știi cum sună în aramaică (limba în care Iisus a rostit acele cuvinte)?
Reply With Quote
Răspunde