![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de ce credeti ca Duhul Sfant nu a inspirat Biserica Ortodoxa, si astfel respingeti Sfanta traditie, cu toate ca luati in considerare prorociile proprii, oare in sec II-III-IV, nu or fi fost vrednici oamenii de descoperiri divine?
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Principiul e acelasi : Si proorociile ortodoxe si cele np trebuie verificate cu Scriptura. Dumnezeu nu se contrazice. Daca a spus in Biblie un lucru nu il va schimba de dragul vremurilor. Sfanta Traditie nu e neaparat respinsa [poate doar in anumite puncte]. Doar ca nu prea e studiata.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate Traditia e respinsa (probabil nu in totalitate de cei ca tine, care mai cunosc cate ceva) dar de restu, e de-a dreptul blamata si considerata un gunoi demn de aruncat
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu pot sa-i acuz pe cei ce o resping, caci asa faceam si eu inainte. Pentru ei traditie inseamna pomeni, oua rosii, busuioc sub perna sau mos Craciun. Pe aici am aflat si eu diferenta dintre traditie si Sfanta Traditie si m-am mai luminat cat de cat...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spre exemplu, niciunde în Sfânta Scriptură nu se spune că darurile de pâine și vin, care se aduc la altar la sfânta liturghie, se transformă în trupul și sângele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos prin Duhul Sfânt, însă acest lucru este spus de exemplu în "Dogmatica" sfântului Ioan Damaschinul, carte care face parte din Sfânta Tradiție a Bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu nu sunt de acord cu atitudinea lui CF [desi in unele puncte are dreptate], dar nu e singurul cu a carui atitudine nu sunt de acord. Si ce sa fac acum? Sa ma lupt cu lumea intreaga? E mai bine sa incerc eu sa fac binele fara sa ma impiedic in altii. "De cate ori nu resimti suferinta la un rau care ti se face, tot atata rau moare in lume" Buddha
|
||||
|
||||
![]()
Am descoperit vorbire în limbi și în Biserica Ortodoxă. Ba, chiar și aici pe forum:
Cu Dom+nu'nainte!Și nu de sine de la oacă-nvăț;Risisipă de efect, COBE fatalistă și pootoareoare?Căci ispismurâca întietății dublă și viceversat-ilă a curiozității perversiuniunilor coolinare, literare, gaztroastronomice?!BanU-Bad'aiAșia cafiasavantianților papanților cu dințate de fiargument ascjujuțit pe tocilă la moi: vsovi=vsPovi=sovidiu=Sandal,schizofren nu sufiycent!Votez cu UCS Carol al II-lea în numele Domnului;Dacă și cu Parcă se-da pe DORescapărij de discoBARcă împuteroareoare. Poate cineva să tălmăcească ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vsovivi zice asa: Exista pe forum un greco-catolic care tot incearca sa-si bata joc de vorbirea in limbi. Nu are scrupule: e in stare sa incrimineze zeci de milioane de frati de-ai lui. Inclusiv preoti si cardinali. Zice ca acestia nu vorbesc in limbi ci sufera de boli mintale, sunt sarlatani sau indraciti. Nu stie ce face asa ca probabil nu i se va considera ca fiind hula impotriva Duhului Sfant. P.S. Uneori vsovivi le zice bine. Mai intotdeauna le spune cu talent. Nu sunt sigur daca ce spune mai sus este in intregime adevarat. Dar aceasta este talmacirea aproximativa a afirmatiilor lui. Last edited by penticostalulmantuibil; 04.09.2010 at 14:43:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|