![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre cifre (ovidiu) -- chiar nu stiu cum s-ar interpreta ele (5 paini, 2 pesti)... poate doar cele 12 cosuri de firmituri sa insemne cei 12 apostoli prin care ni se da binecuvantarea? parintele nostru ne-a spus ieri la predica ca aceste firmituri inseamna anafura, painea binecuvantata care se da credinciosilor dupa Sf. Liturghie, ca sa se bucure de binecuvantarea Domnului si cei care nu s-au impartasit. |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia zilei: Imparatia cerurilor - a celor curati si smeriti ca pruncii. Vai lumii, din pricina smintelilor!
"În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus si I-au zis: <<Cine, oare, este mai mare în împărătia cerurilor?>> Si chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor, si a zis: <<Adevărat zic vouă: De nu vă veti întoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra în împărătia cerurilor. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărătia cerurilor. Si cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeste. Iar cine va sminti pe unul dintr-acestia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară si să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteste, taie-l si aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viată ciung sau schiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel vesnic. Si dacă ochiul tău te sminteste, scoate-l si aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viată cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. Vedeti să nu dispretuiti pe vreunul din acestia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fata Tatălui Meu, Care este în ceruri. Căci Fiul Omului a venit să caute si să mântuiască pe cel pierdut>>." (Matei 18, 1-11) |
|
||||
|
||||
![]()
Cifrele nu sunt intamplatoare. Prin cifra 5 intelegem - firea omeneasca, iar prin cifra 2- dualitatea firilor lui Hristos (omeneasca si dumnezeiasca).
|
|
|||
|
|||
![]()
multumesc, george, pentru explicarea cifrelor. poate ne scrii ceva si pe marginea evangheliei de azi...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
5 shi pentru ca sunt paini, este sa cinsteshti pe parintzii tai, de aceea nu este orice paine ci cea a cinstirii parintzilor care au trudit pentru ea... primind indelungarea zilelor shi pamantul binecuvantat 2 e cifra poruncii a doau adica aia de a nu cadea in adulter spre altzi dumnezei cand inotzi ca un peshte in marea lumii, iar peshtele simbolizeaza ca unul ce inota pana ieri aiurea in marea shi oceanele creatziei a lasat lumea shi a fost pescuit de Dumnezeu ca sa fie credincios lui Dumnezeu, deci e vorba de fidelitatea ascultarii poruncilor shi milostivirea Lui Dumnezeu shi astfel le-a binecuvantat shi le-a inmultzit prin minune, pe cei doi peshti shi pe cele cinci paini, shi le-a dat de mancare multzimilor infometate de care i se facuse mila de le-a povatzuit shi vindecat bolile shi le-a saturat foamea... suma lor da cifra 7 adica sa nu te desfranezi dupa invatzaturi straine, dupa ispite, deci sa nu fii desfranat, doar un shtiutor fara sa fi shi implinitor, lasandu-te fara cruce, fara pocaintza, fara smerenie iar cele 12 coshuri sunt apostolii care sunt formatzi din firmiturile binecuvantate ce cad de la masa stapanilor, deci lucrand dupa cum li s-a cerut, deci au strans farmiturile toate cazute de la Dumnezeu care hraneshte pe poporul Sau, au devenit ucenici... deci e vorba despre smerenia ce trenuie sa o aiba ca sa nu se piarda nimic, nici un suflet, nici un credincios, nimic din ce vine de la Dumnezeu, adica e vorba de smerenia shi iconomia mantuirii... iar 12 mai sunt cele 12 luni ale anului, descrise prin fazele lunii shi ale timpului shi soarelui deci ale astrelor shi luminatorilor pamantului deci este vorba de viatza cereasca, duhovniceasca shi nu oricefel de viatza naturala... eu altceva pricep :dontgetit: |
|
||||
|
||||
![]() Evanghelia zilei: Biserica organ de sfintire si de mantuire. Iisus a spus: "Adevarat graiesc voua: «Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer. Iarasi graiesc voua ca, daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei, adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor». Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: «Doamne, de cate ori va gresi fata de mine fratele meu si-i voi ierta lui? Oare pana de sapte ori?». Zis-a lui Iisus: «Nu zic tie pana de sapte ori, ci pana de saptezeci de ori cate sapte». Iar dupa ce Iisus a sfarsit cuvintele acestea, a plecat din Galileea si a venit in hotarele Iudeii, dincolo de Iordan. si au mers dupa El multimi multe si i-a vindecat pe ei acolo." (Matei 18, 18-22; 19,1-2) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1x???:(:( |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|