Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2016, 18:15:03
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
Mereu am fost o persoana modesta si niciodata nu am suportat superioritatea indiferent de ce functie detin. Am crescut intr.o familie modesta,stiu ce inseamna greul,dar odata ajunsa la facultate nu mi.am schimbat mentalitatea doar prin prisma functiei pe care o voi avea. Pot spune ca sunt si o fata cuminte,desi nu stiu exact la ce va referiti,am avut o educatie mai stricta si poate asta mi.a prins bine,nu sunt genul sa pierd noptile prin cluburi,sa am un anturaj " rau" etc,ba din contra sunt destul de linistita,mi.am ascultat parintii mereu doar relatia mea a fost motiv de discutie intre noi.

Ma gandesc ca acest baiat nu a aparut in viata mea intamplator,poate chiar e jumatatea mea sau poate trebuie sa invat ceva din aceasta experienta.

Orice se poate intampla, dar nimic nu este intamplator, desigur.
Insa chestia cu jumatatea, cu sufletul pereche tine mai degraba de un aforism, ori de un amatorism filozofic, ca si zodiile, norocul , destinul si tot ce NU se poate controla si stapani de vointa si cunoasterea omului.
Insa nu ar trebui sa te opresti aici, ci cauta sa mergi catre un adevar palpabil, in care sa te implici constient, rezonabil si responsabil.
Este de apreciat si faptul ca esti o fata modesta, drept pentru care nu ar trebui niciodata sa uiti de unde ai plecat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu putin, sau cu orice.
Ca esti cuminte, comparativ cu alte fete, aici este si meritul parintilor tai, pe care ii felicit si ii respect.
Si eu am o fata studenta la buget(urmeaza primul an) si este la fel de cuminte, si a inteles si importanta cuminteniei inainte de casatorie, la fel cum a inteles si iubitul ei, student si el.
Deci pana la urma viata noastra nu este totusi un hazard, ci noi insine ne-o construim si daca nu stim sa-i punem piloni de rezistenta si tot ce mai trebuie, atunci macar sa luam in considerare un proiect avizat, caci prezinta oricum mai multa garantie si protectie.
Asa cum noi toti de pe forum ne-am silit sa te ajutam fiecare cum a crezut de cuviinta, aducand dovezi, experienta si bunavointa, asa si tu ar trebuie sa nu te opresti doar la nivelul unor constatari empirice, ci zbate-te sa-ti dezvolti orizontul cunoasterii, sa stai de vorba - dupa cum toti te-au sfatuit- cu unul sau cu mai multi preoti duhovnici, si sa cauti sa implinesti ceeea ce majoritatea dintre ei te sfatuiesc.
Daca insa nu te atrage credinta, ceea ce nu este un repros din partea mea, caci nu este obligatoriu sa fim toti la fel, atunci macar asculta de parinti. Daca nici acest lucru nu te indeamna inima sa faci, atunci consulta macar un psiholog,sau un doctor, care este oricum deja introdus in starea de spirit a breslei in care vei ajunge si tu.
Suntem cu inima alturi de tine si ne rugam sa-ti gasesti cat mai repede usurare de toate indoielile tale si sa iti gasesti pacea sufleteasca.
Iti doresc sa devii un doctor adevarat, caci avem foarte multa nevoie de astfel de oameni.
Maica Domnului sa fie cu tine!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 18:16:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu sunt deloc complexata,dar nu am vrut sa fiu ca cei care ajung "sus" uita de unde au plecat. Poate si de asta nu m.a deranjat ca el nu are studii superioare.

De.a lungul timpului am mai avut tangente cu baieti care s.au dovedit interesati de mine dar pe care eu i.am refuzat,deci cred ca asta nu e o problema.
Păi el nu s-ar putea simți complexat și inferior dacă nu are studii superioare și tu ai? Sau poate el se laudă că e un jmecher plin de bani.

Păi dacă dealungul timpului ai refuzat mulți băieți, pe acesta nu-l refuzi doar pentru că crezi tu că ți-a sosit timpul măritișului? Sau de ce nu-l refuzi și pe acesta? Oare din superstiția asta, a sosirii timpului de măritiș, refuzi să vezi că n-are facultate și că tu fiindu-i superioară poate că el nici măcar nu te iubește ci doar te consideră superioară părîndu-i că te poate folosi ca să fie și el mai sus prin tine?.. și tu prin banii lui?

De ce nu vrei să te lămurești dacă îl iubești? Nu zic să te îndoiești de iubirea ta pentru el ci zic să te lămurești dacă nu cumva ''iubirea'' ta sau a lui nu are la baza tot felul de interese și superstiții. Superstiții care defapt nu sunt iubire ci iluzia unei iubiri ajungînd voi amîndoi pînă la urmă într-o capcană a căsătoriei. Și asta pentru că nu vreți să vă lămuriți dacă vă iubiți și dacă sunteți unul pentru altul tot ceea ce vă doriți... tot ce vă doriți după Dumnezeu.

Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 18:19:37.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 19:04:11
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

"vsovi" iartă-mă te rog și pomenește-mă pe mine păcătosul și iubitorul de Hristos.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 19:37:23
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Păi el nu s-ar putea simți complexat și inferior dacă nu are studii superioare și tu ai? Sau poate el se laudă că e un jmecher plin de bani.

Păi dacă dealungul timpului ai refuzat mulți băieți, pe acesta nu-l refuzi doar pentru că crezi tu că ți-a sosit timpul măritișului? Sau de ce nu-l refuzi și pe acesta? Oare din superstiția asta, a sosirii timpului de măritiș, refuzi să vezi că n-are facultate și că tu fiindu-i superioară poate că el nici măcar nu te iubește ci doar te consideră superioară părîndu-i că te poate folosi ca să fie și el mai sus prin tine?.. și tu prin banii lui?

De ce nu vrei să te lămurești dacă îl iubești? Nu zic să te îndoiești de iubirea ta pentru el ci zic să te lămurești dacă nu cumva ''iubirea'' ta sau a lui nu are la baza tot felul de interese și superstiții. Superstiții care defapt nu sunt iubire ci iluzia unei iubiri ajungînd voi amîndoi pînă la urmă într-o capcană a căsătoriei. Și asta pentru că nu vreți să vă lămuriți dacă vă iubiți și dacă sunteți unul pentru altul tot ceea ce vă doriți... tot ce vă doriți după Dumnezeu.
Din cate stiu eu nu se simte complexat de faptul ca eu am studii superioare si el nu. Asa cum bine ati citit in celelalte posturi noi suntem de 8 ani impreuna,eu eram o copila cand am inceput prietenia cu el,am crescut impreuna si faptul cum ma simt alaturi de el,ca imi ofera liniste,implinire,intelegere ma face sa raman in continuare in aceasta relatie.
Nu este un "jmecher" plin de banj,ci doar un baiat modest care a trecut prin multe,nu a avut o copilarie tocmai fericita si care munceste pt a avea un trai decent. Interese nu cred ca sunt pt ca nu e unul mai cu "mot" decat celalalt.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 19:38:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
"vsovi" iartă-mă te rog și pomenește-mă pe mine păcătosul și iubitorul de Hristos.
N-am dragul meu frate și prieten de ce să te iert... că nu mi-ai greșit mie cu nimic ci văd cum îți strici singur credința și mă doare pentru tine ca de orice om.

De aceea te sfătuiesc și te rog să încearci să răspunzi mai des dacă vrei dar mai lămuritor, mai clar, mai simplu, și cu maxim unul două citate încercînd să nu te erijezi împreună cu citatul la vrednicia ce decurge din el... ci să te folosești de el ca un păcătos fără să arăți că tu te consideri păcătos.

Eu cred că-ți folosește să discuți postînd mai des dar cu un text mai limpede, mai liniștit...

Deci ne iartă Dumnezeu, iar eu nu am de ce să te iert căci nu mi-ai greșit mie cu nimic ci eu ți-am greșit băgîndu-mă în discuția ta cu alții și de aia te-am și rugat să nu te superi însă trebuie să încercăm să primim îndreptarea... să ne dăm seama, să ne lămurim, să ne cercetăm dacă suntem în duhul Credinței așa cum sfătuia sf. Ap. Pavel.

Acuma nici prea scurt și des nu e bine să postezi ci uite postează cîte 10 rînduri și un citat maxim două.

Apoi dacă mai ai ceva de zis, mai postează unul și apoi încă unul și tot așa ca să te faci înțeles. Și cred că aș putea citi mai bine și aș putea înțelege mai bine mai ales dacă prin texte nu ai abuza și nu ai speria cititorii făcîndu-i în toate feleurie de parcă tu te-ai lupta cu toate sectele, eresurile, dracii, păgînismele, duhurile rele, satanele, iadurile și de parcă tu ai apăra ortodoxia și nu Dumnezeu.

Mersi că ai citit ce ți-am spus... și sper că te redresezi din alunecarea în duhul necredinței și lăudăroșeniei...
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 19:45:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Din cate stiu eu nu se simte complexat de faptul ca eu am studii superioare si el nu. Asa cum bine ati citit in celelalte posturi noi suntem de 8 ani impreuna,eu eram o copila cand am inceput prietenia cu el,am crescut impreuna si faptul cum ma simt alaturi de el,ca imi ofera liniste,implinire,intelegere ma face sa raman in continuare in aceasta relatie.
Nu este un "jmecher" plin de banj,ci doar un baiat modest care a trecut prin multe,nu a avut o copilarie tocmai fericita si care munceste pt a avea un trai decent. Interese nu cred ca sunt pt ca nu e unul mai cu "mot" decat celalalt.
Dar ce s-a întîmplat cu dragostea dintre voi în acești 8 ani?.. ești fericită că îl iubești pe el? E fericit el că te iubește? Vă bucurați voi că sunteți împreună și că simțiți iubire unul pentru altul?

Că doar ești liniștită... e egal cu zero, e ca și cum ți-ar fi un body-guard care te-ar păzi să nu ți se întîmple ceva rău... dar îl iubești tu mult pe Dumnezeu cu recunoștiință pentru că l-ai întîlnit și pentru că ți l-a dăruit și că ai o relație cu el de 8 ani?

Și cînd te întreb dacă vă iubiți mă gîndesc și la fidelitate și la dorirea binelui pentru partenerul de viață și mai ales dorirea mîntuirii lui... căci de astea se bucură iubirea ce ne vine de la Dumnezeu... se bucură să ne iubim unii pe alții și să ne rugăm unii pentru alții.

Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 20:14:11.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 20:02:53
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:

Tu vrei sa o faci sa-si puna serios intrebarea:Il iubesc ? Sau mai degraba o ispitesti daca e in stare sa-ti dea acel raspuns deplin:Il iubesc atat de mult incat mi-as da viata pentru el.

Oare avem dreptul asupra acestor analize coercitive? Sa lasam fata sa-si traga sufletul.
Nu-i putem pompa cu de-a sila nici credinta, nici iubire, nici casatorie, nici despartire.
Apoi noi am neglijat un lucru: toti o consideram lipsita de discernamant, ca si cand Hristos nu S-a intrupat si pentru ea, ca si cand ar exista un timp strict al deciziilor luate corect, ca si cand doar ei nu i se mai ingaduie a gresi si ca si cand daca acum ar lua o hotarare care sa ne uimeasca pe toti, asta ar insemna ca de-acum inainte nu se va mai confrunta cu situatii in care sa trebuiasca sa ia decizii capitale. Si peste toate astea noi venim ca unii cu desavarsire curati si statornici in credinta si iubire.
Bublisor ar trebui sa stie ca si noi ne luptam, nu cu lumea si cu oamenii, ci cu noi insine, cu patimile noastre, cu nedesavarsirile noastre, cu multele noastre slabiciuni si ca niciunul dintre noi nu este desavarsit si fara de pacat.
Viata este o lupta continua si nu consta intr-o singura victorie, sau o singura infrangere, dar in acelasi timp viata este plina si de frumusete, daca avem constiinta impacata.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 20:09:54
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Insa nu ar trebui sa te opresti aici, ci cauta sa mergi catre un adevar palpabil, in care sa te implici constient, rezonabil si responsabil.
Acel adevăr este dragostea lui, declarată, mărturisită, susținută, alături de dorința lui de a se căsători cu ea și a fi o familie împreună.

Citat:
dar asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu putin, sau cu orice.
Unde spune Hristos, că nu trebuie să ne mulțumim cu puțin? Când? Unde? Sau care Apostol, sau Sfânt Părinte, spune asta?

Citat:
Ca esti cuminte, comparativ cu alte fete, aici este si meritul parintilor tai, pe care ii felicit si ii respect.
Dacă părinții ei sunt manipulatori și posesivi, să nu-i asculte. Dacă nu o îndeamnă la mântuire și căsătorie, fiindcă acel băiat nu câștigă suficient, nu are diplome și alte aberații, părinții ei, amândoi sau numai unu, greșește cumplit.

Citat:
Si eu am o fata studenta la buget (urmeaza primul an) si este la fel de cuminte, si a inteles si importanta cuminteniei inainte de casatorie, la fel cum a inteles si iubitul ei, student si el.
Felicitări fetei tale, surioară. Dar cu "bublișor", dacă a înțeles mai târziu importanța fecioriei, ce facem? E de lepădat? Niciodată. O ajutăm cum putem.
Și dacă ea îl iubește pe iubitul ei cu care e de 8 ani, și dragostea-i este împărtășită și susținută de a lui, au toate clauzele posibile, mai ales de la Dumnezeu, să se căsătorească, spre mântuire.

Citat:
Deci pana la urma viata noastra nu este totusi un hazard, ci noi insine ne-o construim si daca nu stim sa-i punem piloni de rezistenta si tot ce mai trebuie, atunci macar sa luam in considerare un proiect avizat, caci prezinta oricum mai multa garantie si protectie.
Doar cu Hristos și în Hristos, prezintă o garanție și protecție, inclusiv în cazul lui Iov.

Citat:
Asa cum noi toti de pe forum ne-am silit sa te ajutam fiecare cum a crezut de cuviinta, aducand dovezi, experienta si bunavointa, asa si tu ar trebuie sa nu te opresti doar la nivelul unor constatari empirice, ci zbate-te sa-ti dezvolti orizontul cunoasterii, sa stai de vorba - dupa cum toti te-au sfatuit- cu unul sau cu mai multi preoti duhovnici, si sa cauti sa implinesti ceeea ce majoritatea dintre ei te sfatuiesc.
Da, de acord, dar acea dezvoltare a orizontului cunoașterii, să fie numai prin prisma Bisericii și a lui Hristos, altfel, este o dezvoltare spre iad.

Citat:
Daca insa nu te atrage credinta, ceea ce nu este un repros din partea mea, caci nu este obligatoriu sa fim toti la fel, atunci macar asculta de parinti.
Când părinții te învață prostii din orgoliile și patimile lor, nu trebuie să asculte de ei.

Citat:
Daca nici acest lucru nu te indeamna inima sa faci, atunci consulta macar un psiholog, sau un doctor, care este oricum deja introdus in starea de spirit a breslei in care vei ajunge si tu.
Orice îți spune psihologul, până la urmă tot cum vrei tu vei face. Important e să vrei să faci ce te învață Hristos, Biserica, Sfinții.

Citat:
Suntem cu inima alturi de tine si ne rugam sa-ti gasesti cat mai repede usurare de toate indoielile tale si sa iti gasesti pacea sufleteasca.
În inima ta, tu o vrei despărțită de prietenul ei, cu asta inimă îi ești alături tu, soră... Of... Și ne mirăm că musulmanii fac 8 sau 10 copii și de altele ne mirăm, dar nu ne mirăm de ce nu este Hristos în viața noastră...

Citat:
Tu vrei sa o faci sa-si puna serios intrebarea:Il iubesc ? Sau mai degraba o ispitesti daca e in stare sa-ti dea acel raspuns deplin:Il iubesc atat de mult incat mi-as da viata pentru el.
Când o persoană își dă viața pentru altă persoană, nu înseamnă nici că se sinucide, nici că se pune în fața gloanțelor, ci că își jertfește viața pentru acea persoană.
Dacă și-au jertfit deja unul cu altul 8 ani din viață, e firesc că se iubesc. Apoi, dacă se despart, e ca și cum acei 8 ani de viață, au fost aruncați la gunoi.
Cât de mică trebuie să fie inima unui om, să-și dorească așa ceva?

Citat:
Oare avem dreptul asupra acestor analize coercitive? Sa lasam fata sa-si traga sufletul.
Dragostea nu e coercitivă, deci nu constrânge, e libertatea prin excelență. Sigur că își trage sufletul, tu te simți obosită nu ea, dooamnă "duhovnic".
Când aduceți acel canon, doamnă duhovnic?

Citat:
Nu-i putem pompa cu de-a sila nici credinta, nici iubire, nici casatorie, nici despartire.
Dar ți-ai dori, așa-i, doamnă "duhovnic"? Analizând psihologic, lucrurile despre care vorbești, le dorești și le înmulțești înăuntrul tău. Deci aveți spirit dictatorial.

Citat:
Apoi noi am neglijat un lucru: toti o consideram lipsita de discernamant, ca si cand Hristos nu S-a intrupat si pentru ea, ca si cand ar exista un timp strict al deciziilor luate corect
Nu, eu n-am considerat-o nicio secundă lipsită de discernământ. Ci cu multă iubire față de el.
Da, există un timp strict al deciziilor luate corect. Când Hristos, prin harul Duhului Sfânt, locuiește înăuntrul omului.

Citat:
ca si cand doar ei nu i se mai ingaduie a gresi si ca si cand daca acum ar lua o hotarare care sa ne uimeasca pe toti, asta ar insemna ca de-acum inainte nu se va mai confrunta cu situatii in care sa trebuiasca sa ia decizii capitale.
I se îngăduie a greși. Tocmai de aceea se străduiește, și prin noi, să nu greșească. Căsătorindu-se cu el și înmulțind împreună o viață în Hristos, nu vor greși.
În plus, toate deciziile sunt oarecum capitale, pentru mântuirea noastră, pentru toate vom da socoteală.

Citat:
Si peste toate astea noi venim ca unii cu desavarsire curati si statornici in credinta si iubire. Bublisor ar trebui sa stie ca si noi ne luptam, nu cu lumea si cu oamenii, ci cu noi insine, cu patimile noastre, cu nedesavarsirile noastre, cu multele noastre slabiciuni si ca niciunul dintre noi nu este desavarsit si fara de pacat.
Suntem păcătoși, și ne silim, din luptele noastre, să ne mântuim. Și așa ne sfătuim, spre mântuire.
Și ba da, ne luptăm și cu lumea, sunt trei mari lupte ale creștinului: cu lumea, cu noi înșine și cu demonii.

Citat:
Viata este o lupta continua si nu consta intr-o singura victorie, sau o singura infrangere, dar in acelasi timp viata este plina si de frumusete, daca avem constiinta impacata.
Nu vom avea niciodată conțiința curată, fiindcă niciodată nu facem deajuns, și pururea suntem nevrednici de tot și toate, și mereu la mila Domnului.

Nu mai fă pe duhovnica, doamnă, că nu ești. Sfaturile tale sunt foarte lumești și fără sevă mântuitoare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.08.2016 at 20:27:01.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 20:10:55
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Citat:
Dar ce s-a întîmplat cu dragostea dintre voi în acești 8 ani?.. ești fericită că îl iubești pe el? E fericit el că te iubește? Vă bucurați voi că sunteți împreună și că simțiți iubire unul pentru altul?

Că doar ești liniștită... e egal cu zero, e ca și cum ți-ar fi un body-guard care te-ar păzi să nu ți se întîmple ceva rău... dar îl iubești tu mult pe Dumnezeu cu recunoștiință pentru că l-ai întîlnit și pentru că ți l-a dăruit și că ai o relație cu el de 8 ani?

Și cînd te întreb dacă vă iubiți mă gîndesc și la fidelitate și la dorirea binelui pentru partenerul de viață și mai ales dorirea mîntuirii lui... căci de astea se bucură iubirea ce ne vine de la Dumnezeu... unii pentru alții.
Da il iubesc si nu ma vad fara el si suntem fericiti cabd suntem impreuna. Asa cum zicea cineva aici,pe el cunosc bine,ii stiu fiecare gest,stiu cum sa gestionez anumite situatii in functie de amandoi. Nu stiu cum sa va explic,nu imi gasesc cuvintele pt a descrie exact.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 20:29:43
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da il iubesc si nu ma vad fara el si suntem fericiti cabd suntem impreuna. Asa cum zicea cineva aici,pe el cunosc bine,ii stiu fiecare gest,stiu cum sa gestionez anumite situatii in functie de amandoi. Nu stiu cum sa va explic,nu imi gasesc cuvintele pt a descrie exact.
Ce frumoasă mărturisire ai făcut, vă doresc să rămâneți cel puțin la fel de fericiți ca acum. Depinde de voi. În Hristos nu doar că veți reuși asta, dar veți reuși de sute de ori mai mult. Îmbunătățește-te spre mântuire și îl vei sfinți și pe el minunat.

Vă sfătuiesc cu drag, în Domnul, să vă căsătoriți și să vă sfințiți toată viața.

Doamne ajută.

Biblia
Reply With Quote
Răspunde