Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2013, 09:44:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Eu exact acest lucru i l-am trecut cu vederea, nefiind soferita, pentru ca intr-adevar este neinspirat lucru sa nu ai documente corespunzatoare ca sofer..
Mă bucur că ai ajuns la o concluzie pertinentă. Asta am și vrut că subliniez că am ajuns să credem în ideologii neinspirate, care n-au nici o treabă cu dreapta credință.

Citat:
Alegem cele bune si din discursul ei, nu o desfiintam.
În afară de faptul "ca noi să fim primii care să facem ceva, înainte de a face alții sau a cere de la alții, pentru a se schimba lucrurile", nu am prea găsit un lucru bun.

Citat:
Atitudinea corecta in asemenea situatii, spunea un parinte, este sa aratam greseala fara a desfiinta persoana, indiferent cine ar fi: ,,Aici, (aici si aici) a gresit binecuvantatul (a).
Nu am nimic cu persoana respectivă, dar tocmai pentru că este judecătoare m-a dezamăgit. Dacă nu avea această funcție, nu ceream de la ea să cunoască legislația, deși și în aces caz e la mintea cocoșului că legea nu o dă domnl polițist. Dacă s-a înțeles altceva, îmi cer iertare.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 09:51:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Parintele Arsenie Papacioc a spus clar ca nu si-ar lua documente cu cip.
Asta am spus și eu și încă nimeni (din cealaltă tabără) nu mi-a dat un răspuns concret la acest subiect.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:06:25
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mă bucur că ai ajuns la o concluzie pertinentă. Asta am și vrut că subliniez că am ajuns să credem în ideologii neinspirate, care n-au nici o treabă cu dreapta credință.

În afară de faptul "ca noi să fim primii care să facem ceva, înainte de a face alții sau a cere de la alții, pentru a se schimba lucrurile", nu am prea găsit un lucru bun.

Nu am nimic cu persoana respectivă, dar tocmai pentru că este judecătoare m-a dezamăgit. Dacă nu avea această funcție, nu ceream de la ea să cunoască legislația, deși și în aces caz e la mintea cocoșului că legea nu o dă domnl polițist. Dacă s-a înțeles altceva, îmi cer iertare.
Cred ca prin, cuvantul ,,politist'', s-a referit tot la o instanta superioara, nu la plutonierul de pe strada. Ideea de a ne asuma pozitia pro sau contra cipului este subliniata si de parintele Adrian Fageteanu care spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.''. Bineinteles ca nici parintele nu era de acord cu cipul.

Acolo unde ma aflu, imi asum pozitia pe care o am si suport consecintele. Cam asa se pune problema. De asemenea, daca insistam, BOR care suporta si ea presiuni, ne va sprijini. Daca nu, atunci vom aluneca la gramada: mireni, calugari, preoti si ierarhi.

Ca mireni putem spune lucrurilor pe nume mai mult decat daca am fi preoti si putem solicita sprijin din partea Patriarhiei Romane. BOR sunt si eu si tu si alti ortodocsi din Romania. Pentru noi e important care va fi pozitia oficiala fata de problema documentelor cu cip.

Daca noi, crestinii, am fi uniti in aceasta problema, atunci ierarhii ar tine seama de dorinta noastra. Dar asa, cand vad ca ne grabim sa ne urcam in masina indiferent de tipul de permis de conducere, ce sa mai spuna si ei? Sunt si ei in bataia trasnetelor acolo pe functiile lor, iar presiuni exista si asupra lor.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:27:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca prin, cuvantul ,,politist'', s-a referit tot la o instanta superioara, nu la plutonierul de pe strada.
Nu, a specificat foarte clar să mergem a ghișeele poliției, apoi pe stradă când ne oprește "domnul polițist". Oricum se pare că încă nu ai sesizat penibilul. Dureros...

Citat:
Ideea de a ne asuma pozitia pro sau contra cipului este subliniata si de parintele Adrian Fageteanu care spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.''. Bineinteles ca nici parintele nu era de acord cu cipul.
Știu poziția părintelui. La fel și pr Arsenie Papacioc spune foarte clar: miroase a 666 și că nu ar primi așa ceva. Eu încă aștept lămuriri.

Citat:
Dar asa, cand vad ca ne grabim sa ne urcam in masina indiferent de tipul de permis de conducere, ce sa mai spuna si ei?
Sau să ne urcăm fără permis la volan după unele sfaturi.

Apropo, am intrat în "criză" de soluții viabile: post, rugăciune, viața liturgică?

Last edited by ovidiu b.; 10.01.2013 at 10:43:48.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:53:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Daca noi, crestinii, am fi uniti in aceasta problema, atunci ierarhii ar tine seama de dorinta noastra.
Aici sunt de acord cu tine. Dar eu, tu și restul de unde știm care e adevărul? Oare nu ei ar trebui să ne clarifice necunoscutele? Până acum se spune: nu luați actele cu cip (unii duhovnici), dar nimeni nu dă soluții. Apoi după cum ai observat sunt și alte interpretări ale peceții pe care Alin a amintit-o:

frunte = gândire
mână = faptă

Last edited by ovidiu b.; 10.01.2013 at 11:03:30.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:59:12
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Apropo, am intrat în "criză" de soluții viabile: post, rugăciune, viața liturgică?
Trebuie, in mod categoric sa tinem seama in primul rand de acestea. Fara aceste arme duhovnicesti suntem usor de doborat.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 11:06:11
ovidiu b.
Guest

Implicit

Așadar să nu pierdem adevăratele arme duhovnicești, în favoarea celor lumești și oricum trecătoare. Oare nu sunt îngăduite de Sus aceste cipuri? Chiar pr Paisie Aghioritul spunea că vor trece și astea. Citez: "Ne așteaptă evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cât s-a vătămat Ortodoxia prin comunism, tot atât se va vătăma și acum".

Last edited by ovidiu b.; 10.01.2013 at 11:17:53.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 11:13:13
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Aici sunt de acord cu tine. Dar eu, tu și restul de unde știm care e adevărul? Oare nu ei ar trebui să ne clarifice necunoscutele? Până acum se spune: nu luați actele cu cip (unii duhovnici), dar nimeni nu dă soluții. Apoi după cum ai observat sunt și alte interpretări ale pecețtii pe care Alin a amintit-o:

frunte = gândire
mână = faptă
Sa ne gandim putin la cele scrise de userul Alexandru Anastasiu despre biorezonanta. Sa ne gandim la posibilitatea de a fi manipulati prin cip si condusi spre un alt tip de comportament decat cel firesc. Un comportament incompatibil cu statutul de crestin.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8836&page=99

In Apocalipsa scrie clar

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si nuamrul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

1. Este ceva fara de care nu putem vinde sau cumpara, deci are implicatii economice, sociale si spirituale.
2. Ne aduce neliniste in viata aceasta si in cea vesnica.

Sa ne gandim ca prin acel microcip ni s-ar transmite un anumit tip de energie despre care vorbea userul Alexandru Anastasiu si ca toata ziua am deveni preocupati de sex si cam atat. Simpla acceptare microcipului coroborata cu efectele ulterioare duc sau nu la o lepadare definitiva de Hristos?
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 11:27:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

De acord, nici eu nu sunt pentru globalizarea aceasta politico-economică, care urmărește de fapt globalizarea religioasă a lumii (New Age). Noi spunem că suntem liberi în UE, dar e fals, noi suntem robi ai UE, căci noi nu mai avem propia putere de decizie, ci facem ce ne dictează și ne impune UE. Unde mai libertatea noastră? Acum ne impun tot felul de sisteme electronice mai mult sau puțin folositoare (unii le văd folositoare, eu unul nu). Categoric nu sunt de acord. Oricum când vom ajunge să nu mai putem cumpăra sau vinde numai cu cipul (așa cum presupune că va fi), eu zic că Dumnezeu ne va da și soluția. Eu am nădejdea că Dumnezeu nu ne lasă.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 11:30:28
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Simpla acceptare microcipului coroborata cu efectele ulterioare duc sau nu la o lepadare definitiva de Hristos?
Mă feresc să-ți dau un răspuns, nu am ajuns la o concluzie.

Last edited by ovidiu b.; 10.01.2013 at 11:37:05.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53