Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 19:39:34
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu intelegem focul ca pe focul de acum. "Focul" acela va arde si trupul si sufletul si e reprezentat de dragostea Lui Dumnezeu, el fiind efectul lipsei de comuniune.
Nu sunteti consecvent.
V-am spus, ori o luati literal, ori simbolic.
Si chiar nu va inteleg, cum sa fie focul care chinuie pe pacatosi, tocmai dragostea lui Dumnezeu?

Dar, cât despre fricoși, necredincioși, scârboși, ucigași, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli și toți mincinoșii, partea lor este în iazul care arde cu foc și cu pucioasă, adică moartea a doua.”

-----> daca e un iaz literal, fara sa fie simbol, atunci sulful (pucioasa) si focul sunt literale, nu simbolice.
Vechi 17.12.2011, 21:10:44
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu i-ar si fost mai simplu Lui Dumnezeu sa il suprime pe Diavol cand s-a intors impotriva Lui. Si asa impusca 2 iepuri dintr-un foc: diavlolul disparea si nu mai astepta atat timp sa o faca (sdau diavolul nu va fi nimicit?) si oamenii ar fi fost in comuniune mereu cu Dumnezeu, ba mai mult chiar toti. Nici nu il mai suparau oamenii pe Dumnezeu. Nu credeti ca era mai simplu?
Era mai simplu si mai dezastruos. Dupa nimicirea imediata a diavolului, cei ramasi (ingeri si oameni) ar fi ascultat de frica. Iar Dumnezeu vrea sa-L ascultam din dragoste. De aceea a pus in aplicare un plan (planul de mantuire), mai lung si mai dureros, dar plin de dragoste jertfitoare.

Rezultatul: eu astazi nu ascult de Dumnezeu din teama, ci din dragoste.
Vechi 17.12.2011, 21:54:03
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Desigur! ce fel de Dumnezeu ar fi Acela care fortzeaza creatiile sale sa asculte de El, aratandu-le tot timpul un loc ingrozitor care arde incontinuu, pregatit pentru cei care nu fac voia Lui.
Si, oricat ar incerca unul si altul sa demonstreze ca nu Dumnezeu e Cel care-i chinuie, ci faptele lor rele si constiinta lor, nu reusesc. Pentru ca si demonii sunt bagati tot acolo, alaturi de pacatosi. Cine mai ramane sa chinuie? ingerii lui Dumnezeu?
Vechi 17.12.2011, 22:27:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Eu nu ma refeream la momentul ispitirii omului, ci la momentul caderii Diavolului. Daca atunci il nimicea Dumnezeu nu mai cadea omul.
Îmi cer scuze, eu așa am înțeles. În cazul acesta, aveți dreptate, nu mai cădea omul (poate?), în schimb rămânea o umbră de îndoială în mintea ființelor inteligente din Univers. În sensul că L-ar fi privit pe Dumnezeu ca pe un tiran ce ia decizii arbitrare și i-ar fi dat dreptate lui Lucifer care-L acuza pe Dumnezeu exact de acest lucru.
Vechi 17.12.2011, 23:32:56
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu sunteti consecvent.
Dvs sunteti consecvent. Sustineti ca altii spun lucruti pe care nu le spun. Nu va recunoasteti propriile afirmatii si atunci cand ideile pe care le sustineti asociate creaza o monstuozitate pecum faptul ca un om a devenit Dumnezeu nu mai raspundti.
Sa imi spuneti in ce nu sunt consecvent si astept raspuns

Citat:
V-am spus, ori o luati literal, ori simbolic.
V-am raspuns este interpretare literara doar ca nu este focul pe care il cunoastem astazi. Este exaact acelasi lucru cu Cerul nou si Pamantul nou si cu trupurile nestricacioase ale celor mantuiti.

Citat:
Si chiar nu va inteleg, cum sa fie focul care chinuie pe pacatosi, tocmai dragostea lui Dumnezeu?
Si la intrebarea asta v-am raspuns. Este manifestarea dragostei Lui Dumnezeu care ii arde pe cei care nu sunt in comuniune cu El. Faptul ca Dumnezeu ne iubeste atat de mult si noi nu suntem impreuna cu El, si nu pentru ca el ne-a indepartat ci ptr ca noi am ales acest lucru. Si ca sa fac o comparatie mai apropiata, chiar cu focul (nu de la mine ci de la Sf Parinti doar ca nu retin exact care). Focul pe cei ce sunt in interiorul lui ii arde, iar pe cei ce sunt langa ii lumineaza. Asa e si cu iubirea Lui Dumnezeu, doar ca actiunea pozitiva este fata de cei din comuniune cu El si chinuitoare fata de cei ce au ales indepartarea.

Citat:
-----> daca e un iaz literal, fara sa fie simbol, atunci sulful (pucioasa) si focul sunt literale, nu simbolice.
Nu este simbolic, dar nici nu este focul pe care il cunoastem aici si nici arderea nu este cea a focului obisnuit ptr ca acel foc va arde si sufletul, dar nu il va nimici.
Vechi 17.12.2011, 23:38:21
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Era mai simplu si mai dezastruos. Dupa nimicirea imediata a diavolului, cei ramasi (ingeri si oameni) ar fi ascultat de frica. Iar Dumnezeu vrea sa-L ascultam din dragoste. De aceea a pus in aplicare un plan (planul de mantuire), mai lung si mai dureros, dar plin de dragoste jertfitoare.
Nu. Omul nu cunostea binele si raul. Fara ispita l-ar fi ascultat pe Dumnezeu asa cum l-a ascultat si pana la ispita. Omul nu stia de existenta diavolului si nici nu ar fi stiut de nimicirea lui. Deci argumentele nu tin.

Citat:
Cu toate ca stiti ca cei pacatosi vor fi nimiciti dupa Judecata? Atunci ce va faceti sa credeti ca Adam nu l-ar fi ascultat pe Dumnezeu tot din iubire, cu atat mai mult ptr ca l-a nimicit pe diavol pentru el (in cazul in care ar fi stiut de nimicirea diavolului), ca sa nu il ispiteasca, ca sa nu cada, ca sa nu moara?
Vechi 17.12.2011, 23:44:39
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Desigur! ce fel de Dumnezeu ar fi Acela care fortzeaza creatiile sale sa asculte de El, aratandu-le tot timpul un loc ingrozitor care arde incontinuu, pregatit pentru cei care nu fac voia Lui.
Si, oricat ar incerca unul si altul sa demonstreze ca nu Dumnezeu e Cel care-i chinuie, ci faptele lor rele si constiinta lor, nu reusesc. Pentru ca si demonii sunt bagati tot acolo, alaturi de pacatosi. Cine mai ramane sa chinuie? ingerii lui Dumnezeu?
Poate chinul e acelasi. Ca nu vreti sa acceptati e una, ca nu e asa e cu totul altceva.
Oricum stiti ca e o prostie ce sustineti nu? Ca omul e in iad si se chinuie acceptati? Si ca sa nu revin de multe ori. Daca acceptati va raspund. Daca nu negati scriptura. Elocventa este pilda saracului Lazar.
Daca acceptati ca se chinuie e bine. Atunci nu acceptati ca este vesnic chinul. Dumnezeu este drept da? Daca pentru cei drepti plata este viata vesnica, pentru cei rai plata este chinul temporar? Judeca Dumnezeu cu unitati diferite? Nu. Atunci ambii imi primesc rasplata in functie de masura in acre au implinit voie lui Dumnezeu pentru aceeasi perioada, adica vesnic.
Daca gresesc spuneti-mi unde. Unde nu e logic ce am spus?
Vechi 17.12.2011, 23:47:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Nu este simbolic, dar nici nu este focul pe care il cunoastem aici si nici arderea nu este cea a focului obisnuit ptr ca acel foc va arde si sufletul, dar nu il va nimici.
Vă atrag atența că contraziceți cuvintele Mîntuitorului:

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena." (Mat.10,28)
Ne întâlnim aici iar cu termenul άπόλλυμι = a pierde, a ucide, a nimici, a ruina.
Vechi 17.12.2011, 23:48:05
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Îmi cer scuze, eu așa am înțeles. În cazul acesta, aveți dreptate, nu mai cădea omul (poate?), în schimb rămânea o umbră de îndoială în mintea ființelor inteligente din Univers. În sensul că L-ar fi privit pe Dumnezeu ca pe un tiran ce ia decizii arbitrare și i-ar fi dat dreptate lui Lucifer care-L acuza pe Dumnezeu exact de acest lucru.
Da? Nu exista fiinte "inteligente" care il acuza acum pe Dumnezeu de tiranie?
Dumnezeu nu trebuie se se justifice nimanui, iar dovada iubiri sale pentru orice fiinta rationala atunci ar fi fost ca a creat acele fiinte si le-a dat totul pentru cresterea duhovniceasca. Asta era atunci. Acum chiar mai mult, S-a jertfit Atotputernicul pentru creatie.
Vechi 17.12.2011, 23:51:15
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Îmi cer scuze, eu așa am înțeles. În cazul acesta, aveți dreptate, nu mai cădea omul (poate?),
Nu, nu ar mai fi cazut. Acela era primul pacat: pacatul neascultarii. Omul nu ar fi gresit fara ispita, si atunci omul necunoscand binele si raul (deci ispita nu putea veni de la sine sau de la altii, adica Eva, pentru ca era la fel), iar ispita nu putea veni decat de la diavol.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31