![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
s u p e r b!
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ,, Dar Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul si Tu olarul care ne-a intocmit: suntem cu totii lucrarea mainilor Tale"
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Câtă simplitate și puritate.... în câteva poze. Cum ne aștepată minunat pe toți, Hristos, la pocăință, la Spovedanie și Împărtășanie... Iar pozele fratelui "Pelerin spre Răsărit"... se simte lupta cu demonii ce o duce, se simte în alegerea pozelor ce o face. Are multă tentă protestantă de neascultare în pozele alese. Dar ne aștepată minunat pe toți, Hristos, la pocăință, la Spovedanie și Împărtășanie... ![]() "Și Ioan era îmbrăcat în haină de păr de cămilă, avea cingătoare de piele împrejurul mijlocului și mânca lăcuste și miere sălbatică." (Marcu 1, 6) "Nu s-a ridicat între cei născuți din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul" (Matei 11, 11) ![]() "Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" (Galateni 6, 14) "Vrednic de credință și de toată primirea e cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu." (I Timotei 1, 15) "Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită, căruia stați împotrivă, tari în credință" (I Petru 5, 8-9) "Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi." (I Ioan 4, 6) ![]() "Ca atunci când El ținea strălucitoare deasupra capului meu candela Sa și, luminat de ea, eu străbăteam prin întuneric!" (Iov 29, 3) "Untdelemn pentru candele, aromate pentru mirul de uns și pentru miresmele de tămâiere" (Ieșirea 25, 6) "Și au tămâiat pe jertfelnic și au aprins lumânările cele de pe sfeșnic și luminau în templul Domnului." (I Macabei 4, 50) "cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră" (Filipeni 2, 12)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ,, Cand era inca departe, tatal sau l-a vazut si i s-a facut mila de el, a alergat de a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat mult"
|
|
|||
|
|||
![]()
Igor frate, frumoase imagini ai adus, precum si potrivite selectii din cuvantul Scripturii.
Multumesc, frumos, Domnul sa-ti rasplateasca! Pe de alta parte, cred ca imaginile si comentariile oferite de Pelerin pot sta foarte bine impreuna cu ale noastre. Eu cred ca sunt doar forme diferite, fiecare cu frumusetea lor, a aceleiasi cautari si preamariri a Domnului. Fireste, eu sunt mai apropiat cu inima de cele ortodoxe, pe care le gasesc optime pentru nevoile mele sufletesti si pentru calea grea a mantuirii mele de sarman om pacatos. Dar incerc sa ma bucur si de alternativa oferita de Pelerin, deoarece si acolo este cu adevarat frumusete. Multumesc inca o data pentru minunata postare si te rog sa ierti pe fratele tau care se bucura si de frumusetea altora...:) P.S. Observa, te rog, cat de expresive sunt chipurile din acele picturi. Expresive pentru sufletul nostru omenesc, vreau sa spun. Ca nu au expresia sfintilor nostri, asta e deja alta poveste... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ,, Trupul meu nu era ascuns de Tine cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un plod fara chip ochii Tai ma vedeau si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna dintre ele. Cat de nepatrunse mi se par gandurile Tale, Dumnezeule, si cat de mare este numarul lor !"
|
|
||||
|
||||
![]()
"ahilpterodactil", nu mă înțelege greșit.
Și mie îmi place ce a postat "pelerin spre Răsărit", e căutarea lui personală, și e frumoasă, dar simt în alegerea imaginilor lui, duhul protestant, lupta lui cu demonii care au inventat protestantismul, imitând creștinismul autentic. "Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." (Evrei 11, 38) ![]() ![]() ![]() ![]()
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 17.02.2016 at 20:17:11. |
|
|||
|
|||
![]()
[
![]() ,, Du-te, strange pe toti evreii care sa afla in Susa si postiti pentru mine, fara sa mancati, nici sa beti, trei zile, nici noaptea, nici ziua. Si eu voi posti odata cu slujnicele mele; apoi voi intra la imparat, in ciuda legii; si daca va fi sa pier voi pieri"
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ,, La usa lui zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube. Si dorea mult sa se sature cu firimiturile care cadeau de la masa bogatului. Pana si cainii veneau si-i lingeau bubele. Cu vremea saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam"
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
carti minunate pentru copii, cu reducere 20% | briliant16 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 25.08.2018 09:03:44 |
lucruri minunate in...videoclipuri | maria-15 | Generalitati | 87 | 16.11.2015 11:47:16 |
Caut locuri minunate! | Adriana-Simona | Generalitati | 22 | 14.03.2011 16:53:12 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Predici minunate ... | mihai anton | Rugaciuni | 0 | 17.04.2010 22:21:46 |
|