![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"si aici cu totii avem de invatat, iar mie imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!!" - nu s-ar parea!... ori, cel putin, te contrazici singura, fiindca una zici si alta faci (... fara macar sa realizezi!... reciteste-ti postarile si observa cum te auto-contrazici, fiindca intr-unul din posturile anterioare tocmai afirmai ca: "In rest da, normal ca suntem infalibili", pe cand in ultima postare, exact contrariul: "Si da...logic ca eu nu fac greseli flagrante..." - pai, hotaraste-te: ori te situezi printre cei 'infailibili' prin acel 'noi' care te include automat, ori te schimbi 'dupa cum bate vantul', ca tot adusesi vba... cine vbea de 'schimbat dupa bataia vantului'!... ![]() ![]() "imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!!" - aici, iarasi, te contrazici singura, fiindca desi m-ai aprobat, anterior, ca intre semnele de punctuatzie si cuvinte nu se lasa spatiu, tu vad ca tot persisti in aceleasi greseli elementare si nu faci nici cel mai mic efort de a te 'corecta singura', nici in privinta asta, iata si dovada: "tine( urate de altfel...)" "iar mie imi place sa invat"... pe altii, si poate mai putin pe tine insatzi, da, e lesne de observat!... ![]() Eu ti-as sugera tie, 'draga', sa-ti auto-aplici propriul sfat si sa o cam lasi balta cu profesoreala, fiindca situatia copiilor carora le predai ar putea fi cam ingrijoratoare!... Sincer, eu nu mi-as lasa copiii la o scoala cu astfel de profesori, care au unele lacune (mai mult sau mai putin grave sau/si evidente) si a caror pregatire cam lasa de dorit!... Da, poate ca am folosit un ton mai rautacios (pt. care imi cer scuze, nu o lua personal si nici in nume de rau, iar asta nu inseamna ca te urasc, D-ne fereste!), dar a fost intemeiat, fiindca tu ai initziat ironiile si sarcasmele, m-ai provocat etc... vba ceea: 'Ce tie nu-ti place, altuia nu face!'... Si da, imi cam 'sare mustarul' cam f. repede, sunt o fire (am o personalitate) cam impulsiva, recunosc, si cred ca am mai precizat deja, aici pe forum, in alta ocazie similara, tot polemizanta etc, dar cand observ ca m-am pripit si ca am gresit, imi fac 'mea culpa' si-mi cer scuze (uneori la fel de repede, insa depinde... fiindca daca vad ca pers. careia tocmai i-am cerut scuze incepe sa si-o 'ia in cap', sa-si 'ia nasul la purtare' - si mai ales cu oarece unde de arogantza, respectiv aere de superioritate in tonalitatea, respectiv atitudinea ce reiese din comunicarea ei verbala sau non-verbala -, crezand probabil ca asta i-ar da vreun drept sa inceapa cu 'mistocarelile' ieftine, mai mult sau mai putin vadite, la adresa mea etc, fara a-si vedea propriile neajunsuri (de care nu e scutit nimeni si pe care cu totii le avem, doar ca unele ies la iveala in alte sau anumite imprejurari), atunci replic si eu pe masura sau cu si mai multa inversunare s.a.m.d.... las deoparte chestii precum diplomatzie si tact, etica profesionala, maniere sau/si alte astfel de considerente etc, si-mi incep cu furie 'pleiada verbala'... si cu aceeasi lipsa de respect, sau chiar mai mare, iar cateodata, cam incontrolabil, din pacate pt. acea persoana - lol). In sfarsit, eu ma opresc aci, oricum, indiferent de eventualele tale replici care ar putea urma (numai pt. a 'da bine' si, repet, a te 'scoate basma curata', in fata celorlaltzi etc), nu de alta, dar aceste 'divergentze de opinii', aceasta polemica, ar putea degenera in ceva mai urat, si nici ca am chef, pt. ca mi-am propus ca, personal, sa incerc sa evit unele situatii posibil conflictuale, controversate si tensionate etc, si sa ma abtin de la unele tirade verbale, insulte extreme, invective si, respectiv, limbaj calomnios si extrem de 'acid' etc, macar acum in timpul postului (ceea ce nu inseamna ca si reusesc, insa incerc sa fac unele eforturi). In plus, am putea continua la nesfarsit cu schimbul de replici pe acest subiect si risca sa devina deja extrem de plictisitor... ![]() Hai, mersi (sau 'merci', ca sa folosesc 'originalul' frantuzesc - lol - scuze ca nu am sedila de sub 'c', dar nu am aci pe laptop limbajul setat pt. franceza - fac precizarea, ca sa evit unele eventuale viitoare 'corectzii' din partea ta), la fel, si tie - o zi (sau noapte) la fel de frumoasa, 'draga'!... PS: ..."fara nicio conotatie din cele date de tine( urate de altfel, dar e dreptul tau pana la urma si educatia ta!)" - sa inteleg ca nu ti-a 'picat' prea bine asocierea 'metaforica' pe care am exemplificat-o eu acolo referitor la greselile tale... suparator adevarul, stiu... si 'educatia mea' nu prea are legatura cu felul in care aleg sa-mi expun sau/si, respectiv, apar aici punctele de vedere... sau poate ca are, insa in contextul mentionat de tine este cam irelevant, dar, ma rog... nu mai intru acum si in alte detalii, ca n-are rost, fiindca tu precis ca vei '(sub)intzelege' doar ceea ce vrei tu si dupa cum iti convine tie, ca de obicei... Last edited by cherub; 26.03.2010 at 00:24:05. |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne Sfinte, pana si pe threadul acesta este cearta!!! Hello, people, wake up!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Am observat de multe ori ca unii scriu, ca plural de la 'ortodox', ortodoxi.
Corect este ortodocsi.
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt un virtuos al gramaticii dar am vazut de atatea ori scris pe forum ortodoxi incat am crezut ca am uitat eu cum se scrie..:)))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc, Andrusca etc... Din mesajele lui cherub nu se intelege ce vrea sa spuna. Si eu cintindu-i "explicatiile" am dedus ca ne spune ca este corect "scrim", nu "scriem". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by cherub; 30.03.2010 at 16:39:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-am exprimat opinia in urma costatarilor facute dupa ce am citit topicul in intregime. In rest, nu am nimic de adaugat. Povestea cu hotul care striga "hotii!" o stim toti. |
|
|||
|
|||
![]()
Cherub cel putin in aceasta saptamana sa inecercam sa fim mai buni mai ingaduitori sa iertam de 70 de ori cate 7 adica totul . Sa mergem cu totii la denie si sa lasam diferentele de opinie pe altadata chiar daca dupa parerea mea sunt constructive dar pot fi amanate .Doamne ajuta .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() PS: Oh, si, a-pro-pos... ![]() Varianta corecta ar fi fost: “Deci in loc sa simta macar o jena acolo, sa ia aminte la cele ce li se spune [verb la diateza pasiva – poate fi ‘verificat’ prin inlocuirea cu "ceea ce le este spus"]..afirma ca nu e important, ca ce.." Si, similar (si tot din aceeasi postare), poate ii spui si ca nu exista 'zgaraie', ci 'zgarie' ['a zgaria', nu 'a zgaraia']!... s.a.m.d… Indicata ar fi consultarea unui 'indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie' al limbii romane... ar fi util a-l pastra la indemana... Last edited by cherub; 30.03.2010 at 21:08:08. |
|