![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce spune sfantul care era chiar apostol:
3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, 4. Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. 5. Nu vă aduceți aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri? 6. Și acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui. 7. Pentru că taina fărădelegii se și lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte. 8. Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale. 9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase, 10. Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască. 11. Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, 12. Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Domnule tricesimusquintus se vede ca nu aveti nici o legatura cu Adevarul Evanghelic din raspunsul tau catre mine am inteles decat o incercare jalnica de a pune dovezile biblice intr-o lumina negativa....Draga Domnule unde scrie in biblie ca Adam a sarbatorit sambata?Unde scrie ca Dumnezeu l-a pus sa sarbatoreasca sambata?
Citatul care l-am dat IEREMIA 31,31 in biblia mea apare,in a ta sectanta fiind nu o gasesti asa ca iti dau un sfat poti sa-i dai foc...Caci biblia sectanta foarte multe modificari are fiind sectanta nu?Ai tu mare grija ca multe modificari ati adus biblie si ati falsificat si modificat Cuvantul Lui Dumnezeu asa cum e mintea voastra intunecata de diavoli arhiconi normal ca si biblia a avut de suferit modificari.Daca nu ma insel ultima voastra carte din V.T. este Maleahi nu? Bun in citatul dat de domnia voastra se referea la cei ce vor sa fie evrei valabil fiind doar pana la Venirea Lui Hristos cand toate vor fi noi cand va avea loc implinirea legilor vechi. Duminica:a inviat Hristos,a trimis Duhul Sfant si Duminica va judeca lumea asta.Asa ca tu sarbatoreste sambata ca evrei singura diferenta fiind ca voi credeti si in Iisus Hristos dupa gura ,dar dupa fapte sunteti dusmani Lui urati Crucea pe care prin moartea Sa ne-a adus Viata,urati pe Maica cea Prea Curata a Sa(cea care l-a tinut in pantece 9 luni de zile,care a suferit alaturi de El si care acuma sta alaturi de El in Imparatia Cerurilor si pentru rugaciunile ei lumea e inca tinuta vai de tine sectante cand o sa vina judecata si ea va fi acolo si ce vei raspunde cand tu ai urat-o?),urati pe Sfinti care sunt prietenii Domnului ceea ce ei vor cere El va implini.Sunt multe de discutat si multe argumente de adus insa eu deja cunosc genul tau de sectanti fanatici si increzuti care degeaba ii arati Ma omule uite Iisus Hristos a dat putere apostolilor sa ne ierte greselile si trimisa mai departe prin hironie...Pentru ca minte iti este intunecata si judecata stramba am mai zis frumos repet:"De la pacat se intoarce usor omul,de la eres mai greu." Doar unul Bunul Dumnezeu te poate intoarce din cararea ta stramba si prin rugaciunile tuturor Sfintilor si a Preacurate Maici Domnului fie sa te lumineze si sa te indrepte spre Viata cea vesnica pana nu e prea tarziu.Doamne ajuta! |
|
|||||
|
|||||
![]()
Acolo unde scrie si ca l-a pus sa nu minta, sa nu ucida, etc. Cele 10 Porunci, chiar daca nu erau in forma scrisa pana la Sinai, existau in constiinta oamenilor. Legea ne arata pacatul, daca nu ar fi existat Legea, cum ar fi fost numit pacatul pe nume, si cum ar fi putut Dumnezeu sa-i traga la raspundere pe pacatosi? (vezi cazul lui Cain)
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si ca Iisus si ca apostolii, iar aceasta e pentru mine de mare importanta. Pentru dumneata poate nu, ca dumneata te ghidezi dupa traditie si nu dupa Iisus. Nu stiu de unde ati dedus ca-i urasc... nu-i urasc. |
|
||||
|
||||
![]()
Din nou draga Domnule nu ai reusit sa-mi raspunzi la intrebari decat sa-ti arati neputinta.In primul rand in Biblia mea ortodoxa,Domnul stie ce Biblie ai tu sau de unde, nu dau 2 bani pe asta scrie exact cum am scris mai sus la Ieremia 31,31 o sa rog un utilizator ortodox sa se uite in Biblia sa si sa ne anunte ce scrie acolo...
Eu te intreb unde a zis lui Adam Dumnezeu sa sarbatoreasca sambata?Tu imi raspunzi de decalog si de constiinta..ma rog vrei sa arati ca nu te lasi mai prejos.Repet Sambata a fost pusa de Dumnzeu doar evreilor dupa ce au iesit din Egipt doar atunci pana la venirea Lui Hristos cand legea se inoieste! Draga Domnule ma repet cand a venit era crestina legea se inoise deja nu mai este necesar a sarbatori sambata,ci o noua zi Duminica(Dies Dominica-ziua Domnului).Asta e noua zi lasata de Hristos noua pentru a sarbatori invierea Lui si a noastra.Cu afirmatia dvs. pot sa spun si eu Facere 2,3 "Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o,pentru ca intr-insa S-a odihnit de toate lucrurile Sale,pecare le-a facut."Nu i-a spus Domnul sa o sarbatoreasca nicidecum,asta cere doar evreilor dupa ce ies din Egipt. Asa si noi nu sarbatorim sambata ,sarbatorim Duminica in care Hristos a inviat si a adus lege noua tuturor oamenilor caci era necesar ca sarbatoarea sa se schimbe cum scrie la Ieremia 31,31. Tu nu-i cinsteste si nu crezi in Sfinti sau in Maica Domnului ceea este egal cu ura pentru mine este alegerea ta ce crezi si cum crezi insa va veni Ziua Judecati in care noi toti vom da plata pentru pacatele noastre,dar si voi pentru ereziile voastre vai de voi atuncia ce o sa faceti ca in Maica Domnului si in prieteni Lui Hristos nu ati crezut ce o sa va faceti atuncea ce o sa raspundeti pentru fiecare suflet rapit din Trupul Lui Hristos?Vai DE VOI SI CE-I CE VA URMEAZA VOUA SI INVATATURILOR VOASTRE DIAVOLESTI SI ERETICE!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=pacatosul;164251]In primul rand in Biblia mea ortodoxa,Domnul stie ce Biblie ai tu sau de unde, nu dau 2 bani pe asta scrie exact cum am scris mai sus la Ieremia 31,31 o sa rog un utilizator ortodox sa se uite in Biblia sa si sa ne anunte ce scrie acolo.../QUOTE]
Hai sa lamurim doar problema asta, pentru ca nu am mult timp la dispozitie acum (va voi raspunde insa punctual la tot ce credeti ca nu am raspuns). Iata ce ati scris: Citat:
31 "Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou." pentru conformitate, verificati vers.31: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=31 |
|
||||
|
||||
![]()
Deci asculta Ieremia 31,31 si 32:"Iata,vin zile,zice Domnul,cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-i scot din pamantul Egiptului.Acel legamant ei l-au incalcat,desi Eu am ramas in legatura cu ei,zice Domnul."
Bun spune ca cele 10 porunci le va desavarsi ca le va schimba printre care si sarbatorirea zilei de sambata si inlocuirea ei cu una noua fiind Duminica cand Fiul Omului va invia si Duhul Sfant va fi trmis spre lucrare intelgi sau nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut. 3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială." (Facerea 2) Citat:
- Unde scrie ca nu mai e necesar a sarbatori sambata? - Unde "a lasat" Hristos sa sarbatorim duminica? Aveti vreo dovada Scripturistica, sau va bazati exclusiv pe traditie si pe decrete date de oameni? Daca pentru dumneata "a cinsti" inseamna a te inchina inaintea lor si a le pupa icoanele si moastele, afla ca eu nu-i cinstesc in felul acesta. Aceasta nu este decat idolatrie, condamnata de Sfanta Scriptura in porunca a II-a (alta porunca cu care se pare ca e certata Biserica Ortodoxa). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu aveti absolut nici o dovada scripturistica in sensul poruncii de a pazi duminica in locul sambetei. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta e ultima oara cand incerc sa va arat ca in ce crede biserca voastra sectanta e o minciuna fie ca ma asculti sau nu e alegerea ta.Biblia spune clar ca cu cei ca tine sa incerci de 2 ori sa-i intorci apoi lasa-i in erezia lor.Stiam de la inceput ca mai bine vorbesc cu un zid,dar ma rog va raspund si de data asta desi nu are rost.
Am scris mai sus despre sambata ca a sfintit-o Dumnezeu si binecuvantat-o insa se pare ca nu ati fost atent la ce am scris ma repet asa e a binecuvantat sambata ,dar unde scrie ca a cerut lui Adam sa o sarbatoreasca?Hai sa-ti spun nicaieri ,doar evreilor le cere dupa ce ies din Egipt a mia oara cand repet asta dar se pare ca vorbesc singur. Din nou spun ceea ce am mai spus era necesar un legamant nou ca poruncile sa se implineasca Ieremia 31,31 si 32 era nevoie de o noua zi acesta fiind Duminica. Ultima oara spun sectante tu nu ai habar care-i diferenta dintre inchinare si cinstire nu ma chinui sa-ti explic ..auzi vii tu sectante sa-mi spui mie ca si tu ii cinstesti in felul tau nu ma fa sa rad stiu cum voi ii cinstiti asa ca lasati-ne cu ratacirlie voastra satanice ve-ti da plata toti fatarnici cu ereziile voastre. Veniti strigati cu gura mare ca il marturisiti pe Hristos ca sunteti credinciosi adevarati ca aveti viata de crestin in adevartul sens al cuvantului cand in interior suntei goi nu aveti nici o traire in Hristos cum Biserica noastra are....auzi imi spui tu ca cei 20 de milioane de martiri au facut parte din Biseica Primara, ba tu sectantule vezi-ti de biserica ta si taci din gura ca nu ai habar ce vorbesti tu ai auzit de Sfintii Inchisorilor tu stii prin ce chinuri au trecut ca l-au marturisit pe Hristos in fata sistemului comunist ateu nici in cosmarurile tale nu ai cunoscut prin ce calvar au suferit aia ai nostri frati in credinta romani informeaza-te si te apuca groaza. Tu stii cate milioane de martiri a avut Rusia cum erau omorati oameni pe capete in timpul regimului comunist din cauza ca il marturiseau HRISTOS stii ma?Erau gropi pline de cadavre toti martiri ai lui Hristos si ce au facut astia?Voi aveti curaj sa spuneti in fata multimilor ca Hristos este cu voi ba nemernicilor,daca v-ar pune cineva cutitul la gat imediat v-ati lepada de El asa ca taci si vezi-ti de ratacirea ta sectantule,daca nu vrei sa vezi adevarul eu ti-am aratat cate am stiut,de vrei auzi de nu nu Dumnezeu nu e spargator de usa am si eu multe lipsuri in materie de cunostinta insa ce am zis este adevar fara doar si poate sunt mai multe de care eu nu stiu dar imi vad de religia mea drepta intr-UNUL DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU...."Eu sunt calea,adevarul si Viata." Exista un singur adevar.o singura cale care iti asigura mantuirea si aceea e ORTODOXIA(nu mai multe)credinta noastra de neamuri venita prin porpovaduirea Sfantului Apostol Andrei nu printr-un nenorocit de sectant american sau o femeie fermier din Vestul salbatic.Asa ca taci,de vrei sa asculti bine de nu pleaca si lasa-ne ca nu vrem sa-ti ascultam tampeniile tale eretice noi stim calea spre mantuire,tu ne arati calea spre ratacire. Last edited by pacatosul; 05.09.2009 at 14:17:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Liderul White nu era un om literat, nici un cititor al cărților, un erudit sau un teolog. Nu ințelegea nici ebraica, nici greaca, nici latina, citea numai versiunea engleză obișnuită a Bibliei și consulta traducerile foarte rar. Era un om de afaceri, cu o mare capacitate de a incheia afaceri, și era un lider innăscut. Studiul și lucrarea sa erau devotate in mare parte construcției de instituții de afaceri, cum ar fi editurile, sanatoriul, colegiul, organizării de conferințe generale și locale și finanțelor. In aceste domenii a avut succes. Dar realizările sale literare erau intr-adevăr slabe. In comparație cu marii reformatori ca Luther, Melancthon, Wesley și alții, era un ratat. A mers la liceu doar douăzeci și nouă de săptămani și a invățat atat cat să poată preda la o școală de la țară. Deși a publicat și a editat ziare timp de treizeci de ani, n-a scris nici o critică, nici un comentariu, nici o carte pe vreun subiect doctrinar. A publicat două cărți legate: "Schițe din viață" o povestire simplă a vieții lui și a soției lui și "Viața unui morar" luată aproape in intregime de la alt autor. Iși trăgea cunoștințele din observații și din conversația cu liderii care erau studenți. Acestora le dădea de studiat toate subiectele doctrinare ce necesitau studiu, iar apoi se folosea de ele. Nici el, nici soția lui n-au dat naștere vreodată la o doctrină a adventiștilor de ziua a șaptea. Au primit de la Miller doctrina celei de-a doua veniri, iar toate datele profetice le-au acceptat așa cum le aranjase el. De la Bates, au luat sabatul și ora nescripturistică de 6 PM pentru inceputul și sfarșitul lui. S-au luat apoi după J.N. Andrews și au trecut la ora apusului. De la liderul O.R.L. Crosier au luat teoria sanctuarului din cer , iar acesta a renegat-o mai tarziu. Mai tarziu, au acceptat de la Andrews teoria celor trei mesaje și a fiarei cu două coarne, așa cum e aplicată in Statele Unite. De la adventiștii de ziua intai au luat teoria despre somnul celor morți, iar apoi s-au despărțit de aceștia și au avut multe controverse urate cu ei. De la acest autor au acceptat trei idei de importanță vitală pentru succesul lor financiar. La inceputul lucrării sale, liderul White a instituit ceea ce el numea "bunăvoință sistematică". Fiecare persoană era rugată să scrie intr-un registru toate proprietățile sale și valoarea lor și să plătească pentru fiecare dolar, indiferent dacă proprietatea producea ceva sau nu. La inceput de an, li se cerea tuturora să-și ia un angajament cu cat vor da in fiecare săptămană. Aceasta nu e zeciuiala. Nimeni nu poate spune cu un an inainte ce o să aibă, nici dacă o să mai trăiască pană atunci. Acest plan era susținut cu putere de doamna White in primul volum al "Mărturiilor către biserică." Ea spune: "Planul bunăvoinței sistematice ii este plăcut lui Dumnezeu. . . Dumnezeu Iși conduce poporul după planul bunăvoinței sistematice" (p. 190, 191). "bunăvoința sistematică vi se pare inutilă; dar treceți cu vederea faptul că iși are originea la Dumnezeu, a Cărui ințelepciune nu dă greș. El a lăsat acest plan. " (p. 545). Deci Dumnezeu a lăsat acest plan! Atunci trebuia să funcționeze dar a eșuat. Ei recunosc acest lucru in Lake Union Herald din 24 Feb. 1915, spunand: "Banii se numeau bunăvoință sistematică dar metoda nu s-a dovedit satisfăcătoare și am renunțat la ea după doi ani de incercări [cam cincisprezece ani] și, in locul ei, am introdus zeciuiala după venitul fiecăruia. " Iata ce ,,asociatie familiara profitabila,, au intemeiat impreuna din care a iesit secta adventista.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|