![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca le-a spus-o "numai apostolilor" lasati-i doar pe ei sa practice, nu ne apucam noi sa-i trimitem pe oameni in iad sau in rai... |
|
|||
|
|||
![]()
pt tricesimusquintus:ce intelegi tu prin credinta in Isus si credinta lui Isus?Ca sa vin si eu cu un contraargument voi folosi Faptele Apostolilor 16:29-31:„Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înlăuntru, și, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel și ale lui Sila; i-a scos afară, și le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit ? Pavel și Sila i-au răspuns: CREDE IN Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta.”(simplu:nu in credinta lui Isus,ci in Isus Hristos-binenteles ca nu este de ajuns credinta unuia ca intreaga familie sa fie mantuita,ci fiecare individual trebuie sa CREDEM-"tu si casa ta").
Cat despre polemica iscata Biblia spune clar ca exista"un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos “(1 Timotei 2:5).Intr-adevar este o chestiune teologica.Multi pot sa vada acest verset din perspective diferite.Nu mi-am propus sa ma cert cu cei care au alte pareri.Inca odata afirm ca mantuirea tine in primul rand de credinta care se manifesta apoi prin fapte.Mereu mi s-a parut interesant in Biblia faptul ca Isus privea mereu lucrurile simplu.Noi oamenii ne complicam adesea in detalii,in cuvinte care poate n-ar trebui disecate atat de mult.Ce repeta Isus dupa ce facea minuni?"CREDINTA ta te-a mantuit.",nu jertfele de la templu,zeciuiala s.a.Isus de fapt nu a intemeiat nici o religie,cu cateva mici exceptii(cum ar fi cina cea de taina sau impartasania)nu a instituit reguli clericale.A frecventat templul(chiar i-a alungat pe vanzatori de acolo),nu i-a spus evreilor sa nu mearga la ele,ba mai mult dupa ce a vindecat cativa leprosi,i-a sfatuit sa se infatiseze in fata unui preot.Asta ce inseamna?Ca trebuie sa fim de religie mozaica sa fim mantuiti?Nici pe departe.Nu conteaza religia,conteaza credinta omului daca este dupa voia Sa.Isus si-a facut ucenici din vamesi,dar nu i-a interzis sa isi practice meseria in continuare,ei au crezut in EL si s-au schimbat de atunci.La fel ca atunci,Isus isi poate face ucenici si pe ortodocsi si pe penticostali sau baptisti,fara sa le interzica sa isi practice religia.Un om care are credinta si crede in El este un om schimbat.Credinta urmata de fapte este asadar prioritara: "34. Atunci Imparatul va zice celor dela dreapta Lui: "Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia, care v'a fost pregatita dela intemeierea lumii. 35. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M'ati primit; 36. am fost gol, si M'ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine." 37. Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: "Doamne, cand Te-am vazut noi flamand, si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete, si Ti-am dat de ai baut? 38. Cand Te-am vazut noi strain, si Te-am primit? Sau gol, si Te-am imbracat? 39. Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita, si am venit pe la Tine?" 40. Drept raspuns, Imparatul le va zice: "Adevarat va spun ca, oridecateori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neansemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut." (Matei 34:30). Citind aceste randuri ar fi de prisos sa mai discutam despre dogme. |
|
|||
|
|||
![]()
rectific putin afirmatia:"nu conteaza religia,credinta omului conteaza..."pentru ca pare putin deplasata si nu vreazu sa las aceasta impresia.Conteaza si religia,dar am vrut sa subliniez importanta mare a credintei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apocalips 14:12 "Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus." |
|
||||
|
||||
![]()
Ioan 20.23 "Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."
Citat:
2 Tim. 4.4 Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților. 5.22 Nu-ți pune mâinile degrabă pe nimeni, nici nu te face părtaș la păcatele altora. Păstrează-te curat. 1. Timotei 1.6Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dragul meu, d-ta te consideri vrednic de harul lui Dumnezeu? Pe crestini Biblia îi invață: Psalmi 115. 2 sau 116.2"Eu am zis întru uimirea mea: "Tot omul este mincinos!" 3.Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie?" Si Hristos s-a smerit: Luca 18.19 "Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun ? Nimeni nu este bun , decât unul Dumnezeu. " Si sf Pavel ne invata smerenia: Filipeni 2.3 "Nu faceți nimic din duh de ceartă, nici din slavă deșartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decât el însuși." Si sf Iacov: Iacov 4.12 "Unul este Dătătorul legii și Judecătorul: Cel ce poate să mântuiască și să piardă. Iar tu cine ești, care judeci pe aproapele? " Pe voi, pe ereticii adventisti ce va invata la adunare?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceeasi atitudine sfidatoare si dispretuitoare aveti si in randurile de fata, si imi tineti predici despre bunatate si smerenie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|