![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am afirmat asa ceva.Totusi,majoritatea credinciosilor considera ca nu poti realiza nimic fara Dumnezeu.Eu cred ca se inseala.Cunosc doua persoane atee convinse,care au avut o viata frumoasa,si au depasit toate problemele.Deci,am modele bune de urmat:)
|
|
|||
|
|||
![]()
"Si trecand Iisus, a vazut un om orb din nastere. Si ucenicii Lui L-au intrebat, zicand: Invatatorule, cine a pacatuit; acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb? Iisus a raspuns: Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu."
Multi spun ca nu cred in Dumnezeu insa nici ei ca si noi nu stim ce este in inima lor si ce transformari vor avea loc, doar Dumnezeu stie inima fiecaruia, si cum va evolua fiinta lor. Nu multi au norocul sa creda de mici copii sau chiar la 18 ani. Ap.Pavel cred ca avea vre-o 35 pina i-a venit "mintea la cap"...altii niciodata si ramin incrincenati in ateismul lor pina la moarte, asta este... Sper ca Duhul rugaciunii sa dea si peste tine!:) sa vezi cum brusc de la niste valori considerate "beton" treci la alte valori:) Asa credeam si eu ca ceea ce sunt la 18 ani AIA E! insa schimbarile ulterioare mi-au aratat contrariul. Doamne Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intelepciunea este sa aflii de ce! In privinta exemplelor de viata si eu am exemple de viata din "tabara adversa" credinciosi care au avut o viata frumoasa si au depasit toate problemele...si nu doar doi. Acum ce facem?;) Ce modele urmam? Pe cele care o duc bine aici si nu dincolo (daca exista un dincolo) sau pe cele care o duc bine si aici si dincolo? Logic este sa urmam pe ultimii. Un ateu nu risca!:D Desigur poti sa nu crezi si sa nu o duci bine si sa crezi si sa o duci prost...indiferent de modele atita doar ca un credincios poate supravietuii acestui "dus prost" prin credinta in timp ce un necredincios termina prin alcool , droguri (alcool) si/sau sinucidere. Pentru ca intrebarea nu-i cum supravietuiesc cind imi merge bine ci cind nu-mi merge bine! Tu din capul locului pleci de la ipoteza ca io sa-ti mearga bine pt ca ai 2 modele. Aici nu-i de vina lipsa credintei ci cei DOAR 18 ani! Dar daca prima nu o sa te gaseasca niciodata (sa nu fie) anii o sa te gaseasca cu siguranta. Deasemenea necazurile. Si virsta +necazurile o sa te faca sa vezi altfel........ Sper doar ca sa nu fi prea mindra si sa nu-ti recunosti atunci tie ca ai gresit. Multi nu au o a doua sansa. |
|
|||
|
|||
![]()
Voi intalni necazuri,bineinteles.ma voi stradui sa le depasesc.Drogurile,bautura si sinuciderea sunt excluse,pretuiesc extrem de mult viata(am realizat asta cand am studiat satanismul modern:).Cele doua modele sunt foarte speciale ptr mine,parintii mei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Saracii de ei!??? Macar daca ar avea o fica care sa-i scoata din iad! Asa nu au nici o sansa.........
Bun iti doresc..........Nu nu-ti doresc, sau mai bine zis nu doresc sa scriu ce-ti doresc. Ai crede ca din rautate o fac si nu-i asa!Dimpotriva. Oricum daca vreodata in viata ta il intilnesti totusi pe Dumnezeu si daca iti iubesti parintii sa tii mine ca-i poti ajuta chiar daca au murit. Stiu acum suna absurd dar poate cu ajutorul lui Dumnezeu vreodata o sa sune...altfel. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am devenit atee datorita parintilor mei.M-au sprijinit mereu sa invat despre diverse religii si filozofii.Am studiat crestinismul,islamul,intr-o oarecare masura iudaismul,budhismul,hinduismul,satanismul modern si teist(desi trebuie sa spun ca am preluat multe idei de aici),paganismul si wicca(ador vechile legende ale zeilor si ale eroilor),de asemenea Thelema(si de aici am "preluat" cateva idei).Pur si simplu,am ajuns la convingerea ca nu pot crede in zei/dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi tu om de 18 ani (mi-ar placea sa-ti alegi un nick oarecare Ana, Maria...) semanatorul ori seamana cind e timpul de semanat ori lasa cimpul sa se maracineasca. Ori ei aveau datoria sa semene in copilaria ta dorul de Dumnezeu. N-au facut-o de aceea esti atee. Ai dreptate parintii sint modelele preferate ale copiilor si ei fiind atei nu poti fi altfel. Dar cu toate ratacirile tale prin pseudoreligii saminta lui Dumnezeu n-a murit in tine. Dovada este prezenta ta pe acest forum.De fapt in subconstientul tau stii ca n-ai gasit nicaieri ceea ce cauti. Vezi cine l-a gasit pe Dumnezeu nu mai umbla prin religii, confesiuni straine...ca n-are dece! Eu n-ajm avut inca curiozitatea sa intru pe un forum musulman sau budist sau de alta natura. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca tot esti dispusa sa citesti..iti recomand o carte...care o sa iti placa..Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie...nu o sa te plictiseasca DELOC.:)
|
|
|||
|
|||
![]()
dintr-o anumita perspectiva ateismul este imposibil. Pentru ca fiecare om are nevoie si recunoaste iubirea (indiferent in ce forma, intensitate). Ori Dumnezeu este definit ca iubire in toate religiile. Tot ce ramane este sa nu fii religios.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |