Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2011, 11:53:06
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ecumenismul sincretist si politic e imposibil de realizat si oricum e neacceptabil, insa in afara acestuia eu nu vad cum poate sa se manifeste ecumenismul. La ce tip de ecumenism va referiti? Organizarea anuala a unui Congres International al Bisericilor crestine in care sa se debata o tema generala cu care se confrunta societatea de genul ” Laicitatea vietii, globalizarea si efectele nocive in planul spiritualitatii”, iar la sfarsit isi dau frumos mana cu totii,participa la dineu, fac o poza de grup si eventual scot o brosura best-seller? :)
Ma refer la lupta cu pacatul, si cu "fiica" sa: secularizarea.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 03:59:46
antoniap
Guest

Implicit

Marturii

• Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre"
  • Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru"
  • Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"
  • Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"
  • Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"
  • Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica"
  • Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."
  • Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"
  • Sursa:
  • SFATURI ORTODOXE -- Despre dreapta credinta ortodoxa , yoga ...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 13:03:42
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Marturii

• Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre"
  • Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru"
  • Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"
  • Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"
  • Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"
  • Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica"
  • Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."
  • Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"
  • Sursa:
  • SFATURI ORTODOXE -- Despre dreapta credinta ortodoxa , yoga ...
Daca sfintii si mari duhovnici ai neamului nostru graiesc astfel, cum indraznim noi sa graim altfel?
Au doara avem mai multa dragoste ca ei?
Vai noua, ca ne suceste diavolul mintile cu scriptura in mana!Ne duce in erezie cu citate din scriptura!

si as mai aminti un mare sfant al Bisericii, socotit sfantul Ardealului:
Pr Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa."
Vechi 27.10.2011, 13:27:03
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul

Pr Arsenie Boca:
care, întrebat fiind dacă ne putem ruga sfinților catolici, a răspuns că da, cu condiția să nu-i uităm pe ai noștri.

După cum vedeți, problema e puțintel mai complicată.

Citat:
Daca sfintii si mari duhovnici ai neamului nostru graiesc astfel, cum indraznim noi sa graim altfel?
Au doara avem mai multa dragoste ca ei?
Pot să vă dau un citat și un îndemn al unui sfânt mucenic:

Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
"Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza... Noi avem o poruca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre [Preofetii despre urgiile ce vor veni]"

Acuma, dacă considerați că nu aveți mai multă dragoste decât el, puteți doară grăi altfel ?

Așa că, vă rog, să auzim blestemul dumneavoastră la adresa Papei.....
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 15:09:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Pr Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa."
Pe acest forum, cuvintele de mai sus au fost puse in gura mai multor duhovnici. Despre Arsenie Boca am citit ca l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi in biserica in care pastorea. Deci am indoieli ca aceste cuvinte i-ar apartine; mai mult, de vreme ce l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi intr-o biserica, deci l-a recunoscut ca si sfint, cred ca era si ecumenist.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 18:01:26
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Pe acest forum, cuvintele de mai sus au fost puse in gura mai multor duhovnici. Despre Arsenie Boca am citit ca l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi in biserica in care pastorea. Deci am indoieli ca aceste cuvinte i-ar apartine; mai mult, de vreme ce l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi intr-o biserica, deci l-a recunoscut ca si sfint, cred ca era si ecumenist.
Sau pictura cu pricina ii este atribuita...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 18:12:29
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Nu numai pe Sfantul Francisc l-a pictat Parintele, ci si bisericile Sf. Sofia si Sf. Petru din Roma, impreuna !
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 19:36:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sau pictura cu pricina ii este atribuita...
Cineva a dat pe forum o explicatie: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=19
Se pare ca parintele Arsenie Boca a pictat intr-o biserica si astfel de lucruri: http://saccsiv.wordpress.com/2011/06...rintre-sfinti/
A mia pictat acolo si o naveta spatiala si, daca am inteles bine, si pe Nietzsche si Platon. Nu stiu daca a pictat gandindu-se la posibila trecere a Bc la ortodoxie si unire sau daca parintele chiar credea asta despre BC. Mai auzisem o poveste ca parintele Arsenie avea la el carti hinduse cand a fost prins de securitate.
Stim ca parintele Teofil a fost ucenic al parintelui Arsenie, iar acesta a spus ca tainele catolicilor sunt valide, poate preluase ideea de la parintele Arsenie.
Parintele Arsenie Boca in schimb spunea impotriva neoprotestantilor si protestantilor, si de aici citatul impotriva ecumensimului (se stie ca a fost initiat de protestanti, BC a aderat mai tarziu).

Oricum ar fi stim ca e o greseala, chiar daca parintele Arsenie Boca a facut o greseala nu schimba cu nimic, chiar si sfintii nu sunt infailibili in BO. Au avut unii sfinti chiar greseli dogmatice.
S-a dat o povestire cu un calugar ce avea har dar nu credea ca in potir sunt Trupul si Sangele. Mai exista o povestire in Limonariu, un preot slujea cu ingerii Sfanta Liturghie, dar credea o erezie. La ambii Dumnezeu le-a descoperit adevarul pana la urma. Asadar pot fi si mari traitori si sa aiba o eroare.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 19:49:53
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cineva a dat pe forum o explicatie: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=19
Stim ca parintele Teofil a fost ucenic al parintelui Arsenie, iar acesta a spus ca tainele catolicilor sunt valide, poate preluase ideea de la parintele Arsenie.
Dintre toti ucenicii parintelui pe care i-am cunoscut unul singur:Pr Teofil era ecumenist.
Restul marturiseau o invatatura de credinta dreapta, marturisind ca citatul ii apartine parintelui, auzindu-l fata catre fata.
A marturisi ca Parintele Arsenie e ecumenist mi se pare cea mai grosolana si cea mai jignitoare afirmatie despre parintele.Parintele a fost un sfant, nu un eretic!
Vai acelora, care in necunostinta de cauza ii intineaza memoria!
Vechi 27.10.2011, 20:09:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dintre toti ucenicii parintelui pe care i-am cunoscut unul singur:Pr Teofil era ecumenist.
Restul marturiseau o invatatura de credinta dreapta, marturisind ca citatul ii apartine parintelui, auzindu-l fata catre fata.
A marturisi ca Parintele Arsenie e ecumenist mi se pare cea mai grosolana si cea mai jignitoare afirmatie despre parintele.Parintele a fost un sfant, nu un eretic!
Vai acelora, care in necunostinta de cauza ii intineaza memoria!
Sper doar ca nu te referi la mine. Eu nu am spus ca parintele era ecumenist (oricum, ecumenist inseamna sa creada cineva ca si protestantii sunt la fel).
Nici parintele Teofil nu credea ca neoprotestantii sunt asemanatori noua, ii numea sectari. Cu ceva timp in urma cineva de pe forum sarea ca ars sa ma apostrofeze ca de ce am spus ca parintele Teofil a avut cateva greseli, in special cea cu catolicii. Sfantul Grigorie de Nissa a sustinut o erezie, apocatastaza. Fer. Augustin mai multe. In ortodoxie nu exista infailibilitate umana, chiar sfintii pot gresi. Chiar daca au o greseala raman tot sfinti.

Last edited by catalin2; 27.10.2011 at 20:15:42.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Catolicismul si ecumenismul MariaB Biserica Romano-Catolica 115 18.08.2013 20:21:58
Ecumenismul MadalinS Generalitati 0 30.09.2007 04:12:34
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17