![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Marturii
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Au doara avem mai multa dragoste ca ei? Vai noua, ca ne suceste diavolul mintile cu scriptura in mana!Ne duce in erezie cu citate din scriptura! si as mai aminti un mare sfant al Bisericii, socotit sfantul Ardealului: Pr Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După cum vedeți, problema e puțintel mai complicată. Citat:
Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779): "Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza... Noi avem o poruca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre [Preofetii despre urgiile ce vor veni]" Acuma, dacă considerați că nu aveți mai multă dragoste decât el, puteți doară grăi altfel ? Așa că, vă rog, să auzim blestemul dumneavoastră la adresa Papei..... |
|
|||
|
|||
![]()
Pe acest forum, cuvintele de mai sus au fost puse in gura mai multor duhovnici. Despre Arsenie Boca am citit ca l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi in biserica in care pastorea. Deci am indoieli ca aceste cuvinte i-ar apartine; mai mult, de vreme ce l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi intr-o biserica, deci l-a recunoscut ca si sfint, cred ca era si ecumenist.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu numai pe Sfantul Francisc l-a pictat Parintele, ci si bisericile Sf. Sofia si Sf. Petru din Roma, impreuna !
|
|
|||
|
|||
![]()
Cineva a dat pe forum o explicatie: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=19
Se pare ca parintele Arsenie Boca a pictat intr-o biserica si astfel de lucruri: http://saccsiv.wordpress.com/2011/06...rintre-sfinti/ A mia pictat acolo si o naveta spatiala si, daca am inteles bine, si pe Nietzsche si Platon. Nu stiu daca a pictat gandindu-se la posibila trecere a Bc la ortodoxie si unire sau daca parintele chiar credea asta despre BC. Mai auzisem o poveste ca parintele Arsenie avea la el carti hinduse cand a fost prins de securitate. Stim ca parintele Teofil a fost ucenic al parintelui Arsenie, iar acesta a spus ca tainele catolicilor sunt valide, poate preluase ideea de la parintele Arsenie. Parintele Arsenie Boca in schimb spunea impotriva neoprotestantilor si protestantilor, si de aici citatul impotriva ecumensimului (se stie ca a fost initiat de protestanti, BC a aderat mai tarziu). Oricum ar fi stim ca e o greseala, chiar daca parintele Arsenie Boca a facut o greseala nu schimba cu nimic, chiar si sfintii nu sunt infailibili in BO. Au avut unii sfinti chiar greseli dogmatice. S-a dat o povestire cu un calugar ce avea har dar nu credea ca in potir sunt Trupul si Sangele. Mai exista o povestire in Limonariu, un preot slujea cu ingerii Sfanta Liturghie, dar credea o erezie. La ambii Dumnezeu le-a descoperit adevarul pana la urma. Asadar pot fi si mari traitori si sa aiba o eroare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Restul marturiseau o invatatura de credinta dreapta, marturisind ca citatul ii apartine parintelui, auzindu-l fata catre fata. A marturisi ca Parintele Arsenie e ecumenist mi se pare cea mai grosolana si cea mai jignitoare afirmatie despre parintele.Parintele a fost un sfant, nu un eretic! Vai acelora, care in necunostinta de cauza ii intineaza memoria!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici parintele Teofil nu credea ca neoprotestantii sunt asemanatori noua, ii numea sectari. Cu ceva timp in urma cineva de pe forum sarea ca ars sa ma apostrofeze ca de ce am spus ca parintele Teofil a avut cateva greseli, in special cea cu catolicii. Sfantul Grigorie de Nissa a sustinut o erezie, apocatastaza. Fer. Augustin mai multe. In ortodoxie nu exista infailibilitate umana, chiar sfintii pot gresi. Chiar daca au o greseala raman tot sfinti. Last edited by catalin2; 27.10.2011 at 20:15:42. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|