![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce însă într-o anumită măsură m-a șocat a fost că un "rege", un anumit om minoritar, a primit o slujbă într-o biserică ortodoxă prin anii '90, slujbă la care se vedea că și-a pus o coroană pe cap, făcându-și apoi cruci. Și de atunci chipurile ar exista un "rege" ortodox internațional, "uns de Biserică" al unor minoritari. Ceea ce ar fi de subliniat este în primul rând mișcarea și cauza acestei mișcări în ceea ce privește anumiți clerici ai BOR; nu știm care au fost rațiunile acelei slujbe de "încoronare" și cum au ajuns clerici ortodocși români să facă așa ceva în patriarhia ortodoxă română. În al doilea rând, nu am auzit ca acea slujbă să aibă vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române; faptul că un cleric și-a permis să facă așa ceva nu înseamnă că ar fi fost angajată întreaga Biserică Ortodoxă Română și că ar avea vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române; din câte știu până acum nu există vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române, probabil acolo fiind cazul unei mișcări a unui cleric ortodox ale cărui rațiuni în săvârșirea evenimentului nu se cunosc, cum nu se recunosc în mod oficial așa zisele consecințe din partea BOR ca Biserică; faptul că un cleric s-a angajat să facă o slujbă de "încoronare" nu cred și nu știu să fi angajat vreodată Biserica Ortodoxă Română ca Biserică. În al treilea rând, ungerea pe care un rege sau împărat o primea din partea Bisericii nu a fost și nu este un lucru transmisibil, nu este ceva asemănător cu hirotonirea preoțească; din această perspectivă "ungerea" unui om de către un cleric nu are niciun fel de consecințe asupra "succesorului regal", pentru că "ungerea regală" nu se transmite de la un "rege" la "succesorul" lui. |
|
||||
|
||||
![]()
Aici se gasesc ceva discutii:
http://www.romani-online.co.uk/forum/imagine-negativa Tigani cersind in metroul de pe Picadilly line Pe site sunt mai multe articole si povesti. * Documentar BBC despre copiii tigani trimisi la cersit. http://www.bbc.co.uk/programmes/b00mkjyd Alta emisiune despre cersetori: BBC-ul se pune cu cersetorii tigani din Romania!!! In sfarsit... |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
In primul rand vreau sa spun ca ii respect si pe ei, pe romi, desi de multe ori fac lucruri rele.
E adevarat ca romilor, pentru ca n-are rost sa folosim mai multi "r" li se spune "romani", "romany", "romany", "romanies", "romanis", "roma", "romi" iar limba lor se numeste "romani". Romani people http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people Romani language http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_language Discutiile despre cati "r" ar trebui sa folosim in Romania n-au sens, nu asta e problema, intre cuvintele romi si romani e o diferenta destul de clara in limba romana, in alte limbi nu mai exista o definitie asa clara. Limba romani e reprezentata si ea pe internet si are codul "rom", Romany http://www-01.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=rom Djuvara spune ca bizantinii isi ziceau romei, denumirea Imperiului Bizantin era Romania, pentru ca se considerau continuatorii Imperiului Roman, asa si tiganii alungati probabil de turcii otomani si ajunsi in "Romania" adica pe vremea aia era vorba de Imperiul Bizantin (sudul Bulgariei, Turcia europeana), probabil impresionati fiind si convietuind mai mult timp in zona lor si-au luat denumirea de romi, rezulta ca si ei au vrut sa fie urmasii Romei, toata lumea a vrut sa fie urmas al Romei, si germanicii Sfantul Imperiul Roman de Natiune Germana http://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Imperiu_Roman, si ungurii erau sa fie mai latini ca noi, limba maghiara de abia din 1825 a devenit limba de stat, pana atunci limba de stat, oficiala a Regatului Ungariei era latina. Citat:
Citat:
Ei s-ar fi declarat cum le-a placut, romi de la romei (bizantini), Romania (Imperiul Bizantin), rom e si barbat pe limba lor, asa ca iaca un popor. Problema a aparut ca si noi tot asa ne-am denumit, romani, ca si romansii (limba romansa , reto-romana) http://en.wikipedia.org/wiki/Romansh_people, tot urmasi ai romanilor, asa doua, trei popoare diferite (desi tot indo-europene) au ajuns sa aibe nume similare si sa se confunde international. Chiar pe siteul lor spune ca ar fi stat destul de mult in Imperiul Bizantin si acestei s-ar fi raspandit in toata Europa Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sclavia romilor http://www.romanes.ro/sclavia-romilor.aspx Sclavia in Romania http://ro.wikipedia.org/wiki/Sclavia...n_Rom%C3%A2nia Last edited by UserAZ; 21.09.2013 at 21:11:13. |
|
||||
|
||||
![]()
Numele lor nu a fost romani. Nimeni nu i-a numit asa. Toate scrierile vechi nu pomenesc de nici un romani. Stim cu totii cand li s-a schimbat numele si de catre cine si la oridnele cui. Wikipedia nu este document sau carte istorica, chiar daca unele informatii sunt corecte.
Se face o confuzie intre ei si noi, iar nu eu nu sunt pentru confuzii. Suntem doua natii complet diferite, nu vad de ce am avea nume asemanatoare. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu bizantinii isi spuneau romani. Imperiul Roman de Est nu a fost mereu grec. A fost intai roman, apoi s-a grecizat si a capatat numele de Impariul Bizantin.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Parascheva", nu te agita prea tare, vede toată lumea că expunerea userului AZ este, pe lângă faptul că e egală cu zero, plină de minciuni, de neadevăruri istorice. Însă în ceea ce ne privește pe noi avem într-adevăr datoria să stingem astfel de inițiative ale minciunii și întunericului încă din fașă pentru ca nu cumva minciuna să prindă picioare lungi și să fie luată de inocenți și ignoranți drept vreun adevăr. Conținutul acelei postări nu are, în bună măsură, nicio tangență cu realitatea, ci este doar produsul fanteziei unor sfidători care s-au uitat prea mult la televizor și vor acum să o facă pe deștepții. Pe lângă caracterul profund sfertodoct al postării, remarcă și caracterul ei sfidător, obraznic, impertinent pe alocuri, fals și de-a dreptul mincinos în ceea ce privește anumite realități istorice și lingvistice, precum și caracterul de raritate, de făcătură pseudo-științifică pe care în fapt nu doar că nu o bagă nimeni în seamă dar nici nu o poate băga (decât dacă îl cheamă "useraz").
|
|
||||
|
||||
![]()
Ba uite ca isi spuneau, mai ales dupa secolul IX, cand a aparut Carol cel Mare cu pretentiile lui in peisajul occidental. Ei mereu s-au socotit romani, nu greci, continuatori ai Imperiului Roman. Termenul bizantin a aparut in literatura de specialitate, la 100 de ani de la caderea Constantinopolului si de abia in secolul XIX a fost adoptat pe scara larga. Bizanț era numele Constantinopolului (orasul lui Constantin) inainte de a deveni capitala Imperiului lui Constantin cel Mare.
Dovezi incontestabile ca se numeau ei insisi romani: ![]() [SIZE=-1]Mosaic depicting Constantine IX Monomachos (1042-55), from the church Haghia Sophia, Istanbul. The legend above his head reads: Konstantinos en Christôi tôi Theôi Autokratôr pistos Basileus Rhomaiôn ho Monomachos. [/SIZE] ![]() NOTA BENE - raspunsul meu este o replica la citatul Laurei, atat. Tiganii - rromii, cum vreti sa le spuneti - nu se trag din Imperiul Roman si nici din cel Bizantin, ci din India - a se vedea si trasaturile lor fizice. Tot asa cum românii nu se trag din Imperiul Bizantin, ci din cel Roman...
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 21.09.2013 at 21:54:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
În al doilea rând, nu rezultă absolut nimic. Nu și-au dorit absolut nimic decât în presupunerile absurde coapte de mintea dumitale. Nici nu aveau cum dealtfel. Așa sunt ei "urmașii Romei", tot așa cum sunt și "patronii" de la Mercedes, "veri primari" cu Bush și cu Obama, "neamuri de sânge" cu regina Angliei și așa mai departe. Niște chestiuni, vezi bine, cam tipice pentru mentalitatea specifică etniei lor minoritare. Însă este evident că aici nu este vorba doar despre caracterul minoritar al etniei, ci este vorba de cu totul altceva, pentru că mai există și alte minorității, dar care nu au astfel de apucături. Deci tot așa ca mai sus se visează "împărați", "regi" și așa mai departe. Niște chestiuni care nu au avut și nu au nici în ziua de azi nicio legătură cu realitatea. Citat:
În al doilea rând, minoritarii nu sunt un popor. Ei nu au ajuns în istorie la acest stadiu, nu au fost niciodată și nu sunt nici în ziua de azi un popor. Poporul este o realitate istorică la care nu sunt chiar așa de mulți care să fi ajuns. În ceea ce îi privește pe minoritari, ei sunt o sumă de neamuri sau grupări, unele chiar foarte diferite între ele chiar și din punct de vedere etnic, o anumită parte dintre ei deja s-a integrat pe unde a găsit și putut, unii la români și au cam devenit români, alții la maghiari și au devenit maghiari, unii pe la italieni și au devenit italieni, unii pe la bulgari și au devenit bulgari și așa mai departe. O altă parte dintre ei s-au dovedit cu probleme de adaptare și integrare nu doar în România printre români, secui și maghiari, ci și prin occident, iar occidentalii ne-au transmis semnale clare din punctul ăsta de vedere. În al treilea rând, noi Românii nu ne-am declarat români așa cum se declară azi minoritarii romi, merțani, de sânge albastru și așa mai departe. Noi suntem români tocmai pentru că o anumită parte dintre strămoșii poporului nostru erau locuitori ai Imperiului Roman și vorbitori ai unei latine populare. Nicolae Iorga vorbea foarte clar despre Romaniile Răsăritene din care am făcut parte. Nu îmi aduc aminte pe de altă parte ca noi Românii să ne fi declarat sau să fi pretins vreodată că suntem urmașii Imperiului Roman; faptul că suntem urmași și ai unor romani nu înseamnă că am pretins vreodată mai mult decât atât. (Vezi bine, încă o diferență foarte clară de mentalitate între Români și minoritari.) În al patrulea rând, strămoșii noștri nu au fost și nici nu au pretins a fi urmașii Imperiului Roman, însă au construit propria lor statalitate și domnie legitimă, cu binecuvântare de la Patriarhia Ortodoxă a Constantinopolului. Înțelegi, "prietene"? La noi statalitatea și domnia, stăpânirea a fost o chestiune reală și legitimă, organică din punct de vedere istoric, spre deosebire de făcăturile de servicii secrete prin care au ajuns unii să își ia tot felul de titluri fabulatorii și fără legătură cu realitatea, ba mai și insultând și sfidând nu doar societatea românească în ansamblu ci și orice normă elementară de coabitare. Încă o dată poți să remarci diferența între Români și minoritari. În al cincilea rând, stai liniștit și nu te tulbura devreme că nu se confundă Românii cu minoritarii, iar spre exemplu occidentalii au avut ocazia și o au să își dea seama pe propria lor piele care este realitatea chiar în ciuda propagandei și diversiunilor antiromânești care s-au răspândit prin presa internațională. |
|
|||
|
|||
![]()
Cine a zis ca romii sunt urmasii Romei, sunt din India, am spus ca multe popoare au admirat civilizatia romana, si au vrut le-ar fi placut, sa fie urmasi ai romanilor. Djuvara spune ca si-au luat denumirea de la romei, bizantini, el sustine ideea.
Citat:
Ei intre ei se numesc rom, plural roma inseamna barbat, sot, romani e adjectiv feminin si romano masculin, au dialectele lor. Eu am postat si alte informatii care sprijina ce zicea Djuvara ca ipoteza, ca Imperiul Bizantin era numit Romania si am postat si opinia lor si a altora poate. A celor ce spun ca ei au fost sclavi, batjocoriti de poporul român, tinuti in lanturi si vanduti. Faptul ca folosesc cuvantul "probabil" inseamna, ca eu in comparatie cu altii ma feresc sa emit adevaruri absolute, eu aduc in discutie ipoteze, istoria nu e matematica, istoria e o serie de presupuneri, bazate pe alte presupuneri si pe documente care pot fi sau nu pot fi adevarate, nu stim daca au slujit si cui au slujit cei ce le-au scris. Oamenii trebuie sa inteleaga ca istoria, cel putin cea scrisa in vechime, dar si acum, daca se vrea, ascunde adevarul, istoria are si scopul de a manipula oamenii, de a-i indoctrina ca sunt cei mai grozavi, ceilalti sunt dusmani, complotisti. Istoria trebuie tratata mai lejer, fara patima, maine poate fi descoperita o cetate, un document care sa schimbe istoria stiuta, istoria e o poveste pe care istoricii au avut si mai au interesul sa o manipuleze, cei romani intr-un fel, ceilalti in alt fel. Nici mie nu-mi place cultura lor, casele lor si tot, eram revoltat de filmele de la Pro TV, si altele dar auzind ca au fost batjocoriti in asa hal, tinuri in lanturi si vanduti, totusi, adica stramosii nostri i-au tinut aici in lanturi ca pe animale, nu mai suntem doar victime ale istoriei, noi i-am vrut aici, ca daca eram altfel ii puneam pe fuga de cum au venit ca otomanii, dar ce si-au zis stramosii nostri, numai buni de sclavi, acum normal ca dupa dezrobire in Romania e la moda, misto, naspa (nasparlo), e societatea cu bune cu rele, e un fel de revansa culturala a robilor fata de stapanii de odinioara, de la muzica la limbaj, comportament http://www.mcworld.org/cuvinte-tiganesti-in-romana/. Last edited by UserAZ; 22.09.2013 at 20:56:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Un articol de pe historia.ro confirma robia cu tot felul de date neinventate de mine, sunt citate din articol:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
atitudinea bisericii fata de violenta in familie | mihaela75 | Reguli in Biserica | 64 | 31.03.2014 06:24:19 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|