![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta-i o veste bună. Fie informația mea era prea veche, fie se studiază, cum spui, de la masterat în sus.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In al doilea rand in acest caz nu e valabila acceptarea, daca stii povestea cu sfantul care i-au spus ucenicii ca e pacatos, desfranat, etc., a spus ca asa este, dar cand i-au spus ca e eretic a raspuns ca nu e adevarat. Tu de asta m-ai atacat, spunand ca ce scriu este o invatatura falsa. Daca spuneam amandoi acelasi lucru nu ma mai atacai. Eu am scris si citate din sfinti, pe mine de ce m-ai crede, ca nu sunt sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ne bucuram, asadar! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cătăline, te plângi ca un copil de grădiniță. Iartă-mă că-ți spun. Când tu postezi o idee pe forum trebuie să-ți asumi și riscul ca ceilalți să nu fie de acord cu tine sau ea (ideea), fie că tu nu l-ai înțeles bine și l-ai postat într-un loc nepotrivit, fie ca ei să nu înțeleagă acea idee a ta sau ceea ce tu ai vrut să transmiți sau multe alte motive care nu are sens să le enumăr. Aș vrea să-ți mai spun că a fi credincios nu înseamnă a fi plângăcios și nemulțumit. Iarăși nu înțeleg de ce le luăm așa personal, aici fiind un cadru virtual unde fiecare poate scrie ce vrea fără ca identitatea lui adevărată să fie dezvăluită. Și eu am fost atacat și jignit de alții, chiar Mihailc a amintit într-un mod subtil într-un mesaj adresat mie de "erezie, idiolatrizare", alții m-au făcut "fanatic" ș.a.m.d, dar ei au spus, ei au auzit, eu nu m-am simțit jignit pentru că nu mă consider așa. Înțelegi? Deci dacă ceea ce îți spune altul te face să te simți, există marele risc să și aibă dreptate. Legat de ecumenism, cred că tot la al doilea mesaj postat de tine, ții sa amintești de ecumenism; tu pe toate le explici prin prisma ecumenismului. Devine obositor și chiar obsedant...Nu știu cât de obiectiv am fost...iartă-mă că am îndrăznit să-ți spun și eu părerea, nu o lua ca pe un atac, ci doar ca pe un punct de vedere pe care poți să-l iei de bun sau să-l ignori. Rămâne la alegerea ta.
![]() Last edited by ovidiu b.; 06.09.2012 at 20:10:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu ecumensimul, cam asta e problema. Din ce am discutat pe privat tu crezi ca unii sfinti catolici e posibil sa fie sfinti si ai spus ca nu cunosti prea multe despre aceste lucruri. Last edited by catalin2; 06.09.2012 at 23:11:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am precizat că nu vreau să intrăm în polemici. Vezi că faci confuzii legate de afirmațiile mele și deformezi adevărul legat ceea ce am afirmat. Despre sfinții catolici eu am spus că prefer să rămân rezervat... uite aici un copy/paste din mesajul meu privat: "Despre sfintii catolici ma abtin sa comentez - nu cunosc, nu am studiat - decat sa vorbesc prostii mai bine ma abtin". Am vorbit de un anumit Sfânt nu de toți sfinții, iar când am vorbit de el am spus că "o fi sfânt", deci cu o oarecare reținere. Sper că acum îți este destul de clar. Ceea ce ai discutat cu mine pe privat frumos era să le ții pe privat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am stiut ca doar mie mi-ai spus acea parere, nu mi-ai mentionat acest lucru. Ai spus de doi sfinti, Anton si Francisc, dar e un lucru bun ca nu esti convins de acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, a afirma ca exista mantuire fara Hristos ,e ca si cum ai afirma ca omul se poate mantui cu puterile sale ,singur. Ca nu e nevoie de Hristos,si jertfa Sa a fost inutila,ca oamenii se puteau mantui oricum. Firea naturala,insa nu poate fi placuta lui Dumnezeu. Mii de ani ea a fost lasta sa se manifeste,pina la Hrsitos ,si nu a produs neprihanirea,nici macar ajutata de legea lui Dumnezeu. Omul are nevoie de Hristos si de jertfa sa ca sa se poata mantui. Sfantul se pronunta doar impotriva acelora care cred ca poate exista mantuire fara Hristos,doar prin fapte bune . Pentru ca,daca era posibil , Hristos nu trebuia sa mai patimeasca si sa moara Afirmatia trebuie sa fie : mantuirea este posibila doar in Hristos. Si nu negatia acestui adevar : cel ce nu cunoaste pe Hrsitos nu se va mantui . Noua ne a fost lasata afirmatia ca sa o indeplinim ,nu negatia. Pentru mintea omeneasca simplista,afirmatia perfect valabila ,cheama imediat negatia ,si de aici pina la excluderea celorlalti mai e un pas.Este o ispita f mare,caci negatia e f corecta,doar ca nu e rodnica. Sfantul afirma doar atit : Nu se poate mantuire fara Hristos,doar pe baza faptelor bune. Iar cei grabiti vin si completeaza de la ei ,cu logica omeneasca : cei care nu sunt ca noi ,sunt in afara. Si iata dintr-o data strecurate :mandria,excluderea ,indepartarea celorlalti, abaterea de la cuvantul lui Dumnezeu . Si prin ce se strecaoara acestea ? Printr-un adevar .Numai ca formulat invers . Ca daca in geometrie merge,trebuie sa mearga si in credinta... Suntem liberi sa spunem orice.Dar tot ce nu transmite dragoste ,nu transmite nici cunoastre adevarata de Dumnezeu ,si e o simpla interpretare omeneasca. Cea mai buna masura este smerenia ,si limitarea la pacatele si neputintele proprii ,caci acestora s-a adresat Hristos,si sa lasam in seama Lui ,ca niste slugi credincioase ,rolul de a conduce lumea Last edited by iustin10; 07.09.2012 at 00:03:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Of, of ...trebuia să-ți spun din moment ce am discutat în particular? Din câte rețin am și precizat motivul discuției în particular. Nu prea ai scuze, dar treacă de la mine. Eu îți propun să lași lucrurile astea josnice, nu te fac mai ortox, nici mai antiecumenist. Așa cum tu pui problema despre ceea ce noi am discutat poate deforma adevărul sau se poate înțelege greșit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre lectura, in general | Lilith23 | Generalitati | 26 | 15.06.2011 12:11:07 |
sentimentalism si un dumnezeu general | lareine | Generalitati | 0 | 31.12.2009 01:15:25 |
Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? | sophia | Diverse Sarbatori | 3 | 13.11.2009 11:07:58 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
|