![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=mariann]
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit toate versete pe care le-ati postat. Se vede limpede ca Domnul Iisus Hristos calca sabatul, in viziunea ingusta a fariseilor. A avut multe discutii despre sabat cu fariseii pentru ca acestia au legat sabatul cu zeci de reguli inventate si l-au facut o zi de povara nu de binecuvantari. Domnul Iisus Hristos a dat importanta acestei zile "sfintite si binecuvantate de Dumnezeu" si a vrut sa arate cum poate sa fie "sabatul pentru om nu omul pentru sabat". Personal, am inteles (nu stiu daca in totalitate) cum a dorit Domnul Iisus Hristos sa tinem ziua sambetei. De aceea, pentru mine si sotia mea, aceasta zi este o bucurie. Este ziua in care ne rupem de vartejul acestei lumi si ne odihnim cu Domnul. Sau lucram cu Domnul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Ieremia 31:31-32 se vorbeste despre un legamant facut in vechime. Iata ce scrie in cartea Iesirea: "Ati vazut ce am facut Egiptului si cum v-am purtat pe aripi de vultur si v-am adus aici la Mine. Acum, daca veti asculta glasul Meu, si daca veti pazi legamantul Meu, veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamantul este al Meu.(Iesirea cap. 19:4-5). Iata cum raspunde poporul lui Dumnezeu:" VOM FACE TOT CE A ZIS DOMNUL"(Iesirea cap. 19:8) Acelasi legamant este reinoit de mai multe ori si tot de atatea ori poporul raspunde cu "VOM FACE"(Iesirea 24:3,7; Deuteronom 5:27). In Iesirea cap 24. incepand cu vers. 1 se arata ca acest legamant a fost scris intr-o carte (nu pe piatra) iar poporul a fost stropit cu sange de la animalele jertfite. In Ieremia 31:33 se vorbeste de un nou legamant:"Ci iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea inlauntru lor, o voi scrie in inima lor; si Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu" Daca, din partea poporului, vechiul legamant se baza pe "VOM FACE" noul legamant se bazeaza pe "VOM CREDE". Dumnezeu spune ca "voi pune Legea Mea in inima lor". Nu spune ca va schimba vre-o Lege. Faptul ca Noul Legamant se bazeaza pe credinta in jertfa Matuitorului nu exclude faptele. Dar e nevoie de fapte venite din credinta, ca o multumire si recunostinta aduse lui Dumnezeu, pentru dragostea sa. "Credinta fara fapte, este zadarnica"(Iacov 2:20). Credinta noastra ne mai indeamna sa-L slavim pe Dumnezeu respectand poruncile Sale? Sau au fost toate desfiintate?(Cum ati spus intr-o alta discutie). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma refer doar la micul fragment retinut. Citez din "Manualul doctrinelor biblice azs" cap. "Biserica ramasitei": "ADVENTISTII DE ZIUA A SAPTEA NU SUSTIN CA EI AR FI SINGURII CREDINCIOSI SINCERI PE PAMANT". Am umblat prin multe biserici. Am ajuns si prin biserica adventista. La prima predica pe care am ascultat-o, pastorul a spus:"Dragii mei, stateam zilele trecute de vorba cu o doamna, BUNA CRESTINA DAR DE ALTA RELIGIE...". Mi-au placut foarte mult aceste cuvinte. Eu am speranta ca ma voi intalni in Imparatia lui Dumnezeu cu multi, sau chiar cu toti cei cu care ma contrazic pe acest forum. Dumnezeu ne va judeca cu dreptate pe fiecare dupa inima si cugetul nostru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumneata ai scris mai sus ca tot ce a fost scris pe zapis a fost "pironit" odata cu Hristos. Citat:
Dati-mi voie sa va multumesc pentru onestitatea, ,,inteligenta" si ,,perspicacitatea" monumentala de care ati dat dovada prin aceasta remarca. Asa se vor edifica si forumistii asupra originilor ,,divine" ale sectei adventiste. Dragul meu Biserica adevarata e cea intemeiata de Hristos, 1 Cor 1. 18 Și Hristos este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate Mat. 16.18 pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Iar cu referire la Ellen White fondatoarea sectei adventistilor de ziua a saptea: 2 Pet. 3.16 sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare. 2 Pet 2.1. Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura erezii pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire Cred ca dumneavoastra veti fi partenerul meu favorit de dialog. Abia astept sa imi mai oferiti cateva exemple relevante pentru gandirea adventista, eventual piperate cu mostre din prostia exemplara pe care ati afisat-o si pana acum . Si nu uitati ca astept cele doua raspunsuri simple la urmatoarele doua intrebari, la care v-ati prefacut ca ati raspuns. Raspundeti va rog prin DA sau NU. Isus Hristos a fost Dumnezeu? Adica a fost Hristos, Dumnezeu Cuvantul care exista mai inainte de toti vecii, Creatorul Universului si Dumnezeul Vechiului Testament care i-a dat tablele Legii lui Moise? Si cea de-a doua intrebare: A cinstit Isus Hristos prin faptele Lui, ziua de sambata mai mult decat alte zile ale saptamanii si i-a indemnat pe ucenicii lui sa o tina? Daca nu raspunzi la aceste intrebari o sa le reiau la fiecare postare a dumitale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adventisti daca nu maninca porc crezi ca fac o greseala capitala?e rau ca au grija de sanatatea lor? in legatura cu zeciuala....ce sa zic?adventistii recunosc asta pe fata, in timp ce la BO ,daca calculezi toate darile si platile la diferite momente....fi sigur ca sari de 10%. concluzia.....de ce ii aratam pe adventisti cu degetul pt aceste lucruri?ei aleg sa manince sanatos si sa fie transparenti la problemele financiare.crezi ca asta e rau? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Marcu 7.15 Nu este nimic din afară de om care, intrand în el, sa poata să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care il spurca. si Matei 15 la fel Citat:
Domnule, d-ta vrei sa spui ca un ortodox care castiga 100 de miloane anual e OBLIGAT sa dea peste 10 milioane la Biserica? Unul care castiga un miliard e OBLIGAT să dea peste 100 de milioane la Biserica? Din cate stiu taxa anuala pentru Biserica e stabilita in functie de parohie, și am auzit de oameni care dau si 100 de lei si 30 de lei taxa anuală. La ortodocsi cel mei costisitor eveniment de genul acesta sunt inmormantarile. Cu un ajutor de înhumare primit de la stat de 15 milioane lei am putut face o inmormantare si mai putin de trei milioane am dat Bisericii cu tot cu slujbe, prapori si lumanari. Nu am fost obligat sa dau mai mult. Situatia se complica putin atunci cand vrei sa faci parastase. Dar la asta, iar nu te obliga nimeni. In cazul batranelor pensionare, banii care merg la Biserica ajung uneori la 10 la suta din ce castiga ele, dar majoritatea nu pun parastas in fiecare an. Citat:
Domnule ,,evaziunea fiscala" a zeciuielii e în floare la Biserica Adventistă mai dihai decât corupția oamenilor de afaceri si politicienilor români. Invidiile de genul acesta sunt la ordinea zilei acolo. Asta ti-o spune un om care a avut de-a face cu oameni prosperi adventisti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu te obliga nimeni sa faci nimic la adventisti.cunosc multi adventisti dar nu am auzit pina acum ca vreun adventist sa fie obligat sa nu manince ceva sau sa fie obligat sa dea bani la biserica. tu stii cazuri concrete? |
|
|||
|
|||
![]()
mariann, Sfantii Parinti nu pot scrie in neconcordanta cu Sfanta Scriptura.
Vad ca e greu de inteles acest lucru, asa cum va e greu sa intelegeti ce e un sfant si ce calitati are acesta prin Duhul Sfant. Diferenta dintre noi si sfinti este, ca diferenta dintre carul din curte si Carul Mare de pe cer. Sincer, imi pare rau de toti care se cred mai intelepti decat Sfintii Parinti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|