Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2008, 14:08:36
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

[quote=mariann]
Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de mariann
Sunt anumite lucruri pe care le-am descoperit singur din Sfanta Scriptura. Eu merg pe pricipiul ca Biblia se explica cu Biblia. Cand vreau sa inteleg corect un verset, caut toate celelalte versete care se refera la acelasi subiect. Avand toate versetele in fata ochilor ai si ceea spune Cuvantul lui Dumnezeu.

"Invatatorii mei" sunt persoane foarte bine pregatite care ma ajuta sa ajung mai repede la gasirea unui adevar. Imi ofera repere pentru studiu si astfel avansez mai repede.

mariann: vad ca te contrazici. Deci nu te bazezi doar pe lectura bibliei, si interpretarea bibliei prin biblie, ci citesti inca multe alte carti scrise de diverse persoane. Numai Sfanta Traditie nu iti prezinta prea mari garantii. Pacat!
Eram convinsa ca asa stau lucrurile: in concluzie nu-i voi mai crede pe cei, care sfirma ca talcuiesc biblia tot cu biblia. Ma intreb cum de pot afirma asa ceva, devreme ce apeleaza la o biblioteca intreaga de interpretari. oare toti autorii de interpretatri biblice au interpretat cu ajutorul Duhului Sfant, precum Sfintii Parinti?
Anca, m-ai inteles gresit. Daca am spus ca merg pe principiul ca Biblia se explica cu Biblia, inseamna ca nu mai am voie sa citesc si alte carti? Insa, orice as citi nu scapa neverificat cu Sfanta Scriptura. Folosesc o gama destul de larga de documentare: predici, scrieri, materiale audio sau audio-video. Dar totul se raporteaza la Sfanta Scriptura. Am citit carti care mi-au supus atentie un anumit subiect. Am o minte limitata si uneori am nevoie de impulsuri pentru a descoperi ceva.

Sfanta Traditie imi prezinta garantii. Eu numesc Sfanta Traditie toate invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura. Nu pot include aici multimea de invataturi pagane imbracate in haine crestine.
Completare: sunt si destule invataturi biblice pe care le-am descoperit doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Am petrcut ore intregi cu o Biblie cu trimiteri, un pix si un carnetel sau cateva coli de hartie. Mai nou ma folosesc si de Biblia pe computer.
Vechi 29.05.2008, 14:38:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
A CINSTIT HRISTOS PRIN FAPTELE SI VORBELE LUI ZIUA DE SAMBATA MAI MULT DECT CELELETE ZILE ALE SAPTAMANII?
Răspunsul e clar. NU. Si era sa fie ucis de catre partizanii Legii Vechi, fariseii, pentru acest motiv. (Mt.12:1,5,8,10,11,12,20; Mar. 1:21,2:23,24,27, 3:2,4; Luca.13:10,14,15) - A propovaduit, a calatorit si a invatat poporul in ziua de sambata. La fel si ucenicii lui. Marcu 2:27: le-a spus lor :SAMBATA A FOST LASATA PENTRU OM, IAR NU OMUL PENTRU SAMBATA. Cum sa îi îndemne pe ucenicii lui sa tina Sambata daca El nu a tinut-o?
Bineinteles ca cinstit in mod deosebit ziua sambetei. "dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16). Se spune "dupa obiceiul Sau" nu dupa obiceiul evreilor.

Am citit toate versete pe care le-ati postat. Se vede limpede ca Domnul Iisus Hristos calca sabatul, in viziunea ingusta a fariseilor. A avut multe discutii despre sabat cu fariseii pentru ca acestia au legat sabatul cu zeci de reguli inventate si l-au facut o zi de povara nu de binecuvantari. Domnul Iisus Hristos a dat importanta acestei zile "sfintite si binecuvantate de Dumnezeu" si a vrut sa arate cum poate sa fie "sabatul pentru om nu omul pentru sabat".

Personal, am inteles (nu stiu daca in totalitate) cum a dorit Domnul Iisus Hristos sa tinem ziua sambetei. De aceea, pentru mine si sotia mea, aceasta zi este o bucurie. Este ziua in care ne rupem de vartejul acestei lumi si ne odihnim cu Domnul. Sau lucram cu Domnul.
Vechi 29.05.2008, 15:26:55
Banned

Implicit

Citat:
Apropo. Iar ai uitat sa interpretezi versetele Ieremia 31.31 "Si voi face un nou legamant cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, nu dupa legamantul pe care l-am facut cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-I scot din tara Egiptului" si Matei 26.28 "beti, acesta este sangele meu, AL LEGII CELEI NOI care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" si Luca 22.19, Ioan 6.53?
La ce se refera oare D-zeu acolo?
Nu am uitat. Mi-a scapat.
In Ieremia 31:31-32 se vorbeste despre un legamant facut in vechime. Iata ce scrie in cartea Iesirea:
"Ati vazut ce am facut Egiptului si cum v-am purtat pe aripi de vultur si v-am adus aici la Mine. Acum, daca veti asculta glasul Meu, si daca veti pazi legamantul Meu, veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamantul este al Meu.(Iesirea cap. 19:4-5). Iata cum raspunde poporul lui Dumnezeu:" VOM FACE TOT CE A ZIS DOMNUL"(Iesirea cap. 19:8) Acelasi legamant este reinoit de mai multe ori si tot de atatea ori poporul raspunde cu "VOM FACE"(Iesirea 24:3,7; Deuteronom 5:27). In Iesirea cap 24. incepand cu vers. 1 se arata ca acest legamant a fost scris intr-o carte (nu pe piatra) iar poporul a fost stropit cu sange de la animalele jertfite.

In Ieremia 31:33 se vorbeste de un nou legamant:"Ci iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea inlauntru lor, o voi scrie in inima lor; si Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu"

Daca, din partea poporului, vechiul legamant se baza pe "VOM FACE" noul legamant se bazeaza pe "VOM CREDE". Dumnezeu spune ca "voi pune Legea Mea in inima lor". Nu spune ca va schimba vre-o Lege.

Faptul ca Noul Legamant se bazeaza pe credinta in jertfa Matuitorului nu exclude faptele. Dar e nevoie de fapte venite din credinta, ca o multumire si recunostinta aduse lui Dumnezeu, pentru dragostea sa. "Credinta fara fapte, este zadarnica"(Iacov 2:20). Credinta noastra ne mai indeamna sa-L slavim pe Dumnezeu respectand poruncile Sale? Sau au fost toate desfiintate?(Cum ati spus intr-o alta discutie).
Vechi 29.05.2008, 16:32:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel
Adventistii de ziua a saptea

Conform acestei secte, toate denominatiunile crestine sunt stăpânite de diavol iar preotii sunt slujitorii acestuia.
Acest citat este preluat din cartea "Ereziile apusului" scrisa da Ierom. Visarion Moldoveanu. Este o carte plina de neadevaruri despre mai multe culte protestante sau neoprotestante.

Ma refer doar la micul fragment retinut. Citez din "Manualul doctrinelor biblice azs" cap. "Biserica ramasitei": "ADVENTISTII DE ZIUA A SAPTEA NU SUSTIN CA EI AR FI SINGURII CREDINCIOSI SINCERI PE PAMANT". Am umblat prin multe biserici. Am ajuns si prin biserica adventista. La prima predica pe care am ascultat-o, pastorul a spus:"Dragii mei, stateam zilele trecute de vorba cu o doamna, BUNA CRESTINA DAR DE ALTA RELIGIE...". Mi-au placut foarte mult aceste cuvinte.

Eu am speranta ca ma voi intalni in Imparatia lui Dumnezeu cu multi, sau chiar cu toti cei cu care ma contrazic pe acest forum. Dumnezeu ne va judeca cu dreptate pe fiecare dupa inima si cugetul nostru.
Vechi 29.05.2008, 20:04:39
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Adventistii fac distinctie intre Legea lui Dumnezeu si Legea lui Moise (care tot de inspiratie divina era, dar avea un scop limitat). " Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati putut fi iertati prin Legea lui Mois"(Faptele apostolilor 13:39). "N-am ascultat glasul Domnului, Dumnezeului nostru ca sa urmam Legile Lui.... ci tot Israelul a calcat Legea Ta....De aceea ne-au lovit blestemurile si juramintele scrise in Legea lui Moise."(Daniel 9:10,11).
Adventistii fac distinctie intre Legea lui Dumnezeu si Legea lui Moise (care tot de inspiratie divina era, dar avea un scop limitat). " Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati putut fi iertati prin Legea lui Mois"(Faptele apostolilor 13:39). "N-am ascultat glasul Domnului, Dumnezeului nostru ca sa urmam Legile Lui.... ci tot Israelul a calcat Legea Ta....De aceea ne-au lovit blestemurile si juramintele scrise in Legea lui Moise."(Daniel 9:10,11).
Iarasi va contraziceti. Faceti distinctie intre Legea lui D-zeu scrisa pe piatra de El Insusi si Legea lui Moise scrisa pe zapis. Apoi spuneti ca Legea lui Moise scrisa pe zapis a fost ,,pironita pe cruce". Va dati sema cum va contraziceti? Spuneti ca legile lui Moise scrise pe zapis au fost pironite de jertfa Mantuitorului. Dar atunci de ce nu au fost pironite pentru adventisti si practica zeciuielii si interdictia de a consuma carnea de porc si alte animale necurate pentru ca nici aceste porunci nu erau pe tablele celor zece porunci scrise pe piatra de Domnul?
Dumneata ai scris mai sus ca tot ce a fost scris pe zapis a fost "pironit" odata cu Hristos.

Citat:
Profetiile referitoare la venirea Domnului pe 21 martie 1843 (nu 1943) sau 22 octombrie 1844(nu 1944) nu apartin Ellenei White ci lui William Miler si altei persoane (probabil Samuel Snow). Cand au fost facute acele profetii biserica adventista de ziua a saptea inca nu era formata. Ellen White era o crestina metodista. Biserica adventista de ziua a saptea s-a format dupa marea dezamagire a neimplinirii acestor profetii gresite.
Va dati seama ce ati spus ! Asta da concluzie! Poate nici eu nu puteam sa o spun mai bine. Tocmai ati sustinut ca asa zisa ,,Biserica" sau ,,Cult" din care faceti parte a fost intemeiata de un om , de Ellen White, nu de Hristos.

Dati-mi voie sa va multumesc pentru onestitatea, ,,inteligenta" si ,,perspicacitatea" monumentala de care ati dat dovada prin aceasta remarca. Asa se vor edifica si forumistii asupra originilor ,,divine" ale sectei adventiste.
Dragul meu Biserica adevarata e cea intemeiata de Hristos,
1 Cor 1. 18 Și Hristos este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate
Mat. 16.18 pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.

Iar cu referire la Ellen White fondatoarea sectei adventistilor de ziua a saptea:
2 Pet. 3.16 sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
2 Pet 2.1. Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura erezii pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire

Cred ca dumneavoastra veti fi partenerul meu favorit de dialog. Abia astept sa imi mai oferiti cateva exemple relevante pentru gandirea adventista, eventual piperate cu mostre din prostia exemplara pe care ati afisat-o si pana acum . Si nu uitati ca astept cele doua raspunsuri simple la urmatoarele doua intrebari, la care v-ati prefacut ca ati raspuns. Raspundeti va rog prin DA sau NU.
Isus Hristos a fost Dumnezeu? Adica a fost Hristos, Dumnezeu Cuvantul care exista mai inainte de toti vecii, Creatorul Universului si Dumnezeul Vechiului Testament care i-a dat tablele Legii lui Moise?
Si cea de-a doua intrebare:
A cinstit Isus Hristos prin faptele Lui, ziua de sambata mai mult decat alte zile ale saptamanii si i-a indemnat pe ucenicii lui sa o tina?
Daca nu raspunzi la aceste intrebari o sa le reiau la fiecare postare a dumitale.

Vechi 29.05.2008, 23:58:24
TFL TFL is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2008
Implicit

Citat:
Cred ca dumneavoastra veti fi partenerul meu favorit de dialog. Abia astept sa imi mai oferiti cateva exemple relevante pentru gandirea adventista, eventual piperate cu mostre din prostia exemplara pe care ati afisat-o si pana acum .
din respect pt ceilalti participanti la topic......tre sa refolmulezi.nu crezi?
Vechi 30.05.2008, 00:07:28
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
Dar atunci de ce nu au fost pironite pentru adventisti si practica zeciuielii si interdictia de a consuma carnea de porc si alte animale necurate pentru ca nici aceste porunci nu erau pe tablele celor zece porunci scrise pe piatra de Domnul?
Dumneata ai scris mai sus ca tot ce a fost scris pe zapis a fost "pironit" odata cu Hristos.
cred ca o fiu de partea adventistilor....dar....
adventisti daca nu maninca porc crezi ca fac o greseala capitala?e rau ca au grija de sanatatea lor?
in legatura cu zeciuala....ce sa zic?adventistii recunosc asta pe fata, in timp ce la BO ,daca calculezi toate darile si platile la diferite momente....fi sigur ca sari de 10%.
concluzia.....de ce ii aratam pe adventisti cu degetul pt aceste lucruri?ei aleg sa manince sanatos si sa fie transparenti la problemele financiare.crezi ca asta e rau?
Vechi 30.05.2008, 12:13:58
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TFL
cred ca o fiu de partea adventistilor....dar....
adventisti daca nu maninca porc crezi ca fac o greseala capitala?e rau ca au grija de sanatatea lor?
Nu e vorba de asta. Si doctorul iti poate recomanda sa nu mananci carne. E vorba de o OBLIGATIVITATE anti-scripturala introdusa tot de Ellen White. Sectantii sambetisti considera anumite animale necurate si pe cei care le consuma la fel, luandu-se dupa Deut. 14 si Lev. 11, animale pe care tot D-zeu le-a lasat in mila Lui. In felul acesta ignora sfatul Domnului:
Marcu 7.15 Nu este nimic din afară de om care, intrand în el, sa poata să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care il spurca.
si Matei 15 la fel

Citat:
in legatura cu zeciuala....ce sa zic?adventistii recunosc asta pe fata, in timp ce la BO ,daca calculezi toate darile si platile la diferite momente....fi sigur ca sari de 10%. concluzia.....de ce ii aratam pe adventisti cu degetul pt aceste lucruri?
Nu prea sunteti informat !!!. De fapt nu prea v-ati obosit sa va informati.
Domnule, d-ta vrei sa spui ca un ortodox care castiga 100 de miloane anual e OBLIGAT sa dea peste 10 milioane la Biserica?
Unul care castiga un miliard e OBLIGAT să dea peste 100 de milioane la Biserica?
Din cate stiu taxa anuala pentru Biserica e stabilita in functie de parohie, și am auzit de oameni care dau si 100 de lei si 30 de lei taxa anuală.
La ortodocsi cel mei costisitor eveniment de genul acesta sunt inmormantarile. Cu un ajutor de înhumare primit de la stat de 15 milioane lei am putut face o inmormantare si mai putin de trei milioane am dat Bisericii cu tot cu slujbe, prapori si lumanari. Nu am fost obligat sa dau mai mult.
Situatia se complica putin atunci cand vrei sa faci parastase. Dar la asta, iar nu te obliga nimeni. In cazul batranelor pensionare, banii care merg la Biserica ajung uneori la 10 la suta din ce castiga ele, dar majoritatea nu pun parastas in fiecare an.

Citat:
ei aleg sa fie transparenti la problemele financiare.crezi ca asta e rau?
Ce bine suna. Dar oare e asa?
Domnule ,,evaziunea fiscala" a zeciuielii e în floare la Biserica Adventistă mai dihai decât corupția oamenilor de afaceri si politicienilor români. Invidiile de genul acesta sunt la ordinea zilei acolo. Asta ti-o spune un om care a avut de-a face cu oameni prosperi adventisti.
Vechi 30.05.2008, 15:45:29
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu prea sunteti informat !!!. De fapt nu prea v-ati obosit sa va informati.
sunt informat mai mult decit credeti dvs.
nu te obliga nimeni sa faci nimic la adventisti.cunosc multi adventisti dar nu am auzit pina acum ca vreun adventist sa fie obligat sa nu manince ceva sau sa fie obligat sa dea bani la biserica.
tu stii cazuri concrete?
Vechi 30.05.2008, 17:48:10
ancah
Guest

Implicit

mariann, Sfantii Parinti nu pot scrie in neconcordanta cu Sfanta Scriptura.
Vad ca e greu de inteles acest lucru, asa cum va e greu sa intelegeti ce e un sfant si ce calitati are acesta prin Duhul Sfant. Diferenta dintre noi si sfinti este, ca diferenta dintre carul din curte si Carul Mare de pe cer.
Sincer, imi pare rau de toti care se cred mai intelepti decat Sfintii Parinti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00