Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Bibliile eretice, sectante și Cornilescu trebuiesc arse.
Da 34 50,00%
Nu 29 42,65%
Nu știu 5 7,35%
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2011, 14:16:13
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
N-am înțeles întrebarea, poți te rog s-o reformulezi?
Ceea vreau sa spun este:daca sunt prefigurari in VT si daca le vedeti ceea ce sunt si in NT?

Sper ca stii ce inseamna prefigurare?in Biserica Aventista daca vad?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 27.01.2011, 15:08:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
Ceea vreau sa spun este:daca sunt prefigurari in VT si daca le vedeti ceea ce sunt si in NT?

Sper ca stii ce inseamna prefigurare?in Biserica Aventista daca vad?
Probabil te referi la simboluri, antitipuri, arhetipuri, ori ceva de genul acesta, nu-mi dau încă seama. Bineînțeles, VT este plin de ele, cred că sunt cu miile!
Vechi 27.01.2011, 15:53:03
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
Probabil te referi la simboluri, antitipuri, arhetipuri, ori ceva de genul acesta, nu-mi dau încă seama. Bineînțeles, VT este plin de ele, cred că sunt cu miile!
ar trebui ca voi cand cititi VT si NT ar trebui sa vezi prefigurarile cum ar fi Jerfa lui Avraam cand isi sacrifica unicul sau fiu,dar Domnul nu L-a lasat pe Avraam sa faca asta.Asta fiind o prefigurare atunci cand Mantuitorul Se jerfeste pentru noi.Lemnele simboliza Crucea,deci fiecare prooroc prefigura ceva care ducea totul spre NT,chiar si Melchisedec cand a venit la Avraam cu cele doua bunuri adica paine si vin care simbolizeau sau prefigura Taina Impartasniei adica Trupul si Sangele Mantuitorului,etc,etc.Uitativa ca ceea ce este in VT se trece la Legea cea Noua,voi chiar traiti in VT sau in NT.Noi nu mai suntem in VT ci suntem in NT cu Mantuitorul,cu Sfintii,cu Maica Domnului.Totul din VT era prefigurari pentru NT care timpul nu se mai intoarce si merge pe linie dreapta nu in apoi.Spune-mi tu te afli in VT sau in NT?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur

Last edited by vidoveczandrei; 27.01.2011 at 15:55:43.
Vechi 27.01.2011, 16:52:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
ar trebui ca voi cand cititi VT si NT ar trebui sa vezi prefigurarile cum ar fi Jerfa lui Avraam cand isi sacrifica unicul sau fiu,dar Domnul nu L-a lasat pe Avraam sa faca asta.Asta fiind o prefigurare atunci cand Mantuitorul Se jerfeste pentru noi.Lemnele simboliza Crucea,deci fiecare prooroc prefigura ceva care ducea totul spre NT,chiar si Melchisedec cand a venit la Avraam cu cele doua bunuri adica paine si vin care simbolizeau sau prefigura Taina Impartasniei adica Trupul si Sangele Mantuitorului,etc,etc.Uitativa ca ceea ce este in VT se trece la Legea cea Noua,voi chiar traiti in VT sau in NT.Noi nu mai suntem in VT ci suntem in NT cu Mantuitorul,cu Sfintii,cu Maica Domnului.Totul din VT era prefigurari pentru NT care timpul nu se mai intoarce si merge pe linie dreapta nu in apoi.Spune-mi tu te afli in VT sau in NT?
Dar cine a spus (în afară de voi) că noi am trăi în VT? Cine mai ține Vechiul Legământ cu toate simbolurile, ritualurile și sistemul preoțesc (în afară de voi - parțial-)? Trăim în Noul Legământ statornicit de Domnul Iisus Hristos!
Vechi 27.01.2011, 17:19:55
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Deci din punctul tău de vedere versiunea Cornilescu nu este Sfânta Scriptură, nu este Cuvântul lui Dumnezeu... Ai putea spune și motivul pentru care-o consideri "carte eretică"? Doar pentru că e folosită preponderent de cultele neoprotestante?
Pentru ca e MODIFICATA! Si stii si tu ce se intampla cu cei care deterioreaza cuvantul lui Dumnezeu...
Vechi 27.01.2011, 17:27:09
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Talking

Citat:
Deci din punctul tău de vedere versiunea Cornilescu nu este Sfânta Scriptură, nu este Cuvântul lui Dumnezeu... Ai putea spune și motivul pentru care-o consideri "carte eretică"? Doar pentru că e folosită preponderent de cultele neoprotestante?

Apoi dragii mei...si preotii care citira din Cornilescu is eretici?!? Sa fim seriosi....treziti-va !
Vechi 27.01.2011, 17:29:02
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Pentru ca e MODIFICATA! Si stii si tu ce se intampla cu cei care deterioreaza cuvantul lui Dumnezeu...
Apoi dragu meu...atunci demult si cu multi trebuiau sa se intample multe....Eu zic sa nu ne bagam in ale bisericii ca niste profani ce suntem.....Iar despre chestia cu arsul bibliilor e singurul loc in care am citit asa o imensa aiureala....
Vechi 27.01.2011, 17:42:01
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Apoi dragu meu...atunci demult si cu multi trebuiau sa se intample multe....
Si crezi ca nu mai e timp?? Oare Dumnezeu "doarme"? Fii fara griji...
Vechi 27.01.2011, 18:09:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Versiunea Anania este mult mai MODIFICATĂ și încă intenționat. E modificată evident chiar față de versiunea sinodală anterioară. O puteți deci considera "eretică" și bună pentru ars! Bineînțeles doar după mentalitatea voastră, căci neoprotestanții au respect față de Cuvântul lui Dumnezeu (indiferent de versiune, ori limbă) și nu și-ar permite niciodată să-l ardă.
Vechi 27.01.2011, 18:21:17
colaps3's Avatar
colaps3 colaps3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
Versiunea Anania este mult mai MODIFICATĂ și încă intenționat.
Dovada ???
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Carti eretice Stefan500 Generalitati 16 03.12.2019 21:36:26
Icoanele eretice glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 24.07.2013 22:25:47
Ce rugaciuni trebuiesc citite zilnic? nicoleta34 Rugaciuni 14 08.09.2011 20:01:20
care-i diferenta intre bibliile crestine? gheorghie Despre Sfanta Scriptura 5 29.11.2010 08:34:35